13 Corona plot hooks till Vampire the Masquerade

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,542
-Prinsen i en stad som är beroende av turism för jakt möjligheter ger större delen av vampyrerna i domänen ett ultimatum. Gå i torpor tillfälligt tills krisen är över eller lämna domänen under samma period. Det är helt enkelt för lite turism just nu för att alla ska kunna få blod.

-Yngre vampyrer förstår vad som händer. De äldste är beroende av kunskapen förmedlade av de yngre om sjukdomen . Detta skapar chansen att överraska de gamla och störa de äldstes jaktmönster inför lönnmordsförsök eller revolution.

-Nya maktstrukturer har växt fram enormt snabbt. Personal på smittskydds myndigheter och andra myndigheter med ansvar för karantän är plötsligt extremt värdefulla. Att ha insikt i eller kontroll över hemisoleringar ger en enorm mängd jaktmöjligheter. En opportunistisk yngre vampyr som ghular rätt personer kan snabbt få jättemycket kontroll över jaktmöjligheterna i ett område.

-Det är just nu extremt lätt att dölja dödsfall från blodförlust och hjärtstillestånd. Så länge en person är smittad, dör från chock och inte har yttre skador kommer det tolkas som Corona relaterat. Detta eftersom sjukdomen är väldigt ny och inte heller utredd. Dags att döda rivalers ghuler och jägare!

-Resandet minskar väldigt mycket. Detta gör det svårt för Camarillan att flytta sina resurser ifall en stad kommer under attack från en annan faktion. Det här är ett gyllene tillfälle för Anarcherna, Sabbaten och Kuei-Jin.

-Personer fångas lätt i andra länder än där de är ifrån, risken för detta är större för vampyrer och andra övernaturliga varelser som reser olagligt. Vampyrer kan därför bli fångad länge i domäner de bara skulle resa igenom eller besöka kort.

-Discipliner blir olika värdefulla. Obfuscate är ännu viktigare än i vanliga fall medan krafter såsom Celerity och Potence tillfälligt är mindre användbart. Driftiga yngre vampyrer kan använda detta till att tjäna in dyrbara tjänster eller resurser.

-Visa Ventrues har stora problem med att kunna jaga sina valda grupper. Är du beroende av ett aktivt socialt liv kan det vara direkt handikappande. Särskilt drabbade är de som bara kan jaga grupper som just nu är under större kontroll, till exempel: Bartenders, barn, berusade personer eller läkare.

-Det är svårt att hålla elysium. Med de flesta sammankomst inställda står elysium ut mer ur mängden.

-Vissa inflytanden och resurser, speciellt kulturella sådana, är plötsligt närmast värdelösa. Särskilt Toreador och Followers of Set inflytanden drabbas.

-Kontakter, ghuler och individer som vampyrerna har behov av kan bli isolerade eller satta i karantän. Detta kan skapa rejäla problem för vampyrer som behöver något brådskande. Eller för ghuler som inte kan få vitae.

-Vampyrjägare vet vilka de plötsligt viktiga nyckelpersonerna i Corona hanteringen är. De räknar kallt med att vampyrer kommer ta kontakt med dessa personer och försöka korrumpera dem. Jägarna har därför satt upp bevakning som följer dem och letar efter vampyrer. Dessa vampyrer råkar sedan ut för hembesök från Leopold sällskapet eller mindre jägarceller.

-Ett kryssningsfartyg som satts i karantän har en vampyr ombord. Denna kan inte jaga diskret längre. I desperation har hon ghulat alla på skeppet och har omfamnat ett par av dem för att hjälpa till med detta. Situationen är mer och mer explosiv. Vampyrer i staden där kryssningsfartyget ligger förtöjt måste försöka lösa problemet.
 
Top