Nekromanti All you magiteori are belong to us!

Poseur

Swashbuckler
Joined
16 Jan 2007
Messages
2,233
Location
Falun
Hej.

Jag är väldigt intreserad av allt vad magiteri heter och är och hur det är. Efter att ha läst ungefär det mestea som står att finna på forumet och olika eonsidor så undrar jag om folk har några privata noteringar tycken och tänken.
Gärna typ föreläsningar i in-game form och sådant.

Detta är för att äntligen komma igång med en magikerakademi-kampanj som jag så länge sedan har påbörjat planläggandet av och nu börjar slutet av planerna komma och att spela börjar bli dags.

Men jag skulle vilja ha mer av allt som heter magiteori. har ni några filer om det pm:a mig jättegärna om dessa eller lägg upp dem på forumet :gremlaugh:
 

Regmolar

Swashbuckler
Joined
30 Mar 2006
Messages
2,062
Ifall du har läst allt jag lagt ut på forumet har du nog läst det mesta jag producerat om du inte letar texter om alkemi också... hittade dock en gammal magiteori-fil som jag rensade lite och bifogar. Det baseras på M&M, SLG och Rafalis föreläsningar och är tänkt att komma överens med allt publicerat material och förhoppningsvis bringa lite klarhet och få fram något nytt samtidigt.

Är det vad du letar efter kan jag ju också fundera på att lägga till bitar om besvärjande, ritualer och transformering och på så sätt bli färdig med det...
 

Poseur

Swashbuckler
Joined
16 Jan 2007
Messages
2,233
Location
Falun
Jag letar definitivt alkemigrejer också (allt som kan ha med magiker att göra)

Jag gillar filen du har skrivit då den är perfekt för att förstå det hela på ett väldigt nära och mundant sätt co h jag skulle älska att ha mer matrial i denna form och alla ämnen :gremsmile:

Så svaret är simpel ett jag, det är verkligen vad jag letar efter och tillägg om ritualer besvärjande och med mera är väldigt önskvärt och väluppskattat ifrån min sida :gremsmile:

(Även mer invecklade saker skulle passa bra... Gärna om någon har egna teorier i magiteri eller lagar så presentera dom gärna)
 

marcuslinder

Veteran
Joined
12 Apr 2003
Messages
184
Location
Göteborg
Problemet är ju bara att komma ihåg vad och när och vilken spelgrupp novellerna skrev i. :)

Här är iaf en föreläsning, även om den inte innehåller så mycket magiteori:
http://filosofica.net/?En%20historialektion

Tror det kan finnas ett par till på samma sida, men sidan är tyvärr trasig för tillfället, så de flesta går inte att nå.
 

ermine

Warrior
Joined
8 Oct 2001
Messages
235
Location
Uppsala
Rafalis foruminlägg

Annars så kan du helt enkelt söka efter alla inlägg som Rafali gjort på detta forum. Det var ett tag sen senast nu, men hon gjorde ibland korta inlägg om diverse magiteoretiska fenomen (och en del annat):


Om Provisoriska effekter:
http://forum.rollspel.nu/showthreaded.ph...true#Post150730

Om motsatta aspekter:
http://forum.rollspel.nu/showthreaded.ph...=true#Post99033

Om sjukdomar:
http://forum.rollspel.nu/showthreaded.ph...=true#Post81438

Om fältgeometri:
http://forum.rollspel.nu/showthreaded.ph...=true#Post72963

Om oneirotropi:
http://forum.rollspel.nu/showthreaded.ph...=true#Post21849

Om magiskt focii:
http://forum.rollspel.nu/showthreaded.ph...=true#Post79003

Om sianstenen och tokonska runor:
http://forum.rollspel.nu/showthreaded.ph...&sb=&o=

Om diverse konspirationer och politik:
http://forum.rollspel.nu/showthreaded.ph...&sb=&o=
 

Regmolar

Swashbuckler
Joined
30 Mar 2006
Messages
2,062
Tja, har du gått igenom forumets trådar har du nog redan läst det mesta; länkar ändå till ett par av vad jag anser är mina bästa (forumets sökfunktion är ju inget vidare...). De behandlar focii respektive det egna påfundet mundan alkemi.

http://forum.rollspel.nu/showthreaded.ph...&sb=&o=

http://forum.rollspel.nu/showthreaded.ph...&sb=&o=

I övrigt har du givit mig ny inspiration, så vi ska väl se om jag inte kan utöka den där texten till att innefatta också besvärjande, ritualer och transformering :gremsmile:
 

Regmolar

Swashbuckler
Joined
30 Mar 2006
Messages
2,062
Re: Rafalis foruminlägg

Wow, det var inte dåligt! Undrar om vissa av de här inläggen var grunden till Rafalis föreläsningar på wikin eller om hon bara fick upprepa saker :gremwink:

Tackar storligen för denna utmärkta informations- och inspirationskälla!
 

Regmolar

Swashbuckler
Joined
30 Mar 2006
Messages
2,062
Som utlovat....

Här kommer som utlovat nästa upplaga av magiteorin; from Magiska fält finns det mycket nytillagt som förutom att förbättra och snygga till (subjektivt) det tidigare skrivna också behandlar vävning, dissipation och transformering. Mer kommer eventuellt senare.

Kommentarer eller synpunkter uppskattas ^^
 

Weilyn

Veteran
Joined
28 Aug 2005
Messages
128
Location
Öland
Man kan dock undra...

... om magister Rafali är en fullständigt trogen informationskälla. Magiteorin är ju ett mycket omtvistat område, så vad får oss att vara säkra på att hennes uppgifter är fullständigt riktiga?

Bara en tanke.

//Weilyn, vars katt ej finns mer.
 

Regmolar

Swashbuckler
Joined
30 Mar 2006
Messages
2,062
Re: Man kan dock undra...

Jag gissar att Rafalis information rimligtvis är ungefär lika korrekt som någon som skrev och baserade sina skrifter på Newtons Principia i slutet på 1600-talet då hon talar om magiteorin i allmänhet, och vad gäller uttalanden om magins spjutspetsområden kan jag inte annat än hänvisa till att hon i sämsta fall tycks sanktionerad och företrädd av en av spelets skapare... sedan har jag ju själv gått runt, om och förbi hennes ståndpunkter ett antal gånger och haft en "direkt" konfrontation, så jag placerar henne på samma nivå som kanon, men strax under - kring de av Ymirs verk som varken tillhör eller säger emot kanon, ungefär.

Dock så tycker jag att hon är en utmärkt företrädare för Legio Colonans akademiska värld, och att magin i mitt Mundana råkar vara lite större än vad de har hunnit utforska (med biomanti, flerdelade och verbasomatiska ritualer, eventuellt en "mörk aspekt" och mikrofilament osv, förutom allt som tas upp i Drakar, V&N etc.) är inget som hon kan rå för - de ligger ju bara någonstans mellan högmedeltid och renässans, trots allt :gremwink:
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Re: Man kan dock undra...

De är garanterat inte fullständigt riktiga, eftersom förståelsen av naturen inte är komplett.

Däremot kan du lita på att det hon säger har en riktigt god vetenskaplig grund. Säger hon något med säkerhet så beror det på att det finns en lång historia med iakttagelser som har lett till en hypotes, som har stärkts med fler iakttagelser till en teori som hittills inte motbevisats av andra iakttagelser.
 

Poseur

Swashbuckler
Joined
16 Jan 2007
Messages
2,233
Location
Falun
Re: Som utlovat....

Riktigt härligt och varmt.
Detta som du skrivit beskriver magin på ett väldigt bra ocg grundläggande sätt som inte är allt för svårförståligt.
kommer nog kunna använda det mesta mer eller mindre moddat i föreläsningar och seminarier för mina adept spelare som kan ungefär lika mycket om magi i eon som en jordnöt(undantaget en som kanske kan lika mycket som sin karaktär)

Härligt, härligt, ros, ros och hjärtan, hjärtan :gremsmile:
ob3t6 gratulationer till dig ^^
 

Regmolar

Swashbuckler
Joined
30 Mar 2006
Messages
2,062
Re: Som utlovat....

Tackar, tackar, alltid trevligt att höra att någon uppskattar det som man har skrivit ^^
 
Top