Pågående projekt

Dimfrost

Special Circumstances
Joined
29 Dec 2000
Messages
8,523
Location
Fallen Umber
Jag skriver det här för att påminna mig själv om vad jag borde jobba på. En lista över pågående projekt som inte är helt nedlagda eller insomnade:

  • Haragada 2 (arbetsnamn). Ny version av sword & sorcery-spelet där man spelar en kort kampanj i en undergångsmärkt ökenstad. Texten är i varierande stadier av korrläsning och redigering. Tillsammans med resten av Kaleidoskop mer eller mindre.
  • Terone 2 (arbetsnamn). Ny version av fantasyspelet i en ofantligt uråldrig värld. Bättre regler, bättre värld, snyggare bok, kommer att bli helt fantastiskt. Bygger fortfarande grundläggande regler och samlar lösa idéer.
  • Rymdspelet (arbetsnamn). OSR-aktig science fiction med gigantiska rymdskepp i en ofantligt avlägsen framtid, tungt inspirerad av Alastair Reynolds Revelation Space. Det finns ett regelskal, det behöver mest tightas upp lite och sedan utökas med lite detaljer (fler klasser, vapen mm) för att sedan kunna speltestas. Tillsammans med Gurgeh.
  • DD87. Varsamt uppdaterad klon av DoD2/3. Finns lite lösa idéer. Tillsammans med Gurgeh.
  • Illusionen rämnar. Alternativt system till Kult som fokuserar på balansen mellan vardagsliv och insikt i den sanna verkligheten. Började just bygga om hela grundmekanismen, men ramarna ligger kvar.
  • Något slags OSR-system, baserat på Knave med lite tillägg (resor från UVG, bärförmåga från Mausritter, strid vagt från ItO och UVG, något slags grundläggande system för tid och resursanvändning, klasstänk från World of Dungeons och Chris McDowalls Primordial). Mest något som passar mina egna preferenser för att spela andra moduler. Lösa anteckningar bara.
Sedan har jag en massa andra idéer som bara är några stödord och uppmaningar i ett textdokument och som jag skulle kunna ta tag i om andan faller på, men som absolut inte är aktiva nu, exempelvis YZE-vikingarollspelet jag fick idéer kring i våras när alla pratade Viking, men de räknas inte riktigt.

Vad håller ni andra på med?
 
Last edited:

luddwig

Lawful evil
Joined
30 Jan 2013
Messages
5,514
Heja! Är tanken med tråden att vi ska diskutera dina projekt eller lista våra egna?
 

Dimfrost

Special Circumstances
Joined
29 Dec 2000
Messages
8,523
Location
Fallen Umber
Lista era egna, tänkte jag nog! Men det är såklart tillåtet att kommentera på vad npgon annan skrivit också. Lägger till en kommentar i trådstarten nu.
 

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
5,817
Somalia till Neotech - Settingmodul för Somalia och östra Afrika med tillhörande äventyr. Håller på att bearbeta texten om settingen, äventyret är vagt uppskissat. Detta projekt tar upp mest tid av det som jag jobbar med.

Froglord - Kort äventyr till tävling som @Beastslayer håller i. Klar med ca. en tredjedel.

Sanatorium - Äventyr till Kutulu. Blandar nutid och dåtid, kosmisk skräck och dimensionsresor. Just nu skriver jag inte så mycket på det men tanken är att jag ska lägga ner mer energi på det när jag är färdig med Somalia-modulen.

Namnlöst body horror-cyberpunk äventyr - idén är färdig, jag tror att den ska skrivas som fanmaterial till Cy_Borg men vi får se vad allt landar i.

Se Neapel och dö - Fanskrivet äventyr till Mutant 2089 som i nuläget ligger på hundra sidor och har dussintalet illustrationer. Det står tyvärr helt still med skrivandet till detta äventyr men samtidigt känns det så himla tråkigt att kasta bort allt jobb jag lagt ner så jag hoppas att jag kan skriva klart det nån gång i framtiden.

Juläventyr till Askhem - @luddwig hjälpte mig att spåna fram ett juläventyr till Askhem som jag skulle tycka var väldigt kul om det hann bli klar till nästa jul.
 

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
16,933
Location
Ereb Altor
Vi kommer jobba vidare på:

Kaparen från Krilloan och Kopparhavskrönikan. Den senare är själva strukturen för krönikan och de hjälpmedel som krävs och den senare är krönikans början. De båda hänger ihop och vi hoppas kunna erbjuda en ny form av kampanjram som äter och behåller alla kakor man kan tänka sig :)
 

Mekanurg

You can add up the parts; you won’t have the sum
Joined
17 May 2000
Messages
7,858
Location
Port Kad, The Rim
Eloso har flera järn i elden för närvarande. Här är de som jag ansvarar för.
  • Runequest Talastar (RQT) -- den svenska versionen av Runequest med nytt egenutvecklat material.
  • Expert Partisan -- efter 35 år förverkligas detta spel. Året är 1982 och Sverige har invaderats av Warszawapakten som en följd av U-137:s grundstötning utanför Karlskrona. Fokus ligger på Småland där svenska soldater utkämpar fria kriget mot östtyska förband.
 
Last edited:

Ackerfors

Alas, your rapids!
Joined
21 Jan 2001
Messages
7,409
Nu är väl arbetar på i mitt fall något som bör tolkas väldigt generöst men:
  • DD EEE. Post-apokalyps med fokus på kamratskap, upptäckarlusta och utforskande. Mänskligheten överlevde instängda i stora sfärer och under hundratals år klarade den sig fint men så en dag upptäckte vetenskapspersonerna att det var tryggt att lämna hemmet. Lite hex-crawl, lite mashup av MÅ0 och UVG, kanske? Och Wanderhome … (Skrev några rader om det en gång i tiden: http://www.rollspel.nu/threads/någon-typ-av-presentation-av-dd-eee.77669/
  • Much ado about Shakespeare. Ett rollspel skrivet som en sonettkrans, naturligtvis
  • AtWi80D. Om Jorden runt på 80 dagar av Jules Verne, Disco Elysium och 80 days skulle fått ett kärleksbarn hade det varit AtWi80D. Delvis för att jag vill rulla t6or, delvis för att jag vill försöka få kunskapsfärdigheterna från Disco Elysium att fungera utan datorstöd.
  • Nyversion av Nostalgia. Berättarspel där avdankade äventyrare återberättar forna stordåd i syfte att imponera på barnbarnsbarnen. Det har varit på gång länge och kanske, kanske, kanske kan det bli klart i år. I någon form, på något sätt.
Utöver det gör jag lite dungeons, en monsterbok, klurar på material till A World Mending och så. Allt är mycket oklart, och det tycker jag är ganska skönt.

Also: allt ditt låter kanon, @Dimfrost , och jag blir sugen på att göra dem också! :D
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,481
Location
Rissne
Alright, nu ska vi se:
  • Universums Öde: Andromeda. Jag är anlitad att skriva (huvuddelen av) texten till en bok som tar avstamp i de senare delarna i Universums Öde-femto kvadrologin. Alltså framför allt Planetjakten, På okänd planet och Barn av Andromeda. Rollpersonerna har flyttats till Andromedagalaxen av ett intelligent svart hål och får nu kuska runt och besöka planeter befolkade av människor från olika tidsåldrar, lösa mysterier, och försöka hitta eller skapa sig ett nytt hem. Jag har ett kapitel kvar, typ.
  • Rotsystem: Alla kungens hästar, alla kungens män. Äventyrssvit på tre äventyr till Rotsystem. Jag är rätt nöjd med scenarierna, men jag måste få ihop de sista kartorna och layouten…
  • Rotsystem v2. En ny, smärtare och smartare och snärtigare grundbok till Rotsystem. Avkapat fett som förhoppningsvis inte ersatts av nytt fett. Utan antingen av luft, så boken blir tunnare, eller av användbart material.
  • Agency. Man spelar agenter som skickas ut på uppdrag relaterade till någon form av Konstighet. Exakt vad det är för Konstighet varierar med kampanjen. Agency består av en serie ganska kortfattade häften; ett för att skapa spelvärlden, ett för att skapa kampanjen, ett för att skapa uppdrag…
  • Agency: Infiltration. Konstigheten är utomjordiska robotar som kan förvandla sig. De har infiltrerat jorden, ingen vet varför eller hur länge de hållit på.
  • Agency: Fearful Symmetry. Konstigheten är människor som av olika spoiler-fyllda skäl kan göra onaturliga saker eller som hittas döda med helt groteska extra eller färre kroppsdelar än de borde ha.
  • Portalvandrarna. Arbetsnamn på ett halvhemligt projekt. Samarbete med en kamrat.
  • Midnatt. Arbetsnamn på… tja, ett slags rymd-scifi-spel som utspelar sig i samma värld som Ödeväktarna fast långt senare. Samarbete med samma personer som jag skrev Ödesväktarna med.
  • Tatters of the King REDUX. Högst personligt projekt som nog inte kommer att kunna bli en "produkt" riktigt, av självklara upphovsrättsliga skäl. Jag vill helt enkelt reparera och bygga ut del 2 och 3 i Tatters så att de blir… bättre. Mer spelbara, intressanta. Inte bara gaska trista linjära transportsträckor.
  • Hearts in R'Lyeh. Kutulu-äventyr som i dagsläget är "färdigt" rent strukturellt om jag nöjer mig med att göra det till ett lätt oneshot, men jag är sugen på att göra något mer av det. Men är inte riktigt klar över exakt hur det ska göras. Så det är på gränsen till insomnat, men får vara med ändå.
Det är de projekt jag kommer på just nu. Det finns också ständiga planer på andraversioner av typ Evolutionens Barn, Null State och More than Human, men de får vänta. Jag vill rensa upp lite först.
 
Joined
15 Nov 2004
Messages
3,397
Location
Maastricht
The granite sea - Fanmodul till TOR som fokuserar på norra Rhudaur omkring 1300 T:A som jag skriver ihop med @NSM , vi har kommit en bit på vägen, men har en hel del kvar. Kan hända att projektet växer och att vi tar oss an mer, vi får se.

Vildmarksmodul - Jobbat på denna i ett par år nu. Det är till ett större svenskt rollspel, oviktigt vilket just nu. Inspirationen har kommit och gått.

Mat och spritmodul - Även denna till ett större svenskt rollspel. Har mest redigerat det som fanns från den förste författaren. Långt ifrån klar.

Messiah - Behöver överväga om jag ska skrota det här helt, eller om det går att ta en ny take på det, det är alltför likt Dune.

Det som vilar i djupet - Äventyr till EON. Halvklart skulle jag nog säga.

A Sun That Never Sets - Vi får se vad det här blir. Till min egen utmaning, Metal Magic I.

+ ett gäng idéer på spel som ligger och pyr. Skulle vilja skriva ett litet kompakt spel på ca 50+60 sidor.
 
Last edited:

luddwig

Lawful evil
Joined
30 Jan 2013
Messages
5,514
De fördömda - Mitt OSR-influerade västenrollspel med övernaturliga inslag. Förutom någon minimal justering är det klart och om det inte dyker upp några nya hinder kommer det nog ut i år. Jag har även ett par äventyr och en kampanjmodul som är spelbara men egentligen bara halvklara. De saknar bilder, kartor och texten behöver en ordentlig bearbetning.

Helmonts hemvist - En äventyrsplats till Svärd & svartkonst. Färdigskriven och provspelad. Ligger och väntar på att jag ska försöka övertala någon att göra en bild eller två samt en ordentlig karta.

Projekt Damokles - Ett luftigt, BRP-influerat regelsystem för hårdare sci-fi. Har legat på is ett tag. Funderar på att använda det för att spela en kortare, V-influerad kampanj med min lokala spelgrupp.

Reptilryttarna - Ett fantasyprojekt som bara har ett arbetsnamn och några ostrukturerade sidor med världs- och regelidéer. Projektets framtid är mycket oklar.

Transport 974H - Ett ensidesäventyr till Expendable Assets. Text finns. Karta saknas men det är eventuellt på väg att ändras.

Världsrymdens vagabonder - Mitt retro-rymdopera-rollspel och evighetsprojekt. Det är spelbart men delar av reglerna behöver finslipas eller kompletteras. Till spelet finns omkring tio äventyrsplatser som också är spelbara men behöver samma behandling.
 

Feuflux

omjonasson.se
Joined
8 Jan 2001
Messages
4,958
Location
Linköping
Jag ska försöka skriva ett nytt äventyr till Trail of Cthulhu "Salem Brewery".

Jag kanske tar tag i mitt varulvsspel-hybrid-spel "Prinsens följe" och gör klart det.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
11,868
Location
Ludvika
Mutanter och Manicker
Har provspelat massor under 2021 och har en bunt revideringar till regler att göra. Utmaningen blir att göra de revideringarna utan att skena iväg och göra allting komplicerat igen XD
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
5,182
Vad mycket grejer alla har igång! Kul. För egen del får jag se om det blir något alls i år, det beror väl lite på. Å andra sidan har jag nog betat av allt som skulle ske under 2021 så det är ju ett bra betyg.

Kanske tinar jag upp Ljus Borg under 2022, som precis som det låter är en mesigare version av Mörk Borg i en mer typisk sword & sorcery-setting.
 

pappa

STOCKHOLM KARTELL
Joined
4 Nov 2006
Messages
569
Location
Skogen
  • Into the Odd Remastered ska till tryck och det är lite fix kvar med anpassningen av den digitala releasen
  • En hel del jobb återstår på CY_BORG, men det tar sig och vi håller bra tempo. Boken är i princip helt färdig, är kringmaterialet och tryckanpassningar kvar mest.
  • Påbörja och slutföra ett hittills oannonserat projekt till ett visst gult skelettspel. Blir fett.
  • En annan bok som ska släppas innan året är slut. Typ rollspelsrelaterad men inte 100%. Blir också fett.
  • En massa mindre frilansgig, illustrationer och collabs som jag tackar ja till mot bättre vetande.

 
Top