Nekromanti Black Industries lägger ner

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
Black Industries kommer att sluta göra fler spel och trycka böcker.
28/January/2008 - Black Industries Announcement
Black Industries regret to announce that Dark Heresy: Disciples of the Dark Gods out in September will be the final product to be released from Black Industries.

Kevin Rountree General Manager of BL Publishing said ‘As a result of the continued and impressive success of our core novels business, which we have built around 40K and Warhammer, we have decided to focus all of our efforts on growing this part of our business. Black Industries has seen fantastic success, most recently with Talisman and Dark Heresy. This change does not take away from that achievement rather it allows BL Publishing to focus on producing the best novels we can. This is a purely commercial decision and will enable us to carry on the huge growth that we have recently been experiencing with our novels’

For the time being Black Industries will continue to post articles in support of the products on their official website, which is a fantastic resource for scenarios and gaming tools for GM’s and players alike.
Vad ska man säga om det här då?


Storuggla, NEJ!
 

Honken

Hero
Joined
19 May 2000
Messages
906
Location
Umeå
Jadu, det är förståss tragiskt. Skulle vara trevligt att få veta varför...

/Honken
 

Gordeg

Hero
Joined
22 Jul 2004
Messages
1,796
Location
Västervik
Hur kan WFRP och 40K-rollspelen inte vara lönsamma? De säljer ju bättre än smör.
Vågar man hoppas på att produktlinjen kommer att fortsätta på annat vis, tex på licens? Kanske i samarbete med Green Ronin?

Gordeg
 

Honken

Hero
Joined
19 May 2000
Messages
906
Location
Umeå
Hur kan WFRP och 40K-rollspelen inte vara lönsamma? De säljer ju bättre än smör.
Jag skulle tro att det har att göra med att det är dyrare att utveckla rollspel än att skriva en novell.

/Honken
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
"Hur kan WFRP och 40K-rollspelen inte vara lönsamma? De säljer ju bättre än smör."

De är säkert jävligt lönsamma... för att vara rollspel. Tyvärr är det lönsammare att producera noveller av dubiös kvalitet och figurspel som kräver horder av minis, färg och stuff. Eller så har GW dessutom en fix ide att allt de gör ska direkt stödja försäljningen av figurspelen. Tydligen är de av åsikten att rollspelen inte gör detta. En av dessa två är det nog, och jag lutar mot det första alternativet.


Storuggla, 25 år till nästa utgåva då?
 

soda_UBBT

Warrior
Joined
30 Jul 2001
Messages
267
Location
Luthagen, Uppsala.
HAHAHA!

Va bra. Nu kanske någon kan göra ett riktigt Eisenhornspel. Tröstlöst när 1:a generationens tradsystem rehashas om och om igen.
 

Pom

Swashbuckler
Joined
23 Jun 2003
Messages
2,926
Location
Enskededalen
Hjälp, vad snopet!

Mina kondoleanser till alla mörka kättare som fått modersmjölken utbytt mot kallt vakuum.

Man kan möjligen hoppas att detta kommer att utlösa febril kreativitet på nätet och en explosion av hemsnickrade tillägg till det som hann ges ut.
 

Magnus Seter

Ansvarig utgivare
Staff member
Joined
24 Nov 2000
Messages
12,463
Location
Stockholm
"Romaner" för bövelen!

Det heter romaner era kättare! Noveller kan det kanske också vara, i form av novellsamlingar, men det är ROMANER det snackas om! :gremlaugh:

/M
 

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
17,014
Location
Ereb Altor
Changer of Ways

Äh, då kan ju begåvade eldsjälar som du själv bygga vidare på spelet så slipper vi fler undermåliga korsningar mellan fina WFRP och fula WFB.

Kom ihåg, förändring är bra!

/Tzeentch
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Yehepp, det ar ju inte så muntra nyheter.. :gremsuck:
Inte mycket att göra, antar jag.
 

Flurtis

Hero
Joined
27 Feb 2004
Messages
1,076
Location
Oskarshamn
Tveksamt ifall GW släpper licenses då spelets miljö påvärkar deras lilla guldgris: figurspelen.

//Flurtis
 

Fludd

Veteran
Joined
23 Jul 2007
Messages
103
Location
Göteborg
Bajs!

Det ligger fler än en fläskig uggla begaven här. Man blir ju så oerhört nyfiken på vad som ligger bakom detta. Att just publicerandet av massa lökiga fantasy-böcker kan vara med lukrativt än att ösa ut balla spel. Märkligt.
Jag som precis lagt vantarna på Dark Heresy och sett framför mig en låååång radda ösiga spelsupplement i framtiden. Nu blir det ju bara en liten handfull innan det klappar ihop.

Bajs!
 

Coffe_Kanon

Swordsman
Joined
10 Sep 2007
Messages
547
Location
Universums Nav
*smått förkrossad över dessa nyheter*

Ok, nu är det såhär: jag är sen. SEN! Jag trodde att Dark Heresy skulle släppas till 8:e februari tillsammans med supplement grejerna men tydligen så har jag missat något. Katastrofen är ett faktum, jag sitter här utan den ack så eftertraktade boken och så går DET DÄR JÄVLA PISSFÖRETAGET OCH LÄGGER NER ROLLSPELSVERKSAMHETEN, TVÅ JÄVLA PISSDAGAR EFTER ATT SPELHELVETET HAR SLÄPPTS I DETTA SKITLAND!!!

Jag må vara uppblåst och lida av storhetsvansinne genom att säga detta, men det känns som ett personligt hån mot mig. Hur stor är chansen att jag lyckas få tag på ett ex nu? Jag är fattig student och lär knappast kunna hosta fram hutlösa summor från giriga arslen på blocket eller tradera.

Jag brukar inte tycka synd om mig själv, men i det här fallet så är det synd om mig.

//Coffe_Kanon - som plötsligt blivit betydligt bittrare när han trodde att det inte gick att bli mer bitter
 

DeBracy

Eventuellt helt fantastisk
Joined
21 May 2003
Messages
5,724
Hur stor är chansen att jag lyckas få tag på ett ex nu?
Spelet är slut hos förlaget, inte hos försäljarna. Spana på de webshopper du gillar eller hos din lokale handlare, deras sändningar har ändå gått ut.

När det gäller rollspelsverksamheter står det ju dessutom att de kommer släppa supplement fram till i september vilket väl torde betyda att allt som ligger i utgivningsplanen torde se dagens ljus.

Det är klart det är ett jävligt tråkigt besked men det är inte riktigt så grimdark som de vill att deras spel ska framstå. :gremsmile:
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
"Hur stor är chansen att jag lyckas få tag på ett ex nu?"

Tja, eftersom deras svar på om de ska trycka en andra upplaga är "Kanske" så... det ser mörkt ut för dig, tyvärr.
En polare köpte den vanliga utgåvan på ebay för 420 kronor, se det som ett tecken på att det går att få tag i ex, bara man är villig att leka med folk online.


Storuggla, chimichonga
 

EchonCique

Hero
Joined
22 May 2000
Messages
1,779
GW går med förlust, kapar verksamhet (rollspel)

GW går med röda siffror och kapar de affärsenheter som inte redovisar tillräcklig profit. Det är en snabb analys av senaste nyheterna. BL vill inte göra det hela, men utan att skriva det rakt ut pekar de på sin ägare (GW). Dessutom skriver de inte att det är ett definitivt beslut utan att det råder tills vidare.

Games Workshop in the red

Date: Tuesday 22 Jan 2008

LONDON (ShareCast) - War gaming model specialist Games Workshop swung into the red at the half way stage, although it said the figures were “encouraging”.

The group reported a loss before tax of £192,000 for the six months to 2 December versus a £127,000 profit the year before on revenue unchanged at £54.6m.

“We have re-established constant currency sales growth in the UK, the Americas and Asia Pacific, our gross margins remain strong, and our cost reduction programme is delivering the overhead reductions we expected,” said the company.

“The directors firmly believe that the prospects for the business remain very good,” it added.

Once again, there will be no dividend, with the firm using the cash to finance the ongoing cost reduction programme.

“The board remains confident in the future growth and profitability of the group and will resume paying dividends when appropriate,” it said.
Affärsnyheter

Forumtråd hos BL
 

Coffe_Kanon

Swordsman
Joined
10 Sep 2007
Messages
547
Location
Universums Nav
Spelet är slut hos förlaget, inte hos försäljarna. Spana på de webshopper du gillar eller hos din lokale handlare, deras sändningar har ändå gått ut.
Min lokale handlare är typ uteslutande Science-fiction bokhandeln i stockholm. En snabb titt på deras hemsida avslöjar ganska svart på vitt att det är slutsålt där och de får inte in mer på obestämd framtid. Jag har googlat efter någon annan handlare, men har hittills inte haft någon tur.

jag känner mig rätt fucked helt enkelt...
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
Re: GW går med förlust, kapar verksamhet (rollspel

"GW går med röda siffror och kapar de affärsenheter som inte redovisar tillräcklig profit."

Hmm. En uggla undrar ju då om inte det kan tänkas ha med Rackham och/eller Privateers minis som verkar växa sig större och större? Det vore väl kul om det var så antar jag, men det är säkert något så alldagligt som att GW satsat för mycket pengar på heltäckningsmattor eller något.


Storugga, det är en allergihärd
 
Top