Pågående projekt

Nero

Warrior
Joined
24 Feb 2014
Messages
270
Tack! Har en hel del inspiration av Vanilla Sky, kombinerat med Matrix ungefär. Sen älskar jag tanken på samberättande och alternativa vägval som i solospelsböcker erbjuder. Linjärt till viss del, men där man starkt kan påverka andra saker i den gemensamma upplevelsen :)
Fint! Gillar båda filmerna, så der låter lovande!
 

Jocher games

Veteran
Joined
12 Jun 2020
Messages
43
Spel jag arbetar på just nu:
  • Oceania 2084 - Ett rollspel baserat på George Orwells bok 1984. Systemet är en kraftigt modifierad version av Control. I dagsläget är det någon vecka ifrån första speltestet och grundsystemet är i ett relativt färdigställt stadie (det finns utkast på discorden, invite code: aGaF4hW ).

  • The Ideals (ännu inte upplagt på itch)- ett brädspel där en som spelare är en ideologi som försöker bli mainstream. Det är ett klassiskt worker placement strategispel, där både ens handlingar och ens resurser kommer från kort som en har på hand eller i spel. Tanken bakom det är att i viss mån förklara eller resonera kring politiken så som den ser ut idag.

  • Edelweiss Piraten - ett rollspel där spelarna spelar tonåriga scouter och motståndskämpar mot nazisterna under andra världskriget.

  • Actual Play inspelning av ett Discworldäventyr som använder sig av "A one in a million chance at adventure" - det är färdiginspelat och skall "bara" klippas. Hoppas på att kunna släppa under februari månad. Spelarna tar rollen av lönnmördarstudenter som skall examineras genom sitt slutprov; deras första officiella uppdrag. Jag är mycket nöjd med äventyret. Det finns lite lösa tankar på att släppa det som ett one-page äventyr.

  • Sen jobbar jag även vidare med samtliga redan publicerade saker, men på lite lägre växel.
 

Brödbane

Kristallkrönikör
Joined
1 Oct 2020
Messages
762
  • Actual Play inspelning av ett Discworldäventyr som använder sig av "A one in a million chance at adventure" - det är färdiginspelat och skall "bara" klippas. Hoppas på att kunna släppa under februari månad. Spelarna tar rollen av lönnmördarstudenter som skall examineras genom sitt slutprov; deras första officiella uppdrag. Jag är mycket nöjd med äventyret. Det finns lite lösa tankar på att släppa det som ett one-page äventyr.
Det här lät väldigt intressant! Hojta gärna när den kommer ut. :)
 

pellejones

Warrior
Joined
8 Aug 2000
Messages
359
Location
Sverige, Uppsala
Mina projekt 2021 + 2022

Bittermarkerna till Svärdets Sång - skrev monsterregler, utfärder och magi-regler och blev faktiskt klar i god tid 😆

Drakborgen - äventyrsmodulen till Svärdets Sång (Forbidden Lands) som var en del av Kickstartern. Har varit färdig ett bra tag från mitt håll men jag väntar på att få se färdiga layouten så jag kan godkänna layout och kolla efter fel...

Shadows over Long Harbour - min egen modul till Svärdets Sång (Forbidden Lands), som var en del av kampanjen vi spelade 2021. Den blev alldeles för stor, 70+ sidor... Har hamnat i det där läget där det typ är färdigt men en karta eller två saknas.

utan namn - ett rollspel i OSR-anda som jag blev inspirerad att göra efter en av tävlingarna här på WRNU. Har bara idén i huvudet men antar att jag plitar ner det snart.

Sen har jag alltid fyra äventyrsideer i huvudet till fantasyspel och call of cthulhu. Allt handlar om tid bara.
 
Last edited:

Mekanurg

You can add up the parts; you won’t have the sum
Joined
17 May 2000
Messages
7,858
Location
Port Kad, The Rim
Jag förtydligar det inlägg jag gjort tidigare i tråden. Q1 och Q2 2022 har jag tre bollar i luften:
  • Runequest Talastar: @JohanL och jag utvecklar den svenska versionen av Runequest, med fokus på regionen Talastar, beläget öster om Dorastor. Fokus blir traktens orlanthi-klaner som dels måste tampas med efterspelet till det stora krig som nyss slutat och dels måste hantera kontakter med det påstridig Månimperiet norröver.
  • Expert Partisan: Johan Okker och jag skriver det legendariska spelet Partisan efter 35 års fördröjningar. Vårt scenario: "Alla meddelanden om att motståndet ska upphöra är falska." Året är 1982 och Warszawapakten ockuperar stora delar av Sverige. På det småländska höglandet bedriver spillrorna av Kronobergsbrigaden, Kalmarbrigaden och Jönköpingsbrigaden, tillsammans med hemvärnsfolk, fria kriget mot de östtyska ockupanterna. I Kalmar organiserar några handlingskraftiga medlemmar av Arla Gryning ("Stay behind") civil underjordisk verksamhet med Stasi i hälarna. Läget är mörkt men inte hopplöst.
  • Dusk and Dawn: Jag har under några år skrivit på denna sf-kortroman som utspelar sig sig på en planet kallad Patchwork World. (Två noveller som utspelas i samma värd finns publicera här -- länk >>> ). Dusk and Dawn är ett dieselpunkäventyr som utspelas i öknar och berg. Jag räknar med att skriva sista kapitlet i februari.
 

entomophobiac

Low Prep High Play
Joined
6 Sep 2000
Messages
8,574
Location
Uppsala
Renskriva one-shots. Tyvärr skrivs och spelas dessa fortfarande i markant mycket högre takt än de renskrivs, så det lär vara ett evighetsprojekt att renskriva dem i praktiken. Skyller på datorbyte för det, eftersom alla filer, fonts, etc., behöver flyttas över från en (för ett år sedan) nedpackad dator. Men en handfull borde hamna på itch.io under kommande månaderna. Allt från flygaress med minnesförluster till rockband som slåss mot aliens och försäkringsrepresentanter som hamnar i Purgatorium genom ett skeppsvrak. (Har faktiskt noll koll på hur många det är totalt.)

[Fantasykampanjspel]. Pågått i flera år vid det här laget och kanske blir det klart i år, kanske om tio år. Målet är att skriva system och kampanj på ett lite annorlunda sätt, skräddarsytt för "min" spelstil, och därför också att utforska vad tusan det ens innebär. "Skriv ditt idealrollspel, fast du måste göra det till fantasy/S&S" var startutmaningen.

Onda människor. Skulle varit GothCon 2020 från början, men kanske GothCon 2023 då? Hur som helst långt ifrån klart, eftersom det tar svinmycket tid att skriva. 18 försvunna kvinnor. Tre misstänkta gärningsmän. Fem FBI-agenter som förväntas luska ut vem, vilka, eller om någon av de tre är skyldiga till försvinnandena - och de har fyra timmar på sig. Baserat på polisarbetet kring 70-talets våg av seriemördande män. Saknas fortfarande en del "bevismaterial", även om strukturen och en stor del brödtext är klar.

Best. Skulle vilja göra klart Best 2.0, men eftersom det i min hjärna är "klart" finns inte så mycket driv till det.
 

DanielSchenström

Swashbuckler
Joined
10 Dec 2000
Messages
3,308
Location
Enköping
I början av januari så skapade jag ett skaparschema där jag skrev upp alla aktiva projekt jag håller på med just nu vilket är 11 stycken, och vad målet var för en månads arbete. Målet är kopplat till när jag vill vara klar och/eller antalet jag vill ha när jag ska publicera en samling. Innan detta har jag utgått från en uppskattning baserat på när jag jobbat med det tidigare. Vanligtvis så har jag dock inte arbetat med så många olika saker samtidigt.

Mina 11 projekt är:
Skapa porträtt från mina bilder för uppläggning för allmän användning. 25 stycken/månad.
Skapa kartor från tidigare egna kartor för allmän användning. 9 stycken/månad.
Skapa en färdig rollspelsbild från tidigare alster, kan vara en scen, ett föremål med mera. 1/månad.
Skapa monster
för allmän användning. 1/månad. Inkluderar bild, stats och text i olika format för olika typer av spel, D&D, scifi.
Översätta rollspelssidor. 30/månad. Översätter det jag skrivit på svenska till engelska, och först är ett äventyr och en kampanjmiljö. Sidantalet reflekterar det jag vill ha klart om ett år för att kunna publicera nåt av substans.
Korrekturläsa rollspelssidor. Inget definierat antal, men bör hålla takt med det som översätts.
Rita rollspelsbild till en forumits rollspel. 1/månad.
Måla figurer. 4/månad. Här finns inget tvång eller slutmål utan målet är mer en gissning vad som skulle hinnas med.
Rita seriesidor. 4/månad. Som ovan.
Färglägga seriesidor. Håller på att färglägga några kollegors serie, för eventuell publicering senare i år. 20/månad.
Översätta seriesidor. Har gett ut en serie på engelska tidigare och nu översätter och textar jag om den för svensk publicering. Jag ligger redan 4 nummer före publicering men vill ha det gjort. 20/månad.

Och vad blev facit?
Porträtten är avklarade och inkluderar 19 varianter vilket innebär allt från färglagda versioner till andra hårstilar och miner. Yay!
Kartor blev det 4 av 9 av. Hrrm.
Färdiga rollspelsbilder. 2, så utmärkt!
Monster. Snubblade på mållinjen för att det var så långt att gå till rollspelshyllan och hämta en regelbok. 95% av 1.
Översättning av rolllspelssidor. 14 av 30. ...
Korrekturläsa rollspelssidor. Hann ikapp det jag skrivit vilket var 40 sidor. Absolut ok.
Rita rollspelsbild. Hann inte färdigt och bedömer den som 30% färdig för visning.
Måla figurer. 0. Hade hoppats på 2 åtminstone, de sista två av 50-60 som jag målar åt en kompis.
Rita seriesidor. 0. Oh well.
Färglägga seriesidor. 4 blev klara. Av 20 så betydligt sämre än önskat.
Översätta seriesidor. 0.

Det bästa med detta är att jag nu har en bättre bild av vad jag hinner på en månad och kan justera mina egna förväntningar därefter, och ha mer koll på hur jag ska göra med saker som har en deadline. Februari månads schema kommer se annorlunda ut och jag tänker mig göra nästa avstämning efter 6 månader. Tänker låta bli att göra lika många porträttvarianter så att den tiden löses upp till annat och då jag ligger före med rollspelsbilder så behövs ingen i februari. Den andra rollspelsbilden och färgläggningen av serien är de som ska få den vunna tiden.
 
Top