Nekromanti Bra äventyr?

EyeOfTwilight

Veteran
Joined
7 Feb 2004
Messages
31
Undrar bara lite smått om vilket äventyr som finns har varit roligaste och spela? Och om de färdiga äventyr som finns att köpa är värda sitt pris?

Det var väl mest det...så börja skriva! :gremwink:
 

Magnus L

Hero
Joined
25 Dec 2000
Messages
1,042
Location
Göteborg
Åsikter

Jag tycker att Avalanche är ett stentufft äventyr..mycket action, en genomtänkt story och en lagom stor gnutta humor plus massa andra spännande inslag.

Operation Mangala är också kul..resa till Mars o.s.v. Fina actioninslag och en maffig slutuppgörelse. Värt att skaffa.

Metsualems Offer håller inte riktigt samma nivå men är fortfarande bra..jag har lite svårt att få ihop storyn i det faktiskt men det finns flera roliga actonladdade inslag.

Äventyret i Nippon vet jag inte mycket om, och Showdown Berlin är väl inte speciellt mycket att ha...bryta sig in och sno en puddings gamla stringtrosor.

Sen kan jag inte låta bli att rekomendera mitt egna äventyr Kidnappingen som finns att ladda ner från Sveroks Bank, håller inte samma klass som de tre förstnämda men fortfarande trevligt.

Slutsats, skaffa Avalanche, Operation Mangala, Metsualems Offer och ladda hem Kidnappningen :gremgrin:

Mycket nöje!
 

Lord Renisis

Warrior
Joined
26 Jul 2003
Messages
376
Location
Linköping
Wow, coooooooolt! [OT åde]

"Showdown Berlin är väl inte speciellt mycket att ha...bryta sig in och sno en puddings gamla stringtrosor."
Låter som ett äventyr för vår spelgrupp! Det är hon på framsidan va? Jag visste det! :gremlaugh: :gremwink:
 

Lord Renisis

Warrior
Joined
26 Jul 2003
Messages
376
Location
Linköping
Den mystiske damens trosor[OT åde]

Vafan! Revan, vi går till nån strippklubb i stockholm och disskuterar det här! Vi måste få av stringtrosorna den mystiska damen på framsidan.....Det är från nu mitt livsmål! :gremsmirk:
 

Magnus L

Hero
Joined
25 Dec 2000
Messages
1,042
Location
Göteborg
OT utav bara fan

Vi får slå ett slag mot Övertalning, jag har specialiserat mig mot raggning och blondiner..vad har du för färdighetschans?
 

Magnus L

Hero
Joined
25 Dec 2000
Messages
1,042
Location
Göteborg
Nix

Nejdå det är lugnt...man får ladda hem en gratisfil från Neogames hemsida med konverteringsregler...sedan får man gå igenom SLP-kapitlet och räkna ut deras TO. Totalt en halvtimmes jobb ungefär..
 
G

Guest

Guest
Re: INGA Bra äventyr?

Många av Neogames äventyr börjar väldigt bra, men slutar dessto värre. Ok, det är upp till SL, men om man spelar det rakt av, så som det står i äventyret så är dom inte mycket att ha...

Jag menar, en stor megameck i norska fjällen?? Kom igen! Jag har fattat att Neogames riktar sig till Quakers....

Nåväl... Ska väl inte bara gnälla.... Operation Mangala är faktiskt riktigt tuff, stundtals. Där gjorde jag om äventyret så att det utspelade sig mer i rymden än vad det gör i boken.

Men ett tips. Köp inga äventyr, gör egna! och vill du absolut spela något av Neogames färdiga alster men inte vill lägga ut pengar så hyr en halvtaskig amerikans Actionfilm med fåniga SWAT-killar, kopiera och du har ett Neogames äventyr :)

Mvh
Lexx
 

EyeOfTwilight

Veteran
Joined
7 Feb 2004
Messages
31
Re: INGA Bra äventyr?

varför kan folk inte bara lägga ut äventyret på internet när man väl har skrivit ett...
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
Re: INGA Bra äventyr?

"varför kan folk inte bara lägga ut äventyret på internet när man väl har skrivit ett..."

Därför att det är stor skillnad mellan att skriva ett äventyr för sitt eget spelledande och att skriva ett som vilken spelledare som helst kan spelleda rakt av. Det senare tenderar på att ta massor av mer tid och energi av ett flertal orsaker, främst att man måste skriva ner massor detaljer och grejer som krävs för att äventyret ska fungera, som man annars skulle ha haft i skallen och som alltså inte hade behövts skrivas ner. Jämfört med de kortare texterna och stödorden som de flesta spelledare klarar sig med till sina egna äventyr är det en ganska stor skillnad. Att det sedan rekommenderas att man korrekturläser, layoutar lite och bifogar eventuella handouts (som bör vara av viss kvalité) gör det hela ännu jobbigare.

Men. Den största komplikationen av alla, enligt mig, är att man som spelledare ofta skriver sina egna scenarier för sina egna spelare och deras rollpersoner, samt kampanjen man spelar. Det är alltså inte särskilt många äventyr man skriver som utan större omarbete går att spela i en annan spelgrupp, helt enkelt.

Så, jag råder dig till att skriva dina egna äventyr. Det finns många bra tips på hur det ska gå till, utspritt över de olika forumen här på www.rollspel.nu, så det är bara att söka.
 

EyeOfTwilight

Veteran
Joined
7 Feb 2004
Messages
31
Re: INGA Bra äventyr?

Ja det har nog gjort. Personligen håller jag på att skriva ett äventyr just nu som jag tänker lägga ut, har redan lagt ut ett innan för ett tag sen men det var ganska amatörmäsigt och ska se till att detta ska bli bättre/minde slarvfel.
 

EyeOfTwilight

Veteran
Joined
7 Feb 2004
Messages
31
Re: INGA Bra äventyr?

självklart är det mer arbete att lägga ut sitt äventyr på internet, men tänk bara om folk hade det för vana att lägga ut det dem skrev :gremsmirk:
att det skulle kräva några extraordinära färdigheter för att göra ett äventyr "internet-klart" håller jag inte med om. Att skriva i word räcker gott...och alla kan word?! :gremshocked:
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
Re: INGA Bra äventyr?

Som du själv säger i ett annat inlägg, man måste fixa skrivfel, få det prydligt och läsbart. Enligt min erfarenhet ligger det massor av jobb bakom äventyr som läggs upp, eftersom de man skaffar för eget bruk tenderar att mest likna virriga anteckningar. Trots det är material som skickats in till exempelvis NoGo mycket ojämnt i textkvalitén och det ligger en hel del extra redigeringsarbete bakom texterna (även om det också skulle behövas putsas till på sina ställen).

Så, jag håller inte med dig om att det är lätt att skriva äventyr för att lägga ut på internet. Eller snarare, det ligger rätt mycket jobb bakom.

/RipperDoc
 

EyeOfTwilight

Veteran
Joined
7 Feb 2004
Messages
31
Re: INGA Bra äventyr?

Jag säger inte att det är lätt, det är det väl aldrig lätt att komma upp med något bra äventyr? Tycker endast det skulle vara skoj om fler personer tar det extra arbetet o publicerar sina äventyr när man väl kommit på en idé...
 

nexussix

Warrior
Joined
23 Aug 2001
Messages
260
Location
Stockholm
Köp gärna Neogames äventyr som inspiration, men var beredd på att lägga ner mycket tid och tankemöda själv för att få det att passa din egen spelgrupp.
 
Top