Nekromanti Att göra sig av med lik

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Hehe!
Tänkte det var bra att inte hålla det krångligt. Sedan att man mot all förmodan skulle åka dit utav bar tusan ändå är ju en annan sak.
 

johoohno

Warrior
Joined
5 Sep 2004
Messages
389
Location
Nykvarn
Jag skulle stoppa liket i madrassen till min sons säng och sedan lägga ut en annons på sängen på blocket i stil med:

"Bortskänkes
bättre begagnad säng. Den har sina skavanker men fyller sin funktion i alla fall"

När det sedan dyker upp någon som vill hämta sängen (för tro mig, skänker man bort saker på blocket står någon redo att ta emot det strax efter att man bekräftat annonsen) kommer en av två scenarier utspela sig:

#1: Personen märker inget av liket och åker därifrån med sängen. Jag räknar kallt med att han inte kommer höra av sig eller anmäla det till polisen när han väl upptäcker liket. Gör han det lär han inte bli trodd.

#2: Personen märker liket och vägrar ta emot det, varpå jag lätt kan tillkalla grannarna till hjälp (he is in my neighbourhood, therefore I set da rulez) och yra om att denna stolle försöker stjälpa av en död kropp här i området. De som sitter ochdammsuger annonser dag som natt är ofta kufar som kommer få svårt att förklara sig i situationer som denna.

Sen undrar jag lite varför denna tråd hamnat i "off topic", mer "on" än detta är ju svårt att tänka sig.
 

Wyldstorm

Swordsman
Joined
22 Apr 2003
Messages
786
Location
Skellefteå.
En hel vecka? :gremshocked:
Ge mig 2 timmar.

Tja, eftersom man lever nära till & är uppvuxen på "landet" så skulle jag inte ha några alls problem att hitta platser att begrava kroppar där ingen skulle märka något...

Heck, det finns platser som är så obevandrade att jag skulle trivts med att bara dumpa kroppen & skitit i att gräva ner den..
-Om jag nu inte vore paraniod, vill säga.

Edit: Sänka den i en väldigt djup skogstjärn, har helt klart också sina meriter.
Har aldrig någonsin sett tecken på andra människor vid den tjärn jag tänker på...
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,207
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Alltså, till att börja med skulle jag för helvete ta körkort innan jag bestämde mig för att mörda någon.

Vi har ju alltid The Lovely Bones-varianten, där snubben styckar tjejen, stuvar in henne i ett kassaskåp, och dumpar detta i ett sinkhole vadfandetnuheterpåsvenska. Om än tilltalande, så är den sjukt overdone...

Men okej, har jag inget körkort så gäller det att reducera kroppens vikt. Det är klart, det kommer sannolikt röra sig om en inte alltför tung individ (se Risings inlägg...), men jag är en klen jävel också, something has to be done.

Steg ett är iaf att se till att ingen kan identifiera kroppen när den väl dumpats. Detta är fundamentalt, om än osmakligt, men skitsamma, det är ändå en jävla myt att lik skulle vara vackra nån längre stund. Tänderna måste alltså ryckas ut, fingertopparna filas bort, och ansiktet göras oigenkännligt. Andra kännetecken såsom tatueringar etc måste också åtgärdas. Detta innebär en del skärande och hackande. De bortskurna/utdragna delarna får ett schysst bad i kaustiksoda, men jag vettifaen vad man ska göra av dem sedan...kanske fördela dem i soporna i små portioner, men då lägger jag för i helvete inte soporna i min egen bostadsförenings soprum...could work.

Sedan reducera vikten då. Nå, det finns ju gott om guider på internet till sånt här, och unga kvinnor anses extra delikata, så jag får helt enkelt äta henne. Ha upp 'na i lite krokar i taket eller nåt, stycka upp bra bitar efter instruktionerna, tillaga med nån schysst marinad, och ät med hasselbackspotatis och café de paris-sås. Jag har nu sällat mig till den riktigt exklusiva klubben, vilket är ett självändamål i sig.

...hoppas bara att jag inte någonsin blir misstänkt och Telia kollar upp vilka sajter jag varit inne på...

Det borde reducera vikten tillräckligt, given time. Styckning vore förstås att föredra, men det är ett sånt jääävla projekt, jag har varken verktyg eller bra arbetsyta....huvudet vill jag förstås spara som en fetisch, så det hackar jag av och karvar rent med en kökskniv. (Det här är den obligatoriska flaw i mitt modus operandi som jag kommer falla på...)

Resten av kroppen...oboy...det här kräver is i magen, men jag får väl sno en kundvagn från Willys och klä ut mig till a-lagare, vilket inte direkt vore svårt....sedan dumpar jag liket i vagnen, täcker med en massa shite, och flummar ut en vardagsnatt precis den här timmen innan tidningsbärarna kommer ut. Jag kör vagnen till Industrihamnen, där är typ folktomt som Rub al Khali så här dags, och dumpar helt sonika de sorgliga resterna av kroppen i hamnbassängen, givetvis nedtyngda med kedjor och bös. Förr eller senare kommer de väl hittas, men ingen kommer kunna identifiera henne, så det är nog lugnt.

Sedan dumpar jag varuvagnen efter att ha sett till att den saknar mina fingeravtryck och att det inte går att härleda vilken butikskedja den kom ifrån, och promenerar hem längst lite komplicerade och random rutter, med en omväg genom föräldrarnas trappuppgång. Mission Accomplished!

- Ymir, helt normal
 

Eva Florén

Swashbuckler
Joined
22 May 2000
Messages
2,107
Location
Smara - Stockholms län (7,5 km Edsbro, 20 km Knutb
Ensam! Det finns inte en chans för mig att undanröja eländet i helt skick.... Första problemet blir alltså att stycka eländet. Min lösning på det är att använda en juste kniv och såg. För att undvika blodstänk så håller jag mig till mindre såg, det visar sig vilken som är mest lämplig. Kroppshålan lär bli ett delikat problem med alla elaka vätskor. Givetvis lägger jag byggplast under kroppen för att underlätta. Tänder ser jag till att slå ur käken och bränna för att sedan dumpa dem i sjön här hemma.

Väl i mindre delar så kommer problem nummer två. För det första så väger en kropp grymt mycket (om det inte är ett spädbarn då... men det var väl inte det vi talade om) och jag grejar inte att bära tunga saker. Så här kommer teorin in om att se till att kroppen hamnar på olika platser. Eftersom jag styckat kroppen bör jag kunna hitta olika platser i de närliggande skogarna. Som hjälpmedel för förflyttning så kommer jag bruka min cykel (har inte körkort så det vore ödesdigert att nyttja en sådan) och en större korg. Med lagom människopaket i korgen så cyklar jag ut på småvägarna och letar rätt på de myrar/vattensjuka områden jag känner till i en radie omkring min bostad om ca två mil.

Jag sänker kroppsdelarna med hjälp av att spetsa dessa med träpinnar, drar mossa och annan växlighet och lägger över platsen och avslutar med stenar...

Givetvis kommer likdelarna bevaras tämligen väl om jag väl lyckats få ner dem (se mosslik om ni vill veta mer), men då liket är i många delar (störst problem är ju huvud och större benmassor som bäcken etc) så lär det bli svårt för polisen att fixa ihop det.... men åker jag dit så lär det bli på grund av att jag inte är liten och smidig och folk tenderar att komma ihåg mig... :gremfrown:
 

Rising

Vila i frid
Joined
15 Aug 2001
Messages
12,763
Location
End of the green line
Likigenkänning

Steg ett är iaf att se till att ingen kan identifiera kroppen när den väl dumpats.
Det jobbiga är att polisen inte behöver mycket för att kunna göra ett DNA-test: De behöver inte tandkort som på den gamla goda tiden, utan det räcker med pulpan inuti en tand för att de skall kunna göra en identifiering.

Så antingen bränner man kroppen i en tillräckligt varm ugn för att sådan information skall raderas helt (vilket enligt uppgift är rätt svårt - det räcker inte med en vanlig brasa) eller så måste man se till att det helt enkelt inte kommer att hittas något lik att identifiera.

Och det är det jag tycker verkar vara det jobbiga; för på nyheterna får man ju ständigt läsa om hur kroppar har begravts ute i skogen hur ambitiöst som helst, bara för att sedan hittas av någon djäkla gubbe med sin golden retriever eller whatnot. Och åtminstone i mitt gamla soprum skulle man inte ha haft en chans att dumpa något obemärkt, eftersom det strök omkring en massa kärringar där som genomsökte soporna efter fynd.

Det är ett helvete det här med att göra sig kvitt kadaver, helt enkelt. Bäst är det nog om man bor på våningen ovanför Thomas Quick, varpå man kan köra Johan K-tricket.
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,704
Location
Värnhem, Malmö
Re: Likigenkänning

Ymir said:
Sedan reducera vikten då. Nå, det finns ju gott om guider på internet till sånt här, och unga kvinnor anses extra delikata, så jag får helt enkelt äta henne. Ha upp 'na i lite krokar i taket eller nåt, stycka upp bra bitar efter instruktionerna, tillaga med nån schysst marinad, och ät med hasselbackspotatis och café de paris-sås. Jag har nu sällat mig till den riktigt exklusiva klubben, vilket är ett självändamål i sig.
Vadå, du ville ju inte ens ha mitt recept på grishjärtekalops.
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,207
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Re: Likigenkänning

Alltså, om det är hyperrealism som eftersträvas så hade ju till att börja med hela situationen säkerligen framstått som somehow...banal. Sedan hade jag freakat. Desperat försökt stuva undan liket nånstans bara tillräckligt länge för att hinna sälja lägenheten, sätta in pengarna på nåt offshore-konto och fly till nån tokkorrupt bananrepublik som inte lämnar ut en till dekadenta västmakter. Iofs, det här är Malmö, kanske hade man kunnat komma i kontakt med nån som kunde tänka sig att ta sig an liket...jag vet åtminstone en som...

- Ymir, sanningen är kanske nästan lika kul
 

Craygh

Swordsman
Joined
13 Oct 2004
Messages
771
Location
Umeå
Re: Likigenkänning

Tja, om vi tar scenariot som ovan och antar att det är min lägenhet och så så skulle jag fan inte veta vad jag gör.

Jag är stark nog att kånka runt med hundra kilo karl över axeln i alla fall, så det problemet har jag inte. Å andra sidan så bor jag ute på Carlshem i Umeå utan bil eller annat transportmedel.

Jag skulle nog börja med att köpa allt frätande jag kan komma över, typ Coca Cola (Body to soup in under six hours, guaranteed!) Cash, givetvis. Ingen kommer ihåg en om man känner för att inte bli ihågkommen, så det är rätt lugnt. Sen skyffla ner kroppen i ett fint litet syrabad, bara för att få bort stanken helt enkelt. Ett par dagar senare skulle jag vira in den i min fina 120s madrass som jag sover på för tillfället (Nyflyttad och har inte köpt säng än), köra ner hela paketet i en sopsäck och bära ut den i min rumskamrats bil. (Som han givetvis glömde ta med sig) Sedan så... vete faen. Köpa ett halvt ton magnesium kanske? FOOOMF och sen är det mesta borta, och oavsett om de kan identifiera liket så.. so what? Min DNA som fanns på madrassen är borta. Frågan är vart jag skulle dumpa det som blir över, kanske ta med den på finlandsfärjan och "råka" tappa paketet överbord?
 

Rising

Vila i frid
Joined
15 Aug 2001
Messages
12,763
Location
End of the green line
Re: Likigenkänning

skyffla ner kroppen i ett fint litet syrabad, bara för att få bort stanken helt enkelt
Problemet med syror är att det blir väldigt mycket gaser - ångorna från syror är dessutom fränt doftande, ohälsosamma tillika starkt korroderande - så det är en ganska krånglig och problemfylld metod. Baser är mycket lämpligare för likundanröjning i det perspektivet.
 

Wyldstorm

Swordsman
Joined
22 Apr 2003
Messages
786
Location
Skellefteå.
Re: Likigenkänning

Rising said:
Så antingen bränner man kroppen i en tillräckligt varm ugn för att sådan information skall raderas helt (vilket enligt uppgift är rätt svårt - det räcker inte med en vanlig brasa) eller så måste man se till att det helt enkelt inte kommer att hittas något lik att identifiera.
Termit, är dagens tips.
varmt nog, enkelt att ordna, kräver inte direkt "underligt" material som polisen reagerar på.
 

Foggmock

Myrmidon
Joined
26 Aug 2000
Messages
4,596
Location
Malmö
Bästa tråden på mycket länge (tillräckligt bra för att locka mig att skriva ett inlägg iallafall...).

Vi kan börja med den långsamma, genomtänkta planen.

Först skulle jag ta ur innanmätet på min bäddsoffa för att ha något att forsla kroppen i. Mattor ihoprullade med silvertejp i all ära, men det är lite för mycket Hells Angels och lite för lite Dexter. Av någon anledning skulle jag vilja förbereda kroppen på ett avskilt ställe, och ta den till min sommarstuga. Att det är högsäsong och att varenda stuga i området är bebodd är egentligen bara bra. Jag har ju bara satt in en bäddsoffa i stugan. Tyvärr har jag ingen soffa att ersätta den med (ett byte vore det allra bästa ur diskretionssynpunkt) men vi har faktiskt byggt ny gäststuga. Gömma sig i en källare eller ute i skogen är inte riktigt min grej. Mycket byggplast och grova sopsäckar behövs hursomhelst i flera omgångar, men det går att inhandla kontant i byggvaruhus under rusning en säsong som denna, varenda jävel har semester och ska bygga om här eller där.

Stugan är utrustad med kamin i vilken jag diskret kan bränna delar av kroppen (på stugan finns gott om redskap för att dela upp den samt samla upp blodet) i förhållandevis hög temperatur. Askan samlas praktiskt nog i ett tråg, och vi gör oss redan av med den på olika sätt, typ gödning, kompost, osv, men det går ju att forsla bort den dolt också om man vill. Väldigt diskret och "normalt", och eldar gör jag givetvis bara nattetid eller tidigt på morgonen när ingen är vaken - om nån ändå lägger märke till det så är det ju inte konstigt att köra en brasa för att värma upp huset lite innan solen visar sig. Vill man vara riktigt sneaky väntar man tills det blir vinter, men det gör att jag måste gömma kroppen. Att låna stugan av min far en vecka är inget konstigt. Att säga "gå inte in i garderoben innan jul" däremot...

Det som strular lite är benen, men de bitar som blir kommer vara lätta att frånskilja övrig aska och kan med enkelhet lindas i små paket av plast och silvertejp tillsammans med diverse småsten för att dumpas i Kalmar sund från båt (I know just the place...) alternativt grävas ner. Det enda misstänkta är att jag inte fiskat på ett tag, men upprepade dagsutflykter med ryggsäck kan enkelt skyllas på att jag vill ta igen förlorad tid.

På det stora hela går det alltså ut på "hiding in plain sight" samt att göra mig av med alla fysiska bevis på att det överhuvudtaget existerat en kropp. DNA-bevis på plast osv bränns även det i kaminen. Hur pass jag måste rensa kaminen själv vet jag inte, men jag skulle nog skrubba den som vansinnig bara för att vara på den säkra sidan. Någon form av rengöringsmedel går också att handla utan att väcka misstankar men jag skulle inte ta det till någon slags extrem. Jag förutsätter att jag skulle mörda någon man redan har en anledning att hitta DNA-bevis från på parketten här hemma i lägenheten (där kroppen har sitt ursprung) och att jag skulle göra det i affekt och inte först sprida ut plast och annat.

Som till exempel... min mamma.

Tvåtimmarsplanen är att låna en bil, köra ner den till källaringången och bära ut liket via cykelkällaren, för att nattetid dumpa kroppen från högbrodelen på Ölandsbron. Förhoppningsvis märker inte obducenten att kroppen var död innan den slog i vattenytan...
 

w176

Förlorad dotter
Joined
27 Dec 2001
Messages
3,626
Location
Umeå, Västerbotten
Gå ner till ICA, skaffa ett par flyttlådor, låna mamma och pappas bil, begrava bitarna bredvid en myrstack i björnmarker några veckor, hämta upp benen och efterprocessa dem till benkross jag spolar ner i toaletten och slänger i sophuset blandat med resten av avfallet.
 

Rävnos

Warrior
Joined
7 Sep 2005
Messages
340
Dennis Nilsen mördade 15 pojkar och män genom att strypa och dränka dem i sitt badrum. han styckade dem, kokade dem, krossade ben, hackade upp tarmar och spolade ned dessa i toaletten. Två problem uppstod, även småbitarna av kött han spolade ner(de var verkligen små då han delade kropparna i över 90 bitar) fastnade i rören och kloggade igen dessa. Vidare klagade grannarna på att det stank när han kokade bort fingeravtryck och ansiktet.

Jeffert Dahmer mördade 17 pojkar och män, många av dem i sitt hem. Han styckade dessa med en elektrisk såg och dumpade sedan bitarna i skogen. Problemet för honom var utöver att hans offer lyckades rymma två gånger, att det stank något helvetiskt av kropparna som han inte lyckades hålla nedfrysta. Att utan att väcka misstanke dumpa av en hel vuxen karl tar troligen lite tid. Vidare klagade grannarna på oljudet som sågen gjorde.

Richard Crafts mördade sin fru och försökte dölja detta genom att frysa ned henne, motorsåga upp den frusna kroppen och sedan köra denna genom en vedflis. Hemma i huset slet han ut alla mattor och lade nya, han tvättade allting med rengöringsmedel och såg till att inget blod fanns kvar. Trotts detta lyckades polisen hitta blodrester under foten på en säng. Detta tillsammans med kvitton som hittades(bland annat för hyrandet av en vedflis) och att man hittade två tandflisor och några blonda hårstrån i en sjö räckte för att fälla honom på livstid.

Ted Bundy däremot åkte dit av en enda anledning, hans sista offer kunde slita sig loss och peka ut honom. Förvisso sågade Bundy av huvudet på en hel del offer, men det var inte för att dölja bevis, det var för att han var sjuk. Det som gjorde honom så jäkla svår att spåra var att han inte fick panik, inte lämnade en jävla massa DNA bevis på brottsplatser. Han tog bara kroppen i sin bil, körde ett 50tal mil och dumpade kroppen vid lämplig otillgänglig plats.

En annan mördare som faktiskt aldrig blev gripen är ju allas kända Jack the Ripper. Han skar iof fingrarna av offren, men lämnade dem på platsen. De kunde aldrig gripa någon för desssa morden för att det helt enkelt inte fanns några vittnen eller några bevis som pekade mot någon speciel person(även om det fanns misstankar och mängder av konstiga teorier).

Så vad är då min teori?
Jo att försöka dölja ett mord verkar mest skapa mer problem. Ju mer arbete man lägger ned på det, desto mer bevis skapar man mot sig själv. Det bästa verkar vara att hålla det enkelt, en brottsplats som också är dumpningsplatsen. Offer som inte har någon koppling till gärningsmannen och vardagliga föremål som mordvapen.

Tyvärr funkar inte detta riktigt i ditt scenario då jag tror min familj skulle reagera negativt på lik dumpade i vårt vardagsrum.

För tillfället bor jag i en isolerad villa i Skåne, vilket gör det hela väldigt mycket lättare. Jag skulle helt enkelt rulla in kroppen i ett par filtar för att hålla mängden blod till minimum. sedan skulle jag dumpa av kroppen på gräsmattan på baksidan av huset(lätt att spola bort blod från gräset med en vattenslang och närmaste granne bor 2km bort så vi har ingen insyn alls till huset). Medans den ligger där städar jag av vardagsrumsgolvet så nog jag kan. Skrubba, skrubba skrubba med något gottluktande rengöringsmedel. Efter det hade jag tagit kroppen, slängt upp den på en skottkära och dragit ut den i kärret som ligger kanske 700-800meter från vårt hus, dock i ett område som var närmare någon annans tomt än vår. Där hade jag dumpat av liket och låtit naturen ha sin gång, troligvis hade jag dock försökte återställa naturen på vägen tillbaka så att det inte syntes vart jag hade gått för att undvika att min egna familj skulle bli nyfikna och backtracka spåret(något som troligvis skulle vara den största faran). Om någon mot förmodan skulle hitta kroppen de närmaste åren skulle den knappast kopplas till mig eller med säkerhet kunna identifieras. Det skulle säkerligen finnas sjuka mängder DNA bevis i huset, men common, varför skulle någon åka runt till alla villor i grannskapet och leta efter DNA spår efter en försvunnen person?

Om det skedde under terminen hemma i stan hade det varit större problem. Rulla in kroppen i filtar för att hindra mer stök. Städa, städa, städa för att undvika att sambon skulle reagera på blodfläckar. ut med kroppen i trapphuset och ned i källaren och in bakom trappan i grunden(jävla riskfullt med tanke på att man kan stöta på någon i trappan, men vi bor bara fyra familjer i vårt hus atm så det är det bästa av flera dåliga alternativ). Några timmar senare, vid kanske 3-4 på morgonen(efter att tidningsbudet tagit sin rond) blir det att sätta på sig kläder som inte går att identifiera mig lätt i, typ huvtröja och jättepösiga jeans och sedan upp med liket över pakethållaren och leda det de 400 meterna till kyrkogårdsparken. Där hade jag lagt kroppen intill en buske eller något och sedan cyklat en annan(så snabb som möjligt) väg hem för att undvika att bli förföljd. Hemma blir det att dumpa kläderna i en Coop kasse som sedan lämnas i Myrornas inlämningskontiener.

Stora problemet med denna plan är att den innehåller två enorma möjligheter att bli sedd. Men då jag inte har någon bil och måste få ut kroppen ur lägenheten har jag ju knappast något val. Utöver de två vitnesmöjligheterna finns ju alltid risken att Sambon skulle ana oråd då hon kommer hem till en skinande ren lägenhet där flera filtar plötsligt fattas.
 

Zebulon

Swordsman
Joined
19 Aug 2008
Messages
461
Location
Helsingborg
Jag lägger kroppen i en presenning som finns i garaget.
Torka upp blodet ordentligt men inte kliniskt så att det inte dras runt i villan.
Smyg ut samma natt och gräv en ordentlig grav, botten är typ 1,5 meter ner, i grönsakslandet. Passa på att ta upp potatisen, trots att det är lite tidigt, som förklaring. Jobba fort och tyst, det är ett tätbebott villaområde.
Lägg kroppen i graven och skotta över jorden.
Städa huset kliniskt, särskilt under sängbenen.

Städ 1 - 2timmar
Gräva - 2-3 timmar
Efterstädning - 5 timmar
Helt klart gjort på ett dygn. Bra jobbat!


Kul fråga tills jag började fundera vem det var. Statistiskt sett min fru... Hu!
 
Top