Nekromanti arketyp??

Jolle187

Veteran
Joined
4 Jul 2002
Messages
2
Location
Varberg
Min, så kallade, kompis har redan sin rollfigur klar för sig...
En stor stark mörk amerikan i militärboots, militärbyxor, ett svart linne och solbrillor. Hans specialitet skall vara vapen och hans nackdel allt som inte har ett dyft med vapen att göra.
(Tex Hans garderob skall vara full av vapen, hans byrolådor fulla med ammo och på vinden står det flera stora flyttlådor fulla med "Guns and Ammo" tidskrifter.)
Killen skulle dock ha en ganska mesig attityd...

Nu undrar han, och till viss del jag, om det går att få tag på så mycket skutvapen som grundkaraktär, 25-30år, och om inte myndigheterna skulle ha haffat honom i ett ganska tidigt stadium.

Några andra typer är till exempel "The Matrix Agenten", och "Fordonsspecialisten".

//Jolle187
 

DragonLord

Warrior
Joined
30 Dec 2001
Messages
340
Location
Malmö/Gifu
Det beror på spelledaren. Hos oss kan man få tag på det mesta bara man har pengar. Om du har Offensiv och har läst igenom kapitlet om vapenlagar så vet du ju att privatpersiner får äga automatvapen(/images/icons/yikes.gif). Så länge man inte finns med i brottsregistret så får man i pricip köpa det mesta. Fast man har ingen större glädje av sina nyförvärvade automatvapen eftersom de inte får transporteras på allmän plats. Men vafasen håller man sig i slummen och undviker polisen så kan det väl funka... /images/icons/grin.gif

//DragonLord
 

Confusion

Veteran
Joined
7 Jun 2000
Messages
182
Som DragonLord säger är det upp först och främst till spelledaren...

Men man kan juh tänka på att vapenlagarna varierar, som jag förstått det, (och som vi spelar det) väldigt mkt var man befinner sig..

I Skandinaviska Förenta Staterna så är vapenlagarna väldigt hårda och någon laglydig person lär knappast kunna samla ihop en sådan mängd vapen utan att ha special-licenser (och då lär man knappast ändå få förvara vapnen hemma) medans en person med rätt kontakter och rätt mängd (läs: massor) kontanter skulle kunna skaffa fram en del ändå, dock inte inom lagens gränser.

Däremot i t ex Södra Nordamerika borde man inte ha några större problem att bygga upp en större vapenarsenal till sig själv, så länge man haft en nått sånär laglydig bakgrund.

Ett tips är att läsa om vapenlagarna för olika regioner i Neotech Offensiv, sid. 9, och kom ihåg att det är er kampanj och att spelledaren bestämmer.. Funkar det spelmässigt, och alla har kul så varför inte? =)


/Henning
 
Top