Nekromanti [Hjälp!] För ett jämställt och välkomnande WRNU

Status
Not open for further replies.

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
23 Feb 2001
Messages
9,917
Location
The Culture
Jag flyttade den här diskussionen eftersom den inte handlar om rollspel utan om Rollspel.nu.
 

holmstrom

Veteran
Joined
18 Mar 2015
Messages
70
Krille;n138396 said:
Moderering:

Lämna modererandet till moderatorer! Anmälningsknappen duger alldeles utmärkt!
Ber om ursäkt. Jag tryckte på Anmäl-knappen och fick ett allmänt errormeddelande. Jag låter bli att kommentera istället nästa gång det händer. Lämnar nu tråden.
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
holmstrom;n138397 said:
Ber om ursäkt. Jag tryckte på Anmäl-knappen och fick ett allmänt errormeddelande. Jag låter bli att kommentera istället nästa gång det händer. Lämnar nu tråden.

Du får alltid ett felmeddelande när du trycker på Anmäl. Det är en Känd Bugg™ på den här jävla skitplattformen.
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,315
Location
Göteborg
Nu har jag sett första 10 minuterna av Josefins föreläsning och hon är ruskigt duktig. Nu tror jag visserligen att föreläsningen kanske inte är för mig då jag hoppas att jag är förbi 0.1 men det finns säkert saker att plocka upp. Hennes förklaring av privilegierad där hon jämför med att spela på 'easy' i ett mmorpg är den bästa analogin som jag sett, samtidigt som den är totalt oanvändbar för alla som inte är nördar vilket också visar att hon verkligen lyckats anpassa sig till målgruppen.

Det är en lång föreläsning och jag tänkte se 10 minuter om dagen, om någon vill haka på och prata om en liten bit i taget så vore det roligt.
 

Landrim

Warrior
Joined
21 May 2013
Messages
251
Jag har sett Josefins föreläsning en gång tidigare och såg hela klippet en gång till här. Jättebra föreläsning även om man känner att man har koll på nördfeminism. Finns mycket man kan lära sig bara genom att få se det ur någon annans synvinkel (inte för det har med ämnet att göra, men det är av samma anledning jag tycker om att läsa "Vad är rollspel"-kapitlen i alla rollspel jag läser, även om jag har koll på det så finns det lärdom att ta från andras syn på samma sak).
 

Njord

Veteran
Joined
1 Jan 2014
Messages
107
Jättebra föreläsning! Både rolig och pedagogisk, och mycket tänkvärda saker tas upp även om det är lite basic. Tycker feminism i nördsammanhang är jätteintressant och är något jag ofta har tankar om. Ser fram emot att läsa mer i denna tråd!
 

.113

Swashbuckler
Joined
8 Feb 2012
Messages
2,660
Location
norrlänning
RasmusL;n138761 said:
Ny post #2 uppe! Tyck gärna att jag har fel och förklara varför, eller rätt och förklara varför, eller annorlunda! :)

Tänkte, kan det inte vara lite enklare att fråga just de personerna som inte vill ta fighten, eller väljer neutrala namn vad problemet för dem är? Främst de som inte vill joina tänkte jag väl då, det känns rätt meningslöst för mig att ens lägga mig i egentligen eftersom jag inte behandlar någon på något sätt beroende på vem de är (eller mer relevant i frågan kanske, vilket kön de har). Känns återigen som att det är en konstig fråga för just vita män att diskutera.. Eller jag har kanske fel, jag vet inte, jag undrar bara hur det kommer sig att det hela tiden kommer upp dessa frågor.

Är det så att det egentligen är forum allmänt som är problemet? Eftersom det "jobbas" så mycket här, eller är det faktiskt "här" problemet ligger. För det känns relevant att ta reda på. Helt ärligt så känns det som att det 99% av gångerna är en feminist-pk-kille som tar upp "problemet" och aldrig någon tjej.

Det känns lite som rasistdebatter som pågår av och till, nu är de kanske i dagsläget rätt relevanta igen och för många år sedan var de också det, men just för bara några år sedan så var det nog inte så många som överhuvudtaget brydde sig. Visst fanns det rasister, och visst finns det nu med, precis som det finns män som tycker dåligt om kvinnor och även kvinnor som tycker dåligt om män, men överlag så tänkte nog de flesta inte på det alls längre. Sen kommer någon och tycker att "jomen visst är vi rasister allihopa". Det är mest jobbigt och pinsamt.

Fortsätter senare.
 

Axelsson

Warrior
Joined
9 Jun 2000
Messages
336
Location
Munkedal, Bohuslän
RasmusL;n138761 said:
Ny post #2 uppe! Tyck gärna att jag har fel och förklara varför, eller rätt och förklara varför, eller annorlunda! :)
Varför tror du att män känner sig välkomna på forumet? De flesta jag spelar med (80% killar) skulle aldrig regga sig här och än mindre delta i diskussionerna. Min erfarenhet är att de tycker det är för mycket vänster respektive höger och att det är väldigt lågt i tak (PK med deras egna ord). Jag brukar argumentera för att det inte är så, men jag själv är jäkligt selektiv med vad (och vilka) jag läser här på forumet. Det finns en del negativt som tar ut det bra med forumet.

Du skriver att vi inte lever i ett jämnställt samhälle och det gäller väl allra minst inom gruppen CIS-män också. Det är inte alltid lätt att känna sig priviligerad utan jobb, familj och framtidsutsikter.

Bra tråd för övrigt och var inte rädd för att någon ska ta illa upp. Intolerans mot alla som inte tänker som en själv är så osnyggt typiskt svenskt.

Ska skriva ett utförligare svar imorgon när jag funderat ett varv till.
 

Mundo

Myrmidon
Joined
7 Jan 2010
Messages
3,678
Location
Eslöv
Jag satt länge och funderade på om jag ens skulle skriva här men nu kör vi på ändå.

Quick intro: Jag är en man som närmar sig trettio, gift med en annan man. Min högsta utbildning är högskola och jaq är vit. Politiskt är jag vänster. I förra EU valet röstade jag F!, i kommunvalet V, i landstinget V och i Riksdagsvalet F!. Om det blev omval skulle jag högst troligt rösta likadant igen.

Med det fixat, så kan vi köra på den riktiga posten.
Precis allting jag skrev ovanför är, för mig, fullständigt orelevant när jag ska värdera en människa. Jag skiter fullständigt i om de är vita, svarta, gula eller gröna. Jag skiter fullständigt i om är de "cis" (för helvete, jag suckar djupare varje gång jag hör det ordet...), man eller kvinna, vem eller vad de sexuellt fantiserar om och vem de ligger med (mja, det får gärna vara en människa över arton år som deltar efter eget beslut, but you get the general idea). För det är inte viktigt för mig när jag ska värdera en människa. Jag värderar inte "cis-feministen" som startade den här tråden. Jag värderar RasmusL.

Det innebär inte att jag inte ser strukturella problem, men om du sitter och knyter nävarna i ilska för att en vit cis-man precis blev vald till ordförande för ett politiskt parti, hur skiljer du dig då moraliskt från någon som blir arg om en homosexuell eller en kvinna tar över ett politiskt parti? Om du blir glad för att en färgad kvinna tar över ett politiskt parti, hur skiljer du dig då moraliskt från någon som blir glad när en vit cis-man tar över det?

Jag kallar mig för feminist men jag gör det mer sällan numera. Inte för att jag radikalt har ändrat åsikt om de problem som västvärlden har (att rösta V i ett landstingsval kommer troligtvis inte påverka läget i Västafrika, so bear with me here...) utan för att ordet feminist, känner jag, har kapats. Jag brukar säga att jag är för jämnställdhet, att jag är egalitär

Jag tycker den inledande beskrivningen är jättebra.
"Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att ge kvinnor samma rättigheter och möjligheter som tidigare endast varit tillskrivet män."

Tyvärr så ingår lite annat smått och gott på den aktionslistan som jag inte riktigt diggar. Dels har jag märkt ett underliggande otyckte för så kallade "vita cis-män", dels har feminism försökt ta över ideologiska roller som de inte är kapabla över att hålla. I grund och botten går feminism ut på att förbättra kvinnors rättigheter, antingen i lag och text eller i praktiken hur vi beter oss i samhället.
Med andra ord är det inte en ideologi för att skapa en jämnställd stat, eftersom själva beskrivningen tydligt säger "vi jobbar för att kvinnor ska ha det lika bra som män har".

Du kan spränga könsroller, javisst, men vill du göra det lättare för homosexuella att adoptera är du inte feminist, vill du få in fler män i förskolor är du inte feminist, vill du förhindra rasistiska hatbrott är du inte feminist. För feminism är och bör inte ha något med de sakerna att göra, feminism är redan splittrat nog som det är utan att bli en jämställdhets-jägare.

Jag säger inte det här för att "bestämma" vem och vad som är feminism, det är ju uppenbarligen upp till var och en. Problemet är att en rörelsen/åsikt/whatever som är så viktig har splittrats typ åttio-tusen gånger för den inte klarade av att vara rak och tydlig. Det finns feminister som vill legalisera prostitution, för det skulle kunna kvinnorna i sex-branschen om de kunde starta fack, inte behövde gömma sig från polisen etc) och på andra änden finns det feminister som vill gå så långt som att förbjuda pornografi för det objektifierar kvinnor (även gay porr, konstigt nog...)

Problemet reser sig starkare när det kommer någon på Facebook som tycker att de är riktigt smarta och skriver "Jaha! Men varför vill du inte hjälpa de prostituerade männen då?! Och varför kan inte pojkar få vara pojkar?!" Snart försöker någon förklara ett feminism handlar inte om att bara hjälpa kvinnor och syftar på X eller Y anledning. Förmodligen är det välskrivet och genomtänkt, men det är inte värt ett jota. För ska vi tillbaka till rötterna, så ser det ut såhär.

"Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att ge kvinnor samma rättigheter och möjligheter som tidigare endast varit tillskrivet män."

Fortsätt för all del. Det finns en jävla massa problem att lysa upp, i vårt land, på vår kontinent och på vår jord. Jag tänker fortsätta upplysa om dem också och jag tänker ta varje tillfälle i akt jag har att de åsikterna som jag bär genomsyrar mitt handlade. Men jag kommer fortsätta att se skillnaderna mellan vad det handlar om när jag möter olika problem.
När min man försökte få rätten att gifta sig med mig var han först mött med tvekan, för han kommer från ett katolskt land och vi fick kivas och jävlas långt för att få det och funka. Men inte fan satte jag mig ner och tyckte detta är ett feministiskt problem. Det är ett problem om tolerans för homosexuella. Inte transexuella. Inte ekonomiska fördelar. Inte vem som uppmanas sedan förskolan att sitta still och vara tyst. Det är inte en klassfråga, det är inte en transexualitetsfråga, det är inte en feministisk fråga (väldigt få kvinnor ingick i hela alltet faktiskt, även om ett av vittnena till vårt brölopp var en kvinna).

Nu blev det här mycket längre än vad jag väntade mig.

TLDR
Feminism ska kämpa för att kvinnor ska få lika rättigheter som män. De ska inte kämpa för att fler män ska anställas i förskolan (det är eglitiarism), de ska inte kämpa för att homosexuella ska få mer rättigheter (det är också eglitiarism) och de ska inte kämpa för att förstöra ekonomiska skillnader i vårt samhälle (det ska S och M göra).
Jag är feminist, men jag är jävligt trött på att bli stämplad som att jag kämpar för tolvtusen grejer för att jag är feminist.

"Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att ge kvinnor samma rättigheter och möjligheter som tidigare endast varit tillskrivet män."
Ingenting om CIS-män, ingenting om klassklyftor, ingenting om jämställdhet. Målet är astydligt. GÖR DET BÄTTRE FÖR KVINNOR FÖR ATT JUST NU SUGER DET.
Boom! Så svårt var det inte?
 

.113

Swashbuckler
Joined
8 Feb 2012
Messages
2,660
Location
norrlänning
Fortsättning:

Jo, det jag alltså var ute efter är dels att det är ganska tröttsamt att bli anklagad för att vara så sjukt privilegiad som vit man, jag anser att jag är mer än så, jag har inte haft en särskilt superbra uppväxt, har växt upp i en "fattig" familj, vilket lärt mig att uppskatta sakers verkliga värde och att bete mig bra mot människor, oavsett vem de är. Det är trist att bli kallad för "problem" när halva livet enbart bestått av problem, fastän jag inte var problemet.

Jag börjar också tänka på historian om när svenskarna var upprörda över rasismen i Sverige och det blev ett problem att ens ha en svensk flagga, för då blev man rasiststämplad... Men av vem? Jo, det visar sig vara av andra vita svenskar, eftersom de flesta invandrare i den tiden, inkluderat några jag kände då, enbart tyckte det va konstigt att "vi" INTE hade flaggorna, varför va vi inte stolta över vårat land?

Redan då var det många som undrade, redan då fanns liknande problem..

Jag säger inte att vi inte haft rasister i Sverige, eller att vi inte har det nu... Jag säger inte att vi inte behövde folk som stod upp för kvinnor förut, och jag säger inte att vi inte behöver det nu heller...

Men visst fan kan vi vara lite stolta? Vi har gått jävligt långt i kvinnorättigheter i Sverige, jämfört med vi säger 20 år sedan. Det är BRA.

Jag säger inte att man inte kan göra mer... Man kan ALLTID göra mer. Men om man inte kan ta ett steg tillbaka och se på vad som åstadkommits så kommer man aldrig att få ett bättre samhälle.



Det är samma sak som alla dessa skitreklamer för stackars barn i blah blah, som försöker skuldbelägga oss.. Det är så tragiskt, inte att det händer utan deras vinkel. Det handlar inte om att hjälpa utan att skuldbelägga.

Om röda korset gjorde en reklam där de istället visade "Här ser vi josefina, 9 år, hon har just börjat skolan som vi startade med era pengar, men vi behöver mer för att göra likadant för andra" då hade man kunnat känna en viss känsla av "fan va bra, det är klart att man ska hjälpa det där", istället gör de någon sorts tragiskt fejkad iscensatt bild med Carola (eller det var väl säkert någon annan men ni fattar säkert vad jag är ute efter)... Likadant med den där bilden på den stackars flyktingpojken som drunknat och flytit iland på en strand, sen får man se verkligheten där de alltså flyttat pojken (reportrar alltså) från den plats han flytit iland för att det skulle bli en mer tragisk och bättre bild.

Man blir så manipulerad att fokus hamnar på fel sak.

Jag är less på fokus hamnar på fel sak.

Jag är less på att nyheter gör sidor om hur synd det är om kvinnor, unga kvinnor skär sig och mår dåligt. Jag skrev till en reporter som gjorde ett sådant inlägg på aftonbladet och frågade varför de väljer att vinkla det så, istället för att ta upp det som verkligheten är att det även är unga män som mår dåligt och gör sådant. Svaret blev väl något i stil med att man var välkommen skriva om det om man ville men just de skrev om unga kvinnor.

Här är problemet.

Inte bara är problemet att man gör det svårare för unga män att hantera att de också kan må dåligt, man väljer också en vinkel som antyder för kvinnor att bara de mår dåligt. Tanken kanske är god, men vad säger man egentligen till kvinnor? Jo, "Klart du mår dåligt, du är ju kvinna. Män mår inte så här." Det är dåligt för båda sidor och det är heller inte jämlikt.

Så här är det hela tiden, det skrivs hela tiden överallt om hur synd det är om kvinnor. Sverige har aldrig varit så jämlikt som det är idag (även om det går göra mer). Ändå skrivs det mer än någonsin om hur synd det är om kvinnor. Inte män. Inte jämlikhet, utan bara synd om kvinnor. Det är som att kvinnor OCH män måste inpräntas med att kvinnor faktiskt ÄR svagare och sämre, för det måste ju vara så eftersom det jämt är så synd om dem.

Det där är det stora problemet tror jag, för det påverkar alla negativt.


Tl;dr

(Gå läs då..)

Jag skulle kunna tänka mig att det som kvinna lätt kan bli ganska krystat att komma hit just pga att det är så stor press här på att allt ska vara så "pk" och "feministiskt" ungefär som att man för många år sedan i Sverige tog ner sina svenska flaggor för att visa att man inte var rasist. Jag tror att det kan stöta bort dem lika mycket som locka hit dem.

För att tänka "omvänt" om det stod ett gäng kvinnor i en grupp och försökte bjuda in mig på en "grabbkväll" med "hockey och öl och bara hänga" skulle jag börja fundera varför de försökte så hårt att få dit just mig, istället för att bara fråga om jag ville se hockey.

Det jag försöker säga är alltså att om man går för långt med att försöka vara jämställd så alienerar man istället "du där du är sjukt speciell, kom och var en av oss för vi är precis som vi tror du vill att vi ska vara, så snälla kom och va med oss, vi lovar att bara prata om sånt du vill." jämfört med "kom hit om du vill".

Med det sagt så ska man självklart hålla utkik efter "opassande beteende". Om någon t.ex. börjar stöta på någon bara för att denne är av ett visst kön, eller liknande, så tar man itu med det precis som att moderatorerna tar itu med allt annat. I övrigt tror jag att det inte finns någon mirakelkur för att få hit kvinnor. Om man är ett bra forum kommer det kvinnor och män. Om man tar itu med problemen, stannar folk. Om folk snackar om vit makt och den högre rasen lär det snabbt bli tomt med folk med utländsk bakgrund om ingen tar itu med det, men det gör nog en moderator ganska snabbt. Men saker går inte på 2 sekunder. Det kanske tar 2 år, kanske mindre. Poängen är att genom att stressa det gör man nog ingen en tjänst, snarare tvärtom. Om kvinnor kommer hit och väljer anonyma namn för att de vill vara anonyma så får de väl göra det, det gör andra också. Gör vi dem en tjänst genom att lägga fokus på just det som de vill ha anonymt, eller bör man visa den respekten att man bara tar itu med problem som faktiskt finns.

Typ nåt sånt. Nu måste jag se Criminal Minds med min fru.
 

CapnZapp

Myrmidon
Joined
3 Apr 2008
Messages
4,007
Jag vill läsa om och spela rollspel utan att dra in all samhällelig ångest och tycker dessa ämnen som tas upp här, och hur vissa forumister projicerar sina egna grubblerier på folk som bara spelar roll, är det sämsta med WRNU.

Därmed inte sagt något negativt om ämnena i sig. Utan enbart att de måste diskuteras här. Denna tråd har ingenting med rollspel att göra; lika lite som en diskussion om rovkapitalism platsar i ett forum för brädspelet Monopol.

Därför önskar jag att hela den gruppen kunde hitta ett annat hem för dylika diskussioner och på WRNU begränsa sig till rollspel. Vilket rollspel de senast spelade, hur mycket guld de hittade, vilken färg draken de dödade hade, och vilket elityrke prinsessan utlovade tillträde till. Spelglädje, tokiga situationer, minmaxiga kombinationer, vilken pizza ni åt. :)
 

Landrim

Warrior
Joined
21 May 2013
Messages
251
Jag vet inte om jag skulle kalla mig feminist, visst jag vill att kvinnor ska ha lika rättigheter som män och inte behöva särbehandlas pga sitt kön. Jag har alltid sett oss alla som människor kort och gott. Man, kvinna, det är bara två sidor av samma mynt. Vi är alla människor. Punkt! Och som människor borde vi alla behandlas lika oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning, intressen, you name it. Och nej jag försöker inte bara fösa de existerande problemen under mattan, detta är min vision av verkligheten, vad jag lever efter, vad jag strävar efter att uppnå. Jag kommer inte kunna förändra världen eller lösa alla problem på egen hand, det kommer ingen annan heller kunna göra. Men som jag ser det så måste vi sluta hänga upp oss på våra olikheter och komma till slutsatsen att människa = människa.

En annan sak som jag ser som förödande för oss är den grå massa som utgör "normen" i samhället. Visst normen enar en majoritet, men den splittrar oss som individer. Alla som avviker från normen kommer alltid att anses som annorlunda och konstiga. Detta tror jag medför att det finns många som inte vågar vara sig själva för de vill inte behandlas annorlunda av normen. Ingen ska behöva särbehandlas bara för de är den de är.

Jag håller nog där, jag kan fortsätta att bygga en vägg av text men känner att det kommer inte lösa några som helst problem att göra det.
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,315
Location
Göteborg
.113;n138771 said:
Främst de som inte vill joina tänkte jag väl då, det känns rätt meningslöst för mig att ens lägga mig i egentligen eftersom jag inte behandlar någon på något sätt beroende på vem de är (eller mer relevant i frågan kanske, vilket kön de har).
Jag känner inte dig så jag kan inte hävda att du har fel när du säger att du inte behandlar någon på något sätt beroende på vilket kön de har. I allmänhet så tror jag dock att det finns många som tror att de inte gör det men som ändå gör det.

Det är så vitt jag kan förstå en klar minoritet av sveriges befolkning (av vad de säger själva och hur de röstar) som anser att kvinnor bör ha lägre löner, inte bör finnas i stora företags styrelser, ska ta mer ansvar än män för gemensamma barn (det är det nog fler som anser i och för sig men jag tror fortfarande det är en minoritet).

Ändå ser samhället idag i Sverige ut så. Det skulle kunna bero på att många ljuger medvetet och säger något annat så fort det blir ett privat samtal, men jag tror inte det. Jag tror snarare på att vi är många som har fördomar som vi inte är medvetna om som vi agerar på och att det tillsammans leder till ojämställda strukturer trots att det är väldigt få som strävar efter det.

När flera orkestrar började med auditions bakom en skärm så var det helt plötsligt så att fler kvinnor ansågs vara bland de bästa violinisterna. Var det för att de (gubbar) som satt och skulle bedöma medvetet ogärna såg kvinnor i orkestern, jag tror inte det, jag tror att de omedvetet såg större stjärnor i männen eftersom det var män de var vana att se som viritouser.

Jag tror att ett sätt att försöka bryta det här mönstret är att belysa det, både i stort men kanske framförallt i smått eftersom det ofta kan vara enklare att ta till sig och reflektera över saker när de kommer närmare en själv.
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,315
Location
Göteborg
.113;n138838 said:
Om man är ett bra forum kommer det kvinnor och män.
Fast det gör ju inte det. Jag tycker att det här är ett bra forum och det kommer hit en absolut övervägande majoritet män. Jag tror inte heller det finns någon mirakelkur och jag tror inte att problemet är isolerat till det här forumet. Men eftersom jag inte ser någon logik i att dra slutsatsen att det kommer hit mest män eftersom män är biologiskt mer lämpade för att spela och diskutera rollspel så måste jag ju dra slutsatsen att det är något annat som gör att fördelningen är så skev.

Jag tycker det är en intressant idé du har att det beror på att vi har för lågt i tak och att vi anstränger oss för hårt för att välkomna kvinnor men det är verkligen inte den bilden jag har fått av forumet. Jag tror att problemet är något annat.
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,315
Location
Göteborg
CapnZapp;n138871 said:
Jag vill läsa om och spela rollspel utan att dra in all samhällelig ångest och tycker dessa ämnen som tas upp här,[-] är det sämsta med WRNU.

Därmed inte sagt något negativt om ämnena i sig. Utan enbart att de måste diskuteras här. Denna tråd har ingenting med rollspel att göra; lika lite som en diskussion om rovkapitalism platsar i ett forum för brädspelet Monopol.
Själv tycker jag tvärtom att dessa ämnen kanske är det bästa med wrnu. Andra ställen på nätet som sociala medier eller afk som bekantskapskretsar har nämligen en tendens att bli kluster av folk som tycker nästan likadant. Det är inget konstigt men det gör att diskutera sådana ämnen där ofta kan bli rätt fattiga på perspektiv.

Detta forum består visserligen kanske av mest vita medelålders cis-män men politiskt upplever jag att det finns ett ganska brett spann. Och i de diskussioner som lyckas hållas sansade så tycker jag det blir jätteintressant. Det är därför jag tycker det är bra att hålla diskussioner om dessa frågor på nätplatser, föreningar (idrotten har en jättefin möjlighet här tillexempel) där många olika människor möts istället för att de bara blir de mest högljudda och utåtagerande från de olika 'sidorna' som lyckas höras ut till andra än de närmast sörjande.
 

Minimoni

Homelander
Joined
6 Mar 2003
Messages
3,331
Location
Karlstad Sverige/Hiroshima Japan
Jag har läst vad alla skrivit och det är mycket att ta in. Först lite om mig själv, jag är en vit man som snart är 34. Jag är gift med en kvinna från Japan och vi har en dotter och en son. Jag själv försöker att behandla alla lika oavsett ursprung, bildning, kön osv. Lyckas jag hela tiden? Det tror jag verkligen inte, jag tror jag garanterat misslyckas totalt i många fall men det är en del av läroprocessen.

Jag tycker personligen inte forumet är ovälkomnande för någon som inte är stöpt i den mytiska nördformen. Forumet har problem ibland men oftast beror det på att forumiter som jag själv och andra inte riktigt kan hålla känslorna i styr.

Dock tror jag inte på George W Bush propagandan att man måste vara med annars så är man emot. Jag tror på att livet är en hög med gråskalor där vi alla bör göra vårt bästa och vara trevliga mot alla människor, därför kallar jag mig människa snarare än feminist.

Har mer att säga senare men kom precis hem efter att ha sett nya Star wars på bio för andra gången, min fru var med nu och hon älskade den ;-) Nu är hela familjen indoktrinerad!
 
Status
Not open for further replies.
Top