Nekromanti Första och senaste rollspelet

Paal

Imaginär fantast
Joined
10 Nov 2011
Messages
1,367
1. Mutant 2089, så fort det dök upp i leksaksbutiken. Brorsan hade redan Drakar & Demoner -87 som vi spelat en del och jag hade tittat lite i en kompis gamla Mutant, men detta var nytt och häftigt och hade en svart låda!

2. Lite osäker men tror det var Ensamma Vargen-boxen. Tänkte att det kunde vara lagom att spela med barnen, men sen backade jag Äventyr-kickstartern och tror jag inväntar de böckerna och börjar indoktrineringen med dem.
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,551
Location
Rissne
da_bohz;n262208 said:
1. Vilket var det första rollspelet du köpte?
Jag tror att jag köpte grundboken till Mutant Chronicles begagnad när han som ägde den skaffade andra utgåvan.

Varför? För att det var det vi spelade.

Annars var mitt första butiksköp Rifts och In Nomine.

Varför? För att de hade snygga omslag, och jag gillade känslan när jag bläddrade i dem. Det var bara In Nomine som faktiskt blev spelat...

da_bohz;n262208 said:
2. Vilket var det senaste rollspelet du köpte?

Förtydligande: Endast riktiga inköp av rollspelens grundböcker (core rulebooks) är relevanta här. Det kvittar om det är en fysisk eller digital utgåva så länge du fått produkten. En aktiv kickstarter du precis backat är alltså inte inkluderat här.
Oj, DET blir svårt. Jag minns faktiskt inte vilken kickstarter som levererade senast. Kanske fick jag en PDF av Stars Without Number Revised Edition senast?
 

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
7,901
Location
Nordnordost
Det är ju snart trettio år sen, och jag fick en del rollspel av mina föräldrar innan jag började köpa sjäv, men jag TROR att Nya Mutant var det första som jag köpte för sparade veckopengar.

Senaste köpet var Zweihänder - Grim and Perilous RPG. Som dock har förblivit oläst, men det ligger i att-läsa högen, jag måste bara sluta skriva rollspel ett tag för att kunna ta mig genom det, fet bok.
 

anth

Vetefan
Joined
24 Feb 2003
Messages
10,271
Location
Fjollträsk
Första rollspelet var ADnD. Jag var så liten då att jag bara hade månadspeng så jag fick köpa en grundbok i månaden.

Senaste rollspelet var Conan 2d20 av Mophidiüs. Har inte hunnit läsa det ännu, men ska jämföra det med Conan d20 av Mongoose.
Roligast med Conan 2d20 är att vår forumsredaktör finns omnämnd i boken.
 

cogitare

Swashbuckler
Joined
9 Mar 2005
Messages
2,144
Location
Lund
1. Mitt allra första rollspel var Mutant 2089. En kompis hade lagt beslag på DoD och då vi inte ville ha dubletter i gruppen var det Mutant som gällde för mig. Detta fick jag dock i julklapp om jag minns rätt. Vad jag kan ha köpt för rollspel först vet jag inte riktigt? Efter Mutant var det mest att köpa moduler till det som jag definitivt gjorde när plånboken tillät men att sedan köpa ett nytt rollspel. Men min gissning är Sagan om Ringen Rollspelet (SRR) eller Palladium Fantasy (från Spel & Sånt katalogen så klart).

2. Blades in the Dark. Föll stenhårt för pitchen. Men sedan blev det så försenat att jag tappat sugen när det väl landade i brevlådan så boken ligger där hemma någonstans utan att jag mer än bläddrat lite i det tyvärr...

Cog.
 

gustaf s

Warrior
Joined
11 Dec 2012
Messages
263
Location
Göteborg
1 Jag vet inte. Antingen Drakar och Demoner (den versionen som var aktuell något år in på 90talet, ni som tycker det är viktigt vet säkert vilken det är), som köptes nytt på B&W i Skara. Eller Mutant RYMD från en som köptes av en kompis. Kan inte minnas vilket som köptes först. Vi spelade det senare en hel del först, men om vi bara lånade eller faktiskt hade köpt det, det är frågan.

2 Dance of the Damned. Inte så mycket att säga om. Nuförtiden är det ju med få undantag bara att trycka på några knappar. Kablam. Verkar ascool iallafall.
 

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
17,007
Location
Ereb Altor
1. Sagan om Ringen. Mitt 12-åriga jag borde känna någon form av agg över den helt ogenomträngliga regelmassan, men inte! Jag var såld!
2. Senaste jag köpte? Blades in the Dark kanske?
 

Henke

Avdankad Konventsarkeolog
Joined
8 Mar 2009
Messages
4,297
Location
Kullavik
1. Drakar och Demoner 2.1 (1985)
2. Witness the murder of your father and be ashamed young prince
 

daflum

Veteran
Joined
21 Jul 2011
Messages
159
Location
Hjärtum
1. Vill säga DoD6 som jag köpte massa moduler till, men eftersom det var petigt så säger jag Mutant: Undergångens Arvtagare, valet stod mellan det Western 3 och Eon 3 tror jag och såhär i backspegeln ångrar jag mig inte ens sekund.

2. Hmm Elysium till Mutant år noll tror jag. även om jag inte vet om det egentligen borde räknas som en core-book i och med att det egentligen är en fristående expansion men oh well. Mycket trevligt att läsa och förhoppningsvis kommer det vara roligt att spela också, hitills har inte år noll och genlab alfa gjort en besviken.
 
Joined
22 Sep 2011
Messages
1,420
Location
Malmö
1. SRR var mitt första spel , fast jag tror jag fick det i julklapp. Sen ärvde/lånade vi DoD, Mutant och Chock från polarens storebröder. Den första regelboken jag köpte för egna pengar var Eon.

2. Räknas Elysium som ett eget spel i så fall det annars Coriolis.
 

Janke

Lagen
Joined
6 Feb 2015
Messages
35
Location
Skåne
Mutant: Undergångens arvtagare var det första rollspelet jag köpte, genom något erbjudande i en Codex-tidning. Jag hade spelat Eon tidigare, ville spelleda något själv och blev övertygad av annonsen!

Rotsystem var det senaste rollspelet jag köpte, tack vare att hela boken finns som PDF gratis kunde jag kolla igenom den och se att det var värt att köpa i fysisk form.
 

Nässe

Myrmidon
Joined
3 Jan 2006
Messages
3,607
Location
Malmö
1. Just "köpte" är ju svårt. Mitt första rollspel var Chock men det fick jag i julklapp. Kanske köpte jag första versionen av Western med egna pengar? Fast, nej det var nog en födelsedagspresent. Hmmm. Kanske första versionen av Vampire? Minns inte riktigt. Älskade och älskar Chock. Det var mitt spel. Western hade vi också otroligt kul med. Jag SL:ade Vampire-äventyret Ashes to Ashes många gånger- levererade alltid!
2. Jag fick hem Coriolis efter kickstartern, så det ska väl räknas? Har aldrig spelat det och är inget fan av SF men jag ser fram emot att läsa kampanjen :)
 

soda

Warrior
Joined
13 Feb 2014
Messages
312
1. Drakar och demoner (Chronopia), eller jag kanske fick grundboken i födelsedagspresent? Tidigare versionen hade precis utgått.
?2. Forbidden lands! (fast på svenska) Fyllde precis i någon sorts formulär om vad jag vill ha.
 

luddwig

Lawful evil
Joined
30 Jan 2013
Messages
5,557
Det första rollspel jag köpte, och inte fick i present, var andra utgåvan av Star Wars D6. Det spelades sedan flitigt under många år.

Det senaste jag köpte var ett begagnat 2300AD, och det köpte jag enbart för att komma över några tillbehör som följde med. Om någon är sugen har jag alltså en grundbox till 2300AD att sälja.

Senaste nya rollspel jag köpte var nog Coriolis som jag borde läsa och som jag hoppas få tid till att spelleda.
 

Organ

Out of time, out of mind
Joined
6 Jun 2001
Messages
5,495
Location
En mälarö
Mitt första rollspel var Drakar och demoner v1. Fast det räknas nog inte då jag faktiskt inte ägde en korrekt version av spelet utan bara ett kopierat häfte som en polare fixade på sin farsas jobb. (Då tyckte jag det var en skitbra deal! Jag slapp köpa spelet och sparade hela 129 kr eller vad det nu kan ha kostat 1982! Såhär efteråt så framstår idéen som mindre bra.) Det första spelet jag ägde på riktigt var, tror jag, Drakar och demoners andra utgåva som kom året efter, eller möjligen Sci-fi-spelet Star Frontiers från TSR.

Vilket som var mitt senaste spel är även det lite up for debate. Det senaste jag betalade för var Dungeons & Dragons 5. Om man inte räknar det Starter Set till samma spel som jag köpte begagnat av en snubbe efter det att jag köpt core-böckerna. Men om man även får räkna spel som tillverkaren skänker bort så efter det så borde Zweihänder RPG räknas som det senaste då jag passade på att ladda ner det när PDF-versionen under en period var gratis på DriveThruRPG.
 

Taogoli

Veteran
Joined
11 Dec 2010
Messages
100
Location
Norrköping
Mitt första rollspel var drakar och demoner, första svarta boxen, hade spelat lite med första blå boxen innan. Sedan blev det EDD, gigant, Mutant, Chock osv. fram till tidigt 90-tal.

Senaste inköpet av regelbok var Trudvang från 2001 på tradera för ett tag sedan, till ungarna. Annars har vi mest spelat Mutant UA (med pdf böcker)
Längtar efter att leta fram Chock på vinden och skrämma skiten ur ungarna.
 

Oldtimer

Slava Ukraini!
Joined
5 Feb 2002
Messages
4,297
Location
Göteborg, Lindome
Mitt första rollspel var Dungeons&Dragons (originalreglerna i form av tre små häften i en kartonglåda med träimitation på utsidan)

Mitt senaste rollspel vete sjutton. Jag köper i princip inga rollspel alls längre. Brädspel, ja, men rollspel har jag så att jag klarar mig. :)
 
Top