Nekromanti Aunuriska stridsdräkter

nordan

Swordsman
Joined
21 Mar 2004
Messages
453
Location
Falun
Jag skrev detta material till en kampanj men det kom aldrig till nytta. Någon annan kanske kan använda det... vet inte hur mycket i linje med officiellt material det ligger, SL får dömma av.

Aunuriska stridsdräkter
De aunuriska stridsdräkterna är imponerande kreationer. Tre huvudtyper av stridspansar är urskiljbara, och används av olika militära enheter med olika uppgifter. Vissa förband, till exempel spaningsenheter och bågskyttar, har ibland enklare pansartyper, ibland endast en läderjacka eller liknande.
Gemensamt för de olika dräkterna är att de ofta går i en dräktgemensam färg. Färgen är inte nödvändigtvis heraldisk, men detta förekommer ofta. De olika rustningskomponenterna är ofta sammanfogade med, och hålls på plats av, tyg- och läderremmar i dräktfärgen. Brynjedelar och plåtar är ofta blankpolerade, försilvrade/förgyllda eller svärtade, mycket sällan färgade. Till dräkten hör ofta en rundad mantel med huva, som har en praktisk(värme, skyl och kamouflage) och ibland heraldisk(förbandstillhörighet och/eller grad inom armén) funktion. Inskriptioner och reliefmotiv på plåtar och läderremmar är inte ovanligt. Den stil som används på stridsdräkterna är nära besläktat med den stil som används inom de högre kasten (på kläder). Graden av prålighet varierar naturligtvis kraftigt mellan den gemene soldatens dräkt och en högre befälhavares oftast rikligt utsmyckade pansar.

Lätt stridsdräkt
Dräkten består av en vadderad ringbrynjeskjorta och tillhörande slitsade, tvärvikta ringbrynjehosor. Ringbrynjans axelparti är förstärkt med axelstycken av tunnplåt. Till dräkten bärs chimrahjälmen och ett par kraftiga läderstövlar. Trupp som använder denna stridsdräkt i närstrid använder sig väldigt ofta av sköld för att komplettera upp dräktens skydd.

Medeltung stridsdräkt
Detta pansar består av ett lamellpansarharnesk med rejäla axelstycken av tunnplåt. På benen bärs ringbrynjehosor. Underarmar, armbågar, knän och smalben skyddas av tunnplåtsskenor. Ofta används en blygdkapsel av plåt. Även till denna dräkt bärs chimrahjälmen och kraftiga läderstövlar. Denna rustning bärs mest av tunga beridna enheter eller fotfolk, och av de flesta extra viktiga medlemmarna i ett förband (underbefäl, fanbärare, musikanter med mera). Ibland används sköld till denna dräkt, men oftast förlitar man sig på dräktens skydd för att kunna använda mer offensivt slagkraftiga vapen.

Tung stridsdräkt
Denna dräkt består av ett antal formsmidda plåtar som fästs på en underliggande dräkt av vadderat tyg. Kängorna som används till dräkten har en yta av plåt runt fotdelen, och denna typ av dräkt har en hjälm som skiljer sig från chimrahjälmen. Hjälmen är av tunnplåt, har nackskydd och oftast visir. Sköld används nästan aldrig till denna dräkt, då plåtpansaret ger ett mycket bra skydd. Det är ovanligt att hela enheter använder sig av denna stridsdräkt, den används oftare av befälhavare eller små grupper med speciella uppgifter, till exempel stöt- eller stormningstrupper eller trupp som strider mot särskilda fiender (Menon Auns fiender är allt från barbar- och ödlefolk till exotiska monster som till exempel Wyrder).
 

Aeon

Warrior
Joined
10 Apr 2002
Messages
207
Location
Ekerö, Stockholm
Får jag lägga upp det här?

Jag har precis skaffat mig en domän, och tänkte göra mig en liten eon sida för mitt egna material. Jag skulle vilja skapa en sida för inofficiellt material helt enkelt. Kan jag lägga upp det här också?
 

Regmolar

Swashbuckler
Joined
30 Mar 2006
Messages
2,062
Re: Får jag lägga upp det här?

Du menar typ som Wikin, fast i egen regi och kanske bättre? :gremwink:

I så fall har jag en sammanställning på örterna du kanske vill ha?
 

nordan

Swordsman
Joined
21 Mar 2004
Messages
453
Location
Falun
Tillägg: Stridskonster

Khirin-Karma (Krigarträning med Khirin)[Ovanlig]
Moment: Khirin(Ob3T6)
Tekniker: Avancerat anfall: Hugg(2/2), Dödande anfall(2/2), Momentspecialisering: Khirin(1/1), Vaksamhet(2/3), Snabb återhämtning(2/2), Utspel(1/1).
Detta är den militära svärdsteknik som används av krigarkastet bland Aunurierna i Menon-Aun. Krigaren tränas i att nedgöra sin fiende effektivt och skoningslöst genom snabba, kraftfulla hugg med Khirin-svärdet. Rörlighet och finess har inte så stor betydelse i denna stridskonst, som är ämnad att användas i täta formationer på trånga slagfält. Det är likväl en avancerad konst, och det krävs mycket träning för att passa in i det tunga infanteriets led. Även högre befälhavare och krigare i specialförband använder sig av denna teknik. Träningen genomförs med full stridsdräkt och under långa sessioner, ofta även i mörker och under andra störande förhållanden. Avsikten är att krigaren ska vara uthållig och kunna fullfölja även utdragna strider med full slagstyrka. Stridskonstens namn betyder ungefär ”Khirin-krigaren”.

Karma-Riza(Menon-Auns infanteriträning)[Ovanlig]
Moment: Spjut(Ob3T6), Stridssvärd(Ob3T6), Rundsköld(Ob2T6).
Tekniker: Formationsstrid(1/1), Momentspecialisering: Spjut(1/1), Momentspecialisering: Stridssvärd(1/1), Tränat anfall: Stick(1/1), Tränat anfall: Hugg(1/1), Utspel(1/1).
I riket Menon-Aun tränas det lätta infanteriet i att slåss i täta formationer med spjut och sköld. Slagsvärdet hänger vid sidan och används då spjutformationen genombrutits eller vid stormning.

Khirin-Iri-Kinai (Duelldans med Khirin)[Ovanlig]
Moment: Khirin(Ob3T6)
Tekniker: Balans(2/3), Medföljning(2/2), Momentspecialisering: Khirin(1/1), Precisionsanfall: närstrid(1/1), Ripost(2/2), Utmanövrering(2/2).
Aunurierna i Menon-Aun genomför graciösa uppvisningsstrider med Khirin-svärdet för att hylla landets grundare, Karmaith. Dessa dansliknande uppvisningar genomförs på ett mycket realistiskt vis och har så småningom lett till att en bakomliggande filosofi har bildats. På så vis utgör Khirin-Iri-Kinai, som betyder ungefär ”Khirin-snabb-dansaren”, numera en stridskonst med hyfsat hög potential i duellsammanhang.
Tränandet och dansandet utgörs ofta av fler än två parter, där dansarna snabbt virvlar omkring varandra i graciösa rörelser. Den enskilde dansaren strävar efter att alltid hålla en fördelaktig position gentemot de andra, samtidigt som försök till markerande träffar genomförs. Att parera och vända försvar till anfall samt att hålla ett högt moment med svärdet är de två nyckelingredienserna i stridskonsten. En Khirin-dansare strävar ofta lika mycket efter att göra ett vackert och balanserat genomförande som att markera träffar på sina ”motståndare”. Ibland genomförs rent tävlingsmässiga dueller i konsten, där det naturligtvis handlar mer om träffar än utseendemässiga aspekter.
Duellanserna utförs inte alltid på ett plant underlag, utan kan variera mycket. Ibland är det till exempel trappor, miljöer med olika platåer, murar etc. som utgör omgivningen. Detta leder till en osviklig balans och markkontroll hos utövarna.
Khirin-Iri-Kinai ses av krigare som odugligt på slagfältet, med de flesta inser att konstens utövande leder till en snabbhet, balans och uppmärksamhet som är mycket användbar för en krigare, varför konsten inte föraktas. Däremot gör den brist på stridsvana som generellt råder hos dansarna att de oftast ses ned på av krigare i alla fall.
 

k7e9

Hero
Joined
10 Jul 2005
Messages
808
Location
Göteborg
Ser sjysst ut tycker jag... Du skulle hitta lite snygga bilder och sätta ihop ett snyggt PDF-dokument och slänga upp...

Gillar både stridskonsterna och stridsdräkterna... :gremwink:
Menon-Aun e ju alltid ett kul ställe...
 

Aeon

Warrior
Joined
10 Apr 2002
Messages
207
Location
Ekerö, Stockholm
Re: Får jag lägga upp det här?

Jag har inte fått ordning på någon sida ännu, men jag ska arbeta på den under julen och lägga upp den strax efter. Jag har inte internet i lägenheten så jag kommer jobba och gå till ett internet cafe och slänga upp det då och då.

Men jag kommer starta en tråd lite senare angående bidrag, men du kan ju maila till

martin@tmdcrew.zzn.com

om du är ivrig.
 
Top