Nekromanti bästa vapnet

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
Bästa och bästa, beror väl på situationen, men ett buffelgevär tar kål på de flesta, men en Colt Navy sitter inte fel heller i kistan :gremwink:


Storuggla, tycker dock inte om buffelgevären
 

Matt Evans

Veteran
Joined
23 Mar 2003
Messages
89
Det bästa vapnet är det man är bäst på att handskas med.... förstår du t.ex. inte hur ett hagelgevär fungerar, men ett liten kniv, så är ju kniven bättre...

// Matt Evans
 

Dixon

Veteran
Joined
4 Feb 2003
Messages
42
Det beror på..För att knäppa en indian på 600 meter behövs det grejer med lång räckvidd. Här är Buffelgeväret det rätta valet..På nära håll föredrar jag en hagelbössa eller, om jag nu måste använda en revolver, en hederlig Colt Kavalleri..
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
Pennan?

Förvisso sanning, att snacka sig ur konflikterna är ju bättre... Men när man ser en folkilsen kaktus, då kan man inte tala sig ur problemet! Då måste man fajtas! Den är ju en trafikfara!


Storuggla, "Jag gör ett harnesk av järnkaminen"
 

Foggmock

Myrmidon
Joined
26 Aug 2000
Messages
4,596
Location
Malmö
Re: Pennan?

eller så tar man ett steg tillbaka, gör ett lååångt steg åt sidan och fortsätter som vanligt? :gremtongue:

seriöst dock, sår av ord tar bra mycket längre tid att läka än sår av stål. och tungan och pennan är lite samma sak här..
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,704
Location
Värnhem, Malmö
Re: Pennan?

"sår av ord tar bra mycket längre tid att läka än sår av stål"

Jo, men inte lika lång tid som en rejäl behandling med en Gatling Gun! :gremgrin:
 

Foggmock

Myrmidon
Joined
26 Aug 2000
Messages
4,596
Location
Malmö
Re: Pennan?

det är såklart - är såren av stålet illa nog så finns det ingen möjlighet att läka såren av ord.. förutom när man inträder genom pärleporten... eller om man blir en ledsam ängel för att man vart mobbad som barn. eller nåt.

Foggmock - vars hjärna är trött
 

Phelan

Hero
Joined
21 May 2002
Messages
1,398
Location
Umeå
Vapen eller personen i fråga?

Jag har alltid varit av den uppfattningen att det spelar ingen roll vilket vapen du använder, utan det är HUR bra du är på att använda detta, en snygg pistol gör dig inte till en gunslinger om du aldrig har skjutit förr. D.v.s. är du en riktigt usel skytt så spelar det ingen roll vilket skjutjärn du använder (förutom hagelbössa), sannolikheten är stor att du inte träffar i alla fall. Är du en duktig skytt så spelar det heller inte någon större roll, sannolikheten är stor att du träffar någonting.

Dessutom spelar det in VAD du skall använda vapnet till, slåss i närstrid, skjuta på kort håll eller utöva prickskytte på flera hundra meters håll. Se istället till behovet, en revolver är värdelös när motståndaren är förmögen att plocka dig på 500 meters håll med sitt gevär...

Red Dust.
 

walium

Ganska töntig, faktiskt
Joined
8 Apr 2001
Messages
8,460
Location
Linköping
Jag har alltid varit svag för hagel-, winchester- och buffelgevär. Kanske för att det är riskabelt och potentiellt dödligt att hoppa in på nära håll med endast en skabbig revolver. :gremsmile:
 

Gusman

Veteran
Joined
11 Oct 2000
Messages
56
Location
Stockholm, Norra
Jo.
Men en revolver kan man ha med sig nästan överallt.

Ingen tittar 2 gånger om man har på sig en sliten gammal Colt Army,
men en person som slänger upp sitt winchester eller sin hagelbrakare på bardisken,
kommer troligtvis inte att bli serverad på alla salooner.
Ett gevär är dessutom otympligt och jobbigt att ha med sig hela tiden.

Alla vapen är bra på sitt sätt.

Vilket vapen du har mest nytta av bestäms av din spelledare. ;-)
 

walium

Ganska töntig, faktiskt
Joined
8 Apr 2001
Messages
8,460
Location
Linköping
"Men en revolver kan man ha med sig nästan överallt."

Fast det är väl ändå inte helt sant? Det måste ju bero på vilken sorts rollspel man spelar? Plagierar man en klassisk Westerfilm och förflyttar sig mellan den ena laglösa hålan lortigare än den andra så tror jag inte att någon bryr sig hur mycket vapen man bär på sig. Men försöker man sig på ett lite mer historiskt korrekt spelande så är det nog inte fullt så enkelt. Hela USA bestod varken nu eller då av en massa folktomma hålor där revolvern är lag. Dessutom är ett gevär, särskilt då ett ifrån Winchester, ett bruksföremål i större utsträckning än en revolver.
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
"Fast det är väl ändå inte helt sant? Det måste ju bero på vilken sorts rollspel man spelar? Plagierar man en klassisk Westerfilm och förflyttar sig mellan den ena laglösa hålan lortigare än den andra så tror jag inte att någon bryr sig hur mycket vapen man bär på sig. Men försöker man sig på ett lite mer historiskt korrekt spelande så är det nog inte fullt så enkelt. Hela USA bestod varken nu eller då av en massa folktomma hålor där revolvern är lag. Dessutom är ett gevär, särskilt då ett ifrån Winchester, ett bruksföremål i större utsträckning än en revolver."

Men då måste väl ändå keso vara det ultimata vapnet? Väcker inga misstankar och kör man ner det i strupen på skurken så kolar fortare än du kan skrika "Oh my God, there's keso everywhere!".

Men seriöst... ifall vi ska räkna in sneakyfaktor och lagän och allt, då är väl nävarna det bästa vapnet, eller en blydagg?


Storuggla, återupplivar en tradition
 

walium

Ganska töntig, faktiskt
Joined
8 Apr 2001
Messages
8,460
Location
Linköping
"Men seriöst... ifall vi ska räkna in sneakyfaktor och lagän och allt, då är väl nävarna det bästa vapnet, eller en blydagg? "

Eller en tomahawk eller kanske en rejäl Bowie?
 
Top