Coola postapokalyptiska samhällen

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,221
Location
Helsingborg
Alltså det måste ju finnas cargo cults. Robotar som söker nya mästare genom nån slags märklig avbildning av mänskliga levnadsplatser, men som inte alls begriper sig på människor. Robotar som dyrkar mumier i brist på människor. Människor som vill frammana det gröna och sköna från forntiden åter genom att bygga det i plast och färg i öknen. Bibliotek av rester som ska ge ny kunskap genom inspiration - ingen kan läsa de få trasiga bokrester som finns. Osv.
Jag gillar världar där primitiv AI söker efter ett syfte, att försöka passa in i ett samhälle som är hopplöst förändrat.

Min bästa Mutant: UA karaktär (enligt mig i alla fall) var K-boj 808 (Cowboy Bob), en underhållningsrobot från Skara sommarland och den snabbaste revolvern väster om vättern, en helst pacifistisk prickskytt som försöker passa in i en verklighet som varken har nöjesparker eller vet vad en cowboy är för något. Att ha en prickskytterobot som inte kan döda människor var dock, i det diskriminerande Pyrisamfundet, bara en bonus (till K-boj 808s förtvivlan).
 

zonk

muterad
Joined
10 Jan 2016
Messages
2,869
Ett cyborgsamhälle, ett litet fåtal som är fast i nån befästning, som behöver nya friska organ, spermier och ägg till sina provrör, ja till och med mutanter är bättre än deras egna sönderfallande köttsliga delar, de lider svårt av flagnande hud och strejkande organ. Givetvis går de inte att lita på - men de kan cybernetik och hundra andra användbara ting. En del har blivit förvirrade och trötta av för många år med hjärnan i en metallkropp, en del har dragits åt det kalla och logiska, andra åt hedonistiska lustar.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,597
Location
Stockholm
Mogonda i från den animerade Högländaren tv-serien är inte så intressant socialt (fascistisk, militaristisk, diktatur) men är intressant teknologiskt, de är ett utmärkt exempel på hur teknologi i efter-katastrofen världen behöver följa vår utveckling + högteknologiska artefakter. De har bl.a. bepansrade trupptransportfordon men inga kanoner, istället så är deras pansarvagnar utrustade med avancerade katapulter; inga eldvapen, istället så springer soldaterna omkring med automatiska armborst; de har högtalare, och någon typ av datorer m.m; men de tycks sakna bilar, flygplan eller luft skepp (luftballonger används av andra överlevare), o en del andra saker.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,597
Location
Stockholm
I GURPS Best of Pyramid Volume 2 så är en av världarna en planet som blev koloniserad av historieentusiaster med fritid o pengar som ville lajva sina favorit perioder, men eftersom ingen vill vara de som gör grovjobbet o de var inte många nog för att befolka hela sina historielajv världar, så använde de robotar för alla grovjobbs grejer, roller ingen ville ha, statister o liknande. Ett tag efter att de hade etablerat detta sitt idealsamhälle så dog hela mänskligheten på planeten (vi vet inte hur det ser ut i resten av 'versumet) p.g.a. ett snabb spridande o 100% dödligt virus. Robotarna var nu utan människorna de var programmerade att hjälpa och som skulle ha huvudrollerna i alla de olika lajvdraman som hade planerats.

En grupp av robotarna bestämde sig för att nu när de var utan människorna skulle de strunta helt i sina tidigare uppgifter o skapa ett robotsamhälle gjort för robotar, efter robotars behov, möjligheter o principer, utan någon tanke på människor. De andra grupperna ville inte det utan ville fortsätta sina roller som historielajvare. Efter ett mindre krig/liknande så har man nu hamnat i ett kalt krig (m/m), där ingen sida har tillgång till alla resurser de behöver (ex. någon har bra med energi men dåligt med reservdelar) vilket gör att handel förekommer o ingen sida kan växa sig för stark.

Historielajv grupperna är indelade i Medeltida Europa, Gangster-era USA, Viktorianska London, Musketör Frankrike, o Samuraj Japan (om jag minns rätt), som alla agerar som man förväntar sig att de ska göra om det var en romantiserad Hollywood produktion o med tankar om att de ursprungligen var statisterna/hjälpredorna till människorna som ville vara hjältar (ex. ska de många gånger förlora i dueller om de slåss mot en människa, London polisen kan inte lösa några brott som kräver detektivarbete utan måste gå till privatdetektiver (som alla ursprungligen var människor), etc.), nu har det ju förstås gått ett tag så många robotar har fått sin programmering korrupt, omgjord, eller liknande så de kan göra grejer som de ursprungligen inte kunde. De försöker leva så nära den kultur o roller de ska efterlikna samtidigt som de behöver göra grejor som gör att de har ekonomin för energi, reparationer, någonstans att bo, livets små njutningar, o kanske möjligheten att skapa en avkomma.

Robot-utopin är i praktiken korrupt, med blinkningar till mänskliga försök att bygga bättre samhällen som inte funkar i praktiken (Terrorns Frankrike, Sovjet, oligark USA, etc.), med propaganda om hur mycket bättre de är än de andra/det som kom innan. Om jag mins rätt så var det någon blandning av rövar kapitalism o socialism.

P.g.a. att infrastrukturen inte funkar eftersom delar av den kontrolleras av olika fientliga fraktioner, så har flera av robotarna varit tvungna att
juryrigga sig för att ex. ha konstant energi, eller har reparerat sig med delar som inte går ihop med deras ursprungs kroppar. Robotarna tänker inte heller alltid på estetiska saker som människorna skulle bry sig om, så i nuläget är det få av dem som skulle kunna mistas för att vara människor eller djur, även om många av dem fortfarande klär sig korrekt (där det e möjligt) för sin roll.
 
Top