Nekromanti Codex har blivit nedlagt

G

Guest

Guest
Kommentarer till nyheten/notisen Codex har blivit nedlagt
Apokalyps Media skriver i ett pressmeddelande att den tidigare speltidningen Codex läggs ned till förmån för filmtidningen Widescreen. En del av innehållet i Codex flyttas dock till den senare, som fortsättningsvis även uppges innehålla visst rollspels-relaterat material. Orsaken sägs hur som helst vara att göra en mer konkurrenskraftig tidning, vilken i sin tur väntas ha premiär i april 2004. Det sista numret av Codex har däremot stött på tekniska problem hos tryckeriet och utkommer troligen öv... (20 fler tecken)

Gå till nyheten/notisen
 

seinet

Swashbuckler
Joined
18 May 2000
Messages
2,834
Location
Göteborg
Antagligen kan du väl överföra det återstående antalet nummer du har för prenumerationen till den nya tidningen eller till någon annan av tidningarna Apokalys ger ut, prata med dem så ordnar det sig.

/Seinet Wintermute - Får väl börja prenumera på Fenix istället då (vilket jag skulle gjort ändå)
 

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
23 Feb 2001
Messages
9,914
Location
The Culture
En del av innehållet i Codex flyttas dock till den senare, som fortsättningsvis även uppges innehålla visst rollspels-relaterat material.
Dagens dumma fråga: Varför ska tidningen innehålla rollspelsrelaterat material? Det var ju uppenbarligen inte vad läsekretsen ville ha!

/tobias
 

Rosen

Myrmidon
Joined
9 Jun 2000
Messages
5,813
Location
Jakobsberg (Järfälla; 08-trakten)
På tal om det...

Vet du om det blir samma fölk som sitter kvar? Jag har ett gäng gamla bilder som har legat och skräpat hos dem i några år (från en artikel i nr 008) som jag aldrig fått tillbaks, nämligen.
Å andra sidan har jag väl aldrig kommit mig för att skriva dit och påminna dem...

--
Åke
 

teddy

Warrior
Joined
14 Jan 2001
Messages
218
Location
Rimbo, Stockholms Län
Jo jag antar att jag kommer få nummer från den nya tidningen istället men det var ju inte bara filmdelen jag ville åt direkt. Men men det är inget att grina över <img src="<<GRAEMLIN_URL>>/smile.gif" alt="" />
 

Utopi

Warrior
Joined
30 Nov 2000
Messages
233
Location
Uppsala
Jag vet inte, men jag har fått intrycket av att en vara måste vara ganska nischad för att kunna nå marknaden. Att fokusera på den breda publiken lämnar oftast bara massa folk missnöjda, speciellt jag - eftersom det inte var rollspelsmaterialet som blev lidande. Det har varit en bra tidning, sådana kommer saknas..
 

Big Marco

Läskig
Joined
20 May 2000
Messages
6,925
Location
Sandukar
Re: På tal om det...

Svjv så är både Johan och Rickard kvar i redax för Widescreen.
 

Eva Florén

Swashbuckler
Joined
22 May 2000
Messages
2,107
Location
Smara - Stockholms län (7,5 km Edsbro, 20 km Knutb
Codex, de andra och susningar från förr (något OT)

Vilket är tråkigt... Men inte så katastrofalt om inte vissa personer startat Fenix. :gremsmile: Codex gick för mig från att vara en rätt ok tidning mot det sämre med stormsteg. Ja, jag prenumererade (familjen pren.) pgr av att det var en rollspelstidning i en stund när jag inte lyckats lura ut hur man blev prenumerant på Sverox. Nu är den senare inte så intressant såsom Fenix, då Fenix är mer koncentrerad på det jag vill läsa om juh!

Nu sällar sig Codex till de brinnande ljusen i himlen av tidningar. Kanske inte riktigt rättvist att jämföra dem men i alla fall... Rubicon, Sinkadus och nu Codex. Det är sörgligt i alla fall.

För att skriva en dödsruna över Codex skulle jag behöva mer jag tyckte om i tidningen. Men alla nämda tidningar har gett... och gått i graven.

Rubicon, favoritartiklar som än idag används i spel och överlevnadshandboken.

Sinkadus, artiklar som än idag används i spel och min make (tack Olle för att du la in min efterlysning om spelgrupp) och gruppen som jag lärde mig spela rollspel med.

Codex, hm... har vi använt någon artikel. Jo Neotechartikeln där ja!. Roats aningen. Tyckt om artiklar av Herr Sundelin. Vinst i Westerntävling (där Tradition och Herr och Fru Gillbring var inblandade) Det blev dock aldrig att jag fanns med i tidningen.

Vad har vi (jag) kvar när det gäller speltidningar. Fenix. Som börjat i god stil. Vi ser fram emot fortsättningen. Som jag skall börja läsa idag (BTW), det ser bra ut och det verkar som om jag skulle kunna tänka mig att slänga in en viss brinnande fågel i vårt spelgäng. :gremsmile:

Sverox; tja, som sagt, jag har fortfarande inte grepp om den. Den har hamnat i min hand ett fåtal gånger i Absolut spel (saliga i åminnelse) och då jag faktiskt skrev en recension i tidningen vid ett tillfälle. Hm. Då var det värt det, skulle vara värt det idag också? Med ny regim. Jag vet inte ens om jag kan få fatt i den, jag är ju inte medlem i någon Sverokansluten förening.

Det är i alla fall de "officiella" tidningarna jag känner till, jag lovar att jag glömmer några, då jag inte ens känner till dem eller bekvämt glömt bort dem. Javisstja, Drakens Tand bör inte glömmas. Jag som glömt att betala prenumerationen borde få smisk. :gremfrown: Hur är det med den då. Minns inte, liten och kanske värld att göra ett nytt försök att prenumerera. Men det får bli en annan månad när vi inte är så fattiga. (och så fyller jag år juh... :gremfrown: )

Nåja, detta klev en bit från ämnet. Jag kanske skall komma till "my point".
I Sverige är speltidningsklimatet hårt. Det finns oerhört olika åsikter om vad som bör/ska finnas med i en tidning. Att Codex överhuvudtaget överlevde så länge bör ges en eloge. Nu hoppas jag att nuvarande spelmagasin/tidningar kanske klarar sig längre. Mycket hänger dock på inspirerande artiklar, goda skribenter och en djävla massa smygreklam. (kikar upp i "sidhuvudet") För att inte tala om en resonabel kostnad och många prenumeranter. Jag skulle bra gärna vilja veta hur många vi var som prenumererade på Codex. :gremsmile: För att inte tala om att folk snackar om tidningen... och det gjordes juh, fast det var kanske en väl negativ diskussion som fördes... eller?

Tack i alla fall, för Codex, för att de som stod bakom vågade.

I rest my case
 

Rosen

Myrmidon
Joined
9 Jun 2000
Messages
5,813
Location
Jakobsberg (Järfälla; 08-trakten)
Sverox

Sverox; tja, som sagt, jag har fortfarande inte grepp om den. Den har hamnat i min hand ett fåtal gånger i Absolut spel (saliga i åminnelse) och då jag faktiskt skrev en recension i tidningen vid ett tillfälle. Hm. Då var det värt det, skulle vara värt det idag också? Med ny regim. Jag vet inte ens om jag kan få fatt i den,

Den finns att tanka ner som pdf (alla nummer fr #20 och uppåt) på www.sverok.se. Om man vill ha den på papper så finns den nya versionen gratis på SF-bokis; det är inte direkt någon strykande åtgång på den, men sist jag kollade hade de också enstaka ex av äldre räv-nummer.

--
Åke
 

Eva Florén

Swashbuckler
Joined
22 May 2000
Messages
2,107
Location
Smara - Stockholms län (7,5 km Edsbro, 20 km Knutb
Re: Sverox OT

Ah, det var så sant. Det är liksom nio mil som skiljer mig från SF. (9+ om man ska vara nogräknad) Och jag har inte haft tillfälle att åka dit på.... jag minns inte sist jag var där. I höstas tror jag... Jag var visserligen i närheten vid födelsedagskalaset för forumen...

Men å andra sidan, min födelsedag kommer nu på fredag. Om jag är duktig nog kanske jag kan förhandla mig till ett besök därnere. Tveksamt förståss... pengar är avsaknad av transport.

Allvarligt, det vore trevligare att kunna prenumerera på blaskan...
 

L337

Warrior
Joined
11 Mar 2003
Messages
355
Location
Norberg
Hur blir det med rollspel.nu då?? Codex och rollspel.nu samarbetade väll??
 

The_Gorger

Hero
Joined
28 Aug 2002
Messages
920
Location
Strömstad, Västra götalands län
NeeeeEEEEeeeejjjjjj.!!!!!

Nej, nej och åter nej. Jag var nere hos pressbyrån idag och pratade med dem varför de inte hade codex, jag undrade vad som hänt. Min prenumeration hade nämligen tagit slut (med det som visade sig vara det sista nummret) och jag hade inte fått någon förfrågan om jag ville fortsätta. Pressbyrå-ägaren ringde till ngn sorts presstjänst, och då fick jag veta det fasansfulla :gremfrown: min favorittidning hade konkat!!! Jag föll ner i en hög och grät floder, nåja nästan. Den var ju så perfekt!!!

Jag ville hålla mig uppdaterad på filmfronten, datorspelsfronten, men inte var jag så angelägen att jag ville ha en special tidning. Jag ville läsa om allt som stod i codex, utom möljigen Magic listorna. Den var så fin. :gremfrown:

Min gud, :zeppelinare: min gud varför har du övergivit mig?!?

Jag vet inte vad jag skall göra nu, fenix verkar ok, men väldigt tunn och smal.
 

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
7,918
Location
Nordnordost
Re: Sverox OT

Gör en Sverok-klubb av din och husbondens spelgrupp, ni lär inte få så mycket bidrag, men är man med i Sverok får man tidningen gratis, även om handläggningstiden på tidningsbiten är horribel (det tar ungefär ett år från det att man anmäler intresse att ta emot tidningen tills man faktiskt får den, men sedan dyker den muntert upp i brevlådan med jämna mellanrum).
 

Azk3r

Veteran
Joined
26 May 2003
Messages
75
Location
Jönköping
Drakens Tand

Jag gillar verkligen Drakens Tand starkt. En liten charmig tidning som förkänar mer uppmärksamhet än den fått. Så min åsikt är rätt uppenbar. Helt enkelt en tidning man bör premunera på.
 

tdh

Swordsman
Joined
15 Jun 2000
Messages
450
Location
Stockholm
Widescreen

Då kanske Widescreen är något för dig. Codex-materialet har nämligen gått in i den. I slutet av mars kommer det första Widescreen-numret med Codex-touch. Fast det är förstås mer mainstreaminriktat om något...
 

Eva Florén

Swashbuckler
Joined
22 May 2000
Messages
2,107
Location
Smara - Stockholms län (7,5 km Edsbro, 20 km Knutb
Re: Sverox OT

Det lilla lilla faktumet att vi är tre personer som ska försöka bilda en förening under Sverok innebär att vi inte kan bli det (krävs 5). Fast om någon här vill stå som deltagare i truppen så varsågod. Då kan föreningen "Värdshuset Rena Rama Kaos" grundas. :gremsmile:
 
Top