Nekromanti Ang Star Wars

Joined
18 Aug 2000
Messages
319
Location
Sverige, Stockholm
Jag undrar en sak.

Vi har en kille i vår spelgrupp som köpte Star Wars rolspelet (hårdpärmen). Jag tycker det är otroligt dyra supplement till det och jag har själv velat sätta igång att rollspela det. Nu är det bara det att jag för ett tag sedan frågade om StarCraft rollspelet och dess kvalitet här på forumet och då fick jag svaret att jag skulle få en tio gånger bättre produkt om jag tog instruktionsmanualen och hittade på lite kartor och regler.

Därför blir frågan, är det värt att köpa Star Wars böckerna, eller skulle jag i princip kunna använda filmerna och Star Wars hemsidan som enda inspirations källa och hitta på egna regler för kraften, Jedis och liknande (då Jedis är det man helst vill vara när man spelar). Om det finns något värt att köpa, kan någon då säga vilket. JAg är egentligen inte speledare men jag är nyfiken på att spela i Star Wars setting men funderar allvarligt på att strunta i böckerna och göra en helt egen spin off med ett set improviserade regler, äventyr och egna fakta om bakrunder och liknande. för jag tycker det verkar som at reglerna om the Force och strid och sånt... SUGER! Jag hatar nämligen levelsystemet. I och för sig är ju en annan kille SL med grundboken så om jag bara gör improviserade äventyr utan moduler så inkräktar jag ju inte på hemlig SL information som endast han borde besitta, jag hittar ju på egen. Menmen, jag är som sagt nyfiken.

Om någon dock säger att böckerna är värda att skaffa, kan någon säga vilka som är bra och om man kan få tag på någon billigt /images/icons/wink.gif?

Nu vet jag att många komer att säga att du KAN ju alltid strunta i de flesta böckerna i de flesta rollspel men då det är ett så SJÄLVKLART svar att ge så kan jag nog FÖRSÖKA hoppas att det svaret inte blir så vanligt, eller?
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
"Därför blir frågan, är det värt att köpa Star Wars böckerna, eller skulle jag i princip kunna använda filmerna och Star Wars hemsidan som enda inspirations källa och hitta på egna regler för kraften, Jedis och liknande (då Jedis är det man helst vill vara när man spelar)."

Vill du slita häck så kan du ju alltid skriva själv... <img src="/images/icons/wink.gif" border=0 width=15 height=15>

De förändringar som vi har gjort för att få Star Wars ordentligt spelbart är att bygga om initiativ, multiple actions och attacks of opportunity till ett nytt system - alla slår initiativ, den med högst värde gör en handling och sänker sedan sitt initiativ med fem. Därefter gör den som nu har högst initiativ en handling och sänker sitt initiativ med fem. Upprepas tills ingen längre har ett initiativ över noll.

Vi har brutit ut attack bonus från level och klass och lagt som ett färdighetsvärde.

Vi har byggt en kasse nya feats och skills som vi tyckte saknades.

Vi funderar på hur vi ska göra oss av med vitality-ökningen, men den får vara kvar tills vidare.

I övrigt fick reglerna stå kvar som de var. Personligen tycker jag att de fungerar rätt bra.

"Om det finns något värt att köpa, kan någon då säga vilket."

Hittills har jag skaffat Dark Side Sourcebook, The Rebellion Era Sourcebook samt Secrets of Naboo. Dark Side Sourcebook var en höjdare, medan de två andra var rätt mediokra.

Du kan ju ge dig på att försöka få tag på det gamla Star Wars-rollspelet, från West End Games. Det saknar levels helt och är helt annorlunda.
 

hyperdrive

Veteran
Joined
6 Jun 2000
Messages
193
Location
Uppsala
Re: Fler förändringar...

...om man vill.

Defense har varit en nagel i ögat på mig. Det faktum att 'lymlar' (scoudrels) efter ett tag strider bättre om de inte har rustning tycker jag är fel. Ett sätt att fixa det är att halvera rustningens bonus och addera till klassbonusen och andra halvan kan vara damage reduction. Ett annat sätt är att tilldela varje rustningen en damage reduction beroende på vad man anfalls med och att den bara skyddar Wound points. bla bla. Tja, d20-systemet kräver lite patchande för att man ska bli riktigt nöjd!

/Kristofer
 
Joined
18 Aug 2000
Messages
319
Location
Sverige, Stockholm
Re: Fler förändringar...

Hmm...

Men om jag bara är ute efter regler i still med EONS "handling" baserade strids och färdighetssystem och är ute efter själva kampanjvärlden och kraften, vad föreslår ni gamla SW rävar då/images/icons/shocked.gif?
 

Jedi

Veteran
Joined
19 Aug 2001
Messages
27
Re: Fler förändringar...

Skaffa den gamla utgåvan, det blir mindre snack och mer verkstad i min uppfattning.

Jag har det mesta till den nya utgåvan nu, men jag är skeptiskt till att börja spela det riktigt än, jag spelar nog hellre den gamla versionen ett tag till, i alla fall med den grupp jag har nu.

Däremot kan jag erkänna att det finns mycket bra uppslag i den nya utgåvan, och jag har börjat köra med specialiseringar och "skills" i den gamla utgåvan. Så man kan skjuta med två vapen, eller speciallisera sig på en specifik färdighet så att det är möjligt att bli riktigt bra osv.

The darkside sorcebook är ett guldfynd, och secrets of Tatooine verkar helt ok även om jag inte lusläst den i samma grad.

Skit i handlingar, i gamla SW kan man göra olika saker olika ofta beroende på hur bra man är. En pilot kan undvika fientlig eld fler gånger för att han är bättre och har högre värde än andra. En soldat kan skjuta fler gånger för att han är bättre på att skjuta, och en Jedisträvande RP kan.... Göra massa coola grejjor om han mot förmodan överlever 3 äventyr eller fler /images/icons/wink.gif
 

Gangir

Veteran
Joined
17 Jul 2001
Messages
15
Re: Fler förändringar...

Vi kör så att rustning har ett ABS dvs rustningen absorberar WP (inte VP) då man får en skada som skulle ta på ens WP.
Detta leder till att det alltid är bra att ha en rustning även om den inte ger ngn defence; samt att stormtroopers klarar en eller två smällar.

Detta funkar bra för oss.
 

Äventyr

Världsbyggare
Joined
9 Jun 2000
Messages
1,004
Location
Bureå
Dark side sourcebook

Försök med Dark side sourcebook, väldigt snyggt och intressant om den mörka sidan och lite förslag på kampanjer med spelare som fallit. Rekomenderas.

/Daniel
 
Top