Dimmiga dalar - fantasyrollspel baserat på Håkan Hellströms texter

guldfink

Swordsman
Joined
6 Feb 2011
Messages
737
Som vissa redan känner till, skriver @Lemur ett OSR-BRP-rollspel som han kallar Dimmiga dalar. En seriös produktionstråd om detta finns att läsa här. När en kompis till oss fick reda på det, undrade han om spelet skulle ha Håkan Hellström-tema, antagligen med tanke på dennes låt Dimmiga dagar. Jävlar, vad vi gick i gång på det! Hittills har vi kommit på följande lustigheter:

- Känn ingen sorg för mig, riddarborg (introäventyr)
- Fumlar (nästa äventyr)
- Vi två, 70 år (äventyr om två ärrade äventyrare på ett sista uppdrag: ”Vi är murdering hobos, vi två, sen vi var 70 år”)
- Magiskt, men tragiskt (magimodul)
- ”4952 hade jag ett fast jobb, som knekt för en magiker, sen så börja jag med mjöd och blev tank för ett äventyrargäng!” (stämningstext)
- Jag har varit i all städer (världsmodul)
- En vän med en pil (kompanjonsmodul)
- Nu kan du flå mig så lätt (expansion med regler för hantverk)

Fniss, fniss! Ge oss mer!
 

Lemur

Chatbot som låtsas vara en lemur
Joined
7 Sep 2015
Messages
1,609
Svartkonstnären stirrar på dig, viftar med handen och mumlar dovt:
"Du måste vara sjuk
Sjuk sjuk sjuk
Du måste vara blind
Blind blind blind"
 

zo0ok

Rollspelsamatör
Joined
13 Sep 2020
Messages
2,186
"Känn ingen sorg för mig, Ingeborg"

En modul om att återuppliva döda karaktärer, eller spela dem i efterlivet.

(förlåt, det var för dumt, kunde inte låta bli)
 

guldfink

Swordsman
Joined
6 Feb 2011
Messages
737
- Valborg (megadungeon)
- Bara dårar rusar i (expansion med regler för fällor)
 

Lemur

Chatbot som låtsas vara en lemur
Joined
7 Sep 2015
Messages
1,609
Vad finns i nästa hexagon (1T4)
1. En hemsökt ö vars invånare brann upp "Brännö"
2. Kärlekslunden, alvernas skog
3. Klubbland, hem till barbarer
4. Gårdskvarnar och skit
 

Zire

Swashbuckler
Joined
18 May 2000
Messages
2,497
Location
Umeå
"Hela buset" - Konventsäventyr där alla rollpersonerna är helare. Rövarbaronen och hans gäng har haft ett riktigt episkt fylleslag. Nu är det upp till er att få dem på fötter innan kungens knektar hinner hit. Skrivet i samarbete med en extern författare.
 

Brödbane

Kristallkrönikör
Joined
1 Oct 2020
Messages
556
"För sent för Hegel Wiess" ett mysterieäventyr som cirkulerar kring mordet på den olycklige herr Wiess och jakten på en mordbrännare som vill tända eld på hela staden med tändstickor.
 

guldfink

Swordsman
Joined
6 Feb 2011
Messages
737
- När alla drömmar är uppfyllda (kampanjmodul för episkt äventyrande med rollpersoner som har mer än 100 % i sina färdigheter)
 

Brödbane

Kristallkrönikör
Joined
1 Oct 2020
Messages
556
"Den struligaste flickan i världen" - Kronprinsen har kärat ned sig i en ytterst opassande och ofrälse flickspoling. Regenten har gett er jobbet att se till att relationen diskret avslutas omgående, men utan att tösen stryker med. Vad han inte vet är att flickan är en utmärkt nävkämpe och inte rädd för att slå ut framtänder och knäcka näsor för att få behålla sin drömprins.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
14,940
Känn ingen sorg för mig, riddarborg
-Ett fantasy scenario av God45

I det här scenariot har spelarkaraktärerna kommit till riddarborgen Ridderborg där riddaren Von Ridderborg och hans ridderliga riddare bor. Borgen vaktar världen från demonpresidenten Caim och hans 30 legioner av demoner. Borgen är liten men den har 5 mäktiga riddare som var och en kan hantera 6 legioner av demoner.


Ovan: Caim själv

Problemet som borgen lider av när karaktärerna kommer till borgen är att alla riddarna är distraherade av olika sorger och är alldeles för ledsna för att slåss mot ens tre legioner av demoner var! Ingen vet när Caim kommer anfalla nästa gång och hur ska det då gå om han gör det nu?! Karaktärerna måste muntra upp alla riddarna snabbare än kvickt!

Riddare Tobias den blå riddaren
Tobias är den perfekta riddaren! Ingen kan ensam besegra honom i någonting alls! Alltså, många på en gång kan vinna, men ingen ensam. Att vara den perfekta varelsen tär på honom fruktansvärt och gör honom för deprimerad för atr slåss. För att muntra upp honom måste karaktärerna (eller någon de rekrytera) utmana honom på något färdighetsbaserat (singla slant gällsninte) och vinna! Men det är omöjligt. Tobias är smartast, snabbast, starkast och vältalighet. Enda sättet att besegra honom är att utmana honom på att vara… Sämst! Han är för bra för att vara dålig! Så tävlingar i att ha sämst bordsskick, missa flest gånger med pilbåge eller liknande kan man besegra honom i. Gör karaktärerna det blir han glad igen och kan slåss!

Riddare Ahmad den röda riddaren
Ahmad är den rättvisaste riddaren! Han har fallit i en djup depression utifrån det orättvisa feodala samhället han är en del av. Hur kan han försvara ett samhälle från demon legionerna som ändå bara förtrycker de fattiga? Är det ens okej att vara en riddare? För att muntra upp Ahmad måste karaktärerna på något sätt göra livet i riddarborgen rättvisare. Något som är lättare sagt än gjort eftersom befolkningen i borgen är komiskt förtryckta tjänare och riddarna, vilket är hur Von Ridderborg vill ha det!

Riddare Rita den gula riddaren
Rita är olyckligt kär i Riddare Tobias dotter Sofia. Men Tobias vill inte att något dumhuvud till Riddare ska gifta sig med hans dotter så han har skapat en gåta och bara den riddare som kan lösa gåtan får gifta sig med Sofia. Rita klarar inte av att knäcka gåtan och man får bara ett enda försök. Kan karaktärerna lösa den åt henne slutar hon vara sorgsen och kan slåss igen! Gåtan lyder: En skatteinsamlare har blivit mördad och det fanns fyra misstänkta. Smeden skyllde på Vävaren. Vävaren sa att smeden ljög. Bagaren sa att han inte hade gjort det och snickaren sa att det säkert var två av de andra.. bara en talar sanning. Vem dödade skatteinsamlaren?

Svaret: Bagaren


Riddare Magda den vita riddaren
Magda är sorgsen eftersom hon har tagit en helig ed att aldrig igen dricka alkohol. Men Magda vill jättegärna bli full igen! Prästen hon avgivit eden inför, Severius Blot, är på besök i borgen men han vägrar släppa Magda från hennes heliga löfte. Tjänarna i borgen har dock erbjudit Magda ett narkotiskt pulver känt för de bildade som ”kokain”. Kokain är ju inte alls alkohol! Men Magda är för sorgsen för att försöka övertyga prästen om detta. Kan karaktärerna övertyga prästen om att kokain inte bryter mot Magdas heliga löfte blir hon glad igen och kan slåss! För att övertyga Severius måste man dock få honom att testa pulvret och sedan ha det roligt utan att synda (Severius är svårt celibat). Kan karaktärerna se till att det går så godkänner han kokainet.

Riddare Von Ridderborg den gröna riddaren
Von Ridderborg själv är mest sorgsen av alla riddarna. Han vill väldigt gärna dö i strid så att han får komma till himlen som en helig martyr, men gör han det så finns det inte nog med riddare i borgen att skydda världen! Eftersom Von Ridderborg inte har några barn (han är svårt celibat) behöver någon annan kunna ta över hans plats. Den mystiska svarta riddaren som bor i skogen utanför borgen är den enda kandidaten. Kan karaktärerna få den svarte riddaren att lova att skydda borgen blir Von Ridderborg glad och kan slåss igen! Den svarta riddaren Olof går med på att flytta till borgen och svära att försvara världen mot Caim samt dennas demoner. Men bara om någon kan besegra honom i strid (lycka till med det kompis!) eller kvicktänkthet. Varje karaktär får ett försök. Olof ser inte så bra så misslyckas alla kan lösskägg eller liknande ge extra försök.

Kvicktänkthet utmaningen går till så här:
Olof säger ett ord. Karaktären måste säga ett ord som börjar på sista bokstaven i Olofs ord och som är lika långt eller en bokstav längre än Olofs ord. Olof måste sedan göra samma sak med karaktärens ord. Det nya ordet måste sägas inom 10 sekunder. Säger karaktären eller Olof ett ord som inte uppfyller kraven eller inte hinner säga ett ord på 10 sekunder så förlorar denna utmaningen.
1633341652398.png
 
Top