Nekromanti Bärsärkdyrkaren är tillbaka.

Radin

Veteran
Joined
26 May 2000
Messages
144
Location
Vintergatan - Tellus - Sverige - Skåne - Näsum.
Tjenis alla. Dags för ett riktigt långt inlägg. Då jag gillar dessa underbart harmoniska krigare så tänkte jag be er alla att damma av era Krigarens väg och föreslå vilka tekniker en person kan göra i bärsärk.
Jag kan lägga grunden genom att ge min åsikt om dem.
I bokstavsordning:

Avancerade kast: Nej. Bör ej kunna användas just p.g.a att de är avancerade i sin utformning.

Avståndsvapen till häst: Nej. Just bärsärk till häst känns fel tycker jag...men jag har haft fel förr. Om den skulle tillåtas så känns det som om endast kastknivar, kastyxor, kastklubbor och kastspjut skulle funka.

Avväpna: Nej. Som försvarsvariation är den utesluten p.g.a att den bygger på parering. En bärsärk parerar inte. Som anfallsvariation är den utesluten p.g.a att den liksom avancerade kast är för komplicerad (höjd svårighet i detta fall) OCH riktat endast mot vapnet. En bärsärk vill se blod inget annat.

Balans: Ja. Den bör fungera då den är automatisk och då texten lyder "Rollpersonen kan befinna sig på nästan hur smala ytor som helst (trossar går bra, smala rep är för smala) och ta sig fram obehindrat på dessa.". Just ordet obehindrat betyder ju att det i princip är frågan om en helt omedveten användning. Det bara funkar helt enkelt.

Bedövande slag: Nej. Då man inte kan utföra kraftfulla bedövande slag så utesluts den. En bärsärk gör bara kraftfulla anfall. Att den sen egentligen bara bedövar sitt offer talar ju emot att en bärsärk skulle använda den.

Benbrytning: Ja. Den kan göras kraffullt och att knäcka en motståndares skelett är en bärsärks erotiska dröm. Ett brutet ben gör att kroppsdelen inte kan användas innan den läks riktigt. Offret blir kanonmat.

Dubbelstöt: Nej. Anfallen är alltid snabba. En bärsärk gör endast kraftfulla anfall.

Dödande anfall: Ja. Rollpersonen är tränad att träffa vinkelrätt mot skelettet med så rena träffar så möjligt. Tekniken är automatisk så man har helt enkelt övat tills den sitter i ryggmärgen.

Fällning: Nej. Jag kan inte se att detta ligger i en bärsärks natur.

Hoppteknik: Ja. Jag har bilden framför mig av en vrålande skotsk högländare som hoppar upp i luften och tar i med hela kroppen innan han klyver den lilla engelska soldaten.

Hugg: Ja. Automatisk och inövad tills den sitter i ryggen.

Hög spark: Ja. Varför inte? Men jag är lite skeptisk till en bärsärk som gör en "hopp med sats" d.v.s en spinnande hoppspark. Just den är lite på gränsen till för avancerad. Men av någon anledning kan jag inte få ur bilden i huvet av en filippinare i bärsärk (trans) som gör just detta. Men det är mitt problem. På det stora hela säger jag ja.

Kasta vapen: Ja. En bärsärk använder inte avståndsvapen men nu är det mer frågan om ett närstridsvapen som blir ett kastvapen. Lite som indianernas stridsrop innan de slänger iväg sina tomahawks som även funkar som närstridsvapen. Jag tillåter nog att kastknivar, kastyxor, kastklubbor och kastspjut används i bärsärk då de även kan funka som närstridsvapen så kasta vapen ska funka.

Krigslist: Nej. Tekniken är automatisk men den känns för strategisk för att en bärsärk skulle använda den. "En offensiv krigslist gör att man lyckats lura en (och endast en) motståndare per runda att avslöja sin taktik - den egna Insiktschansen räknas som dubbelt så hög för denna runda. En defensiv krigslist gör att man lyckas dölja sin egen taktik.". Just detta taktiktänkande gör det omöjligt för en bärsärk att använda den.

Kross: Ja. Automatisk och inövad tills den sitter i ryggen.

Kvickt anfall: Nej. En bärsärk gör bara kraftfulla anfall.

Kvickt försvar: Nej. En bärsärk försvarar sig inte.

Lönnmord: Nej. No comment.

Medföljning: Nej. Ett mycket defensivt förhållningssätt som underlättar alla former av försvar. En bärsärk försvarar sig - genom att göra motanfall.

Meditation: Nej. Bärsärk eller inte, det kvittar då denna teknik ändå bara kan utföras i lugn och ro.

Mental koncentration: Nej. Den bygger på instinktiva försvar och en bärsärk gör inte sådana.

Momentspecialisering: Ja. Automatiskt och inövad.

Målpunkter: Ja. Följer samma mall som benbrytning - mer skada åt/på folket.

Precisionsanfall: Ja. Automatisk och inövad. Evig träning med samma vapen ger en viss precision.

Rappt utfall: Nej. Anfallet räknas som snabbt och en bärsärk gör bara kraftfulla anfall.

Ridteknik: Nej. Då jag precis som i Avståndsvapen till häst tycker att bärsärk till häst känns fel så är jag emot denna.

Ripost: Nej. Bygger på parering vilket en bärsärk inte gör.

Skrämma/hota: Nej. Före striden möjligtvis men när bärsärken väl startat så ställer man sig inte och psykar sin motståndare innan man mosar honom.

Snabbdragning: Nej. Innan man går bärsärk så har man nog vapnet/vapnen i handen/händerna och skulle de tappas/gå sönder i bärsärkargången så drar man inte ett nytt. Man använder sina naturliga vapen istället.

Snabb återhämtning: Nej. En bärsärk vilar inte innan alla hans motståndare är köttfärs.

Stick: Ja. Automatisk och inövad tills den sitter i ryggen.

Stridsvråla: Ja. Oh yes.

Stå kvar: Ja. Texten lyder: "Tekniken fungerar mot alla typer av situationer där man kan bli tillbakaknuffad (undantaget hästryggen) - men det gäller ju givetvis att man lyckas med sitt slag.".

Stålsättning: Ja. Automatisk och inövad tills den sitter i ryggen. Power of the mind. Smärtokänslighet känns bärsärk eller hur?

Tomhet: Nej. Kan bara användas av alver och den bör bygga på att man tror sig "inte vara" och därför kan man inte märkas. En puls på 200, audrenalin och stridsvrål borde omintetgöra alla sådana försök.

Två vapen: Ja. Jag ser inga hinder här.

Uppföljning: Nej. Anfallet är ett extra snabbt anfall och en bärsärk gör bara kraftfulla anfall.

Uppresning: Nej. Den känns för akrobatisk och avancerad. Om en bärsärk hamnar på marken så säger han väl "tjena hälsenan" istället för att resa sig upp.

Utmanöverering: Nej. Liksom Krigslist är det för mycket list och fotarbete för att en bärsärk ska kunna använda den. En eller tio motståndare kvittar, en bärsärk går rakt på ändå.

Utspel: Vet ej. Det är egentligen denna jag behöver hjälp med. Den är visserligen automatisk - men det är krigslist också. Hur funkar den?

Vaksamhet: Ja. Den funkar som ett slags sjätte sinne och bör funka även i bärsärk. Den är automatisk och det är ingen list eller överdriven intelligens inblandad. Fast jag erkänner att jag tvivlar. Det kan ju hända att man är förblindad av ilska så man inte märker omgivningen. Hmmm, nej jag är nog för tror jag.

Viktutnyttjande: Ja. Automatisk och inövad tills den sitter i ryggen.


Das ist alles som tysken säger. Åsikter?

Radin
 

Robban

Hero
Joined
18 May 2000
Messages
946
Location
Växjö
Re: Alla vi...

då råder jag dig att skaffa KV, den är underbar... dessutom så... ja...

/R
 

Radin

Veteran
Joined
26 May 2000
Messages
144
Location
Vintergatan - Tellus - Sverige - Skåne - Näsum.
Har faktiskt inte gjort det än. Men jag har en halvfärdig standby karaktär som är Kamoriansk vapenmästare. Det är bara hans färdigheter kvar att fixa. Han ska kunna hoppa in som ersättare ifall min Demonjägare skulle gå och dö. Standbytiden är väl uppe på sin fjärde månad nu och längre lär det bli.
Men jag kan väl säga att jag har börjat få mina idéer om hur kamorianen ska se ut ifall det skulle bli hans tur att äntra scenen. :)

Radin
 

Radin

Veteran
Joined
26 May 2000
Messages
144
Location
Vintergatan - Tellus - Sverige - Skåne - Näsum.
Re: Alla vi...

Du fick inte ut så mycket som du tror av infon där. De regeltekniska funktionerna går jag inte in på och utan dom så har du inget. Sen finns det regler och undantag m.m för de flesta tekniker så det lilla du tror dig veta kan du gott få.
Investera i KV istället och upplev stridens extas. Ahhhhh...Förlåt. Hoppas jag inte träffade nå'n.

Radin
 
Joined
3 Oct 2000
Messages
1,413
Location
Alingsås
Om du ska lära dig kamoriansk krigaruppfostran bör du tänka på att massor av poäng återstår kvar att sätta ut. Du kan lägga till några användbara tekniker.

"I begynnelsen skapade människan Gud"
 

Radin

Veteran
Joined
26 May 2000
Messages
144
Location
Vintergatan - Tellus - Sverige - Skåne - Näsum.
Det är klart jag ska ha den stridskonsten då alla kamorianska krigare kan den. Jag har räknat på den och det finns bara 3 poäng kvar vilket inte jag kallar för mycket. Men det är klart bättre än inget.

I KV sid 46 under "Ovanliga stridskonster" på punkt 2 får man veta att tiraker och kamorianer i stamsamhällen får välja gürd-, tirak-, trukhuppfostran resp. kamoriansk krigaruppfostran. Man kan alltså vara en kamoriansk legoknekt från Kamor och ha denna ovanliga stridskonst PLUS en legoknekts vanliga stridskonst. Det betyder att min vapenmästare får en vanlig, två ovanliga och en unik stridskonst. Det känns bra.

Radin
 

cernael

Warrior
Joined
18 May 2000
Messages
250
Location
Ystad, Sverige
På tal om det...

Det finns "uppväxtstridskonster" för tiraker, gûrder(?), trukker och kamorianer. Är det någon som har knåpat ihop liknande för kragg/eyren?

OCH

Man får bara köpa stridskonster för yrkesenheter. Visst känns det fel vad gäller uppväxtstridskonster?

RhiHaoEn
/Cernael san
 

Tegrevan

Veteran
Joined
26 Sep 2000
Messages
134
Location
Norrland
Re: På tal om det...

Har fixat ihop en ovanlig för Kraggbarbarer, borde ju inte vara någon större sak att överföra den på Eyren, det är i princip bara momenten som skiljer.

//Tegrevan
 
Top