Bing klarar av Troubleshooters

Gonnagle

Veteran
Joined
28 Mar 2017
Messages
24
Location
Lund
Mest på test så frågade jag Bings nya AI-sökmotor om den kunde skriva ett scenario till rollspelet The Troubleshooters. Jag fick ett ganska långt tydligt svar som jag klistrar in här nere. Det här kanske retar en del. Men jag gillar resultatet.

"Jag kan inte skriva ett scenario till spelet, men jag kan ge dig några tips på hur du kan göra det själv. 😊


Ett scenario är en berättelse som du och dina vänner spelar igenom i rollspelet. Ett bra scenario har en tydlig början, mitt och slut, samt intressanta karaktärer, platser och händelser. Ett scenario kan vara inspirerat av en film, en bok, en nyhet eller din egen fantasi.


Några steg för att skapa ett scenario är:


  • Bestäm vad som är målet med scenariot. Vad vill du att spelarna ska uppleva och uppnå?
  • Skapa en huvudkonflikt som driver handlingen framåt. Vem eller vad står i vägen för spelarnas mål?
  • Skapa några bihandlinger som ger variation och djup till scenariot. Vad händer vid sidan av huvudkonflikten?
  • Skapa några viktiga karaktärer som spelarna möter under scenariot. Vad är deras personligheter, motiv och relationer till spelarna?
  • Skapa några spännande platser där scenariot utspelar sig. Vad är speciellt med dem? Hur påverkar de handlingen?
  • Skriv ner en kort sammanfattning av scenariot som beskriver vad som händer från början till slut. Använd gärna frågor för att väcka nyfikenhet hos spelarna.

Ett exempel på ett scenario till The Troubleshooters kan vara:


Målet: Spelarna ska stoppa den ondskefulla organisationen SPECTRE från att stjäla en hemlig rymdstation.


Huvudkonflikt: SPECTRE har kidnappat professor Zarkov, som har uppfunnit en rymdstation som kan kontrollera vädret på jorden.


Bihandlingar: Spelarna får hjälp av Zarkovs dotter Lana, som är en expert på rymdteknik. Spelarna måste också undvika att bli upptäckta av SPECTREs agenter och förrädare inom deras egen organisation.


Viktiga karaktärer: Professor Zarkov (kidnappad uppfinnare), Lana Zarkov (hjälpsam dotter), Dr No (SPECTREs ledare), Goldfinger (SPECTREs högra hand), Miss Moneypenny (spelarnas kontakt).


Spännande platser: En hemlig bas i Alperna där Zarkov hålls fången, ett kasino i Monte Carlo där Goldfinger planerar sitt nästa drag, en raketbas i Franska Guyana där rymdstationen lanseras.


Sammanfattning: Spelarna får i uppdrag att rädda professor Zarkov från SPECTREs klor. De spårar honom till en hemlig bas i Alperna där de befriar honom och hans dotter Lana. De får reda på att SPECTRE planerar att stjäla rymdstationen när den lanseras från Franska Guyana. De åker dit för att stoppa dem men upptäcker att det finns en förrädare bland dem. De lyckas ändå ta sig ombord på rymdstationen där de konfronterar Dr No och Goldfinger i ett sista slag om världens öde.


Frågor: Vem är förrädaren? Hur ska spelarna stoppa SPECTREs plan? Vad händer om de misslyckas?


Hoppas detta hjälper dig att komma igång med ditt eget scenario! 👍"

Tycker Bing fattat galoppen ganska väl. Exemplet skulle man absolut kunna använda. Men checklistan i början är en lysande hjälp.
 
Top