Nekromanti 2060-tal

CoraX

Veteran
Joined
25 Mar 2002
Messages
11
Location
Upplands Väsby
Jag undrar varför Neotechs historie-linje bara sträcker sig till året 2059, samma år som en eventuell Neotech-kampanj tar sin början?

Jag menar.En kampanj brukar i mina fall sträcka sig över ett antal år och då skulle det underlättta om man hade koll på de strora händelserna som sker under kampanjen.. Spelarna har ju rätt att veta och vem vet, det kan påverka själva kampanjen.

Nackdelen med att själv dikta upp de stora händelserna är ju att när neogames släpper resten av tids-linjen 2060-2197, så kan det bli lite jobbigt att förklara för spelarna varför deras RP:ner dog pga ett icke existerand krig med radioktivt nedfall.. Man vill ju gärna inte framstå som en /images/icons/clown.gif.

Så jag tycker att man borde släppa 2060-talet på nätet..
 

nomardiculdacar

Warrior
Joined
27 Aug 2001
Messages
298
Location
Stockholm
För att det är upp til varje spelgrupp att påverka och utveckla händelsena i Neotechvärlden. Världen blir vad du gör den till helt enkelt. Jag tror att om man lade upp en ram för hur det skulle vara, skulle man nog känna sig ganska betydelselös. Fast det är jag det.
 

GrottrolletNaug

Swashbuckler
Joined
12 Dec 2001
Messages
3,026
Location
Uppsala
En enkel lösning

Nu vet inte jag hur vidsträckt din kampanj kommer att bli men om den bara kommer att bli 5-10 år så kan man göra så här.
Starta kampanjen 5-10 år innan år 2059 så att du slutar vid det året istället för att börja vid det.

Förresten så vore det dumt av NeoGames att släppa tidslinjen för dom framtida åren, för eftersom RP är aktiva så kommer du förhoppningsvis påverka tidslinjen, och därmed så kan man inte bestämma den.
Det bästa är väl att bara foga framtiden runt RPerna och sätt ihop lite händelser själv.
 

CoraX

Veteran
Joined
25 Mar 2002
Messages
11
Location
Upplands Väsby
Ramen behöver ju inte bli så snäv..
Det är ju bara större händelser som behöver tas upp,
som om ett krig bryter ut mellan Madagaskar och Sydafrika, eller om någon revoltionerande uppfinning görs av något Megaföretag..En ny pest bryter ut..Naturkatastrofer. m.m.

Jag tror inte RP:na känner sig betydelslösa bara för att de inte kunde stoppa ett krig, eller hindra en ebola-epedemi, jordbävning eller liknande..

De skall visserligen ha viss makt, men definitift inte absolut makt..

Mina kampanjer brukar hålla i max fem år innan RP:na antingen har dött, eller hammnat på psyket (för många psyko-poäng), eller att de helt enkelt blir för gamla( för mycket minskningar på grundegenskaperna pga ålder).

Så 2064/65 skulle visserligen räcka, men man vet ju aldrig..

Sedan så är väl tidlinjen färdig, med tanke på att den är grunden till världen i Terra One, och därför tycker inte jag att det är mycket begärt att de släpper en liten, liten bit av den i förväg..Såvida det överhuvudtaget händer något stort under 2060-talet..
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
"Jag undrar varför Neotechs historie-linje bara sträcker sig till året 2059, samma år som en eventuell Neotech-kampanj tar sin början?"

Hrrrm... Difficult to see. Always in motion is the future.

"Nackdelen med att själv dikta upp de stora händelserna är ju att när neogames släpper resten av tids-linjen 2060-2197, så kan det bli lite jobbigt att förklara för spelarna varför deras RP:ner dog pga ett icke existerand krig med radioktivt nedfall.. Man vill ju gärna inte framstå som en <img src="/images/icons/clown.gif" border=0 width=15 height=15>."

Alternativ historia, för sjutton. Det som utspelar sig i din spelvärld är den riktiga, och den som Neogames släpper skrevs av Harry Turtledove inför hans nya alternativhistorie-bokserie (eller nåt). Sen kan dina spelares rollpersoner prova på att rollspela i en alternativ värld där kriget inte inträffade.
 

Emil

Hero
Joined
20 May 2000
Messages
1,321
Location
Malmö, Sweden
Vad hände med Echelon?

Tänk på att historien i N2 aldrig kommer att bli "rätt". Inte avslöjades något Echelon-system i fjor och det står inget om Usama bin Laden i Neotech-historien.

När det gäller tids-linjen 2060-2197 så förstår jag inte hur du kopplar ihop den med Neotech. Dels så skulle en sådan tillhöra Terra One och inte Neotech (även om TO ska vara baserat på NT), dels så lär din kampanj garanterat vara färdigspelad innan Terra One har release.

/Emil
 

Ghorax

Veteran
Joined
17 Oct 2001
Messages
185
Location
Märsta, Stockholm
Re: Vad hände med Echelon?

Va vadå Echelon, finns väl inget sånt. Det har dom ju sagt, och dom använder den inte till avlyssning av nätet, nä det har dom också sagt, så nu kan vi alla känna oss helt säkra när systemet inte finns.../images/icons/grin.gif
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,584
Location
Helsingborg
Vad hände med vinter-OS? [OT]

"Tänk på att historien i N2 aldrig kommer att bli "rätt". Inte avslöjades något Echelon-system i fjor och det står inget om Usama bin Laden i Neotech-historien."
Köpte N1 nyligen, mest då för vapenlistans skull.. Bläddrade igenom boken lite smått och kom till historielinjen.. Läste vad som skulle hända 2002..

2002
Östersund har vinter-OS.

Kanada splittras i tre olika självständiga stater,
/.../
Kubas ledare avlider. USA tar detta tillfälle i akt och invaderar landet.

/[color:448800]Han</font color=448800> som undrar hur lång tid det tog att komma på tanken att Östersund skulle ha vinter-OS
 
Top