Nekromanti Äventyrsinspiration till Vampire: The Reqiuem?

Avslagen_Cola

Warrior
Joined
14 Oct 2005
Messages
390
Location
Skokloster
Är det någon här som har lite bra inspiration till Vampire: The Reqiuem? Alla förslag är välkomna, har inte kommit in så mycket i spelet än och ska skriva ett äventyr tills på fredag.
 

Gordeg

Hero
Joined
22 Jul 2004
Messages
1,796
Location
Västervik
En grej som bla WW själva förespråkat är att bläddra i en helt vanlig dagstidning, välja ut en dramatisk nyhet, och fundera över vilka krafter som kan ligga bakom händelsen om det hade hänt i world of darkness. På så vis får man ett frö till ett äventyr.

Gordeg
 

Honken

Hero
Joined
19 May 2000
Messages
906
Location
Umeå
Ett annat sätt att hitta inspiration kan väl vara att läsa den introduktionskampanj som går att ladda ner gratis från den Vita Vargens hemsida.

/Honken
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Alltså, jag skulle nog ta en titt lite i historieböcker. Där så brukar det finnas en hel del inspiration tycker jag. Brukar vara intressant att läsa sådna böcker & sedan spinna vidre på vad man kan hitta där.

Hoppas iaf det går br för dig & att du får ihop ditt äventyr !
 

PAX

Jordisk Äventyrare
Joined
16 May 2000
Messages
3,107
Location
Tindalos
Läs regelboken en gång till. Faktiskt! Den innehåller säkerligen en hel del inflikade idéer som kan utnyttjas. Fyll på med några av de andra böckerna i VtR-serien.

Att läsa olika rollspel, bakgrundsmoduler och äventyr brukar fungera. Man kan alltid hitta småsaker som kan utnyttjas till den kampanj eller det spel man kör för stunden.

Se ett par filmer med samma bakgrundsmiljö och plocka ihop något av dem. Fungerar utmärkt.
 

Kanturi

Swordsman
Joined
11 Apr 2005
Messages
533
Location
Mölndal
Se ett par filmer med samma bakgrundsmiljö och plocka ihop något av dem
En kompis sa till mej att det på fredag klockan 21 på 6:an kommer en vampyrfilm som liknar VtR... och inatt klockan 3 typ på nån kanal kommer det också en vampyrfilm... den är nog inte lik VtR på något sätt... men det är en vampyrfilm...

//Emil "Kanturi" Nises
 
Top