Nekromanti Vilken svensk rollspelsvärld skulle ni helst leva i?

Conan

Swashbuckler
Joined
15 Aug 2000
Messages
2,085
Premiss: ni måste pausa ert nuvarande liv för att leva ut ett helt människoliv i svensk rollspelsvärld.

Ni kommer starta som hyfsat resursstarka och lyckade 25-åringar med en typiskt äventyrarprofil.

Jag skulle nog välja Eons mundana, tillräckligt avancerad för att vara njutbart, och med otroligt mycket häftiga saker att upptäcka.

Alternativt Neotechs värld av rena bekvämlighetsskäl.
 

Mundo

Myrmidon
Joined
7 Jan 2010
Messages
3,674
Location
Eslöv
Har vi något rollspel som existerar i princip helt utan fantastiska grejer där jag bara kan fortsätta jobba på Lagerhaus? Kul att besöka Mundana och bli bränd på bål av någon nitisk inkvisitor för att jag råkade börja prata om mobiltelefoner liksom...
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,564
Location
Rissne
Inget fantasyspel såklart. Eller postapok. Båda de genrerna tenderar att vara alltför primitiva. Hell, jag tycker ju att 2017 är lite för primitivt egentligen.

Men jag funderar på om inte Rotsystem skulle vara något. Ger man bara fan i att jobba som frilansare så har man ju ändå något slags basinkomst och mat på bordet varje dag, liksom. Och så får man väl vara lite försiktig och undvika cyberpunkgängen helt enkelt.

EDIT: Evolutionens Barn vore heller inte fel, utifrån ungefär samma premisser.
 

Zadrith

Hero
Joined
14 Feb 2002
Messages
1,228
Location
Tranås
Naturligtvis ett fantasyspel. Troligen Hjältarnas tid i så fall på grund av jämlikhet både mellan folkslag och kön där. I EONs Mundana skulle jag vara konstant förbannad och antagligen sluta på bålet.
 

Minimoni

Homelander
Joined
6 Mar 2003
Messages
3,324
Location
Karlstad Sverige/Hiroshima Japan
Vilken värld som helst där det finns möjlighet att antingen via magi eller teknologi, leva i evighet. Jag har en enorm dödsångest och mår dåligt bara jag tänker på att jag varje dag blir äldre. Låter fjantigt jag vet men jag har så många vänner som dött i förtid att det helt enkelt har skadat mig mentalt.

Så antingen Mundana, Trudvang eller något av Kranks spel där transhumanism existerar.
 

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
17,010
Location
Ereb Altor
En lyckad och resursstark 25-åring i 1870-talets New York? Det låter lockande! Så Western då alltså! Och, jag ska erkänna att jag powergejmar lite här. Jag hade tagit båten till Le Havre efter ett tag och skaffat en lya i Paris. Paris på 1870-talet? Ja, jag dör hellre av absint än orcher om man säger så...
 

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,108
Måste väl bli Äventyr! Baserat på mina spelpass med dottern och hennes polare (4-5 år) så är hjältarna alltid störst, bäst och vackrast, har obegränsat med magi och resurser och alla vill vara kompis med dig, även de flesta skurkarna.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,370
Alltså, Pyrisamfundet såklart (helst Järnringens version). Det är inte så mycket att diskutera.
 

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
7,903
Location
Nordnordost
The Daughters of Verona. Det slutar med bröllop och kalas, underförstått leva lyckliga i alla sina dar. Känns rätt lagom.

Annars tror jag faktiskt att det finns värre ställen att bo på än i den odödlige kejsaren av Yozhnins rike från Höstdimma. Visst, jag förväntas dyrka honom som en gud, och adeln är hyfsat inavlad vi det här laget. Men det är OK, han är ju faktiskt odödlig. Annars så föredrar han att undvika krig, Evighetens Brödraskap hålls kort och resurser fördelas hyffsat jämnt över befolkningen.
 

Rangertheman

Swashbuckler
Joined
15 Dec 2015
Messages
3,149
Tant Ragnar;n267258 said:
Måste väl bli Äventyr! Baserat på mina spelpass med dottern och hennes polare (4-5 år) så är hjältarna alltid störst, bäst och vackrast, har obegränsat med magi och resurser och alla vill vara kompis med dig, även de flesta skurkarna.
Dottern är redan en karaktär i Masona (Prinsessan Alice Elicia II) så där hade jag också valt att leva. Å andra sidan har hennes föräldrar där tillfångatagits av gråalver, så det är kanske inte odelat positivt. Men den modiga prinsessan kan säkert befria mig :)
 

Mekanurg

I'd rather be different than indifferent.
Joined
17 May 2000
Messages
7,885
Location
Port Kad, The Rim
Lemuria, gärna som agent för Nationernas Förbunds Lemuriakommission. Kämpa mot illasinnade organisationer i den outforskade vildmarken.
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
5,224
Tänkte också Western som Måns så länge jag kan få tillhöra enockså hyfsat privilegierad klass.
 

Khan

Kondottiär
Joined
23 Apr 2014
Messages
4,266
Supergänget!

En färgglad värld med mys, pys och gladvåld där man ingen kan dö, men skurkarna alltid hamnar i finkan. Jag är för.

Jag älskat att äventyra i Mundana, Chronopia, WoD och många till. Men bo där på allvar? Hugaligen...
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
5,224
Henke;n267283 said:
Inte KULT iaf :)
Jag tänker annars att Kutulu kunde vara myspysigt så länge alla undersökningar misslyckas och inget mytiska blandar sig i... :)
 

DeBracy

Eventuellt helt fantastisk
Joined
21 May 2003
Messages
5,722
Ävenyrarprofil? Men... det skulle ju vara jag. ^^

Jag skulle välja att leva på ön från mitt rollspel Ön. Låna socker från grannen, reparera vindkraftverket, spela grammofon, kliva ombord på en båt när ön till slut håller på att sjunka.
 
Top