Nekromanti Ämne: SRR- Krönika del 3. Vattenjakten

dream

Hero
Joined
18 May 2000
Messages
1,030
Location
Portsmouth, England
Ack och ve! Varför ska alltid sådant här hända mig? Aigira, vår gupps ledare, verkar allt tydligare lämna sitt hjärta i min famn! Jag ska inte falla för frestelsen! Det har jag svurit!

Vi återvände från vår expidition till Tresti med handelsavtalet klappat och klart, och något oroliga sinnen. På vår väg stötte vi nämligen på en totalt demolerad och nedbränd by, i vilken vi på ditfärden inhandlat kläden passande detta klimat. Vi misstänkte det stora drakodjuret som bakomliggande orsak till dessa händelser, och önskade att han ännu inte hunnit till Bosi Jadar.
Så var heller inte fallet, utan istället mötte vi i staden en lycklig Mirion, som när vi överlämnade avtalet meddelade att vi skulle avresa mot Gondor redan nästkommande dag.
Något sorgsna till sinnet av dessa nyheter tog vi oss till en eminent restaurang för ett sista mål mat i främmande land. Naturligtvis försökte Aigira tuta i mig oheliga mängder alkohol, otvivelaktigen för att grov utnyttja mig i intoxinerat tillstånd. Kvinnor styr, det kan jag acceptera, men när de börjar se oss män som mindre värda och tillika dumma också, då får det vara nog! Hon lyster säkerligen ändå bara efter min kropp, utan hänsyn till mitt fagra sinne!
Något avigt inställd efter denna högst osedliga kväll gick jag tidigt i säng, så icke mina kamrater, som gjorde stadens gator osäkra långt in på småtimmarna. Det ska tilläggas att jag njöt i fulla drag dagen därpå, av att se dem i sådana ömkliga tillstånd.
Efter vissa betänkligheter och en god frukost besteg vi dock skeppet, och lämnade Bosi Jadar bakom oss.

Seglatsen flöt (sic!) på bra den första tiden. Vi färdades ständigt norrut, utan andra incidenter än att Mel hävde ur sig en hel harang falskheter angående dvärgarnas lynne. Som vi alla vet är dvärgar giriga, småsinta och ondskefulla. Det berättas i Khand om hur de offrar människobarn till solen! Vi skulle aldrig begå sådana grymheter, de yngsta offren till mångudinnan är säkert 12-13 år gamla!
Mel verkar alltså vara en skum typ som frotterar med allehanda halvdjuriske männer. Till mitt försvar i debatten kom dock Watkab, vår alviske jägare, inte heller han verkade hysa några varmare känslor för halvmännen, och min aktning för honom steg avsevärt.

Vi drabbades omsider av en storm. Havet är icke mitt gebit, så jag höll mig stadigt under däck så att jag slapp se eländet.
Stormen verkade vara under kontroll dock, tills vi nära på rände rakt in i några rev. Vi lyckades undvika dem bara för att braka in bland några klippor och gå på grund.
Det visade sig vara så turligt att vi kört in i en skyddad vik dock, men skeppet skulle ta ett par dagar att reparera och få bort från klipporna i vilket fall. Dessutom rådde en brist på färskvatten ombord, varför vi ombads spana av området efter potentiella vattenkällor.

Sagt och gjort, vi gav oss ut i den okända terrängen och fann edanst en tredjedels timme senare en öppning ner i marken varur fukt stömmade. Vi klättrade ner, och efter ytterligare ett schakt fann vi en underjordisk ström, vilken vi följde bara för att finna att den otippat nog kom från en underjordisk, murad fördämning längre uppströms. Bredvid denna fördämning fanns en kaj och från denna ledde en trappa uppåt.
Efter viss tvekan följde vi trappan och kom så småningom fram till en dörr som visade sig leda ut till en sandbeströdd ruinstad mitt i en dold dal! Sådant här hör man endast talas om i sagorna på min ära!
Nåväl, vi undersökte delar av staden, närmare bestämt de delar som verkade utgjort försvarsanläggningen, och där fann vi en mystisk svart metallport vars alviska inskriptioner påstods betyda att endast alver fick passera.
Watkab öppnade porten och vi klev på, då vi icke är roade av vidskeplighet.
En sal fylld med vapen bredde ut sig där innanför, Sablar, svärd, sköldar, bågar, allt en stridsman tänka sig kan kort och gott... Efter ett par timmars botaniserande såg vi det nädvändigt att lämna staden för att meddela om att vatten var funnet, men inte förrän vi upptäckt en perfekt klotformad svart kristall i en kista i rummen. Jag är inte säker, men har tror att Mel lade beslag på skönheten.
På vår väg tillbaka belv vi överfallna! Orcher strömmade från väggarna tycktes det, varifrån de kom vet jag ännu icke! Strid blev det dock, och på sämsta möjliga sätt dessutom, då Watkab bet i sanden, och Carnil näranog likaså. Till slut lyckades vi, inte utan viss hjälp av mig själv, ha ner de ondsinta bestarna, och pyssla om våra sårade.
Sålunda återvände vi till skeppet med nyheterna om vattnet, och ett par dagar senare lade vi åter ut, på väg mot Gondor med fyllda vattentunnor och lagat skepp!



[color:green] //Dream </font color=green>
-------
<A HREF="http://www.offplanet.net/dreaming" target="_new">http://www.offplanet.net/dreaming</A>
 

Countess_Malin

Veteran
Joined
6 Aug 2001
Messages
58
Location
Lund, Sverige
Det är alltså som jag misstänkt en längre tid... Att alla männen i sällskapet har fallit för Aigiras fagra yttre, men nog finns det en man som står över sådant ytligt trams.

Jag måste ju bara påpeka så att eventuella läsare av manuskriptet i framtiden inte får felaktiga ideér, vi vet nog alla att det är jag, Carnil, som är den store krigskämpen av oss alla! Hade ni gett mig mer tid så hade jag utan minsta problem löst fler orchers "magproblem".

Ack, om bara min familj kunde se mig nu, då hade de säkert tagit tillbaka alla hemskheter de sagt mig och tagit in mig med öppna armar...
 

Adragoor

Warrior
Joined
24 Jun 2001
Messages
260
Location
Lund, Skåne
Så underbart att ha att göra med spelare som är så engagerade att de sysslar med att utveckla sina RPs personligheter mellan spelmötena! På ett forum dessutom...

Krönikan med kommentarer kommer att bli en utmärkt liten skrift i dialogform så småningom...
 

Anders

Hero
Joined
1 Apr 2001
Messages
822
Location
Göteborg
”En sal fylld med vapen bredde ut sig där innanför, Sablar, svärd, sköldar, bågar, allt en stridsman tänka sig kan kort och gott... Efter ett par timmars botaniserande såg vi det nädvändigt att lämna staden för att meddela om att vatten var funnet, men inte förrän vi upptäckt en perfekt klotformad svart kristall i en kista i rummen. Jag är inte säker, men har tror att Mel lade beslag på skönheten.”

Ja kära läsare, vid det här laget så kan ni sannolikt själva gissa vem som inte utan vidare föll handlöst för de vackra tingestarna utan behöll huvudet kallt nog för att också leta igenom denna plats mer noggrant. Under några stenar fann jag sålunda den vackra svarta kristallen och över min döda kropp kommer Mel att få lägga sina giriga vantar på den. Förvisso är han en trivsam och välmenande själ, men hans slösaktiga vanor och godtrogna sinne gör att stenen lätt skulle kunna falla i orätta händer.

”På vår väg tillbaka belv vi överfallna! Orcher strömmade från väggarna tycktes det, varifrån de kom vet jag ännu icke! Strid blev det dock, och på sämsta möjliga sätt dessutom, då Watkab bet i sanden, och Carnil näranog likaså. Till slut lyckades vi, inte utan viss hjälp av mig själv, ha ner de ondsinta bestarna, och pyssla om våra sårade.”

Dagor, liksom jag själv, lyckades efter vissa inledande problem nedkämpa sin motståndare med bravur. Ett välkommet besked då jag och mina vänner några timmar tidigare sett en ömklig figur i panik ligga och krama sin madrass medan vågorna gick höga runt vårt skepp. Onekligen tycks han vara ett får i ulvakläder, eller om det är tvärtom; en intressant figur minst sagt.

Allt för stunden...

/Aigira
 

Anders

Hero
Joined
1 Apr 2001
Messages
822
Location
Göteborg
Minsann, den gode Karnil är en insiktsfull herre. Det var alltså inte bara jag som drog vissa slutsatser då Mel, grön i ansiktet av sjösjuka, ändå försökte ge ett tappert intryck genom att spela på sin flöjt till min ära.

Jag ska snarast diskutera vår vän Dagor med Karnil. Den tillgivenhet och respekt Dagor visar mig, ihop med hans tveksamma hänvisningar till någon diffus bakgrund, gör att jag misstänker att det egentliga skälet finns inom honom… Jag återkommer i ämnet så snart jag fått klarhet i om Dagor är ännu en i raden av beundrare, eller faktiskt har andra skäl för sitt förhållningssätt.

Allt för stunden…

/Aigira
 

Countess_Malin

Veteran
Joined
6 Aug 2001
Messages
58
Location
Lund, Sverige
Jag har fått höra diverse utsagor om att det kanske inte alltid är så smart att plocka på sig allt man ser... Man kan ju hoppas att kristallkulan är så oskyldig som den ännu så länge verkar vara.
 

Countess_Malin

Veteran
Joined
6 Aug 2001
Messages
58
Location
Lund, Sverige
Även om vår vän Dagor verkar allt annat än oskyldig och lugn emellanåt, så kan jag väl ändå inte tänka mig att han skulle ha smutsigt mjöl i påsen. Än så länge tror jag att han beundrar dig helt enkelt, du verkar ju trots din fagra yta ändå ha något vettigt därunder. Men, ack, jag håller mig nog på min vakt, kvinnor kommer långt ifrån första platsen på min intresselista.
/ Carnil den Stolte
 

Foggmock

Myrmidon
Joined
26 Aug 2000
Messages
4,596
Location
Malmö
har du läst fälltävlingen på Rävsvansförlag? till Playelf..
"Fällan består av en döskalle i bergskristall, bestruken med något som regaerar med handsvett och bildar ett utomordentligt Epoxylim i processen."
e de inte sadistiskt så de förslår? /images/icons/laugh.gif

Jag vet att jag har rätt!
 

Elias_UBBT

Veteran
Joined
14 Jun 2001
Messages
80
Location
Lund
Jag tycker förvisso att påhoppen på mig är enorma på detta forum, men jag skall hålla mitt lugn!
Grön av sjösjuka? Sådant prat! Jag var den enda som var modig nog att uppehålla mig uppe på deck och se stormen i vitögat!
Och vad äro detta prat om männen i vårt sällskap, att de skulle falla för Aigira, ha, hon äro bara en kivnna av de dödliga, en enkel dunlending...måhända har hon ett fagert yttre, men det hjälper icke mycket det!
Möjligtvis är de andra, detta undetaget den ädla wathkab, alldeles för svagsinnade för att stå emot något så yttligt, men vi odöliga faller icke i dessa fällor.

/Mel

------------------------------
Dum vivimus vivamus
Elias
 
Top