Nekromanti Låt spelet börja:

Rising

Vila i frid
Joined
15 Aug 2001
Messages
12,763
Location
End of the green line
Långt ute på en prunkande landsbygd - i ett land och i en svunnen tid, där vindruvorna frodades och kvinnorna tyckte det var okej med gamla gubbar - där ligger en liten gullig by med små dockskåpsliknande hus, som inom bara ett par decennier kommer vara besudlad av fördomspolitik och bonngårdspornografi, men som just i detta nu är befolkad med genuint varma och tillmötesgående människor.

Åtminstone har det varit så, fram till för ett par dagar sedan. Kom lite närmare, så skall jag berätta: Jo, ser du, för ett par dagar sedan så kom en främmande vagabond på resa genom grannskapet. En vanlig kramförsäljare - ingenting märkvärdigt. Det värsta en sådan krimskrams-månglare ställt till med i det förgångna är kanske att någon piga blivit med barn eller att någons smycken blivit bestulna. Men just denne vagabond var nog av annat virke:

Du förstår, en kort tid efter att han slagit sig till ro i vår stad så började vi höra tjut och ylanden om nätterna. Och kort därefter, så upptäckte vi gubben Von Tratt ligga blodig i ett dike, utkarvad såsom om ett galet, finskt dragspelsfyllo försökt öppna en blodfylld köttkalender med två rostiga gafflar.

"Det måste vara ett verk utfört av en varulv! ...som vi måste finna, och AVRÄTTA!" sade borgmästaren.
"Det måste vara ett verk utfört av en varulv! ...som vi måste finna, och MASSAKERA!" sade länsman.
"Det måste vara ett verk utfört av en vampyr! ...som vi måste finna, och BRÄNNA!" sade prosten.
"Nej, nej, det är definitivt utfört av en varulv. Lyssna på de andra," sade en blek man i slängkappa, som råkade gå förbi.

Utan att spilla någon tid så samlade man hela byn och utrustade sig med högafflar, facklor och spadar - allt man kunde komma åt - och satte sedan av mot kramförsäljaren. Man hann ifatt vandraren, och förde honom tillbaka till byn, där man utan vare sig rättegång eller pardon dömde mannen till att hängas från den gamla eken som stod i mitten av byn (det finns vykort tagna på eken i vackert gryningsljus - såväl som detaljerade miniatyrer - till försäljning hos Olaf - som extraknäcker som jourhavande byfåne - i utkanten av byn. Där kan du också köpa byxor och stolar med svanshål - som av någon anledning ökat i popularitet den senaste tiden).

Till allas fasa så skedde en fruktansvärd förvandling inför allas blickar: Varelsen de hängde en snara runt halsen på må ha varit en människa, men varelsen vars nacke bröts och som sedan tömde sin tarm i den stilla medelhavsbrisen - det var inget annat än en vargakropp!

"Är faran över nu?" frågade någon, som tydligen aldrig sett en skräckfilm i hela sitt liv.
"Inte då," sade någon annan, som gillade att göra dramatiska pauser, innan han bet sig i läppen och fortsatte: "Jag tror att åtminstone två andra personer i byn är smittade med varulvssjukan. Så nu kan vi inte göra annat än att börja rösta för vem vi skall hänga härnäst."
"Ja! Vi kan hänga en person varje dag - och om varulvarna dödar en av oss varje dag - så blir det som ett roligt spel där vi måste använda all vår snillrikhet för att lista ut vilka varulvarna är innan vi alla är döda!" ropade resten av byn, och så började de intrigera och lägga fram röster på vem de skulle lyncha härnäst...

---

Varulvspelet har alltså härmed inletts och den första dagen slutar på Söndag, kl 20:00

Deltagare är (i bokstavsordning):

Basenanji
Coffe_Kanon
flurtis
Herr Nils
Johan K
Johoohno
Lindenius
Marco Behrmann
Nightowl

---

Varsågod och börja:

(Har ni regelfrågor som ni tror skulle kunna avslöja er roll - ta det i så fall med mig via PM, så att ni inte avslöjar er roll direkt i tråden.)
 

Coffe_Kanon

Swordsman
Joined
10 Sep 2007
Messages
547
Location
Universums Nav
Re: Dag 1

Vadfalls? Hur vet vi att det inte är DU som är varulven och enbart försöker missleda oss godtrogna byinnevånare genom att agera ledargestalten med en "till synes" bra plan, för att sedan smyga ut på kvällen och äta upp första bästa av vår rättskaffens befolkning.

Det luktar lite Slaanesh om dig Herr. Nils och där Slaanesh finns, finns det säkert varulvar!

Jag röstar inte på dig än, MEN se dig själv som skäligen misstänkt!
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Re: Dag 1

Well, att ni alla är misstänkt att vara varulvar är väll inget nytt, iaf till motsattsen bevisas.. Antar att det är bäst att vara försiktig här. Så det gäller att vara på sin vakt, antar jag.
 

Coffe_Kanon

Swordsman
Joined
10 Sep 2007
Messages
547
Location
Universums Nav
Re: Dag 1

"Men skulle det inte vara ändå mer typiskt att som varulv anklaga den som kommit upp med en bra plan och därigenom få honom ur spel. Ja det är en förträfflig plan om man dessutom kan avleda uppmärksamheten, så kanske man INTE behöver berätta vad man är, för det är bara varulvarna som tjänar något på okunnighet."

Förvisso, men det kan lika gärna signalera gravt (och för det här spelet hälsosamma) paranoida tendenser, vilket många som läst mina inlägg i andra trådar VET att jag lider av, därför är det föga troligt att jag skulle bortse från dessa när jag befinner mig i en by som hotas av lykantropanfall.

Är det något jag har lärt mig så är det att man ska inte lita på karismatiska ledare. Att vi bybor ska vara eniga i vår sak är jag definitivt för, men att enas under en karismatisk ledares flagg är lika med att släppa ner garden mot ledargestalten.

Förena eder allesammans, men släpp inte ned garden mot någon, det kan bli er död!
 

Coffe_Kanon

Swordsman
Joined
10 Sep 2007
Messages
547
Location
Universums Nav
Re: Även paranoida har fiender

Förlåt, men vad för fråga är det jag har missat? Jag må vara paranoid, men ibland sviktar uppmärksamheten, detta beror oftast på väldigt mycket whiskeydrickande från min sida. Förtydliga är du snäll...
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,698
Nu svarar jag också- jag är inte heller någon varulv!

Vi bybor vinner på att läsa Sveroks forums varulvsspel. Tex är det apaviktigt att se efter vem som röstar när på vem!

Hajjar ni? En del kommer tex vilja hänga folk väldigt tidigt.
Jag rekommenderar oss alla att diskutera mycket, tänka efter och sedan, sedan med all visdom rösta på de dumma varulvarna!

/Basse
 

Coffe_Kanon

Swordsman
Joined
10 Sep 2007
Messages
547
Location
Universums Nav
"Vi bybor vinner på att läsa Sveroks forums varulvsspel. Tex är det apaviktigt att se efter vem som röstar när på vem!"

Hur är detta viktigt? Finns det ett mönster att upptäcka kanske? Isåfall så måste jag kolla upp det, men jag var inte med på Sveroks varulvsspel, det här är något helt nytt för mig. Vad ska jag leta efter i det andra varulvsspelet?

//Coffe_Kanon - en bybo som inte vill bli uppäten
 

Coffe_Kanon

Swordsman
Joined
10 Sep 2007
Messages
547
Location
Universums Nav
Re: Även paranoida har fiender

"Vad har du för roll. Vi bybor har att vinna på att varulvaran tvingas ljuga, men risken är att de kommer att välja att mörda dig om du tex är siaren. Svara alla som inte är varulvar sanningsenligt på denna fråga så tvinnar vi in varulvarna i små lådor. Som exempel, för så dumma är de inte, skulle varulvarna påstå att de är siare så skulle 3-4 påstå sig vara siare och då är det bara att inrikta hängningarna där, vi vinner som sagt var kollektivt och inte som individ, därför är en allt för stor paranoia bara till gagn för varulvarna. Så säg vad du har för roll."

Ok då förstår jag. Jag lovar och svär att jag är en vanlig bybo, men dock en tämligen paranoid och whiskeydrickande sådan. Man kanske borde byta min titel från bybo till stadsfyllo istället. :gremgrin:
 

Coffe_Kanon

Swordsman
Joined
10 Sep 2007
Messages
547
Location
Universums Nav
Re: tiden tickar på

"Följande har inte deklarerat sin roll i spelet, vilket skulle kunna stämma med tesen att de som spelar i grupp (frimurare eller varulv) behöver längre tid på sig för att komma överens."

Det är mycket möjligt. Fast det faktum att de inte har svarat kan ju också bero på bristande engagemang. Är det någon som har koll på när de var inloggade sist?
 

Flurtis

Hero
Joined
27 Feb 2004
Messages
1,076
Location
Oskarshamn
Re: Dag 1

Jag måste då säga att jag är ytterst fundersam angående din optimism att få fram dom olika rollerna, antingen är du en väldigt driven bondepojk eller så är du en väldigt listig ulv i fårakläder på jakt efter en väktare eller siare.

Men för att klargöra mig själv som oskyldig säger även jag att jag inte är en varulv.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,698
Avslöja inget...än!

Hehehehe...

Så du vill veta vilka vi är?

Jojo- det gör dig mkt misstänkt i mina ögon.

Säger inte mer än så, för jag vet att alla andra paranoida bybor från och med nu kommer lusläsa dina inlägg och inse det jag har börjat ana.

DU kommer vinna på att veta vilka vi andra är...

Avslöja inget! Än. Tids nog kan vi avslöja vilka vi är. När oddsen är bättre=när vi har hängt åtminstone en varulv...


/Basse, skeptisk
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,698
Jo, det är viktigt för:
Bara en varulv kommer snabbt att rösta på att hänga någon som inte är varulv.

Då kan man dra slutsatsen att varulvarna snabbare än byborna kommer vilja hänga "fel" person.

Är jag tydlig?

Skeptiska bybor däremot, lär vilja diskutera massa saker ett tag innan man börjar dra slutsatser om vem som är vad.

Sedan går vi till hängsnaran.

Jag misstänker just nu Herr Nils, men vill avvakta så länge det är möjligt att peka ut någon. Nightowl är också misstänkt. Han är så tyst.

Förresten...finns det någon annan som håller låg profil?

Som jag har missat?

/Basse
 

Coffe_Kanon

Swordsman
Joined
10 Sep 2007
Messages
547
Location
Universums Nav
"Förresten...finns det någon annan som håller låg profil?"

Flertalet har hållit låg profil, visserligen kan det bero på dåligt engagemang som jag nämnde tidigare. Vi skulle ju alltid kunna hänga de tystaste då de beter sig så misstänksamt. :gremgrin:

Men det kanske vore alldeles för elakt?
 

Coffe_Kanon

Swordsman
Joined
10 Sep 2007
Messages
547
Location
Universums Nav
Re: Ett öppet brev

"Till Frimurarna
Er stora fördel är att ni kan tala er samman, men detta är samtidigt en fara för er, ni röstar kanse likadant och blir därför misstänkta av övriga. Hängs en av er blir ni en vanlig bybo med lite extra mistankar kring er. Visst om ni träder fram så blir ni självfallet måltavlor för varulvarna med ni minskar drastisk vilka roller varulvarna kan hävda att de är, de kan ju inte på stå sig vara frimurare, för de har ni koll på. Men ni slipper bli hängda av era egna."


Men kom då ihåg att driftiga varulvar skulle kunna utge sig för att vara frimurare. Spelar roll om de riktiga frimurarna hävdar att de är frimurare om varulvarna gör samma sak. Båda parter kan kommunicera med varandra utanför tråden och är på så sätt lika mäktiga. Om både varulvarna och de riktiga frimurarna skulle komma ut med att de var frimurare för de har korresponderat med ditten eller datten, så är det ord mot ord. Vilka är de riktiga frimurarna och vilka är varulvarna som poserar som frimurare?

Betänk detta innan ni lyssnar på första bästa som utger sig för att vara frimurare, det kan vara en varulv ni lyssnar på.

Hur ska jag som enkel bybo kunna avgöra vem som är ulven i frimurarrock och vem som är the real deal?

Om ändå ditt resonemang om frimurarna vore så enkelt...
 

Big Marco

Läskig
Joined
20 May 2000
Messages
6,926
Location
Sandukar
Re: Ett öppet brev

Kom ihåg detta när ni hängt mig på söndag.

Jadå, Nils, siar du om din egen framtid?
 

Coffe_Kanon

Swordsman
Joined
10 Sep 2007
Messages
547
Location
Universums Nav
Re: Ett öppet brev

"Helt riktig, men har vi fyra frimurare att välja på att hänga så är oddsen 1/2 att denne är en varulv istället för oddsen 1/9."

Men att bara gambla så om varulvarna nu skulle välja en sådan taktik kan ju vara ödesdigert. Som du sa så är vi så få, så varje oskyldigt hängd är en extrem förlust. Sen vad händer om fler som inte avslöjat sig än utger sig för att vara frimurare?

Min sak är iallafall klar, jag tänker inte lyssna på någon som utger sig för att vara frimurare...
 
Top