Bifurs spelkönika 2023

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
4,510
Spelpass #17
2023-03-013 onlinemöte, MERP/SRR, egenkomponerat ca 4 timmar, SL @Christoffer
Jag, @Nässe och en spelare till (som säkert finns här men vars nick jag inte kan) gav oss på att prova MERP. Måste vara 30 år sedan förra gången. Det är ju ett spel jag har en slags hatkärlek till så det var väldigt roligt att prova igen, och sen är det ju riktigt kul att spela i Midgård på nytt, oavsett system. Våra rollpersoner börjar i en by vid Anduin i en tid av oro. Rykten går om angrepp ute på landsbygden och Randirs (en RP) syster har dykt upp, skadad och medtagen och talar om orker på krigsstigen. Samtidigt är Oris (en annan RPs) son borta, kanske dumstridigt letande efter spår, kanske bortrövad, försvunnen. RPna ger sig därför av för att söka svar och spåren leder till vingården Mar Marlianin. Där visar sig invånarna vara döda - men vilka är angriparna?
 

Christoffer

It's all pig.
Joined
18 Mar 2008
Messages
3,441
Location
Umeå
Gillade det mycket även om vi inte hann dyka ner i systemet så mycket, och kanske lika bra det, få känna lite på karaktärerna, få en känsla för plats och relationer på platsen.

För den som läst Mordors portar så är Mar Marlianin samma vingård som i det äventyret, blev högst lämpligt att peta in just den utifrån vad en av spelarna beskrev som sin backstory på platsen och sin koppling hit. Ev. kommer en annan trådstart om spelandet, förberedelser och tankar när vi kört lite mer och låtit tärningarna falla och se var de leder oss.
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
4,510
Spelpass #18 och 19
2023-02-21 och 2023-03-14, fysiska möten, CoC Sverige, I älvdalen boende, ca 6 timmar, SL Marco.
Fjärde och femte (sista) passet i detta äventyr (glömt att logga ett). Intensiteten ökar när gruppen lugnat Frida men förstår att hon verkar tappat förståndet och svamlar om hur skogsfrun räddat henne. Rollpersonerna blir allt mer uppjagade och försöker klara ut vilken roll prästens dotter har i hela situationen, när de till sist blir angripna av de monster som verkar stått för förödelsen. En RP förs bort av de flygande varelserna och de andra följer efter. Fången lyckas kämpa sig loss och dödar en av monstren men slår halvt ihjäl sig i fallet. Samtidigt tar sig de andra till stenringen där prästens galna dotter står och efter ett kaotiskt handgemäng blir hon faktiskt gripen av byns landsfiskal, misstänkt för dödsfallen som drabbat dem. Slutet gott allting...

Gruppen går nu tillbaka till Symbaroum och Törnetronen.
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
4,510
Spelpass #20
2023-03-19, onlinemöte, Warhammer FRP 2nd ed, Death on the Reik, ca 4 timmar, SL @Rymdhamster
Spelpass 32 i denna kampanj. Pressade av branden som vättarna anlagt retirerar gruppen upp på andra våningen och till tornets enda rum med fönster. Hoppet att lura fienden i ett bakhåll dör och utanför fönstren väntar deras bågskyttar i mörkret. I brist på alternativ väntar gruppen ut natten men när dagen gryr och ännu inget hänt annat än att vättarna fortsatt mata elden bestämmer de sig, desperata och utan mat och vatten, för att våga en utbrytning. Porten är givetvis bevakad av vättar och deras vargar men efter en strid som till slut går lättare än förväntat är vägen fri och gruppen kan linka iväg och når Grissenwald utan att möta ytterligare faror.
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
4,510
Spelpass #21
2023-03-21 fysiskt möte, CoC Sverige, Tjurmannen från Kungsskär, ca 3 timmar, SL Marco
Spelpass 24 i denna kampanj, denna gången med @luddwig som gäst. Om det gick oväntat bra förra gången gick det mesta emot utredarna denna. Tillbaka i Reykavik försöker de få pejl på kulten igen. Några av dem spanar på två av ledarna på ett hotell och när en av dem lämnas ensam bestämmer en RP för att försöka lönnmörda henne. Det går dåligt och de flyr hals över huvud. Några andra försöker reka det hamnlager där vi tror att kultens tempel finns, och trots synlig bevakning försöker de bryta sig in varpå de möter fler beväpnade vakter (cliffhanger till nästa gång). Och till sist blir min RP med hjälp av magi tillfångatagen av kultledaren som lämnade hotellet, och förd till skurkarnas skepp.

Kanske har utredarna (och spelarna) drabbats av någon slags utmattning där de gör allt mer desperata saker för att få resultat? Det ser i varje fall mörkt ut.
 
Last edited:

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
4,510
Spelpass #22
2023-03-23, onlinemöte, Pendragon (3/4?), Någon del av KAP?, ca 3,5 timmar, SL Markus
År 514 i kampanjen och dess stora begivenhet är Arthurs bröllop, till vilket två RP (som är lords) är inbjudna till och där övriga hänger på. Dagar av festande, gamman, trolovningar och turneringar följer. Vid avresan ber Arthur RP-lorder att slå ner några kvarvarande upprorsrester i norr och senare på sommaren sker en expedition dit i försvarlig kraft. Vägen dit är dock svårt navigerade och en förtrupp skickas ut - och när natten faller börjar underliga saker hända. Platsen tycks ha fallit till saxarna!
 
Top