Jag förstår inte ens frågeställningen.
Innan man ens går på buffé finns det massor med regler man ska följa ens för att gå på restaurang, eller ens sitta vid ett matbord. Dessa brukar sammanfattas vid "gott bordsskick".
Har man inte ett gott bordsskick har värden rätt att kasta ut en. Och detta har ingenting att göra med om det är buffé eller ej.
Ett par av de sakerna som tas upp i den här tråden har faktiskt ingenting med buffé att göra, utan har med bordsskick att göra.
- Man slår inte sönder saker.
- Man tar normala portioner på tallriken (detta har ingenting med hur många portioner man tar).
- Man står inte och plockar delar av en maträtt (har någon blandat en sallad bestående av isbergssallad, gurka och tomat står man inte och plockar bara tomaterna). Antingen tar man alla ingredienser i en maträtt eller så tar man inte maträtten alls. Skulle det föreligga speciella skäl, som att man är allergisk, ska man ha talat med värden i förväg om detta så att värden har en möjlighet att skaffa allergifria alternativ.
- Man äter upp maten man tagit, SPECIELLT om man tagit maten själv och inte fått en färdig tallrik serverad.
Folk som inte har något bordsskick ska inte ens få sätta sin fot på en restaurang, de får äta med grisarna i svinstian (men det är tveksamt om ens grisarna vill ha med dem att göra).
Om vi nu har sparkat ut folk som inte kan uppföra sig - vad är problemet?