Andra tärningsformer

Max Raven

T12-kultist
Joined
20 Oct 2009
Messages
3,620
Location
Malmö, Skåne
Det finns en del standardiserade icke-platonska tärningar, men med dagens teknologiska möjligheter borde det inte vara så svårt att skriva ut en form med 3D-skrivare och använda för att tillverka egna tärningar, för att inte tala om de som finns tillgängliga att köpa. Vilka annorlunda tärningar känner ni till och gillar?

Några exempel:

Varning! Denna tråd har bedömts inte uppfylla Rollspelsverkets kriterier efter §43 Standardisering Av Hobbyn (1991:62) .
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
13,519
Icke-transformativa tärningarProceeding clockwise arond the circle, the dice with the 6's and 2's on it, called the 6-2, will beat the 5-1, the next in the circle, which in turn beats 4-0, which beats 3-3... WHICH IN TURN BEATS 6-2! Your advantage is that you will win 24 times out of 36 - that is 2 times out of 3, or a 66% advantage.

Stavtärningar
Jag förstår inte varför det inte finns fler av dessa. Vet inte vad de kallas, men genom att göra tärningar som stavar behöver man inte använda sig av geometriska former. T7 någon?Lego-tärningen
Har pratat om den förut, men tärningar där man kan sätta dit egna siffror eller symboler. Hade älskat möjligheten med att göra custom-tärningar och ett rollspel som omfamnar den tanken.

 

Lemur

Speleman
Joined
7 Sep 2015
Messages
612
Stavtärningar
Jag förstår inte varför det inte finns fler av dessa. Vet inte vad de kallas, men genom att göra tärningar som stavar behöver man inte använda sig av geometriska former. T7 någon?
Fasen vilka möjligheter att göra tärningsstegar med sådana rackare.
 
Top