Nekromanti Crowdfunding för Western IV

Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm



Nu går vi in i slutfas med Western IV innan tryck. Parallellt med vårt slutputsande startar vi en crowdfundingkampanj på:

http://igg.me/at/western

Den kommer sedan att pågå augusti månad ut, och därefter räknar vi med att förbereda de två grundböckerna Rollpersonen och Regelboken för tryck.

Under crowdfundingen kan vi dels erbjuda grundböckerna i såväl standardutförande som några olika varianter på numrerade specialutgåvor (som trycks i allt från ett enda unikt exemplar till 100). Dessutom släpper vi en del unikt material du bara kan få del av om du deltar i crowdfundingen, framför allt i form av två samlingsvolymer – ”En Handfull Artiklar” respektive ”En Handfull Äventyr”. Dessa samlingar innehåller ett helt unikt tidigare opublicerat material samt det bästa Westernmaterialet ur Fenix hittills. Nya delmål gör sedan att samlingarna fylls på med allt mer nyskrivet material, där vi haft turen att få med skribenter som Christoffer Krämer, Henrik Örnebring, Anders Blixt, Gunilla Jonsson & Michael Petersen, Magnus Seter, Johan Englund, Joakim Andersson, Krister Sundelin och Kenneth Hite.

Med en lyckad crowdfunding blir också nya böcker ”upplåsta” och tillgängliga för förhandsbeställningar. Många titlar är det redan känt att vi arbetar på, men vi har en stark nyhet bland målen som vi hoppas kommer att bli upplåst.

Sist, men inte minst, har vi bestämt oss för att släppa en Vapenkortlek i samband med kampanjen. Där hittar du över 100 unika vapen, illustrerade av Lukas Thelin och med alla spelvärden du kan tänkas behöva när du spelar.

Vi behåller också vår tidigare inställning, där alla som deltar i crowdfundingen på något sätt kommer att få del av hemliga belöningar, bara för dem. Dessa finns bara under själva kampanjen. Nya belöningar låses upp för varje 5000 Euro vi passerar. Om du redan har förbeställt Western IV kommer även du att få del av dessa belöningar.

Läs mer på:

http://igg.me/at/western


Tove & Anders
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Vi har fått lite frågor från folk som redan förbeställt Western IV. Här kommer en snabb FAQ

Hur blir jag tackad i spelet om jag förbeställt??
Enligt samma princip som på crowdfundingen. Har du valt standardutgåvan av spelet blir du tackad på Silvernivå, medan Deluxe motsvarar Guld.

Måste jag avboka min förbeställning för att bli tackad och/eller få del av belöningarna i crowdfundingen?
Nej, vi gör ingenting som ger dig som stött oss under lång tid mindre värde för pengarna än de som är med på crowdfundingen.

Jag har beställt via min spelbutik - måste jag avboka hos dem för att få belöningar?
Nej, bara meddela oss när och var du har beställt, så att vi kan stämma av med din spelbutik. *Utan spelbutiker är hela hobbyn i problem, så vi vill absolut inte att du drar tillbaka din bokning hos dem.

Vilken utgåva på crowdfundingen motsvarar den tidigare Deluxe-utgåvan?
Marshal’s Edition

Vad kan jag uppgradera till?
Du som redan har beställt Western IV Deluxe kan bara uppgradera din tidigare beställning till Sixshooter Edition eller Most Wanted Edition.
Har du beställt Westen IV i grundversionen kan du även välja att uppgradera till No Hope Edition eller Marshal’s Edition.
Vill du bara ha det nya materialet som tillkommit vid crowdfundingen början kan du välja En Handlfull Tillbehör. Det innebär inte någon uppgradering (så att du får pengar tillbaka) men ger dig alla nyheter.
Dead Man’s Hand är alltså inte en uppgradering

Hur fungerar uppgraderingar till specialutgåvor?
Du måste välja den Perk du vill ha i slutänden - och betala hela kostnaden (annars godkänner inte Indiegogos system din bokning. Därefter kontaktar du oss, så avbokar vi din tidigare förhandsorder av Western IVs grundböcker och ger dig pengarna tillbaka för denna order.
OBS! Detta gäller alltså endast själva grundböckerna till Western IV, inte övriga produkter (rollformulär, äventyr, etc). Vi kan bara beetala tillbaka pengar som du tidigare har betalat till oss, och tyvärr inte via några spelbutiker.

Anders & Tove
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
På begäran har vi nu lagt in Grundbok I: Rollpersonen som en egen Perk på http://igg.me/at/western

Denna bok vänder sig helt till spelarna och handlar framför allt om hur du skapar din rollperson, men innehåller även lite tankar om hur man spelar. Med andra ord det perfekta komplementet för spelgruppen, så att fler spelare kan slå upp olika saker samtidigt

Anders & Tove
 

viggo

Veteran
Joined
14 Jan 2009
Messages
46
Har jag förstått rätt, att det bar följer med rollformulärsblock på de två högsta perksen? Finns det en chans att de dyker upp på de andra nivåerna eller som en egen perk med ett packe block?

Viggo
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Nej, det kommer vi inte att göra då det finns ett begränsat anta Perks vi får lägga på Indiegogo och vi har en del roliga saker i lager;-) Du kan beställa rollformulärsblock på rollspel.com och om du har deltagit i crowdfundingen bjuder vi då på den extra frakten (och skickar ut rollformulären med dina böcker). Hoppas det känns som en fungerande lösning.

Anders & Tove
viggo said:
Låter som en okej idé.
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm


Nu har vi uppdaterat Westerns crowdfunding med ett gäng bilder och uppslag ur spelet, med våra kommentarer, som du kan hitta under fliken Gallery.

På begäran har vi lagt in Grundbok I: Rollpersonen som en egen Perk.

Sedan var vi tydligen lite oklara om våra samlingsvolymer i PDF (En Handfull Artiklar och En Handfull Äventyr). Inget material här är rent omtugg, utan allt kommer att vara omarbetat för att passa Western IV - och tack vare delmålen hoppas vi kunna fylla båda samlingarna till brädden även med helt nyskrivet material. Vår förhoppning är att intresset för samlingarna skall bli så stort att vi kan erbjuda en uppgradering till tryckta böcker, men eftersom det är material som är unikt för crowdfundingkampanjen kräver det att tillräckligt många vill ha dem för att kunna genomföra ett tryck utan att det behöver kosta för mycket.

Läs mer på:

http://igg.me/at/western


Tove & Anders
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Under det senaste dygnet har vi uppnått ett flertal delmål. Följande artiklar har lagts till i "En Handfull Artiklar":

Chinatown - Christoffer Krämer
A stiga in i Chinatown 1876 är bokstavligen att stiga in i en annan värld. I 13 trånga kvarter runt omkring Portsmouth square bor mer än 10.000 kinesiska invandrare i ett väldigt myller. Det är ett område med mer än 200 opiumhålor och lika många illegala spelhallar och bordeller. Det är ett område där det går 20 män på varje kvinna och där 75% av de kvinnor som lever där är prostituerade eller lever i tjänsteslaveri. Det är ett område med sina egna lagar och regler, ett område som San Fransiscos polis - genom en gemensam, outtalad överenskommelse - lämnar mestadels ostört.
Den rollperson - som inte själv är kinesisk invandrare - som vandrar in i denna värld - kan trots den relativt lilla ytan snar förlora sig långt mycket mer än vad de önskat. Har finns otaligamöjligheter att råka illa ut för den oförsiktige eller socialt klumpige. På ytan är det lungt men under ytan växer tongernas inflytande snabbt och deras lojala krigare - yxmännen - visar ingen nåd. Utanför Chinatown växer också missnöjet och rasismen. Starka politiska krafter arbetar mot de kinesiska invandrarna och deras kvarter och bland allt fler arbetslösa järnvägsarbetare och misslyckade gruvprospektörer växer hatet. Vad som helst kan bli en tändande gnista.

Artikeln Chinatown är en kort allmän presentation av området och sätter också lite fokus på några individer och lokaler. Ett antal äventyrsuppslag kopplat till Chinatown presenteras. Ett speciellt fokus läggs också på en hemlig, underjordisk begravningsplats med medföljande korta äventyr.


Djävulens kortlek - Krister Sundelin

”En natt i april, något år efter inbördeskrigets slut, då Letitia Mortimer låg döende i sin makes famn, så kom en man till deras hus. Letitias make, Terrence, hade bett till Gud om bot för hans hustru, men Gud svarade inte. Istället var det djävulen som kom på besök.

– Jag kan ge dig ett val, sade djävulen. Antingen dör hon och kommer till himlen och du lever vidare i din sorg, eller så lever hon men din själ blir min.

–Vad sägs om ett vad, sade Terrence Mortimer. Låt oss spela om saken. Vinner du så lever hon och min själ förblir min, vinner du kan du ta oss båda.

Och djävulen log och tog fram kortleken.”

– Utdrag ur ”Top Hat Mortimer och Djävulens kortlek”, dime novel från 1875




Äventyrssamlingen "En Handfull Äventyr" har även utökats med följande äventyr:

Det stora äventyret: Historien om arvingen, författaren och fotografen - Magnus Seter
"Mina damer och herrar! Ni har rekommenderats högt av flera av våra informella kontakter i den här ... den här ... vilda västern! För det är väl det ni kallar det här stora äventyret? Den vilda, den spännande, den oförglömliga västern! Bufflar och banditer, indianer och cowboys, björnar och ... örnar ... ähm ..."

Framför er i dammet på huvudgatan står tre ömfotingar. Den entusiastiska kvinnan som talar med er. ne en lång och smal gentleman med hög hatt hatt. Just bakom dem står en kort och stadig filur med stativkamera i famnen. Med all säkerhet steg de nyss av diligensen österifrån. Från New York, av kvinnans dialekt att döma.

"Tänk att få sova med prärievargarna! Lyssna till den vilda vargens ylande mot den fulla månen! Vaska det glimmande guldet från bergens kalla bäckar!"

Mannen i den höga hatten harklar sig, kliver fram och tar till orda.
"Vad miss Beadlerford så elokvent önskar framföra är att vårt illustra sällskap önskar anlita eder expertis när det gäller denna förvildade trakt."

Om näsan varit mer i vädret hade blixten slagit ner i den. Och just då och där exploderar världen med en dov knall.
"Ojdå, jag glömde att säga att ni ska titta i kameran! Och jag skulle nog varnat för magnesiumreaktionen ... Vi försöker en gång till! Se farliga ut nu!"
Pang.

Eileen Beadlerford, en framgångsrik författare. Samuel Thistlewick Den Tredje, som ärvt en anselig summa pengar efter sin far. Och Toby Macguire, irländskättad fotograf. Tillsammans vill de i en bok föreviga det största äventyret av dem alla.

Men vem ska hitta alla farligheter? Vem ska leda dem säkra genom äventyren? Vem vet var allting händer? Ja, det finns väl bara ett svar?

De tre ömfotingarna anlitar rollpersonerna att guida dem genom den vilda västerns alla äventyr. De vill träffa indianer, jaga bufflar, rida med kvalleriet, fånga farliga banditer, vaska guld i bergen ... Kort sagt uppleva allt som gör livet värt att leva i detta farliga och spännande land. Ersättningen är, som Thistlewick Den Tredje uttrycker det, "substantiell", och trion lovar att göra rollpersonerna berömda över hela världen! Så nu vill de uppleva den vilda västern!


Vad kan gå fel?

Läs mer på:

http://igg.me/at/western

/Anders & Tove
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Nästa delmål i Western IVs crowdfunding är Grundbok III: Amerika 1876

Grundbok III: Amerika 1876
I Amerika 1876 står de forna nordstaterna för den ekonomiska och politiska makten. Här görs överenskommelser i slutna rum som betyder skillnad på liv och död i resten av landet. I industrialismens skugga växer slummen – och reformrörelser som nykterhetsrörelsen, suffragetterna och abolitionisterna. I den politiska och byråkratiska maktapparaten är korruptionen utbredd, alla kan köpas och makt för maktens egen skull är ledstjärna.

I de forna sydstaterna vädrar rasisterna morgonluft då den militära ockupationen rullas tillbaka och det direkta politiska styret från norr avslutas. Ku Klux Klan har svårare att verka öppet, men den organiserade rasismen breder ut sig. Gevärsklubbar där alla är klädda likadant driver politiskt propaganda i formation och med vapen i hand – på dagarna genom att skjuta i luften och visa upp sig, på kvällar och nätter genom hotfulla och våldsamma besök hos svarta, idealister och profitörer från norr. Redeemers pratar om delstaternas rätt till självstyre och att skatt innebär ofrihet och korruption, men deras förslag leder till rasistisk särbehandling. Militären saknar mandat att ingripa mot det rasistiska våldet. Rasisterna möter dock motstånd, på orter som New Orleans har svarta makt och är fruktade även i bredare kretsar (rykten om voodoo hjälper till).

I västern möts alla intressen. Hit tar sig människor i hopp om en bättre framtid. Många lockas av drömmen om lättbrutet guld, andra har lämnat fattigdomen i Europa för en egen farm. En del söker äventyr, letar försvunna skatter, drar runt mellan spelhålor i Kansas boskapsstäder, osv. Andra vill bara vara ifred. De flesta ser indianer som ett hinder. Vissa har personliga skäl att frukta och hata indianerna, andra vill bara åt deras mark. Indiankrigens centrum är Black Hills. Där har de vita hittat guld, och i depressionens skugga kan en ny guldrusch få igång ekonomin igen, så indianernas reservat är i vägen. I Arizona leder Geronimo apachernas motstånd. San Francisco är porten mot Asien, med ett stort Chinatown.

Amerika 1876 är en mångfacetterad och dynamisk spelvärld, med plats flera många olika sorters äventyr. Vi har proppat denna grundbok full med beskrivningar av organisationer och sammanslutningar till ögonblicksbilder av vad som händer i olika delar av landet.

Läs mer på:

http://igg.me/at/western

/Anders & Tove
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Grundbok III: Amerika 1876 har nu blivit upplåst och går att beställa via crowdfundingen. I samband med att detta delmål uppnåddes kommer även alla som deltar i crowdfundingen att få den första Belöningen - ett 16-sidigt äventyr, exklusivt för alla som deltar i kampanjen.

Sedan förra uppdateringen har även Henrik Örnebrings artikel "Stoppa pressarna!" lagts till i "En Handfull Artiklar".


Nästa delmål
Amerika 1876 – Gruvmagnater



Vi vill utöka kapitlet Den Amerikanska Drömmen med fler spelledarpersoner och äventyrsuppslag. Detta delmål kommer att utöka avsnittet Gruvdrift med flera illustrerade gruvmagnater än George Hearst, som redan ingår. Detta är personer som kan fungera som allt ifrån uppdragsgivare till makten bakom kulisserna för rollpersonerna.

Läs mer på:

http://igg.me/at/western

/Anders & Tove
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Vi har passerat 6000 euro vilket innebär att George Hearst kommer att få sällskap av flera illustrerade gruvmagnater i avsnittet om Gruvdrift. Det kommer även att ingå äventyrsförslag kopplade till gruvdrift.

Nästa delmål - Blodsband
På slätten, i vildmarken, på guldfälten, i New Yorks slum, på reservatet, eller i nybyggarstäderna är livet hårt, många gånger oförlåtande och bitvis helt laglöst. Oräkneliga är de som kan tänka sig att utnyttja den svage, oförsiktige eller okunnige. Det är svårt att veta vem man skall lita på.

Lyckligtvis har de flesta sin familj med sig. Systrar och bröder, mödrar och fädrer, kusiner, farbröder och fastrar. Blod. När det blåser snålt är det dessa man vill luta sig mot. Synd bara att det är just i familjens och släktens sköte man finner de konflikter som berör en allra djupast: avundsjukan mellan syskon, känslorna av misslyckande gentemot föräldrar, besvikelsen över de val som andra gör, det dåliga samvetet över att älska en mer än en annan. Starka känslor. Ibland ute i det öppna som ett sår man inte kan låta bli att pilla i och ibland dolda under ytan som ett lika osynligt som livsfarligt rev.

Kombinationen mellan dessa två: känslan att familjen är den enda man egentligen kan lita på i en hård omvärld och de djupa känslor och konflikter som dväljs i familjens sköte är det denna artikel handlar om. Här blandas en kort bakgrund till familjens betydelse i western med några belysande exempel på kända familjekonstalationer. Artikeln hjälper till att fördjupa rollpersonernas förhållande till sin egen familj samt ett antal äventyrsuppslag med familjerelationer som utgångspunkt.

Artikeln är skriven av Christoffer Krämer och kommer att ingå i ”En Handfull Artiklar”.


Läs mer på:

http://igg.me/at/western

/Anders & Tove
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Artikeln Blodsband av Christoffer Krämer har nu lagts till i samlingsvolymen "En Handfull Artiklar".

Nästa delmål: Amerika 1876 – Boskapsbaroner
Vi vill utöka kapitlet Den Amerikanska Drömmen med fler spelledarpersoner och äventyrsuppslag. Detta delmål kommer att utöka avsnittet om Boskapsindustrin med flera illustrerade boskapsbaroner. Detta är personer som kan fungera som allt ifrån uppdragsgivare till antagonister för rollpersonerna.

Materialet skrivs av Tove och Anders Gillbring och illustreras av Lukas Thelin.

Läs mer på:

http://igg.me/at/western

/Anders & Tove
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Nytt delmål uppfyllt
Avsnittet Boskapsindustrin i kampanjboken Amerika 1876 kommer att utökas med flera illustrerade boskapsbaroner. Detta är personer som kan fungera som allt ifrån uppdragsgivare till antagonister för rollpersonerna.
Nästa delmål

Nästa delmål - Kalla Hjärtan



Brett Corliss vet att han kommer att dö. Han har ingen häst, ingen packning, ingen aning om var han är. Han har sina revolvrar, men vad hjälper de nu? Snön är som en vit vägg framför honom. Han räknar sina steg. Han tar ett steg till. 365. Haha. Ett år. Så långt känns det, även om han fort-farande kan skymta enbusken där han började räkna bakom sig.

Var är de andra? Är det bara han kvar? Snöskredet skiljde dem åt – kanske är det bara han som överlevt. Överlevt en timme eller två till i så fall. Bretts lungor känns som två isklumpar. Han vill inte dö. Inte här, begravd i snön där ingen kommer hitta honom.

Så kallt. Han har förlorat känseln i tårna, snart i fingrarna också. Snart är det natt. När han andas in fylls munnen med snöflingor. Han kommer dö här, ihjälfrusen i Black Hills. Ihjälfrusen med $6 000 på fickan. Lättförtjänta pengar. Haha. Han skulle aldrig lyssnat på Garrity.

Vad var det? Brett stannat och skrapar snö ur ansiktet.

Är det inbillning? Nej. Han hör röster. Genom snöridån ser han gestalter. Vilka andra kan vara galna nog att vara ute på resande fot under det värsta snöovädret i Dakota-territoriets historia? Först känner han lättnad – jag kommer inte att dö! – men sedan förstår han. De enda han kommer möta här är precis sådana som han: andra som inte heller har något val, och som också säkert kommer att dö.

Brett Corliss minns sin farfars ord: ‘Människor dör, men hoppet dör aldrig´. Han tvingar sig själv att ta ett steg till, och sedan ett till, i riktning mot rösterna.


Henrik Örnebrings fantastiska Realismäventyr som utspelar sig i Black Hills under en brutal snöstorm. Vill du förstå vad vi menar när vi pratar om hur Realismnivån i Western fungerar är det här det perfekta exemplet. Äventyret kommer komplett med färdiga rollpersoner – där fler kan tillkomma under äventyrets gång, då andra dukar under av olika skäl… Äventyret kommer att ingå i En Handfull Äventyr

Läs mer på:

http://igg.me/at/western

/Anders & Tove
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Nytt delmål uppfyllt
Henrik Örnebrings brutala Realismäventyr som utspelar sig under en snöstorm i Black Hills har nu lagts till i En Handfull Äventyr.

Nästa delmål
Amerika 1876 – Diligenskungar

Vi vill utöka kapitlet Den Amerikanska Drömmen med fler spelledarpersoner och äventyrsuppslag. Detta delmål kommer att utöka avsnittet om Diligenser med flera illustrerade diligenskungar som William Fargo och Henry Wells samt äventyrsuppslag som kretsar runt diligenser och fraktbolag.

Materialet skrivs av Tove och Anders Gillbring och illustreras av Lukas Thelin.

Läs mer på:

http://igg.me/at/western

/Anders & Tove
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Nytt delmål uppfyllt
Avsnittet Diligenser i kampanjboken Amerika 1876 kommer att utökas med flera illustrerade diligenskungar som William Fargo och Henry Wells samt äventyrsuppslag som kretsar runt diligenser och fraktbolag.

Nästa delmål - En Handfull Vapen
Vapenkortleken kommer att utökas med sex nya vapen som inte finns med i spelet sedan tidigare. Varje vapen kommer att få ett eget kort med färgillustration på ena sidan och värden och beskrivning på baksidan. Dessa vapen kommer endast att finnas med i kortleken.

Läs mer på:

http://igg.me/at/western

/Anders & Tove
 

antorax

Swordsman
Joined
11 Aug 2003
Messages
568
En vecka sedan ni sa att den försenade pdf-en skulle komma om ett par dagar. Jag förstår att det är mycket nu, men det vore hemskt fint med en uppdatering eller allra helst en pdf.
Lycka till med arbetet!
Hans E Magnusson said:
Bara nyfiken, vad är det för pdf?
antorax said:
För oss som förhandsbeställde för något år sedan (alltså långt innan crowdfundingen). Vill minnas att det är den ena av de två grundböckerna (Rollspelsonen) som vi ska få en förhandstitt på. Mkt trevligt!
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Att det är mycket nu är bara förordet. Men du borde ha fått ett nytt utskick i morse och imorgon är det dags. /Anders & Tove
antorax said:
Fick utskick och kommer troligen sitta och uppdatera mejlen mer än en gång imorgon. Kämpa på! Allt som tidigare visats tyder ju på att ni kommer göra Sveriges hittills snyggaste rollspel! :)
 
Top