Nekromanti Att bära rustning.

Nauseam

Veteran
Joined
27 Dec 2000
Messages
147
Location
De mörka skogarna i Östanled.
Har precis knopat ihop en prisjägare och det slutade med att killen har plåtharnesk och arm- benskenor i plåt… Detta fick mig att undra;

Hur var det på den "gamla goda tiden?" Gick det fåtal som nu livnärde sig på krigiskheter omkring i fetingrustning och var beväpnade till tänderna i allehanda styggelser till hemska svärd och dolkar? Eller blev man stenad till döds såfort man visade sig innanför statsmurarna i dylika attiraljer?

Ok att riddare hade rustning men andra? <P>
Visst, visst att det upp till mig och SL men man vill ju ha lite autentisk känsla i det hela, jag jag kan inte dra mig till minnes hur det var då, är ju så länge sen. Inte fan satt man väll och öla i ett värdshus med vapen, sköld och rustning… ens om man var riddare?


~ nauseam
<A HREF="http://i.am/nauseam" target="_new">http://i.am/nauseam</A>
 

Rosen

Myrmidon
Joined
9 Jun 2000
Messages
5,813
Location
Jakobsberg (Järfälla; 08-trakten)
<I>Gick det fåtal som nu livnärde sig på krigiskheter omkring i fetingrustning och var beväpnade till tänderna i allehanda styggelser till hemska svärd och dolkar? Eller blev man stenad till döds såfort man visade sig innanför statsmurarna i dylika attiraljer?</I>

Ett av mina favoritcitat:
"If the players persist in having their characters wearing full armor and being armed to the teeth on public streets, let them get arrested for frightening the children. That should teach them a lesson."
    Skyrealms of Jorune

--
Åke
 

Staffan

Myrmidon
Joined
7 Jun 2000
Messages
4,228
Location
Lund
Jag har ett minne av en dialog mellan "rollperson beväpnad till tänderna" och en stadsvakt i någon Harnmasterbok en polare hade... tror det var Harnplayer, men jag är inte säker. Den gick ut ungefär på "Varför går du omkring i rustning som om du väntade dig trubbel... hade du kanske tänkt starta lite?" och "Vadå? Räcker inte stadsvakten till för ditt beskydd?"


/Staffan
"Real stupidity beats artificial intelligence every time." - Terry Pratchett, Hogfather
 

Björn Hellqvist

Swordsman
Joined
18 May 2000
Messages
667
Location
Skövde
Det beror på vad du definierar som "den gamla goda tiden" - när och var, mer precist. Förhållandena kunde variera stort beroende på epok och plats. Jag har skrivit en artikel om svenska bondesoldater under medeltiden som kan läsas på http://www.algonet.se/~enda/ovriga_svenska.htm http://www.algonet.se/~enda
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Som jag sa i MiG-tråden:
Mer beskrivningar av det vardagliga livet i fantasy-världar!



/Jag är en jägare.
Och jägare vilar aldrig.

Omvänd.. Omvänd nu kättare!
 

Zäta

Veteran
Joined
22 May 2000
Messages
75
Location
Göteborg.
Bekvämlighet.

En ofta bortglömd aspekt är att det är fruktansvärt obekvämt att bära rustning!

I lumpen stolpade jag runt i en skyddsväst på fem kilo, det låter som ingenting men efter 14 dar i buschen blir man rätt trött.
För att inte tala om när jag hamnade i 16 kilosvarianten, den vägde mer än ett kilo hallon!

/Zäta
 
Top