Nekromanti 101 anledningar att en gud vill bli dyrkad

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,343
Location
Helsingborg
God45s tråd har fått ris och ros, så jag tänkte såhär. Alla tycks ha olika anledningar till varför gudar vill bli dyrkade, så varför startar vi inte en lista?

Vi har redan.

1. Tro är det som gör gudar mäktigare. Därför vill de bli dyrkade.
2. Tro är knark för gudarna. Därför vill de bli dyrkade.
3. Gudarna äter lidandet ifrån de personer som dyrkar dem. Därför vill de bli dyrkade.

och jag lägger till mitt eget bidrag.

4. Antalet dyrkare bestämmer en guds position i den Himmelska byråkratin. Destå högre position, destå mer makt. Tillräckligt många dyrkare så kanske han till och med får ett hörnkontor.

...
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,510
6.De dödliga är egentligen en del av gudarna, deras själar är fragment av gudarna, och när de dödliga dör återvänder de och deras minnen och upplevelser till att vara en del av gudarna. Gudarna har skapat de dödliga för att utforska andra existenser än sin egen och bli visare. Men en del av detta är att gudarna inte kan ingripa direkt utan att förstöra experimentet. Men om några av de dödliga tar initiativet och kontaktar gudarna kan man ju ge dem lite hjälp och tips i utbyte mot att de... puttar experimentet i rätt riktning.
 

Ape of Wrath

DOWN WE GO
Joined
13 Jul 2012
Messages
1,582
Location
Göteborg
7. Vår värld är ett spelbräde och liv på jorden är ett sällskapsspel. Den Gud som har flest troende när vi till slut får världen att gå under vinner.

Vad vinner man undrar ni?

Att få lägga till en egen extraregel i nästa omgång!
 

hakanlo

Hero
Joined
25 Oct 2008
Messages
976
Location
Södra stockholm
8. Tillbedjares tro har inget egenvärde. Den är bara ett verktyg för att få dem att uföra gudarnas påbud. Guden har nämligen egen möjlighet att materiellt påverka världen, så då behövs det hantlangare. Påbud kan innefatta att utföra ritualer, föra krig mot andra konkurrerande gudars anhängare eller att bara smycka värden efter gudens tycke och fåfänga.
 

hakanlo

Hero
Joined
25 Oct 2008
Messages
976
Location
Södra stockholm
9. Guden behöver kanalsiera de troendes psykiska kraft (eller mana eller vad det nu heter) för något syfte. Tron i sig bereder guden tillgång till denna kraft. En typisk sådan handling är att guden önskar öppna en portal in i världen, från de mellandimensionella domänerna. Endera för att själv nedstiga i kött och blod, eller för att släppa in andra existenser. Givetvis låter inte guden de troende veta sina sanna intentioner, utan snärjer dem med dimridåer av bjäfs om dygder, godhet och älska din nästa och liknande populism.
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,301
11. Gudarna gillar att jämföra vems anhängare som hittar på de knasigaste ritualerna.
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,582
Location
Rissne
12. Det vill de inte. De tycker faktiskt att det mest är jobbigt. I början försökte de säga emot, men numera försöker de mest låtsas som att det regnar när nåt fan kommer och vill ha autograf, ta ett kort och offra en gris.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,448
13. Det är inte tron som någon sorts metafysik kraft, utan de fysiska offren, den fysiska doften av rökelse, myrra, en oxes blod eller en hängd häst.
 

anth

Vetefan
Joined
24 Feb 2003
Messages
10,271
Location
Fjollträsk
14. Gudarna lever på våra själar. När vi dör tror vi att vi hamnar i himlen, men i själva verket är det gudarnas matförråd.
Lite som Cthulhu: "I will swallow your soul."
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,756
Location
Göteborg
16. Det finns inga gudar, men prästerna är rätt måna om att folks ska dyrka gudarna.
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
17. Gudarna spelar Advanced Civilization. Mängden anhängare är inte victory points, utan snarare typ resurspoäng. Det är därför de ogillar kätteri och bildstormare (Heresy and Iconoclasts) mer än folk av fel religion.
 

Tomatalven

Hero
Joined
22 Sep 2012
Messages
1,175
18.De vill bli materialiserade och inte bara vara abstrakta idéer. För detta behöver de means of manifestation som de troende ger dem. Ångor från offrade djur, rökelse, sigill, statyer, kristaller, entheogener.
 

anth

Vetefan
Joined
24 Feb 2003
Messages
10,271
Location
Fjollträsk
19. Det finns inga gudar.
Det är människorna själva som har makten/kraften.
I princip alla människor är kapabla att skapa en "låtsasvän" genom att tro att denne existerar, ungefär som Mållgan i Alfons Åberg. Detta kallas att projicera.
(jag har för mig att Kult har något liknande, men jag kommer inte ihåg vad det heter)
Om flera personer tror på samma sak, s.k. massprojektion, blir "låtsasvarelsen" mäktigare. Om tillräckligt många tror blir varelsen en gud.
Alla fantasivarelser, som drakar, demoner, jultomten, snömannen, nessie, utomjordingar, tomtar, troll, spöken, är alltså projektioner av människans undermedvetna.
Skulle en religion sprida sig och få nya troende blir guden mäktigare, men kan också få andra egenskaper om de nya troende kommer från en annan kultur med andra vanor.
Skulle en utbrytarsekt bildas som tror lite annorlunda kommer detta till slut ledas till att guden delas i två skilda entiteter. Man kan även tänka sig att två gudar slås samman om två kulturer börjar mixas alltför mycket.

Gudarna behöver inte vara medvetna om att världen fungerar på detta sätt, utan kan mycket väl tro att världen fungerar som någon annan punkt i denna tråd, men faktum är att människan kom före gudarna.

Den riktigt intressanta frågan är givetvis att om människan skapat gudarna genom sin tro, kan inte något annat ha skapat människan på samma...
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,385
20. Troende är gudarnas påfågelfjädrar. Ju fler troende desto större chans att du får fortplanta dig och föra dina gener vidare. Gudarna har egentligen ingen medveten förståelse för mänskliga samhällen eller mänsklig tro, deras agerande i världen (profeters syner, mirakel, etc) är hårdkodat i deras gener och har utvecklats över miljontals år. Heliga krig och offerfester är parningsdanser.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,756
Location
Göteborg
21. Gudarna är döda, eller i alla fall slumrande. De gick åt i ett hemskt krig som förstörde jorden miljoner år innan människorna dök upp. Men en gud är aldrig död på riktigt, och gudarnas drömmar läcker ut i världen och påverkar känsliga människor. Ju lättare gudarna slumrar desto starkare vågor av religiositet sveper över världen, och även tvärtom -- när kulterna vinner nya trogna så blir gudarnas drömmar starkare och vildare, tills en dag när religiös mani sveper över mänskligheten och gudarna vaknar för att återuppta sitt uråldriga krig.
 

Robert

Warrior
Joined
22 Feb 2014
Messages
246
22. Gudarna måste bevisa för ärkehudarna att de duger som ärkegudar och då har de fått en myrfarm i form av människor att ta hand om. Eftersom gudarna är lata och hellre vill spela Candy crush gör de bara något när ärkegudarna tittar, vilket de gör rätt sällan eftersom de också gillar Candy crush.
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
23. Gudarna är typ femåringar mentalt och tokfiskar efter beröm. Just eftersom de är typ femåringar mentalt så blir de skitförbannade så fort de inte får som de vill, och går in i jätte-tantrum-mode direkt tills man mutar dem med mer beröm och glass. Eller brännoffer.
 
Top