Nekromanti Det coloniska imperiet och magin

Joined
1 Dec 2000
Messages
29
Location
Uppsala
Enligt Asharien/Soldarn-modulen har man lagt grundandet av det coloniska imperiet till 7002 f.D., och de första styckena i Magiteori-kapitlet (Mystik & magi) säger att det var först under det coloniska imperiets tid som magiteorin (och magin?) utvecklades från häxkonst och vidskepelse till en mer exakt vetenskap.

Det jag nu undrar är: kan/vill någon berätta något mer om när (inom det coloniska imperiet) magin börjar ta den form den har idag. Har alla färdigheter (Ritual, Transformering, Alstring, Alkemi) alltid använts, eller kom de att användas först långt senare?

Och.. under det coloniska imperiets glansdagar.. fanns det många magiker? Var de .. 'mäktigare' än de som finns idag? Besatt de mer kunskaper om magin och dess natur (och gamla mystiska goa effekter) än vad som idag finns hos Legio Colonan?

/Mikael - många frågor, få svar?
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
"Det jag nu undrar är: kan/vill någon berätta något mer om när (inom det coloniska imperiet) magin börjar ta den form den har idag. Har alla färdigheter (Ritual, Transformering, Alstring, Alkemi) alltid använts, eller kom de att användas först långt senare?"

En liten del av magiens utveckling har magister Rafali pratat om i sina föreläsningar. Mycket mer än så vet man inte, men från vad som Rafali tar upp verkan utvecklingen enbart ha gått framåt från ca 500 e.D. Det är möjligt att det var resultatet av en stagnation, men det finns väldigt lite material som har överlevt från den tiden.

- Krille
<A HREF="http://www.foxtail.nu" target="_new">http://www.foxtail.nu</A>
 
Joined
1 Dec 2000
Messages
29
Location
Uppsala
tänk om det räckte :)

<blockquote><font size=1>I svar till:</font><hr><p>Ett självklart svar är ju förstås att "Ja! Förr var magikerna mäktiga nog att rubba berg och prppra jorden med meteoriter!!!".
Och det är förmodligen så det beskrivs i legender, myter och berättelser.
Detta är egentligen allt man behöver veta ;)

//Dream <p><hr></blockquote><p>Om det vore så enkelt /images/icons/smile.gif
När man vill påbörja en kampanj under det coloniska imperiets 'happy days' och huvudkaraktärerna kommer att vara magiker...ja, då lapar man gärna upp all information som kan ges om den tiden och magin /images/icons/wink.gif

/Mikael
 

hatten

Swashbuckler
Joined
18 May 2000
Messages
2,087
Location
Luleå
Med tanke på att många monster ( står i monster och varelser ) skapades av magiker under det Colonska imperiumet så hade de i alla fall viss förståelse för Biotropisk livsmanipuleringing.

Men hurvida magin var mer utvecklad än "dagens" är en bra fråga kanske det var så att magin var mer cencurerad bara ett fåtal fick lära sig den men i gengäld var den mer utvecklad magisk.
Sen med Coloniska imperiets fall så blev mycket plundrat och förstört sedan under årtusenden som gick glömdes allt tills det så småningom åter började utveckla till det har kommit i dagens läge..
 
Top