Nekromanti D&D6 Raser

Foggmock

Myrmidon
Joined
26 Aug 2000
Messages
4,596
Location
Malmö
hmm det finns ett par på svultna svinet (URL unkown)
för fan! bygg lite egna! originalitet och fantasi! en Sl:s bästa egenskap!
jag tycker iaf att det är ganska latigt att bara be om saker, jag är uppfödd den hårda vägen utan färdiga grejjer på internet.. det är nästan som att inte skriva sina egna äventyr. visst, kul ibland men inget slår känslan av ett eget välskrivet äventyr som spelarna gillar..
 

Delita Hyral

Veteran
Joined
10 Jan 2001
Messages
100
Location
Ivalice
<img src="/images/icons/grin.gif" border=0 width=15 height=15>

Blir nog tvungen att hålla med tidigare innlägg, Fantasin är
speledarens bästa vän...
Men om det brister där och du har någon vän som
har spelat länge, kan du höra om dom har moster boken 1&2
eller monsterkitten och konvertera varelserna därifrån till dod 6....

- The crest of the black lion -
" Ovelia: what are you? friend or foe ?
Delita: Human, just like you.. "
 

Alexander B

Veteran
Joined
7 Apr 2001
Messages
95
Location
Hällingsjö, Västergötlands län
Jag håller på att skapa Orcer, men till detta behöver jag hjälp.. arbetet har nu stått stilla i cirka 2 månader på grund av icke hjälpsamma människor...

Men vill man hjälpa till kan man kontakta mig på sasja_85@hotmail.com och berätta vad man vill hjälpa till med eller skicka ett litet meddelande till mig om via detta forum..
 

jason

Veteran
Joined
18 Oct 2001
Messages
16
Enda problemet är att raserna från gamla dod skiljer sig från det nya tex. i gamla har halvlängsmän +3 i fys men nu har de minus i det.. och halvlängdsmännen har allmänt blivit mongo typ alv styleee på dem.... fy faen...
 

Delita Hyral

Veteran
Joined
10 Jan 2001
Messages
100
Location
Ivalice
Riotminds

<img src="/images/icons/clever.gif" border=0 width=15 height=15>
Jovisst men så får väl speledaren ta och mikla om så att värdena passar, men jag håller nog med frasen att det var bättre förr....

Riotminds utgivningstakt på sina produkter e skrattredande...
Dom flesta hinner tröttna på att vänta på deras grejer
och det förlorar dom pengar på, iallafall när spelarna söker sig till andra rollspell....

Med äventyrspel var det andra bullar....
Där rasade det ut schyssta grejor.....
Varför tar det sån tid ?har många frågat riotminds..
Svaret blir nåt i stil med. " För att göra kvalitetsprodukter tar det tid och att vi lovar att ni kommer bli nöjda med resultatet "

Må så vara men många av oss vill ha ut produkterna
innan vi hinner hamna på ålderdomshem....

- The crest of the black lion -
" A warrior takes a sword in hand, clasping a gem to his heart "
 

jason

Veteran
Joined
18 Oct 2001
Messages
16
Re: Riotminds

Tycker det var lite dumt att riotminds inte ordna så man kunde använda det gamla reglerna till en större utsträckning.... men men det är väl bara att hålla ut tills det kommer nya grejer....
 

Alexander B

Veteran
Joined
7 Apr 2001
Messages
95
Location
Hällingsjö, Västergötlands län
Re: Riotminds

Jo det där ju sant..
Fast egentligen så har ju Riotminds p.g.a. sin egen långsamhet gjort så att spelare som är lite produktiva kan ordna en egen marknad med tillbehör och liknande för de som inte orkar vänta på deras produkter..

samt så har vi att deras äventyr och/ moduler innehåller såpass lite information och bygger på nästföljande kan så blir det lätt att man sätter sig ner och skriver egna regler, publiserar dessa.. vilket ofta kan skapa förvirring när den nästföljande modulen kommer...
 

Dante

Bäst i Sverige på rollspel
Staff member
Joined
17 May 2000
Messages
9,898
Location
Stockholm
Utgivningstakten ...

»Riotminds utgivningstakt på sina produkter e skrattredande [sic!]... Dom flesta hinner tröttna på att vänta på deras grejer och det förlorar dom pengar på, iallafall när spelarna söker sig till andra rollspell [sic!]....»

Så sent som idag låg Jorges Bestiarium fyra på Traditions topplista över den totala försäljningen och tvåa på rollspelsförsäljningstopplistan. Det tycker jag tyder på att de flesta DoD6-spelarna inte söker sig till andra rollspel.

»Varför tar det sån tid ?har många frågat riotminds.. Svaret blir nåt i stil med. " För att göra kvalitetsprodukter tar det tid och att vi lovar att ni kommer bli nöjda med resultatet "»

Jorges Bestiarium innehåller cirka 550.000 tecken text och över 100 illustrationer. Du har uppenbarligen ingen aning om hur lång tid det tar att skriva, illustrera, layouta, trycka, binda och distribuera en bok som Jorges.

För all del; sitt och gnäll om hur bättre allt var förr, men glöm inte att Target Games gick i konkurs för att ingen ville köpa deras produkter.

Hellre bra prylar sällan än dåliga prylar jämt.
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Dä va bättre förr!

"Med äventyrspel var det andra bullar....
Där rasade det ut schyssta grejor....."


Beror på när du menar. Under första året när Drakar&Demoner kom hann Äventyrsspel inte släppa ett jota. Nu när RiotMinds har tagit över en sovande produkt har de lyckats släppa rollformulär, spelledarskärm, Vinterskogens hemlighet och Vildhjarta, och Jorges är på väg. Det är fyra produkter under första året: jämför det med de noll produkter som Äventyrsspel släppte under sitt första år.

Under solskensåren i senare halvan av åttitalet så kräktes Äventyrsspel ur sig produkter. Tror jag det: upplagan (och därmed vinsten) var ofantligt hög då, bra mycket högre än vad RiotMinds ens kan hoppas på. Mer pengar = mer pengar till produktion = fler frilansare = högre utgivningstakt. Så såg läget ut för Äventyrsspel/Target i slutet på åttitalet. Äventyrsspels redaktion hade också dussintalet anställda vid tiden.

Nu får ett rollspelsförlag vara lyckliga om de kan försörja en heltidsanställd och har en upplaga på en tiondel av vad Target/Äventyrsspel hade för tolv år sedan. Mindre upplaga = mindre pengar = mindre pengar till produktion = färre frilansare = lägre utgivningstakt.

Läs gärna den här tråden om de ekonomiska realiteterna för ett nytt rollspelsförlag.

Men om var och en av er köper tio exemplar av allt som RiotMinds ger ut så tror jag nog att de kan komma upp i Targets/Äventyrsspels utgivning och volymer.
 

Rising

Vila i frid
Joined
15 Aug 2001
Messages
12,763
Location
End of the green line
Av ren nyfikenhet: hur jobbar ni?

Alltså, jag jobbar som reklamare och är van att komma ut med trycksaker på väldigt korta tidsrymder, så jag kan inte riktigt förstå hur det kan ta sån tid att komma ut med en bok som Jorges. Det beror förstås på att jag inte vet hur arbetet egentligen går till med hur ni får fram illustrationer och texter.

Skulle vara intressant och ge en god inblick i ert arbete om man fick en liten insikt i hur processen egentligen läggs upp. Eller är det "trade secrets?"

Undrar texempel på hur mycket ni egentligen "visste" att ni skulle ta med i Jorges innan ni ens började, hur mycket som kom till under arbetets gång, börjar man med ett jätteplaneringsmöte som drar ut över två veckor eller har man flera, kortare sessioner under regelbundna intervall? När kontaktas illustratörerna? När kan de börja jobba? Hur mycket material (skrivet) har de att gå på när de börjar teckna? Hur mycket tittar ni på varandras texter under arbetets gång? Jobbar skribenterna intimt ihop, eller har alla individuella arbetsuppgifter med mycket liten kontakt med varandra?

Jobbar ni parallellt med andra projekt förresten? Det skulle ju kunna förklara den låga utgivningstakten. Eller är det här frågor du inte kan/vill svara på pga att de är produktionshemligheter?

/Rising
 

jonix

Warrior
Joined
23 Jan 2001
Messages
283
Location
kalmar
Re: Av ren nyfikenhet: hur jobbar ni?

Alltså, jag jobbar som reklamare och är van att komma ut med trycksaker på väldigt korta tidsrymder, så jag kan inte riktigt förstå hur det kan ta sån tid att komma ut med en bok som Jorges.

Kanske för att ingen av de inblandade jobbar med rollspel på heltid (dvs mellan 8 å 4 fem dagar i veckan)?

Det är vad jag har hört och vad jag ser som mycket trolig orsak till att det inte "spottas" ut produkter.


Jämför med fantomen vetja!
Jag menar, till och med Fantomen behöver lite omväxling, inte sitter han och skriver krönikor hela nätterna efter jobbet... Han har ju en hund och en häst att sköta!
<img src="/images/icons/laugh.gif" border=0 width=15 height=15>
 

Dante

Bäst i Sverige på rollspel
Staff member
Joined
17 May 2000
Messages
9,898
Location
Stockholm
Så här: ...

Jag får lösa riktlinjer från RiotMinds angående utseende, sidantal, deadline etc.

Jag får alla bilder, scannar dem, retuscherar dem, storleksförändrar dem och räknar ut hur mycket plats de sammanlagt kommer att ta.

Jag får alla texter, räknar tecken, kollar hur mycket text som ska in på ett uppslag och anpassar typografin därefter.

Jag jobbar fjorton timmar om dygnet i en vecka och skickar sedan originalet till tryckeriet varefter jag sover i två dagar.

Jag får tillbaka korrekturutskrifter, går igenom dem, skickar tillbaka dem med eventuella ändringar.

Böckerna dyker upp i min brevlåda, jag slår upp en av dem på måfå och hittar omedelbart ett fel, blir arg och svär.

Hur det går till med text och illustrationer får du fråga RiotMinds och illustratörerna om.
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Re: Av ren nyfikenhet: hur jobbar ni?

"Alltså, jag jobbar som reklamare och är van att komma ut med trycksaker på väldigt korta tidsrymder, så jag kan inte riktigt förstå hur det kan ta sån tid att komma ut med en bok som Jorges. Det beror förstås på att jag inte vet hur arbetet egentligen går till med hur ni får fram illustrationer och texter."

Nu kan jag ju inte svara för hur Dante gör, men jag kan svara för mig själv och vad som hände när jag skrev en kasse Neo-moduler.

Det tar, enligt all erfarenhet jag har från rollspelsskriverier, omkring ett manår att producera textmanus till en typisk 80-sidig modul, från det första produktmötet tills dess att manuset lämnas in. Ungefär alla moduler som jag har skrivit har tagit så lång tid. Observera att jag dessutom räknar heltidsarbete - i de flesta fall har jag varit arbetslös då jag skrev.

Arbetet börjar med en synopsis på innehållet följt av en disposition. Denna flyger skytteltrafik fram och tillbaka mellan författaren och redaktionen tills båda är mer eller mindre nöjda.

En stor del av arbetet går åt till research. Det gäller då att få reda på allt man kan om ämnet. Det innebär mängder med sökningar på nätet, långa turer till biblioteket, och milt sagt rent pluggande.

Sedan författas det. I och med att rollspelsmoduler innehåller en hel del olika saker som ska pusslas ihop och fungera ihop så blir det en hel del skisser som skickas ut till olika folk för att de ska se och tycka till.

Om flera skribenter samarbetar så brukar de i allmänhet föra en rejäl epostkonversation om olika delar. En stor del av det är rent spånande och funderande och framförallt koordination om de olika delarna ska passas ihop. Den tid man tjänar på att vara två äts till stor del upp av administration och konstnärliga argumentationer.

Om modulen som skrivs innehåller en hel del saker som inte påverkar varandra så är det enklare - skicka ut en mall och en beställning, vänta på svaren, pussla ihop texterna och redigera texten så att språket är någorlunda gemensamt. Religioner samt Monster&Varelser skrevs på det här sättet.

Någonstans halvvägs genom författandet, då man har en ganska god koll på innehållet, skickas ett bildmanus till illustratören. De tecknare som jag har arbetat med (MiG, Hellervik) har inte varit förtjusta i mängder med text att läsa igenom. De ville hellre ha ett kort bildmanus, kanske tre rader per bild, och i nödfall förklarande skisser. De ville definitivt inte läsa igenom textmanuset fram och tillbaka innan de skulle teckna.

På ett typiskt projekt på ett manår och 80 sidor så har ungefär en månad använts till uppstart, en till två månader för research, fyra till sex månader för författande och tre till fem månader för redigering och återkoppling från speltestare.

Den snabbast producerade modulen som jag har varit en större del av var nog Krigarens Väg. Den tog "bara" omkring sju månader, men vi var två om'et. Den långsammaste var Consaber, men det berodde på att en stor del var tvunget att skrivas om eftersom modulen till stora delar skrevs före spelet, och spelet ändrades sedeermera.

"Det skulle ju kunna förklara den låga utgivningstakten."

Låg och låg - jag är tvärtom imponerad. Att RiotMinds ger ut så mycket under sitt första år utan en större hög frilansare och heltidsanställda imponerar djupt på mig.
 

Rosen

Myrmidon
Joined
9 Jun 2000
Messages
5,813
Location
Jakobsberg (Järfälla; 08-trakten)
Re: Så här: ...

Böckerna dyker upp i min brevlåda, jag slår upp en av dem på måfå och hittar omedelbart ett fel, blir arg och svär.

LOL!
Jo vars, Det Där Enda Felet känner man igen. Händer i princip varje gång jag har skrivit en grej eller tecknat en bunt bilder; resultatet hade varit helt perfa om inte Det Där Felet hade smugit sig in. Sen sitter man där och stirrar bara på det...

--
Åke
 

Zizop

Swordsman
Joined
20 Aug 2001
Messages
475
Location
Malmö
Re: Så här: ...

Nu när ändå Åke har blandat sig i diskusionen så undrar jag hur han vill ha det? Långa eller korta bildmanus eller vill han ha halva modulen (... och prinsessan)?

Ganska intressant det här tycker jag...
 
Top