Rapporter från GothCon

Magnus Seter

Ansvarig utgivare
Staff member
Joined
24 Nov 2000
Messages
12,478
Location
Stockholm
Nu lyssnar jag på livespel där Gestalt-Benjamin spelleder, Moa från Svartviken, Maria och Gustav Ruthgård, och så Röda Pesten rollspelspodd.

Det har tydligen nyligen slaktats hundar. I am schocked!

De spelar tydligen nåt obskyrt rollspel som heter Eon.
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,621
Location
Rissne
Tove Gillbrings pris för Eldsjäl

Silver - Robert Jonsson
Guld - Björn Flintberg
På något sätt passande att ingen av dem var på plats för att ta emot priset – och åtminstone en av dem för att han var för upptagen med sitt eldsjälsarbete. Vem har tid med priser när det finns jobb att göra? =)
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,621
Location
Rissne
Är det här en tråd för Seters rapporter från Gothcon eller en tråd man kan hijacka med sina egna rapporter?

Nån får väl bryta ut det här ifall det är tänkt som det första.

RAPPORT DAG 1

Klev upp ohemult tidigt efter fyra timmars sömn, och åkte in till Stockholms Central. Pendeltågen går timmestrafik och det fanns ingen chans att jag vågade lita på att de skulle gå i tid idag, så jag var på centralen 90 minuter innan tåget skulle gå (30min var för lite mån för mig). Tåget mot Göteborg avgick 08:35 enligt tidtabell, även om det var lite kaos när de inte skyltade vagnarna förrän två minuter innan avgång och skyltade om dem en minut innan. Men jag hittade min plats. Sov och spelade Final Fantasy 7 på Switch större delen av resan.

Kom fram, möttes av kamrat Surukai (medförfattare till Ödesväktarna). Vi åkte hem till kamrat Mask (också medförfattare) och dumpade min packning och åt lite mat. Sedan åkte vi och registrerade oss på konventet. Sen gick jag upp och lämnade japanska böcker till Eloso, och sen gick vi ner och kollade butiker en våning i taget. Sedan fikade vi i väntan på prisutdelningen.

Prisutdelningen var lång men fin. Jag fick gå fram och tacka för två priser jag egentligen inte tycker att jag var rätt person att tacka för, men okej då. Mardrömmar var det ju Gabbie som skrev (jag bara layoutade, pröjsade illustrationer etc). Och exporten till Japan var ju verkligen bara nåt som ramlade i mitt knä. Men kul att vinna grejer! I efterhand önskade jag att jag kommit ihåg att passa på att säga till folk att gå upp och kolla på Kutulugrejerna hos Eloso.

Nåja, jag sitter där imorgon 13-14 iaf.

Efter prisutdelningen gick jag och köpte slipcase-boxen av Masks of Nylle samt brädspelet Blackstone Fortress. Jag har funderat på båda länge, priset var rätt och jag ville inte att nån skulle komma och snatcha upp dem. Så blev det ju förra året… Sen fikade vi igen, sen gick vi och käkade på det kitchiga men trevliga thaistället Moon Thei Kitchen, som jag hittade genom att söka på "food" på google maps. Otroligt sofistikerad sökmetod.

Jag försökte skriva ner vilka jag träffade under dagen för mitt minne är kasst:
  • Robert Jonsson
  • Christoffer Markus Hagström
  • Moa Frithiofsson
  • Gabbie
  • Seter
  • Johan K
  • Krille
  • Lukas Falk
  • Oldtimer
  • DeBracy
  • Anders Gillbring
  • Pappa
  • Vicotnik
  • Lukas
  • Xhakhal
  • Clarence Redd
Det var ungefär i den ordningen jag träffade folk, tror jag.

Jag blandar vilt för att jag inte lyckades minnas folks nick alla gånger. Eller namn. Jag är också helt säker på att jag hade flera samtal och möten där jag inte mindes vem fasen det var jag pratade med, men där jag var för feg för att fråga.

Jag har säkert också glömt folk. Påminn mig gärna.

Några vanliga ansikten saknade jag. Jag tänker att de antingen väl helt enkelt skippar Gothcon, eller så missade jag dem bara. Jag såg också några som jag inte hejjade på och som därmed inte finns i listan.

Hur som helst en bra första dag. Jag är nöjd.

Min plan för konventet är typ att knappt vara där. Jag är inte uppskriven på några pass. Jag är i göteborg för att umgås och spela med mina vänner Surukai och Mask, samt träffas och prata strunt med er forumiter och allmänna rollspels-knäppgökar som jag ju bara träffar typ en gång om år. Prisutdelningen och morgondagens sittning hos Eloso är mina enda inplanerade fasta punkter. Kanske drar jag en till vända i butikerna och makarrummet imorgon, men det är nog typ det.
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,621
Location
Rissne
Jag tycker för övrigt att det var synd att Lemurs festskrift inte vann nå't, även om jag fattar att det kanske var lite för mycket inside baseball för att plocka en massa röster utanför den närmast sörjande kretsen s a s.
 

Ulfgeir

Swashbuckler
Joined
6 Feb 2001
Messages
3,187
Location
Borås, Sverige
Besökte under fredagen. Blir troligtvis inte besök under lördagen.

* Strosade runt i butikerna. Införskaffade en uppsättning "lila" tärningar till The Troubleshooters.
* Snackade för lite med alldeles för få forumiter.
* Drack för lite te. Blev bara 2 koppar.
* Spelledde The Troubleshooters. Mina papper kom i oordning. Hoppas äventyret hamnar på Helmgast sida senare när det är färdigskrivet/redigerat. Mina spelare hade dock kul. Hade ju fördelen att jag spelat just det scenariot tidigare som spelare när spelet speltestades.

Helvete vad dyrt det är att parkera på Hvitfeldska...
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,705
Location
Värnhem, Malmö
Indierummet de har hittils rullat på,
Som mest hade vi sju spelgrupper igång samtidig, rätt bra trots mansfall av spelledare.

Jag fortsätter min trend att få folk att spelleda för oss trots de inte planerat att göra det.

Gothconstabenfår minus poäng för problematik strul, plus poäng för hur bra lösningen blev.

Och extra plus poäng för de bjöd oss på glass som tack för vi arrangerar på konventet
Jag hade ändå lite planerat att spelleda To Serve Her Wintry Hunger, så det var kul att jag fick chansen. Tur att det fanns sax så att vi kunde klippa snöflingor!
 
Top