Nekromanti Att göra sig av med lik

Organ

Out of time, out of mind
Joined
6 Jun 2001
Messages
5,510
Location
En mälarö
De problem som följer med försök att göra sig av med döda kroppar är kända av alla. Otaliga är de filmer och böcker där sådana upptar nästan hela handlingen. Man behöver inte vara någon kriminalfantast för att vara bekant med de olika metodernas för- och nackdelar, samt hur man i sammanhnget har användning för både syrabad och osläckt kalk, brännungnar, motorsågar, flismaskiner och spadar.

Så, det jag undrar är: Hur skulle du göra om du satt där med en kropp på halsen som du skulle vilja försvann på ett diskret sätt?

Fast det jag är ute efter är inte det BÄSTA sättet att göra sig av med lik, utan hur just DU skulle gå till väga. Vad skulle DU göra, med de resurser, kunskaper och möjlighteter som just DU har? Om du t.ex. försespråkar idén om att sänka kroppen i ett vattendrag vill jag veta hur du skulle få den dit, vilket vattendrag du skulle använda, vad du skulle använda för att tynga ner kroppen osv.

Så, vi säger såhär: Du har nu en död kropp på ditt vardagsrumsgolv. Vem det är och hur den har hamnat där är ointressant, men det är ditt jobb att skaffa den därifrån och det utan att någon märker nåt. Din eventuella familj, inneboende eller andra som har anledning att besöka dig är bortresta och du har en vecka på dig att arbeta ostört. Vad gör du?

/Anders
 

Mekanurg

I'd rather be different than indifferent.
Joined
17 May 2000
Messages
7,898
Location
Port Kad, The Rim
Jag skulle börja med att kolla på en massa episoder av Bones för att se vilka misstag jag skulle undvika. :gremwink:

(Min äldsta dotter är entusiast, men hon är så liten att hon inte vill se kriminalserier ensam. Därför har jag, som annars sällan ser på teve alls, under den sista tiden tillbringat många timmar i sällskap med dr "Bones" Brennan och och agent Booth. Bones måste vara lindrigt autistisk.)
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Mitt stora problem är att jag saknar körkort. Det innebär att jag är beroende av andra för att forsla bort liket, och det innebär i sin tur vittnen. Dessutom bor jag i en lägenhet, och det innebär fler vittnen. Så jag är fett handikappad när det gäller likbortforsling.

Vad jag kan göra om jag är totalt jävla iskall är att stoppa in liket i den extrafrys jag har i källarförrådet. Det skjuter upp problemet rätt bra, men är knappast någon permanent lösning.

I verkligheten skulle jag nog ringa polisen. Visst, det märks, men jag ser inte hur jag skulle kunna vara skyldig till överlagt mord. Antingen är jag skyldig till dråp, och då har jag kasst nog samvete för att jag faktiskt råkat ha ihjäl nån, eller så är jag oskyldig och då vill jag bli rentvådd.
 
Joined
12 Nov 2008
Messages
42
Om vi förutsätter att jag är orsaken till att liket likar, samt att jag inte har några problem med samvetet efter en liknande händelse, så skulle jag gräva ner det i krypgrunden.

Gräver jag ner det 1-2m, vattnar ordentligt ovanpå, och slutligen jämnar till och krattar marken, så kommer det inte att synas särskilt mycket. Dessutom kommer alla eventuella nedbrytningsdofter att sväljas av det tjocka jordlagret.
Dessutom måste jag inte ta det utanför huset för att komma ner dit, något som är possitivt ur nyfiknagrannarperspektivet.
Jorden som blir över skulle jag sprida ut jämt i HELA krypgrunden. Med andra ord skulle marken se likadan ut överallt. Dessutom skulle mina nyfiknagrannar inte undra varför jag bar ut en massa jord genom källardörren.

Slutligen är det VÄLDIGT sällan någon gräver 1-2 meter djupt i min krypgrund. Skulle troligen inte upptäckas så länge ingen schaktade till en ny husgrund där vårt hus står idag.

Större problem skulle jag ha haft med att städa i vardagsrummet, så att jag blev av med allt DNA, men det var inte det frågan handlade om.

/ Fredrik
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,703
Location
Värnhem, Malmö
Likt Krille saknar jag bil och körkort. Alltså skulle jag antagligen nödgas arbeta gradvis. Såg, sopsäckar och stora mängder grovsalt inköpes -- kontant och på olika ställen, givetvis. Jag kan lätt ta cykeln ut till hyfsat avskilda skogsområden utanför stan, och kan antagligen plocka med mig något eller några ryggsäcksstora och rejält hoptejpade "paket" varje dag och begrava dem. Dilemmat här är hur -- är utspritt eller koncentrerat det bästa? Utspritt innebär större risk att åtminstone något upptäcks, men koncentrerat kräver mer jobb på ett och samma ställe, vilket är riskfyllt. Med tanke på att vi snackar skånska bokskogar här lär det visserligen finnas ett tjockt, permanent lövlager på marken, som underlättar döljandet av grävspår. De delar som ännu inte skaffats undan ligger på salt och is i badkaret.
 

Poseur

Swashbuckler
Joined
16 Jan 2007
Messages
2,233
Location
Falun
Jag skulle inföskaffa salt i stora mängder, ifrån olika butiker likt bobby.
Sedan skulle jag med knivar skära loss allt ätbart kött ifrån kroppen, mala den till färs och laga minestrone-soppa på detta och servera det till hungriga uteliggare eller stupfulla ungdommar en lördagkväll.
Inälvor som kan användas till maten går såklart också ner i färsen.
Tarmarna sköljs och rengörs och stoppas sedan som korv, kryddas med enbär och röks sedan. Säljs på en lokal mat-marknad.
Benen mortlas och mals till stoft. Detta tar jag sedan med mig i en svart sopsäck i en svart sopsäck i en ryggsäck , sedan cyklar sedan ut till en utav alla sjöar i området. Jag ser till att plocka med mig kastspö och fiskedrag. Väl där knyter jag fast sopsäcken på en trävit och sjösätter denna. Sedan kastar jag med kastspöt så att sopsäcken spricker och allt "mjöl" försvinner ut i sjön, Noga ej i vindriktning emot mig.
Sedan vevar jag in träbiten och plastpåsen och tänder eld på dessa i en eldstad.
Nu är det bara att börja fiska gädda eller aborre.

Så känner jag att jag skulle göra förutsatt att jag var skyldig.
Men svarar nog som krille, med största sannolikhet skulle jag vara oskyldig eller bara sky7lldig till dråp, och då skulle jag ringa polisen.


/poseur hungrig
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Ähum, månadens mes mysko fråga månntro....

Hur jag skulle göra då..
Jag skulle ta & införskaffa mig ett såg, såga upp kroppen i bra bitar. Lägga dem i sopsäckar & lägga dem i min rygga. Sedan så skulle jag tillbringa en hel del tid i skogen & dumpa bitarna på väl valda platser.
Efter detta så skull jag skrubba _hela_ lyan min med gud vet vilka kemikalier & bös, samnt bränna ryggan eller låta den mystiskt försvinna.
ELLER så skulle jag, likt Krille, ringa polisen & förklara det hela.
 

Rising

Vila i frid
Joined
15 Aug 2001
Messages
12,763
Location
End of the green line
Scenario #1 - jag anser mig ha gott om tid på mig. Inga vittnesuppgifter kopplar ihop mig med offret
Jag lägger kroppen i badkaret. Om jag har fattat hur en död kropp beter sig, så kommer det att läcka ut en hel del illaluktande grejer ett tag, så jag håller henne (jag tar för givet att kroppen tillhör någon ung flicka - som jag våldtagit och sedan lustmördat - eftersom det vore det mordbrott jag tror att jag vore mest benägen att... öh, jag avslutar inte den här meningen, förresten) ren och ser till att spola bort allt bajs kontinuerligt.

När kadavret blivit mer lätthanterligt så stoppar jag i badkarsproppen och låter kroppen bada i kaustiksoda. (Jag har ingen aning om var och hur man köper osläckt kalk, nämligen, och jag känner mig rätt bekväm i att köpa stora partier kaustiksoda utan att därigenom dra till mig uppmärksamhet) Efter ett par dygn i det badet så hoppas jag att det mesta av flickans hull kommer att rinna ut när jag sedan öppnar proppen.

Jag skulle eventuellt kunna repetera processen en gång. Om processen sedan blir trög när vi väl har kommit in till skelettet, så tar jag herr Nils' stridshammare och bryter upp benen i mindre delar. Jag är inte så anal att jag försöker mala ner benen till ett finkornigt damm eller så; men tillräckligt för att jag skall känna mig säker att sedan kunna sprida ut lite benrester här och var tillsammans med hushållssoporna, ute i naturen, osv.

Scenario #2 - "Fan, snuten kommer att komma hit och fråga mig vad jag vet!"
Erm... Äh, jag är rökt. Jag tror inte ens jag har möjligheten att stycka en kropp, om jag ska vara ärlig.

Jag tror att jag ser till att använda kroppen så länge jag kan tills snuten kommer, istället.

:^)
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,605
Location
Rissne
Organ said:
Så, vi säger såhär: Du har nu en död kropp på ditt vardagsrumsgolv. Vem det är och hur den har hamnat där är ointressant, men det är ditt jobb att skaffa den därifrån och det utan att någon märker nåt. Din eventuella familj, inneboende eller andra som har anledning att besöka dig är bortresta och du har en vecka på dig att arbeta ostört. Vad gör du?

/Anders
Tja...

Först och främst bryr sig mina grannar inte så mycket om vad man håller på med, och sen finns det nästan ingen som hälsar på mig ändå, så i praktiken kan jag göra lite vad jag vill.

I praktiken misstänker jag dock att jag bara skulle begagna plasthandskar för att dra en sopsäck över kroppen, fylla upp säcken med annat bråte, och sedan ställa den i grovsoprummet som är i byggnaden bredvid. Jag är alldeles för lat för att fixa med syra och grejer, och alldeles för mjäkig för något styckarbete.
 

Grog

Swordsman
Joined
7 Dec 2003
Messages
505
Location
Munchen
Eftersom jag har svart att se hur en döing dykit upp i mitt hus utan att nagon av mina sk kompisar dragit dit kroppen, ringer jag Mr Wolf som ser till att saken är löst innan min flickvän kommer hem fran nattshiftet pa sjukhuset.

Annars är krokodilfarmer bra. Det är min standardlösning när vi rollspelar...

Ytterligare en lösning är att göra som den där konstnären gjorde: Skinna, pinna up och ställ ut i Paris och dra in fett med cash pa alla som kommer för att se utställningen.
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
Jag har sett på tv. Nu måste vi förutsätta att jag är sociopatisk nog att kunna stycka en kropp, men okej...
Ner med kroppen i badkaret. Det går enkelt. Sen tar vi sågen och stora kökskniven och börjar stycka. Delarna går ner i sopsäckarna jag har eller plastkassarna som blivit över från Willys (aldrig den lokala ICA!).
Jag tömmer mina två frysar på mat och fryser ner kroppen bit för bit. Sedan gör jag mig av med kroppen i maklig takt på så olika platser som möjligt, skogsvägar är trevligt, och vi har gott om närhet till vatten här i stan.
Eller så sticker jag bara snubben i magen med sagda kniv och lastar in honom i bilen och dumpar honom i Östersjön. Jag lär nog inte tänka vettigt ändå.


Storuggla, also, must make wisecracks
 

Ulfgeir

Swashbuckler
Joined
6 Feb 2001
Messages
3,187
Location
Borås, Sverige
Tja, jag skulle nog som Krille ringa polisen. Eftersom jag bor på bottenvåning i ett hyreshus, med fönster precis vid ingången till huset (och inte kör med neddragna persienner normalt sett), så lär ju folk ha upptäckt det.

Jag har visserligen bil med stor koffert, men jag vill inte ha massa likstank i min bil tack.

/Ulfgeir
 

Vitulv

Årets spelledare 2011 och 2013
Joined
23 Dec 2000
Messages
6,915
Jag är inte kall nog att stycka en kropp, tror jag. Men min lösning är ganska enkel, och han ligger och sover bredvid mig just nu.

Jag äger en mastiff.

Edit: kul tråd förresten!
 

Snow

Swashbuckler
Joined
17 May 2000
Messages
2,616
Location
Klippan
Stycka i små små bitar med cirkelsågen, typ fläskkotlettstorlek. Sen gör jag gryta på delarna och packar i fryspåsar som jag slänger. Mat som blivit dålig väcker inte så mycket uppmärksamhet.

Jag är noga med att händer och sånt inte går att känna igen. Det var nämligen missen som en kvinna på NZ gjorde med köttfärssåsen på sin man.
 

Anders Åstrand

Swordsman
Joined
25 Jul 2002
Messages
762
Jag ändrar scenariot något så det blir lite roligare.

Jag har ingen vecka på mig, utan har ett lik på mitt vardagsrumsgolv och känner att det är sjukt brottom att bli av med det. Jag kan bara använda sådant jag har hemma.

Först och främst har jag inga knivar som är tillräckligt bra för att stycka en kropp, och den enda såg jag har hemma är en otymplig och slö gersåg. Att stycka kroppen går således fetbort.

Mitt mål skulle vara att dumpa kroppen i skogen någonstans, så därför skulle jag behöva få ut den till min bil utan att grannarna såg något. Just det där med grannarna är den knepiga delen. Jag kan inte gärna bara slänga kroppen över axeln och promenera ut genom trapphuset.

Jag hittade en (1) svart sopsäck när jag rensade mitt städskåp senast, så om det var en liten söt tjej skulle jag nog försöka vika ner henne i den tillsammans med några handdukar eller så för att formen inte skull bli för avslöjande.

Vore det en fullstor karl skulle jag nog försöka linda in honom i bäddmaddrassen till min säng och ett täcke eller något sådant, det skulle dock bli fruktansvärt mycket knepigare att få till då jag varken har något riktigt bra snöre/rep eller tejp (skulle nog få ta steksnöre :gremsmile: ) att linda in med så han inte ramlade ur.

Typ så tror jag, sen skulle jag åka dit så det sjunger om det pga min totala ovana att begå brott.

--

I verkligheten skulle troligen min ryggradsinstinkt vara att ringa polisen fort som fan och sen gå ut ur lägenheten tills de kom så jag slapp se skiten.
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Isåfall å skulle jag nog hutta ut liket via balkongen, så att den landar på grannen under mig uteplatts. Så det ser ut som den hamnat där istället.
 
Top