AW: Andor

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
4,515
Har hunnit se första avsnittet nyss med sonen. Bra start. Andor är ju en person med djup och det använder de. Snygg skitig setting, lagom spännande start. Det bästa första avsnittet på en ny serie i den nya SW-eran.
 
Last edited:

EvilSpook

Tämligen dålig överlag.
Joined
15 Oct 2008
Messages
1,529
Location
Off grid
Klart bättre än holiday special.
Gillar de tre första avsnitten men tycker inte det känns riktigt som Star Wars.
Men tillräckligt bra för att jag ska fortsätta titta.

//EvilSpook
 

Dr_Dängrot

Finskättad vodkakonnässör&passionerad anti-wokeist
Joined
1 Mar 2017
Messages
4,326
Har sett alla 3 avsnitten.

Helt klart bättre än Boba fett och obi wan Kenobi.

Det jag hadde svårt för var scenerna med unge andor på hans hemplanet , det kändes som dom var nån sorts ewoks i människoskinn och det skavde för mig
 
Last edited:

Gutte

Veteran
Joined
15 Apr 2020
Messages
171
Jag har bara sett första avsnittet än så länge men jag älskar när Star Wars är så stilsäkert som det är här och i starten av mandalorian. En annan sak som gillar och som påminner house of the dragon att man vågar ta det lite långsamt och att det bygger mot någonting som man får vara lite nyfiken på.
 

Minimoni

Homelander
Joined
6 Mar 2003
Messages
3,117
Location
Karlstad Sverige/Hiroshima Japan
Har sett alla tre avsnitten som finns tillgängliga via Disney+. Gillar hittills vad jag sett gällande setting och story. Dock har jag svårt för att gilla Cassian själv och då gillar jag verkligen Diego Luna i allt annat han varit med i som jag sett. Men jag och min familj kommer definitivt att se vidare serien även om mina barn tycker det är den tråkigaste Star Wars-serien de sett, men så gillar de också helst att det skall vara så många lightsabers som möjligt med samtidigt. Så en bra och långsam start, vilket jag uppskattar! Inte långsam på ett onödigt sätt, långsam och samtidigt bygga den värld och de karaktärer serien handlar om. Så 7 av 10 så långt, nu tror jag dock att det kommer bli mycket mer action i de kommande avsnitten.
 
Joined
17 Oct 2011
Messages
1,433
Jag har bara sett två avsnitt än men Cassian är inte min favorit än så länge. Enligt min SL i tw2000 är det svårare än så att skjuta någon i ansiktet. Så hans barndom är nog inte så bra.
 

GVDT

Veteran
Joined
19 Oct 2021
Messages
150
Herregud. Tar han ett varv till på samma sunkiga gator som jag sett nu i tre avsnitt så dyngar jag tv genom fönstret. Vilket sömnpiller. Bäst i serien är bruden Biz eller vad hon heter men det är enbart av visuell kvalitet. Sen kommer Stellan. Precis som Stellan alltid är och fladdrar med sin rymdmantel i typ 30 min och går och går och åker buss... Sen när tar man kollektivtrafiken i en SW-historia. Sen går han lite till...

Alltså, Tre Kronor var mer Action. I första avsnittet bangade ju iaf Uffe Brunnberg grabben Klimax i buken med en hagelbrakare på lokala postkontoret.

Men å andra sidan så är serien hästlängder bättre än det Disney gjort senaste 10 åren så jag nöjd ändå =)
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
10,982
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Sett tre avsnitt.

Star Wars goes diskbänk/arbetarlitteratur, and you know what...I'm all here for it.

Jag gillade när skurkarna åkte rymdbuss redan i Book of Boba Fett, men här tar de det till next level. Star Wars har aldrig varit så här jordnära, och världsbygget mår verkligen bra av det.

Mycket gott betyg!
 

Oscar Silferstjerna

Fd. premiärminister
Joined
28 Nov 2006
Messages
1,620
Location
Nirvana
Stellan är awesome som alltid. Han behöver inte göra mycket mer än att bara vara med för att vara awesome! Så även om jag inte är överförtjust i Cassian, så gillar jag Bix och vad nu Stellan Skarsgårds karaktär heter.
Slänger du in dem i kampanjen? Jag tycker att flera av de karaktärer jag har sett på Youtube verkar intressanta. Skurkar men med gråskala.

Har själv inte börjat titta ännu, men ämnar snart komma igång.
 
Last edited:

Minimoni

Homelander
Joined
6 Mar 2003
Messages
3,117
Location
Karlstad Sverige/Hiroshima Japan
Slänger du in dem i kampanjen? Jag tycker att flera av de karaktärer jag har sett på Youtube verkar intressanta.

Har själv inte börjat titta ännu, men ämnar snart komma igång.
Min kampanj utspelar sig 14 BBY och redan innan Andor så var det en hel del spionfilm över kampanjen. Det blandat med redan etablerade Star Wars tropes. Kommer garanterat att försöka få in mer ISB vs rebell-spioner, men riktigt så deprimerande som Andor vill jag nog inte att kampanjen skall bli. Jag gillar att Star Wars trots allt är fantasy i rymden med allt vad det innebär, sen kan jag slänga in mer eller mindre allt jag gillar då Star Wars nu är så brett. Gråa nyanser är med i kampanjen redan men det finns självklart riktig ondska också. Imperiet är liksom nazister i rymden och visst att lär finnas individer som arbetar inom imperiet som inte är rymdnazister, men ideologin som sådan är pure evil och det kommer jag inte ändra på. Mina karaktärer kommer brottas och brottas redan med gråa zoner, men jag vill att de ska ha chansen att vara hjältarna i sin saga som gör sitt för att bekämpa rymdnazism.
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
4,515
Tyckte om "gerillastriden" i avsnitt tre, spännande trots att företagspoliserna mest jagade skuggor. De fick även till känslan av upproriskhet hos befolkningen på Ferrix fint med rätt subtila medel. Ser mycket fram emot kommande avsnitt.
 

EvilSpook

Tämligen dålig överlag.
Joined
15 Oct 2008
Messages
1,529
Location
Off grid
[Värsta sågningen]

[Detaljerad jämförelse med Tre Kronor]

Men å andra sidan så är serien hästlängder bättre än det Disney gjort senaste 10 åren så jag nöjd ändå =)
Star Wars Franchisen har verkligen skadat oss på djupet och omkalibrerat våra referensramar. ☹

//EvilSpook
 
Top