Döda svenska författare och vilka D&D klasser de spelar

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,466
Medeltiden:
Heliga Birgitta spelar Paladin på precis sätter som har gett dem ett dåligt rykte. Det är mycket bossa runt folk inlindat i lite Lawful Good.

Erikskrönikan författaren spelar en Diplomancer Rogue med alla sina poäng i Charisma och sociala färdigheter så att han kan ljuga så bra som möjligt.

Margareta Brahe spelar Anti-Paladin när spelledaren låter henne och annars murder hobo fighters.

Thomas Simonsson spela what ever så länge han får vara Chaotic Good. Vilket betyder att han mest får spela Clerics.


Renässansen:
Urban Hjärne spelar Artificer eller Alkemist. Någon antydde en gång att han kunde spela en magiker istället och han lämnade nästan gruppen.

Georg Stiernhielm multiklassar Bard och Barbarian som den absoluta galning han är. Men han är skicklig nog att få det att fungera.

Lars Wivallius ägnar mestadels av speltiden åt att prata om hur han var en äventyrare på riktigt. Men han spelar en Bard för då kan han delta i allt som händer.

Olof Rudbeck den äldre spelar en Wizard. Han hävdar att han visst rullade 18 på alla sina stats.

Haquin Spegel spelar Clerics med War domänen exklusivt. Han tycker högljutt att alignment är dumt och skriver inte ett på sitt karaktärsblad om han inte måste. Han blir arg om något hävdar att det är för att han borde vara Neutral Evil.

Sophia Elisabet Brenner är den bardigaste barden som någonsin bardat.


Frihetstiden:
Carl von Linné spelar en Druid och har tusen frågor om monster till spelledaren som spelledaren måste hitta på svar till.

Hedvig Charlotta Nordenflycht spelar Ranger om hon kan ha “Kvinnoförtryckare” som sin valda fiende typ. Annars spelar hon Wizard.


Gustaviansk tid:
Gustav III spelar en Bard men har rullat super dåligt på statsen så han hjälper inte gruppen särskilt mycket.

Johan Henric Kellgren spelar en mänsklig Fighter som ingen kan komma ihåg namnet på. Karaktären har en lång backstory som ingen har läst.

Carl Michael Bellman spelar en super min/maxad Bard och har antagligen fuskat med statsen men han rollspelar så bra att ingen kan bli sur på honom.


Romantiken
PDA Atterbom spelar en Warlock vars patron är den faktiska PDA Atterbom.

Erik Gustaf Geijer och Esaias Tegnér spelar Fighters som är vikingar och bröder. De verkar inte ha superkoll på vad en viking är men de backar varandras tolkningar till 100%. De har kul men vissa är oroliga för hur de kommer påverka synen på kampanjvärlden frammåt.

Carl Jonas Love Almqvist spelar en Druid/Rogue som är specialiserad på gift och att fly fältet i formen av en örn när saker går dåligt.


Tidiga 1800-talet:
Fredrika Bremer spelar Fighters för magi är tramsigt. Hon vill egentligen spela något där man delar mer på spelledare rollen.

Sophie von Knorring har övertalar spelledaren om att få spela en NPC class och spelar en Commoner.

Viktor Rydberg spelar en Vistani Warlock och är ganska rasistisk om hela grejen.


Sekelskiftet:
August Strindberg spelar en Chaotic Neutral Rogue/Barbarian multiclass. Men han gör verkligen inget för att leva sig in i karaktären när han spelar så det är mest han själv.

Victoria Benedictsson spelar över Discord för hon hittar ingen grupp i Hörby. Hon spelade en Warlock men spelledaren körde en storyline där hon blev av med sina krafter vilket gjorde henne skitsur så nu spelar hon en Fighter istället.

Selma Lagerlöf spelar en Paladin på det bästa sättet där hon lyfter hela kampanjen.


Senare:
Edith Södergran ville spela OP hemmabyggda klasser men får hon inte det spelar hon Cleric/Wizard multiklass combos som knäcker spelbalansen i alla fall.

Vilhelm Moberg spelar Lawful Good Rogues men har hittills haft super otur med tärningarna så hans karaktärer dör hela tiden. Ingen låter honom rulla för random encounters.

Tove Jansson spelleder mest Mörk Borg och har en massa monster som är saker som manifestationen av dödsångest. När hon spelar så tar hon en gullig ras och gör dem till en Warlock med en super mörk backstory.

Astrid Lindgren spelar klassen som ger henne bäst eller flest animal companions. Just nu är hon en Ranger med en super OP St Bernardshund.
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,189
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Emanuel Swedenborg spelar en invoker, alltså den typ av sakral magiker som fanns bland de mycket koolare klasserna i D&D4. Han insisterar på att det är rätt och rimligt. Han insisterar också på att få spela deva-rasen från den utgåvan.

Per-Olov Enquist spelar givetvis en cleric, och gillar att ha det svårt.

Ola Hansson spelar nån typ av paranoid fighter eller bard och börjar alltid bråka med Strindbergs och Esaias Tegnérs rollpersoner. Han har också en konstant lite pinsam romans med Laura Marholms störiga kender-rollpersoner, och de boostar hela tiden varandras sämre sidor. När han spelleder är han mycket bättre, men spelleder bara Ålamörker.

Olof Svedelid spelar en paladin, så han kan vara riddare på riktigt, men spelar förmodligen tjej.

Frithiof Nilsson Piraten spelar Ålamörker i Ola Hanssons kampanj, men är mer into D&D och Ur Varselklotet egentligen. Han kör Rangers och Bards.

Dan Andersson är en druid, duh. Han är den druidigaste druiden någon nånsin spelat och det är helt awesome.
 
Last edited:

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,466
Emanuel Swedenborg spelar en invoker, alltså den typ av sakral magiker som fanns bland de mycket koolare klasserna i D&D4. Han insisterar på att det är rätt och rimligt. Han insisterar också på att få spela deva-rasen från den utgåvan.
100% perfekt! :D
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,466
Karin Boye spelar en chaotic good dark elf cleric i en evig och fruktlös kamp mot det förtryckande samhället, även om kampanjen handlar om grottkräl.
Jag är avundsjuk på att jag inte skev det här! :D
 

DeBracy

Eventuellt helt fantastisk
Joined
21 May 2003
Messages
5,716
Cornelis Vreeswijk spelar oftast Figher, Bard eller Rogue, men när han väl dyker upp på spelmötena gör han det med en plastpåse full av sina rollformulär och bara drar ett på måfå. Han spelar likadant oavsett, så det brukar kvitta (om han inte är på dåligt humör, då fräser han om man uttalar rollpersonens namn fel).
 

Skarpskytten

D&D-smurf
Joined
18 May 2007
Messages
5,985
Location
Ett häxkräl
Frans G Bengtssons karaktärsgestaltning är oavsett spel och genre alltid helt perfekt. Hans rolltolkningar är helt geniala. Han dras tydligt åt våldsamma och ödestyngda karaktärer med tung backståry. I historiska rollspel tenderar hans historiska kunskaper att ta över lite väl mycket.

Hjalmar Braning vill alltid spela en revolutionär Rouge/Thief med adelsbakgrund, vare sig det passar eller ej, eller om spelets setting ens innehåller någon arbetarklass att befria. I praktiken tenderar han snabbat att glömma bort revolutionen för intrigerna och maktkampen i den revolutionära organisation hans gubbe är med i. Han skriver alltid CG på Alignment och alla hans spelledare tvingar honom förr eller senare att ändra det till LN.
 
Last edited:

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,466
Ha, där gick det lite fort. Nä, han lever så klart än. Så jag tog bort honom.
Jag lade mest in döda för att jag vill inte skriva något taskigt om någon som kanske läser vad jag skriver om dem :p Det var inte menat att vara en hård regel. Du kan lägga upp Dick igen om du vill.
 

Skarpskytten

D&D-smurf
Joined
18 May 2007
Messages
5,985
Location
Ett häxkräl
Jag lade mest in döda för att jag vill inte skriva något taskigt om någon som kanske läser vad jag skriver om dem :p Det var inte menat att vara en hård regel. Du kan lägga upp Dick igen om du vill.
Fast det var rätt taskigt det jag skrev och jag känner att det var lika bra att ta bort det. Tycker ditt val var klokt.
 
Top