Nekromanti Den bästa känslan...

Rising

Vila i frid
Joined
15 Aug 2001
Messages
12,763
Location
End of the green line
...min favoritkänsla är när man är på väg att skaffa sig ett brejk.

När man har haft en knut i magen för ett inkassokrav eller ett brev från kronofogden som begärt mer pengar än man kunnat skaffa fram; och så precis innan deras datum löper ut så får man lite kosing och kan betala skiten...

När man inte kunnat passa en deadline och förbereder dåliga ursäkter, för att sedan bli uppringd av kunden som säger att de inte behöver jobbet än på ett par dagar...

När man varit en o-människa i flera veckor (eller månader) och sedan tar tjuren vid hornen och börjar skaffa sig lite rutiner så att man kan börja bli en människa igen...

---

Jag är en riktig strulputte. En rätt trevlig prick, förvisso, om jag får säga det själv, men fullkomligt misslyckad i de flesta avseenden. Om jag inte vore jag så skulle jag aldrig inleda en meningsfull relation till mig eller sätta mig i en position där jag förväntades ha någon som helst ansvarsförmåga. Jag strular liksom till allt. Men det bästa jag vet är när fru fortuna skär en några slacks och man får ett brejk. Den känslan är helt underbar; jag går omkring och kan nästan inte låta bli att skratta lite för mig själv, och får plötsligt världens djävla självförtroende. Ingenting kan avskräcka eller stoppa mig när jag fått ett brejk!

Det är den bästaste känslan i världen. För mig.

Vilka är era favoritkänslor?
 

Mask_UBBT

Hero
Joined
9 Dec 2001
Messages
1,795
Location
Tensta, Späckholm
Medhåll och kluvenhet

Jag är nog böjd att hålla med dig, faktiskt. Fick ett typiskt brejk(vilken hemsk svengelska. Jag känner mig smutsig av ha skrivit det, nästan) idag; Jag hade ett möte i måndags med min projektarbetsledare(jag har börjat komvuxa mig lite) där jag skulle visa upp ett bildmanus på barnboken jag ska skriva som ett projektarbete. Jag har inte börjat på det. Host, host, vad sjuk jag blev. Mötet flyttades till imorgon, torsdag, hans nästa mötestid. Och eftersom jag hade andra läxor som låg och tryckte på i ett par andra ämnen blev hela bildmanusskrivandet förpassat till onsdag kväll.
Nå, när jag då kollar min mail precis innan jag skulle hem idag och jobba röven av mig, ser jag att han ska iväg på någon utbildningspryl, och flyttar alla möten som ska vara i morgon till den 22a eller 29e november...


Aaaaaaah....

Andra favoritkänslor som bråkar om toppen är nog entusiasm och stolthet. Främst i kombination med varandra och produktivitet, så de bildar den där mysiga "Fy fan vad bra jag är"-känslan som kontrast till "Helvete att man aldrig ska få något gjort"-sinnesstämmningen.
 

Big Marco

Läskig
Joined
20 May 2000
Messages
6,926
Location
Sandukar
Bästa vet jag inte, men en kanonfin känsla är när ens chef själv ger en en löneförhöjning som är sju gånger högre än den man själv hade krävt. Snacka om att bli överraskad. =)
 

Rosen

Myrmidon
Joined
9 Jun 2000
Messages
5,813
Location
Jakobsberg (Järfälla; 08-trakten)
Re: Medhåll och kluvenhet

Andra favoritkänslor som bråkar om toppen är nog entusiasm och stolthet. Främst i kombination med varandra och produktivitet, så de bildar den där mysiga "Fy fan vad bra jag är"-känslan

Jag är för självpiskande för att kunna uppskatta breaks (jag till mig: "Jaha... så du hade tur och kunde trippa ut med svansen i röven igen. Patetiskt - tror du att du har lika bra tur nästa gång? Fattar du hur mycket lättare det skulle vara om du gjorde jobbet rätt från början, din lata fan!?"), men de där kan jag hålla med om.
Det är speciellt märkbart när man har avslutat nåt som blev bra -- eller åtminstone ser att det kommer att bli bra; ofta hinner man bli smått less på skiten innan den är färdig. Vanligtvis är det bild- och/eller textalster för min del (förstås) medan min brorsa verkar få ut samma sak av att meka och bygga med fordon och tunga maskiner.

som kontrast till "Helvete att man aldrig ska få något gjort"-sinnesstämmningen.

Världens värsta känsla - att sitta redo att råplugga för stora feta svåra tentan som ens framtid hänger på, och bara inte kunna förmå sig att börja. Att gå och göra nåt annat har man förstås inte samvete till heller, så istället för att plugga ägnar man kvällen åt att sitta och gräma sig över att man inte pluggar...

--
Åke
 

Troberg

Sinister eater
Joined
27 Jun 2001
Messages
17,591
Payback. Det finns inget som ger en så varm och gosig känsla i magen som att klämma dit någon som verkligen, verkligen förtjänar det.
 

Whizzman

Warrior
Joined
4 Jan 2005
Messages
211
Location
Uppsala
Re: Den bästaste känslan...

Åh! Att få komma hem från ännu en slitig, skitig och inte alltför givande dag i skolan till den gröna toaletten där jag sätter mig och riktigt *vet* att jag inte har något jag måste göra. Sedan lutar jag mig nedåt och...

Tar av mig strumporna!

Strumpor. Can't live with 'em, can't live without 'em...
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,521
Location
Helsingborg
...är att få se henne, vilket får mig alltid att le det där fåniga leendet.

Annars är känslan av ansvar skön. Synd bara att jag aldrig tar på mig det.

/Han som har skjutit på saker på tok för länge nu
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
...är attvara kär. Då speciellt sådär nykär.. Finns kanppt nått som slår det.

Sedan känslan att få en adrenalinkick, det är fanimej inte illa det heller. Att känna adrenalinet komma som ett jäkla X2000 i kroppen, det äger helt enkelt ! Varken mer eller mindre.
 

Hjalle

Swashbuckler
Joined
29 May 2004
Messages
1,867
Location
Stockholm
Jag gillar känslan av att göra illa mig riktigt ordentligt, att vara helt slut, att vara riktigt arg på någon, och att vara mammas bitch.

-Hjalle, dåliga häls(en)a för tillfället.
 

Rising

Vila i frid
Joined
15 Aug 2001
Messages
12,763
Location
End of the green line
Fan då...

...jag hade precis fått ett brejk och hade den där sköna känslan; "nu är jag on track igen; nu kan jag ställa allt till rätta; nu är jag på väg att bli en människa igen"...

...och så blev jag genomskådad innan jag hann åstadkomma ett endaste dugg.

Det är min sämsta känsla. Nu är det bara skuld och ångest och känslan av att vara naken och utsatt.

Hela världen suger; just nu mår jag som en Ymir-rollperson. Jag känner för att börja Emo-blogga med dikter om att hitta döda fåglar på gatan.
 

Nightowl

Champion
Joined
17 May 2000
Messages
8,341
Location
Avliden, Tristerbotten
...vi är två

Hade jag haft en moodring på mig just nu hade den varit ungefär samma färg som et svart hål, av diverse skäl.

Vi kunde ha en gemensam blogg. Mina dikter skulle handla om döda kattungar.

Erik
 

haltageten

Dum inuti huvudet
Joined
11 Apr 2004
Messages
578
Location
Stockholm
är att efter att ha varit tvungen att hålla sig en hel dag för att sedan få sätta sig och pusta ut på toaletten.

Eller då man upptäcker att någon verkligen intresserar sig för dig på något sätt.

Eller när man lyssnar på en riktigt bra låt som ger en rysningar.

- Jocke, eh, bajs?
 

magoo

Hero
Joined
19 Oct 2002
Messages
1,117
Location
Umeå
Hujjj, du får inte jobba med mig! Jag gillar kontroll, fast inte sådär Hitleraktigt utan med ett visst utrymme för kreativitet. Strulpellar har jag jobbat med men jag undviker dem eller försöker hålla dem borta från slutprodukten. Blir man beroende av gudomliga ingripanden för att klara sitt jobb spricker det förr eller senare - de flesta strulnissar landar på fötterna för det mesta, men ofta är de då uppbackade av såna som mig som fått extrajobb.

Nog om detta, min bästa känsla är "petty bickering", dvs tjafsande (läste om termen i nån Star Trek-biografi med anledning av McCoys/Spocks konstanta bjäbbande i Star Trek). Jag har några arbetskamrater som i likhet med mig tycker att tjafsande är en konstart och det är alltid lika roligt att bjäbba inför och efter sportevenemang på jobbet. Petty bickering utsätter man bara vänner för och det ger en varm och skön känsla av samhörighet och kamratskap. Min favoritkänsla.
 

Quadrante

Grisbonde
Joined
14 Mar 2003
Messages
4,234
Location
Skellefteå,öjebyn,umeå
Det här var nog årets svåraste fråga [Tack]

Nu har jag spenderat dan på vad som är den bästa känslan och inte kommit fram till något.
Men det har varit en bra dag.


Det är nog flera känslor som tävlar om topppositionen, men alla grundar sig nog på något som liknar förnöjsamhet (att det inte behövs mer just nu), lite som det du beskriver "brejket".


/ No, I'm very pigg thank you ...
 
G

Guest

Guest
Nej tvärtom...!

Bästa känslan är nr du blivit dumpad och efter några veckors ångest och lidande vaknar [troligtvis bakfull] och upptäcker och säger högt till dig själv "Nä fan, jag behöver henne! Jag mår prima! Jag är skööönast i världen!"

Sen kollar du in alla dina coola rollspelsböcker och börjar skriva på en riktigt lattjo fetkampanj till Chock...

... Det e känsla av välbehag!
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
Uhm, har den där sidan... resulterat i något? Typ, att folk inte ger honom jobb eller något? Eller har den bara fungerat som ett sätt att skriva av sig?


Storuggla, plockepinnmonstret (CR 7)
 

Troberg

Sinister eater
Joined
27 Jun 2001
Messages
17,591
Uhm, har den där sidan... resulterat i något?
Nej, inte vad jag vet. Jag gjorde en fin googlespoof, så alla sökningar på namnet gav min sida överst, men den funkade ungefär en vecka innan google genomskådade den och skickade bak den i sökresultatet. Å andra sidan har den bara funnits där ett par veckor, så vi får se vad framtiden kan ge.
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Hummm, så _skulle_ det kunna vara.. Meeeen, för min del så är jag glad om jag slippper den delen med jag-har-blivit-dumpat-ångesten, eller ja man har ju såklqrt upplevt den & det är inte så skoj.
Dock så kan det säker generera i nån CoC-kampanj där man sitter i sin dysterhet.. :gremtongue:
 
Top