Nekromanti Är du redo för ett hjälte-rollspel?

Lightwing

Veteran
Joined
2 Nov 2010
Messages
15
Location
Jönköping
Hej,
Är du redo för ett hjälte-rollspel?

Jag och Amroth har samtalat om att dra igång ett rollspel utifrån Mutants and Masterminds med lite inspiration från Paragons-setting. I en värld lik våran, med vanliga människor, då det finns några få som har superkrafter. (Inspirerat bl.a. av tv-serien Heroes, rollspelet Mutant Hero Blues...till vilken serietidning som helst.)).

Jag har skrivit ett "intro" som kanske kan inspirera och presentera settingen. Tror det kan bli skoj!

Mer info. finns efter intro-texten.

---INTRO---

Det är en regnig eftermiddag och du är på väg hem från arbetet. Du får en känsla av att någon följer efter dig och vänder dig om. Ingen där. Du återgår till dina tankar om din kraft. Du har förmågor som du inte visar någon. Hur kommer det sig att du har någon sorts superkraft? Är du ensam om detta? Finns det något syfte med att det är just du som har den? Du funderar lite på situationen då du först upptäckte att du hade förmågor som är utöver det vanliga. Känslan återkommer igen. Någon följer efter dig. Du har haft känslan ofta på sistone. Du känner dig bevakad. Av vem? Varför? Är det inbillning? Nej, det kan det inte vara… Du vänder dig om igen. Fortfarande ingen. Du svänger in på en mer ödslig gata. Om någon följer efter dig tänker du ta reda på vem och varför. Du tittar efter i riktning mot en bakgata i närheten för att vara säker på att platsen är tom, tittar bakom dig för att vara säker på att ingen ser dig och precis när en buss passerar så hoppar du in på bakgatan. Plötsligt står någon där. En man med hatt och rock. Han nämner ditt namn. Hur kan han veta vem du är? Hur kom han dit så snabbt? Hur kunde han veta var du var på väg?

”Du kan se mig som en budbärare…Jag har ont om tid och säger detta bara en gång så jag ber dig att lyssna” Säger han… ”Det finns fler som du. Fler som har krafter, men ni är alla i fara. ”Utrotarna” är ute efter er. Deras ledare har kommit över ett register på vilka som har krafter och vill ha en unik armé för att få inflytande och vill krossa de han inte har användning för. Du är en av dem som han vill krossa.”

Du funderar på vad han snackar om men han verkar inte bry sig om din förvåning utan fortsätter. ”Till sin hjälp har Utrotaren ett företag som utåt sett är ett ekonomiskt vinstdrivande företag men som också specialiserar sig på att tillfångata och eliminera individer med krafter…Mitt uppdrag är att samla upp några utvalda som kan stoppa Utrotarna. Här ta det här kortet. Kortet leder till samlingsplatsen. Förutom deras ledare måste du vara vaksam mot tre individer. Kopieraren som kan skapa flera versioner av sig själv, Atomic som skjuter dödlig laser från sina armar. Den tredje är en spion, en förädare mitt ibland oss…”

En svart minibuss dyker upp och stannar till vid trottoaren. Ett flertal personer beklädda med solglasögon och svarta rockar närmar sig. De är beväpnade med automatvapen och en del av dem har batongliknande elektroniska objekt som antagligen kan ge elchockar.
”Jag måste vidare nu. Lycka till!” Mannen försvinner mitt framför ögonen på dig. Var tog han vägen? Är det här något sorts skämt?

Det är ingen tvekan om att de är ute efter någon. Du lägger märke till att en kvinna går i täten, hon verkar leda den fientliga gruppen. Hon bär någon sorts glasögon som verkar observera värme och riktar armen mot en av husväggarna och ett grönt sken lämnar hennes hand och någon träffas och faller. Det måste vara den osynliga budbäraren! Han är träffad! Du närmar dig för att komma till undsättning. Kvinnan tar av sig de värmesökande glasögonen och tittar mot ditt håll och pekar. Det dyker upp ännu en svart van och en till. ”Döda den andra också sedan tar vi itu med samlingsplatsen!”, ropar kvinnan. Du väljer att inte möta gruppen som ser fientlig ut och tar dig iväg för att hitta samlingsplatsen.

I flykten undersöker du sedan kortet du fått. Du känner till symbolen på kortet. En känd transportfirma. Samlingsplatsen verkar vara en lagerbyggnad inte så långt därifrån. Du går in i lagerbyggnaden och ser att det finns fler folk där, dock inte många. Frågor väller upp inom dig. Vilka är Utrotarna? Hur gick det för budbäraren? Vilka är Kopieraren, Atomic och förädaren? Ett ljud hörs utanför. Det är fordon som stannar till utanför en bit bort. ”Dom är här!"
---Slut på Intro---



---YTTERLIGARE INFO---

---Setting och story---
Jag tänker mig att uppdraget blir för en mindre grupp hjältar att försöka hitta ledaren för Utrotarna samtidigt som de håller sig undan fara ibland och använder "anfall är bästa försvar" andra gånger. Det blir en delvis katt-och-råtta-lek då de stundvis stöter på Kopieraren och Atomic och hela tiden funderar på vem som är förädaren. Tills denne visar sig och blir ytterligare en farlig motståndare. Jag tänker mig också att de olika "skurkarna" ofta anfaller var för sig till en början och att faran trappas upp. Till en början kan hjältarna möta bara några solglasögonprydda agent-wanna-be-"Utrotare". Stundvis blir det lite mer actionfylld kamp och andra gånger blir det mer läge att hålla sig undan eller försöka hitta information.

Tänker mig också att vissa civila är motståndare till "hjältarna" medan andra tycker det är häftigt, ytterligare några bryr sig inte alls. Att personerna brottas med en inre kamp om det är rätt att använda sina krafter eller om dom borde hålla tillbaka dom och hålla det hemligt kan också vara en del av det hela. Kanske till och med att krafterna har en baksida ibland...

---Vem spelleder?---
Jag kommer axla manteln som spelledare för det första äventyret för att ge lite känsla av settingen och sedan kommer Amroth ta över. Vi skulle kunna dela upp det i små uppdrag där vi turas om att spelleda, på så sätt får vi möjlighet att forma historien tillsammans och det kan få plötsliga men intressanta vändningar. Är nog rätt flexibelt att spela och antalet folk som är med kan variera.

---Hur utför vi detta?---
Vi kommer använda oss av chatt, antagligen bakerstreet.


Är det fler som är intresserade av att joina oss?

Tveka inte, hör av er!
 

Halvtand

Warrior
Joined
13 Oct 2008
Messages
250
Location
six feet under.
Det här verkar häftigt. Jag kan ju försöka vara med på första äventyret iaf (har lite konstiga jobbtider). Har redan en superhjälte planerad. Hade ni tänkt köra med regler, stats och tärningsslag eller bara leka?
 

Amroth

Veteran
Joined
25 Feb 2007
Messages
28
Vad jag vet så har vi tänkt att köra med regler, troligen Mutants and Masterminds 2nd edition.
 

Halvtand

Warrior
Joined
13 Oct 2008
Messages
250
Location
six feet under.
Aha, aldrig spelat det, får se om jag kan hitta det någonstans och lära mig det. Jag tänkte mig en blind telekines, är det möjligt?
 

Amroth

Veteran
Joined
25 Feb 2007
Messages
28
Det funkar nog, men hur ska du kunna flytta föremål om du inte ser dem eller vet var de är?

Är du säker på att att du inte vill spela en blind tele-kines? Expert på TV och telefoni. :gremwink: (Ok den var dålig...)
 

L. Lawliet

Veteran
Joined
6 Dec 2008
Messages
11
Jag är också intressera. Had tänkt mig en hjälte som är lik vår favorit(I alla fall min) maskerade hjälte Batman :gremsmile:
 

Halvtand

Warrior
Joined
13 Oct 2008
Messages
250
Location
six feet under.
Tänkte att han kanske kan känna sig fram med hjälp av telekinesen. Men idén lämpar sig kanske bättre för friform när man kan leka lite mer med hans blindhet. Vilken powerlevel ska vi egentligen ha förresten?

Funderar nu på antingen en teleportare eller kanske en illusionist. Hur som helst kommer jag vara en smärta i baken.
 

Halvtand

Warrior
Joined
13 Oct 2008
Messages
250
Location
six feet under.
Bara för att ärketyperna är på lvl 10 betyder inte det att vi kommer vara det. Med tanke på introt väntar jag mig nästan lägre powerlevel.
 

Lightwing

Veteran
Joined
2 Nov 2010
Messages
15
Location
Jönköping
Japp, regler kommer tillämpas. Blir max level 10. Första äventyret kommer dock ha störst fokus på story och setting.

Då har vi ett litet lagom team än så länge, Det är fortfarande möjlighet om fler vill joina. Jag skriver vilka som visat intresse än så länge. Hör av er om jag missförstått ert val:

Amroth:
Pyrokineticist

L. Lawliet:
Dark Avenger

Halvtand:
Teleporter eller Illusionist

Lightwing:
Speedster (eller Energy Controller)

Melin:
Physical Booster

Vilken tid och dag ska vi spela det första äventyret, förslag?
 

L. Lawliet

Veteran
Joined
6 Dec 2008
Messages
11
Ska vi inte skapa karaktärerna först? Ni GM kanske vilja se våra chars sheet? Och så undrar jag, hur ska det funka ihop med min hjälte? Han har ingen superkrafter som han vill dölja...visserligen kanske hans identitet.
 

Lightwing

Veteran
Joined
2 Nov 2010
Messages
15
Location
Jönköping
Jo, precis, karaktärerna måste skapas. Dock måste vi ändå hitta en dag och tid som passar. Jag har ett "Instant Superheroes Dokument" som visar stats om man inte vill grejja med sådant. Skicka gärna era char sheet till både mig och Amroth.

Precis. Vad gäller en "Dark Avenger" så är identiteten något han vill dölja, men det kan också finnas en inre moralisk kamp inom honom, om han gör rätt sak då han tar till allt som krävs, även om det ibland betyder att bryta mot lagen. Hans kraft blir mer att han kan hålla sig dold i skuggorna och att använda fruktan som ett vapen mot skurkarna.
 

L. Lawliet

Veteran
Joined
6 Dec 2008
Messages
11
Kan man byta pistiol mot typ nåt annat? Bumerang eller nåt annat kast vapen :gremsmile:

Den här Dark Avenger är lite annorlunda jämför med Costumed Adventurer. Är det nånting som ni har customize själv? :gremlaugh:
 

Amroth

Veteran
Joined
25 Feb 2007
Messages
28
Den största frågan som måste besvaras gällande "The Dark Avenger" är ju vad som driver honom att slåss på "Supers"-sida. Varför vill han dras in i det här? Har han något otalt med Företaget?

Fråga angående settingen: Försöker de gömma sina krafter? Har de dräkter?

Ja jag vill spela en "Eld-Grabb".

Jag skulle även vilja tipsa om det här ifyllningsbara formuläret:
Spara den på datorn genom (Spara länk som)
 

Lightwing

Veteran
Joined
2 Nov 2010
Messages
15
Location
Jönköping
L. Lawliet said:
Kan man byta pistiol mot typ nåt annat? Bumerang eller nåt annat kast vapen :gremsmile:
Ja, det går nog bra, men stats kommer då ha likvärdiga fördelar/nackdelar som pistolen, antar jag.
 
Top