Billig surfplatta

Feuflux

omjonasson.se
Joined
8 Jan 2001
Messages
4,326
Location
Linköping
Hej forumet.

Jag och min fru har två barn, och ibland när vi inte orkar med dom så är det trevligt att sätta dom med varsin surfplatta (förenklat, överdrivet och med glimten i ögat, snälla ring inte SOC). I hemmet finns två iPads, en ny och toppmodern som tillhör fruns jobb, och en uråldrig som håller på att dö (batteriet laddar ur sig till och från, interfacet går långsammare än Skalman, etc). Så jag funderar på att införskaffa en ny surfplatta av något slag.

Lite krav:
* Billig. Det ställs inga hårda prestandakrav, och det ska inte bli jordens undergång om en 4-åring tappar den i golvet.
* 10-tum (så man kan ha den stående som mini-tv på ett bord).
* Ha rimlig svarstid dag 1 OCH dag 100.

Operativsystem spelar ingen roll, även om jag personligen gärna skulle testa någon android. Inga krav på att kunna köra någon app som bara finns för iPads, utan här kommer man långt på Barnkanalen- och Netflix-apparna. Kommer bara köras på WiFi.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3389629
Är en sådan här vettig?
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3606865
Den här då?

Jag hajjar förstås att de länkade är sämre än en padda för 10k, men är de användbara alls eller brakar de ihop första veckan? Jag letar inte efter något som ska hålla hela livet.
 

krank

Wokevänster-ödleman från Epsilon Eridani
Joined
28 Dec 2002
Messages
30,401
Location
Nynäshamn
Jag har mycket, mycket bra erfarenheter av en Lenovo, även om jag tror att den jag hade var en A7 eller nåt, så lite mer budget och lite mindre skärm.

Mer bang for buck har jag nog faktiskt aldrig stött på i elektronik. Köpte den som reservplatta, men den var så bra att jag inte gav upp den förrän jag fick för mig att splurga på en Nvidia SHIELD K1.

Så... Jag kan inte tala för just den länkade Lenovon, men mitt intryck av deras surfplattor är åtminstone just nu väldigt, väldigt positivt.
 
Top