Nekromanti Arizona

Minimoni

Homelander
Joined
6 Mar 2003
Messages
3,324
Location
Karlstad Sverige/Hiroshima Japan
Hur fungerar Arizona? Min nuvarande kampanj kan komma att utspela sig runt och i Arizona området. Mitt problem är att jag inte riktigt förstår hur staten fungerar. Jag skall förklara varför.

Tidigare på forumet har jag läst att Arizona skulle vara något av en stat där den starkes rätt var det som styrde. Jag fick också intrycket att staten skulle vara något laglös och ganska fattig jämnfört med andra amerikanska stater. Detta intryck ändrades dock i och med att jag läste ultra. Där får man reda på att levnadsstandarden i Arizona är hög.

I tex Europa och Japan så är levnadsstandarden normal. Jag som hade fått för mig att det mesta av USA numera var ganska förfallet och Arizona kanske var den stat som var mest stenålder. Men men...

Så min egentliga fråga till er är hur Arizona skulle kunna fungera på ett någorlunda realistiskt sätt!? Jag har själv en del tankar men skulle uppskatta lite brainstorming. Hur fungerar tex styret? Hur mycket makt har de folkvalda? Hur utbredd är survivalismrörelserna? Har landet något otalt med sina grannar? Allt är välkommet!

Tack på förhand!

Tzimisce
 

Charlemagne

Veteran
Joined
16 Jun 2003
Messages
26
Location
Stenhamra, Stockholms län
Som jag ser det är Arizona en relativt rik amerikansk stat med ett väldigt liberalt styre (inte lika extremt som Californiens dock).
De flesta andra amerikanska staterna struntar för det mesta i Arizona eftersom staten är så liten.
Arizona själva tycker inte om Texas på grund av deras rasistiska regering. De har inget emot de andra staterna dock, undantaget Utah eftersom Arizona anser att staten och kyrkan inte ska ha nåt att göra med varandra. Arizona är på bra fot med The Union (om jag inte har fel är väl Arizona med i den också, jag har dock inte Neotech eller Ultra famför mig och kan inte kolla). Staten är i det hela positivit inställda mot megaföretag.

Detta är iaf så som jag ser Arizona.
 

Minimoni

Homelander
Joined
6 Mar 2003
Messages
3,324
Location
Karlstad Sverige/Hiroshima Japan
Hallå!

Tackar för din tolkning gällande Arizona :gremsmile:

Jag sökte på Arizona på forumet och hittade något inlägg som talade om att det skulle råda untantagstillstånd i landet. Jag blev nyfiken och kom att undra varför... Någon som har några tankar gällande undantagstillståndet? Tror det var ripperdoc som skrev det inlägget. Är det han som skriver Neotech Amerika? Jag vill inte gå allt för långt i från det "riktiga" neo-games Amerika. Därför skulle det vara nyttigt att höra hans tankar gällande Arizona.

Tzimisce
 

Foggmock

Myrmidon
Joined
26 Aug 2000
Messages
4,596
Location
Malmö
Mycket riktigt är det RipperDoc som skriver på America.

Skulle dock vara intressant att veta varför du tror att HANS version skulle vara bättre än DIN version av Arizona?

Eller är du bara lat? :gremwink:
 

Minimoni

Homelander
Joined
6 Mar 2003
Messages
3,324
Location
Karlstad Sverige/Hiroshima Japan
Jag tror inte hans är bättre än min. (eller...jo) Jag har redan tankar gällande lanet men lite utbyte av tankar skadar inte... Eller hur? Den stora Arizona frågan som jag ville ha hjälp med är ju förhållandet mellan den höga levnadsstandarden och kaoset som enligt neogames ska råda i landet.

Tzimisce
 

Magnus L

Hero
Joined
25 Dec 2000
Messages
1,042
Location
Göteborg
Kaos brukar väl bidra till att några får högre levnadsstandard på bekostnad av andras..

Precis som överallt annars
 

Charlemagne

Veteran
Joined
16 Jun 2003
Messages
26
Location
Stenhamra, Stockholms län
I Ultra brukar det stå så här:
xxx Levnadsstandard med stora klyftor mellan fattig och rik.

Så gör det inte i Arizona, vilket tyder på att det mesta av folket är rikt. Kan vara feltryckt dock...
 

Man Mountainman

Storsvagåret
Joined
17 May 2000
Messages
7,884
Location
Barcelona
Folk är kanske så välmående att de inte känner något behov av att begå brott, och har därmed struntat i lagar och polisväsende.

Eller inte.
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
Re: Arizona och Utah...svaret (långt!)

Mycket riktigt är det här bara mina åsikter, särskilt i nuläget då de knappt är nedskrivna och helt klart inte har kommit ut som officiellt material ännu. Jag kommer dock försöka ge en "preview" på det som kommer att gälla i Neotech America.

Om vi först tar vad som står i Ultra. Det är ett olyckligt faktum att siffrorna talar något emot hur landet verkligen är. Jag vet inte hur siffrorna togs fram, men det är troligt att undantagstillståndet och annat som nämnts om Arizona inte tänktes på när uppgifterna till Ultra skrevs. Samma problem finns i viss mån i övriga amerikanska länder i Ultra. Vad göra? Tja, dels ska man inte ta det som står under "levnadsstandard" alltför allvarligt. Det är beräknat utifrån ett medel, men i många fall kommer långt i från alla med i beräkningarna ändå. De laglösa i Arizona lär knappast ha varit med i folkräkningarna. Å andra sidan så kommer Arizona och många andra amerikanska stater ha säreget kontrastrika samhällen. Att se ett medel- eller snittvärde om ett amerikanskt land säger mycket mindre än samma siffra om ett europeiskt land. Det finns gott om folk med hög levnadsstandard i Arizona; främst ett resultat av den forna statens stora inflyttning av höginkomsttagare.

Arizona
Det råder undantagstillstånd i Arizona sedan ett par år (har inte grejerna framför mig nu tyvärr och kan inte ge exakta uppgifter). Sedan drygt ett år har Uniones styrkor gripit in och i praktiken tagit kontrollen över staten. Unionens generaler, som är mer eller mindre oinbjudna, samarbetar dock i hög grad med Arizonas guvernör och andra inom Arizonas maktelit som vill se ett säkrare land. Dessutom finns det "fredsbevarande" styrkor från California Free State, och det händer att Utahs militär inkräktar i norr. Utöver detta finns det ett flertal stora gruv- och elektronikföretag som håller sig med betydande styrkor, ofta rent militära, som de hyr in från bland annat ParaMil. Detta är de "legitima" styrkorna i landet.

Utöver detta finns det en mängd beväpnade, para-militära fraktioner. I norra Arizona opererar en mängd kristna fundamentalistiska gerillor eller paramilitära rörelser. I praktiken har de kontrollen över hela norra Arizona. Dessa är troligen sponsrade av Utah, eller åtminstone av medborgare från Utah. I samma områden, men även i andra delar av Arizona, bor det gott om folk som tidigare var landsbygdsbor och som tvingats ta till vapen för att försvara sig. De är mycket missnöjda med styret av Arizona, och skjuter på de flesta utom sina egna. De är samlade i små enklaver, mellan ett hundratal och ett tiotal individer. Vissa av dessa är mer eller mindre tvingade att leva ett nomadliv i jakt på främst vatten (då de vägrar flytta in till städerna). Inte nog med detta, minst en halv miljon indianer bor i Arizona, och på senare tid har dessa också tagit upp vapen, för att försvara sig mot de kristna och för att deras tilldelade reservat är i stort sett helt döda på grund av de senaste seklernas globala uppvärmning. Det är inte ovanligt att indianstammar faktiskt drar omkring och med våld skaffar sig mat och vatten.

Till detta finns det ytterligare orosmoment. I södra Arizona finns det mängder av illegala mexikanska invandrare. Dessa flyr av olika skäl från Mexico, men många har börjat smuggla varor, handla med knark och vapen eller helt enkelt blivit stråtrövare i det instabila landet. Dessa är förmodligen stödda av brottsorganisationer i Mexico, som mer än gärna ser att gränsen mellan Mexiko och de amerikanska staterna är öppen, något som inte har gällt på länge. Faktum är att många mexikanska "rövarband" drar omkring längs med gränsen och med våld, om så krävs, ser till att det går att passera den (mot en viss tull förstås, om man inte tillhör deras "syndikat"). Det skall dock sägas att de flesta mexikanska invandrarna istället har tagit sig till städerna, där de sällar sig till en alltmer svårkontrollerad gängkultur, där gängen ofta för regelrätta strider med militär och varandra i städernas utkanter.

Var är då de med "hög" levnadsstandard? Faktum är att alla de jag räknat upp tillsammans utgör en minoritet. Det är ett faktum att landsbygden är otroligt glesbefolkad jämfört med storstäder som Phoenix och Tucson (duh!). Då de stora städerna och flera halvstora städer sedan länge skyddats noggrannt av polis och sedemera militär har dessa människors liv kunnat fortsätta i stort sett som vanligt. De bor kvar i sina villaområden, men ser på TV:n hur strider rasar på landsbygden bara tio mil därifrån.

Varför har det blivit så här? Det finns inget enkelt svar, ingen katastrof eller annat att skylla på. Snarare har de arizoniska politikerna sedan länge fullständigt slagit dövörat till gällande landsbygden. Majoriteten av befolkningen är en stadslevande medelklass, och dessa har röstat fram politiker från de egna leden som fortsätter att främja städerna. Samtidigt har miljön för landsbygdsbefolkningen försämrats drastiskt, på grund av global uppvärmning, överutnyttjning av grundvattnet och kraftigt miljöförstörande industrier. Och när landsbygdsbefolkningen och minoriteterna uttryckt sitt missnöje har den styrande medelklassen reagerat helt fel; de har antingen erbjudit folk att flytta till städerna och bli som dem, eller så har de visat knytnävarna och hotat med att lagstifta bort minoriteterna. Och då landsbygdsbefolkningen av hävd och religion alltmer hårdnackat stått fast vid sina krav blev stabiliteten allt större. Att det kunde gå så långt som det gått har berott på att medelklassen reagerat med ignorans. Plötsligt en dag så såg man bara på nyheterna hur landsbygdsbefolkningen samlar vapen och attackerar staten och företagen, och då var det för sent att medla. Då Arizona inte lyckats bygga upp något nationalgarde att tala om sedan sin självständighet (de har förlitat sig på Unionens militära resurser) så förlorades landsbygden snabbt till minoriteterna. Men skadan var inte så stor; inte mycket fanns att hämta där, hävdade folk. Först när situationen blev så kritisk att städerna hotades kallades militären in. Alla dessa oroligheter har dessutom lett till sekundära oroligheter i form av galopperande brottslighet, gängaktivitet och illegal invandring och handel.

Men Unionens armé har varit i Arizona relativt länge. Varför har det inte hänt något? Det som gjordes allra först var att säkra städerna, samt förbindelser mellan dessa och ut mot gränserna till New Mexico och CFS (en stor maglevbana och motorväg går här, tvärs genom Arizona). Men sedan slutade framgångarna. Sporadiska strider skedde, men i allmänhet så avvaktade Unionens militär. Så har det fortgått, och frustrationen inom medelklassen blir allt större. Folk pratar om att Unionen har Arizona som träningsläger och det ligger något i det; armén får den billigaste möjliga krigserfarenheten, alldeles nära hemmaplan, men utan risk för stora förluster i manskap eller materiel. Samtidigt räds de kanske för de gerillataktiker som utvecklats på landsbygden.

Hur är det då att befinna sig i Arizona? Faktiskt inte så dramatisk som man kan tro, men det finns uppenbara likheter med livet i "vilda västern". I de kontrollerade delarna är livet som vanligt. Visst, vissa produkter är lite dyrare, man måste utstå flera militärkontroller varje dag och undantagstillståndet innebär att flera demokratiska principer är satta ur spel, men annars är det rätt okej. Media har tröttnat på att beskriva varje drabbning i detalj och lägger mer energi på väderreportage. Reser man ut i de farliga områdena i staden, så är situationen en helt annan. För det första måste man ta sig genom en järnring av militärer, och sedan blir man en outsider i stadsdelar som till fullo kontrolleras av gängen. Gängen är ovanligt militäriska och har även dem vägkontroller och patruller som rör sig i områdena. Utbölingar löper stor risk att rånas på allt de äger.

För att ta sig ut på landsbygden behöver man skaffa sig en bil. Kollektivtrafiken har nästan helt avstannad från stadsområdena ut till landsbygden, och det råder flygförbud över praktiskt taget hela Arizona. Man lär stöta på ett par militärpatruller i början, men sedan blir det ödsligt. Tar man sig norrut når man förr eller senare de områden som kontrolleras av de kristna falangerna. Här verkar livet ganska normalt. Den egna kollektivtrafiken fungerar, med bussar som går runt i norra Arizona, och folk lever sina liv, även om de bor i betydligt mindre samhällen. Misstänksamheten mot främlingar är dock mycket stor, och många går beväpnade med automatvapen ständigt, bara utifallatt något skulle hända. De kristna budskapen är överväldigande, överallt finns det skyltar, skärmar och predikanter som vittnar om religionens närvaro.

Under all resa i landsbygden löper man förstås stor risk att stoppas av olika styrkor som kräver allt mellan identifikation och avrättning på plats. Vanligast är dock att man tillfångatas, blir bestulen på alla ägodelar och släpps vid närmsta bebyggelse. Man kan även råka ut för minor, flygbombräder, bensinstopp och vattenbrist.

Så...på en särskild begäran beskriver jag även lite om Utah, grannlandet i norr. Det skall dock sägas att det blir färre detaljer:

Utah
Utah är till skillnad från Arizona stabilt. De som inte gillar religionsreformerna har flyttat ut för länge sedan. Det som är förbluffande med Utah, och unikt, är hur man lyckats ena en mängd trosuppfattningar under en fana. Katoliker, mormoner, baptister och antitechare har ingen anledning att komma överens i vanliga fall, men på något sätt har man gyttrat samman alla i en slags "religiös oas" där själva tron är det viktigaste. Så började det iaf, och vid det här laget har trosriktningarna i stort flytit samman. De som inte kommer överens håller sig på sin kant helt enkelt.

Landet styrs officiellt av påven. Inofficiellt styrs det av ett råd av viktiga personer inom de olika religiösa riktningarna, personer som inte är präster på heltid egentligen, utan har vanliga typiska politikerroller. Landet har ett parlament, som dock inte innehar så mycket reell makt. Man röstar, och utfallet visar vilka falanger inom religionen som har folklikgt stöd, och även dessa falanger kommer att ha mer att säga till om i "rådet". (Rådet liknar det amerikanska kabinettet, eller möjligtvis en mindre senat).

Staten styr mycket av det dagliga livet, oftast i symbios med de enorma religiösa organisationerna (som fortfarande egentligen är fria från staten). Man isolerar sig väldigt mycket i Utah. Antingen är man med i landet, eller så är man en fiende. En hedning, i praktiken. Detta har gjort att Utahs försvar får gott om pengar. Man måste bygga upp en stark krigsmakt för att försvara religionen, och, vilket inte är lika uttalat, kunna sprida religionen med våld om så krävs. Utah lägger sig dock mycket i utrikespolitiken, trots sin litenhet och sin isolering. Bakom kulisserna försöker man kontrollera hela regionen till sin fördel. Man sponsrar en mängd kristna aktivister i grannländerna, och stödet är stort. Det finns förmodligen lika många som sympatiserar starkt med Utah som de som bor i själva landet. Grannländerna är faktiskt oroliga för Utah. Deras krigsmakt skall inte underskattas, särskilt inte deras troligen mycket stora kärnvapenarsenal. Vad än värre är så har Utah stort stöd bland grannländernas egna befolkning, vilket gör en attack eller aktion mot Utah ett politiskt självmord.

Vardagen i Utah? Det första som möter en besökare är den enorma mängd religiösa budskap som finns. Reklamtavlor är en ovanlig syn (de är ofta förbjudna), om de inte ger ett tydligt kristet budskap. Man kan alltså längs med motorvägen läsa enorma skyltar som proklamerar att "Vår tandkräm är välsignad av påven. Gud är med dig om du köper vår tandkräm!". På typiskt amerikanskt manér går man dessutom till enorma överdrifter. Enorma blinkade neonpelare markerar kanske ut små lokala kyrkor. Man har byggt ett nytt Vatikanstaten i Salt Lake City, med överdådiga katedraler, något moderniserade dock. Man har huggit ut påvars ansikten i bergsklipporna, á la Mount Rushmore. Man döper sina kärnvapensilos efter apostlar.

Annars är Utah ett ganska lugnt och fredligt ställe. Är man van vid städer som BAMA, Miami eller L.A. så är Utah och Salt Lake City rena rama barnsagan. Brottsligheten är låg, de flesta människor är mycket vänliga och öppna, även om de tydligt visar sin avsky för hedningar och andra utbölingar som inte verkar intresserade av kristendomen. Salt Lake City med omnejd står för absolut största delen av Utahs befolkning, men staden har en ganska låg profil utan mörka glasfasader och istället med många kyrkor och villaområden. Ute på landsbygden är det lite bistrare dock, de flesta går synligt beväpnade, men är annars hårt arbetande, troende människor. Det finns även vissa nomadliknande falangar även på Utahs marker.

Så...frågor, åsikter, idéer, påpekanden?

/RipperDoc - phew...
 

fusk

Warrior
Joined
5 May 2003
Messages
233
Location
Alingsås
Re: Arizona och Utah...svaret (långt!)

:gremsmile: jag har faktist varit riktigt konfunderad över siffrorna i Ultra.
varför vill mexikaner flytta in till Arizona? är det deras städer som lockar så mycket att dom kan tänka sig att ge sig igenom den dödsfälla som landsbygden verkar vara? deras städer verkar ju inte vara så mycket att hurra för heller.
hur är det med surivilisterna?
att Utah ger namn till sina kärnvapensilos efter apostlar är lysande! :gremlaugh:
 

Minimoni

Homelander
Joined
6 Mar 2003
Messages
3,324
Location
Karlstad Sverige/Hiroshima Japan
Utah!

Hallå!

Måste börja med att säga att jag efter att ha läst ditt inlägg numera verkligen ser fram mot neotech Amerika. Jag gillade dina Arizona uppslag men älskade de om Utah! Utah tycks bli ett mycket lustigt land att äventyra i. Tanken att Utah ska ha utvecklats till en rik kristen taliban stat är oerhört fantasieggande.

Det är just sådana beskrivinigar som du just gjort som får neotech världen att förvandlas från en ganska platt värld till en långt mer levande. Mer sådant!!!

Tzimisce
 

Danilow

Veteran
Joined
3 Oct 2001
Messages
37
Kärnvapenapostlar (OT)

att Utah ger namn till sina kärnvapensilos efter apostlar är lysande!
Men apostlarna var ju bara 13 stycken, 14 om man räknar med Judas. Utah skulle ju ha mycket kärnvapen? Men om man kombinerar apostlanamnen med siffror så... "Fjärde Paulus är armerad och kalibrerad." eller "Vi har upptäckt terroristaktivitet kring Trettonde Bartolomeus.".

/d
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
Re: Arizona och Utah...svaret (långt!)

Mexikanerna har alltid velat flytta från Mexiko till USA. Det är trots allt en enorm skillnad i löneläge och allmän välfärd. Dessutom har det politiska klimatet i Mexiko hårdnat rejält i Neotech. När mexikanerna sedan får en fri port till forna USA så slänger de sig över den. De flesta vill säkert inte stanna i Arizona enligt sina ursprungliga planer; de har nog tänkt ta sig till CFS eller vidare in i Unionen, men av naturliga skäl hindras de flesta. Däremot går det lite enklare att smuggla varor genom Arizona och ut till CFS och New Mexico. Så det finns många goda anledningar för mexikanerna att ta sig in i Arizona.

Survivalisterna är de som jag beskrev bodde i enklaver om ett tiotal till ett antal hundratal individer. De är ofta kristna dessutom.

/RD
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
Re: Kärnvapenapostlar (OT)

Ska man vara petig behövs det inte så många silos, särskilt inte med tanke på att kärnvapenkrig i Neotech förs främst med taktiska kärnvapen, det vill säga sådana man får plats med i vanliga långdistansrobotar.

/RD
 

nomardiculdacar

Warrior
Joined
27 Aug 2001
Messages
298
Location
Stockholm
Re: Kärnvapenapostlar (OT)

Men apostlarna var ju bara 13 stycken, 14 om man räknar med Judas.

Näääh, tolv var de väl! Vid den sista måltiden var Judas den trettonde till bordet, så tretton minus Jesus måste bli tolv. Gissar att det är därifrån tretton=otur kommer.

//Daniel- var den sista måltiden på en fredag kanske?
 

Danilow

Veteran
Joined
3 Oct 2001
Messages
37
Antal apostlar (jättemycket OT)

Jesus hade tolv lärjungar (iinkl. Judas). Räknar man bort Judas har man 11 apostlar. Efter Jesu uppståndelse valde man in en ersättare för Judas. Denne hette Matteus. Dessutom brukar Paulus räknas som apostel vilket för oss upp till 13 apostlar, 14 om man räknar med Judas.

/d - som har FV: 'ganska mycket' i bibelkunskap
 

Danilow

Veteran
Joined
3 Oct 2001
Messages
37
Re: Kärnvapenapostlar (OT)

Ska man vara petig behövs det inte så många silos, särskilt inte med tanke på att kärnvapenkrig i Neotech förs främst med taktiska kärnvapen
Vill man inte just därför ha en massa små silos utspridda runt om i landet för att inte göra det alltför lätt för fienden att slå ut ens kärnvapenkapacitet? Dessutom vill man väl kunna avlossa flera missiler samtidigt med olika taktiska och strategiska mål?

/d
 
Top