Varulv Varulvarnas kyrkogård - runda 1

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,588
Hörni, det händer inte mycket här. Nåt enstaka inlägg, men inte mycket. Det tyder på att ulvar och zombisar är rätt nöjda med sakernas utveckling.
Och det verkar inte som att gårdagens och dagens händelser kommer generera så mycket mer info.

Jag gillar drev och är nöjd med att min stund i rampljuset ändå har gett rätt mycket buzz i spelet. Jag ser ingen annan lösning än att jag får kämpa emot ännu hårdare.

Jag har försökt förklara hur jag ser på spökkoden i en tidigare post. Jag har försökt förklara för Vimes varför jag betraktar honom som scummig. Jag har också försökt ge min syn på spelet, fraktionerna och deras strategier. Jag har vid två tillfällen läst startinlägget dåligt och missförstått läget. Jag har röstat på Halo9000 för att jag gillade Empiricus räv-gate. Jag röstade på Stövelkatten för att jag ville ha in honom i spel. Jag röstar just nu på Genesis för att jag av redovisade skäl håller honom för mest misstänkt.

Jag har definitivt varit aktiv. Jag är inte scum (även om jag spelar dåligt).

Vad motiverar till era röster på mig i nuläget?
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,369
Hörni, det händer inte mycket här. Nåt enstaka inlägg, men inte mycket. Det tyder på att ulvar och zombisar är rätt nöjda med sakernas utveckling.
Eller så tyder det på att alla utom Konrad Konvalj (som har varit produktiv under dagen) har haft fullt upp på jobbet. Jag tror sällan att analysen "det är tyst när ulvarna är nöjda" stämmer, eftersom det ju nästan aldrig är ulvarna som driver diskussionen.

---

Angående Genesis är jag helt med på tåget om att han eventuellt varit osjälvständig. Jag får dock ingen ulvvibb alls när jag läser hans inlägg. Just nu är min läsning snarare en lite grön bybo som anstränger sig för att göra rätt. Det är klart att det kan vara en ulvstrategi att spela som han gör, men i så fall har han hittills gjort det övertygande. För mig är inte Genesis ett alternativ.

---

Jag skulle gärna se @Sidd komma in och ta ställning ordentligt. Kopiera deltagarlistan från spelets början och skriv spontant vad du tänker om varje spelare!

---

@Empiricus verkar klok och laid back. Det brukar han vara oavsett fraktion. Jag skulle vilja se något mer än röstsammanställningar (som är super, så sluta inte med dem!) och enskilda inpass. Jag gillar inte alls inlägg 157, att säga "det finns scum i den här konstellationen" redan i R1 tycker jag är suspekt. Jag gör inga sådana kopplingar alls. Räv-gate tror jag inte alls på (men Halo kan vara en fuling ändå!). Kanske kan Empi göra något smart längre inlägg där han analyserar någon eller gör en sammanställning av sina misstankar för tillfället.

---

@Konrad Konvalj håller jag för grönast just nu. Det är förstås möjligt att han skådespelar sitt bybopersona väldigt skickligt, men jag känner att jag är med på varje tanke (och baktanke!) han lägger fram.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,588
@Vimes

Jag föreslår att vi gräver ned stridsyxan för ett tag. I det konstruktivas namn :gremwink: !

Du är förmodligen bara en bybo som försöker spela byboigt.

Vimes said:
När blev det konstigt och scummigt att påpeka, misstänka och dreva folk för att de är inkonsekventa? Det är en utveckling i metat som jag missat uppenbarligen...
Jag menade att det är orimligt att dreva mig för att jag är inkonsekvent i ett så tidigt skede, i en så specifik situation. Inte att det överhuvudtaget är fel att dreva och vara misstänksam. Att dreva mot inkonsekvens så som KK gör med Genesis just nu är tex bra. Men att tycka att jag inte följer upp mina misstankar tillräckligt bra i runda ett känns lite väl petigt (kan jag tycka).

Nåväl. Nu går jag vidare.

I enlighet med min analys av hur zombiesar och ulvar spelar, är tystnaden som har uppstått idag väldigt talande. En zombie eller en ulv tjänar massvis på att vara lågflygande i det här partiet: då syns man inte hos vare sig bybor eller på det andra scumlaget. Därför borde blicken riktas också mot de mer passiva i spelet.

@Sidd @Tant Ragnar @KrilleW @Xyas

  1. Vad tänker ni om Genesis/Basse-caset?
  2. Hur ser ni på passiva spelare i det här partiet?
  3. Hur tänker ni att zombisar och ulvar kommer spela givet förutsättningarna?
Jag vill verkligen veta! :D
 

KrilleW

First mate
Joined
27 Sep 2020
Messages
128
Location
Järfälla
Kommer instaplande på torget med megafonen i högsta hugg. Som vanligt lite vilsen. Tittar ut mot fontänen, hör röster om byfolkets olika argument, dels om varandra, dels om ulvarna som stryker omkring. Jag noterar detta, ställer mig på torget, tar fram megafonen och utbrister:

-Hellzon - Du blir grön för mig efter dina åsikter om massoutning. Logiskt att inte ha det på nåt sätt. Särskilt när vi INTE vet antalet av varje powerroll.
Ditt medhåll kom från Genesis och Korpa. Samtliga tillfälligt gröna för mig. *sveper bort höstlöven från hjässan*

-Hör upp Basse; Jag kan hålla med Vimes lite om att Du röstar på någon som INTE är röd enligt dig själv.

-Du gör mig även grön i din lista, vilket är nästintill motsats till övriga som inte har något riktigt grepp om mig. Antingen gör du så för att du verkligen tycker det eller för att få mig att rösta till din fördel senare? Jag är ju trots allt lite velig i mina förklaringar och vänder mig rätt ofta i vindens riktning, också det kan anses som misstänkt. Men som de säger, här kämpar en nyinflyttad bybo med att ta sig in i gruppen.

-Jag håller dock med dig Basse om zombierna, de är säkerligen färre än ulvarna, max EN i mitt tycke.
scenario E enligt Vimes då.
Bra analys för strategi för övrigt, men det kan vara något övervägande i det.
Det här med att ha alibi för att jobba känns lite som ett drev för att själv inte bli misstänkt...

Och angående dina frågor:

-Caset om dig och Genesis är att jag faktiskt tror på Genesis mer. Har logiska resonemang om saker och ting. Kan kanske utveckla mer om det senare.

-Bedrövligt med passiva spelare, men med ert tempo så känns det verkligen som om jag är passiv trots att jag försöker hänga med i ämnena under dagen.

-Angående ulvarnas och zombiernas spel enligt förutsättningarna:

-Jag tror personligen att zombierna kommer försöka samarbeta med byborna den mån det går tills sista ulven är slaktad. Och ulvarna kommer försöka göra allt för att inte bli misstänksamma, så de dödar nog de tystlåtna först för att avsluta med den mest pratsamma. Alternativt dödar de den smarta och mest analytiska först för att sedan jobba bakvänt.
Tror också de kommer att anklaga zombierna mer när de väl hittar dem nattetid...
Du blir för övrigt gul enligt min uppfattning.

Stövelkatten! Dig får jag lite bättre känsla av nu. Du har rätt så logiska förklaringar och verkar inte misstänka den jag har grön än så länge iaf. Kan säga gul om denna katt.

Du Halo9000, det är tack vare dig som jag försöker få inlevelse i spelet. Bra kritik, bra analyser om än lite korta. Precis som denna.
Grön för att du försöker få igång mig!

Xyas! Bra att du har en talan som får mig på andra tankar om massoutning, men din envishet att ändå massouta får mig att fundera. Jag hade gärna skyddat vår siare, genom att påstå att vara detsamma, såvida jag inte är det själv redan, eller tracker heller för den delen.
Lite mer åt gulröd-hållet.

Tant Ragnar, Du verkar tänka lite som mig i vissa avseenden, därför tänker jag direkt god och grön.

Vimes. Behöver jag ens nämna dig? Du verkar hur grön som helst i mina ögon och jag lovar att läsa din fina manual som vissa pratar gott om. Kanske lika bra med tanke på hur lite jag vet om jargongen. Och så kanske jag kan komma upp med egna upplägg för en gångs skull.

Empiricus. Du verkar ha koll på det mesta men jag håller inte med dig i allt. Jag har för övrigt inget ställningstagande och har svårt för en färg på dig.

Ni övriga som inte är nämnda kan andas ut. Ni får troligtvis mer strålkastarljus i nästa analys...
Min tidigare röst kvarstår.

försvinner sakterliga bort från torget, in i skuggan och skogen för lite svampplockning.
 

Korpa

Umenörd
Joined
7 Nov 2010
Messages
948
Location
Umeå
Jag är glad att så många anser att jag är grön, men jag vet ärligt talat inte om jag känner att jag förtjänar det riktigt ännu med tanke på hur lite jag skrivit hittills. Jag skriver inte det här för att jag i första hand vill veta argument varför, även om det aldrig är fel att motivera sig, utan mer för att typ... försöka peppa mig själv till att analysera mera? Påminna mig själv om att ingen är grön bara för att den skriver att jag är det? Båda?

Jag kommer att missa den rafflande sluttampen imorgon då jag jobbar kvällspass, så jag kommer se till att min röst ligger där jag tycker den ska ligga när jag far hemifrån imorgon. Just nu är jag nöjd med att den är kvar på Xyas då jag vill få svar på mina konkreta frågor.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,712
Location
Göteborg
Okej! Nu är jag hemma och kan skriva lite vid datorn. En mer ingående redogörelse för mitt case mot Basse är utlovad och kommer här. Lessen för textväggen! Meddelandet är så långt att jag måste kapa det i två. :gremcrazy:

Spökkod låter spännande och jag gillar att KK tänker konstruktivt. Däremot undrar jag hur stor nytta vi har av det hela? Om jag är spöke och röstas ut så är jag ju knappast bättre på att analysera spelet bara för att jag talar från andra sidan graven. Vill KK identifiera spöket/spökena tidigt?
Här är du positiv till KK, men slänger ut en liten trevande anklagelse. Det känns ganska lättsamt och inte så skarpt, men det läggs ut en trevare för att känna efter.
Och det är väl verkligen ett långskott att en ulv-KK skulle försöka snärja byn genom att lägga fram den här teorin, men visst kommer det gynna zombisar och varulvar att bättre förstå hur många av varje kategori det finns i byn. Om scumlaget (dvs ulvar och zombisar) vet att det finns två spöken, fyra bybor, en väktare, en siare, kan de lätt räkna ut vem som har paritet. Därför är det bra för dem att få spökena att avslöja sig i förväg.
Här tonar du ned kritiken efter att ha fått mothugg från Vimes. Ingen har nappat på din anklagelse mot KK. Jag och Stövelkatten har diskuterat spökkodens användbarhet, men det handlar om huruvida koden är något att ha, beroende på om spöken kan vara siare. Inget ont sägs om KK.
Detta ska definitivt inte ses som någon stark misstanke, men vis av @Vimes byboguide tänker jag på att ulvar gärna vill verka som att de bidrar utan att faktiskt göra det lättare att hitta ulvar. Konkelkoden ger intrycket att @Konrad Konvalj jobbar för att hjälpa byn, men i praktiken ger den egentligen ingenting.
Här påpekar jag någonting som är kritiskt mot KK. Jag är den förste som nappar på din kritiska hållning mot KK.
Nä, det förstår jag att du förstår. Min misstanke var just bara att själva pratet om spökkodens förträfflighet kanske får en nybörjarspelare att av misstag outa sin fraktion genom att börja diskutera detaljer. Min kånkelnojja är betydligt större än din. Jag tänker: "Varför föreslår KK en sådan här strategi? Den ger inte så värst mycket egentligen. Kan han ha något annat motiv för sin spökkod än vad han skriver?"

För så här är det: även om en spelare är Einstein efter döden så känns det opraktiskt och ointuitivt att denne skulle kunna hjälpa byn. DU kanske ser saker i ett klarare ljus efter att ha blivit röjd (även om jag har svårt att se vad det skulle bestå i), men jag är tveksam till att det faktum att man har blivit spöke ska göra ens analys plötsligt skarpare. Dessutom har vi redan nu flera olika förslag på vad spökkoden ska kommunicera, vilket kan leda till långa diskussioner och ändå bli vagt (kan någon nu säga på rak arm vad som gäller för ett spöke och hur denne ska meddela sig med eftervärlden?). Det känns mer som att spökkodssnacket är just det rum som varulvar vill befinna sig i för att kunna prata och verka aktiva, men utan att tillföra något egentligt av värde.

Utan att ha en i förväg bestämd spökkod kan ju spöket ändå hjälpa byn genom att rösta klokt. Så den detaljen är ju liksom redan ombesörjd av LJS.

Men jag är väl trög. Den som orkar får gärna förklara hur spökkoden hjälper byn att fånga scum.
Direkt efter att jag nappat på KK så blir du plötsligt vassare i din kritik. När ingen nappade tonade du ned den, sade att "det är verkligen ett långskott" att KK:s kod skulle vara en ulvtaktik, men när jag nappar och slänger ut en misstanke mot att KK spelar safe genom att gräva i saker som verkar konstruktiva utan att faktiskt ge något, då biter du! Då får du "kånkelnojja" och ger KK "annat motiv".
@Empiricus jag gillar vad jag läser! Lustigt, för jag tänkte flera gånger att det var knasigt av Halo m fl att blanda ihop rävar och ulvar. NU fattar jag att de syftade på "en rutinerad erfaren spelare"! *slårhandflatamotpannan*

Snyggt fångat!

Röst: Halo9000

Halo, vilka ser du som erfarna respektive mindre erfarna? Du får gärna säga något om spelets deltagare och vilka intryck du harvfått av em nu så här i spelstart!
När sedan Empiricus slänger ut en anklagelse som känns lite skarpare, och som kommer från en veteran som har mer pondus än mig (någon du hellre vill ha på din sida i ett drev), då hoppar du på Halo istället. Jag var ju med dig mot KK, så om du ska välja mellan mig och Halo så är det bättre att hoppa på Halo. Nu har du två möjliga drev på gång, ett med mig och ett med Empiricus. Undrar vilket som kommer att blomma ut?
Spökkodssnacket från KK låter mer som en sorts "om jag blir utröstad/nattmördad vill jag vara med och bidra minsann faktiskt!" vilket antyder att KK skulle vara spöke och redan nu outar det lite oblygt.

Inte så smart spelat isf, vilket är okaraktäristiskt för KK. Därför är min misstänksamhet befogad.
Du bearbetar båda spår här. Rimligt, ändå, vare sig du är ulv eller bybo. Du har lagt rösten på Halo, men försvarar din anklagelse när Vimes säger att den är grundlös.

Och Genesis: det är bra att du försöker gröna dig, men kom ihåg att bybor vinner med byn oavsett om man blir utröstad eller nattmördad. Så, om du skulle bli utröstad eller nattmördad behöver inte chanserna till vinst vara borta.
Första gången du nämner mig, med ett vänligt råd till en annan bybo. Ingen misstänksamhet, utan "det är bra att du försöker gröna dig". Du tilltalar mig som en medspelare. I inlägget efter frågar du Vimes om han kan läsa KK:s tankar, lite betskt.

Därefter följer lite diskussion mellan olika spelare. Ingen verkar haka på ditt spår mot KK. Jag är en väldigt svag allierad. Dessutom har jag ju "räv-gate" mot mig, där Empiricus är med på drevet. Jag har ju fördelen av att veta att det är grundlöst, men för mig framstår detta som en väldigt lös anklagelse. Speciellt med tanke på att termen "räv" redan använts i anmälningstråden. Halo har också en poäng i att du verkade fatta termen först, och sedan slår dig för pannan.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,712
Location
Göteborg
KK har också pressat tillbaka mot mig (lite tidigare i tråden). Han synar och ifrågasätter mig i flera inlägg, och jag har inte ens röstat på KK. Drevet mot KK verkar inte gå någonstans, men jag kan kanske vara ett lämpligt offer? Du postar denna lista.

Min lista just nu:

Empiricus grön, konstruktiv och analytisk
Genesis gulröd nojjig, hoppig, räv-gate
Halo9000, gul pga av räv-gate
Hellzon, grön, analytisk resonlig
Konrad Konvalj, gul, knepp kåd
Korpa, vet för lite om Korpa, men verkar resonlig
KrilleW, grön, bra intryck
Siddr, vet för lite om Siddr, verkar nybörjaraktig
Stövelkatten, gröngul, helt ok, men kan göra mer
Tant Ragnar, grön, rolig, verkar vettig
Vimes, gulröd eftersom han vill stänga ned diskussioner och det där om stackade roller som är scummigt
Xyas, vet ju lite om honom, men det är inte ovanligt att han spelar passivt
Nu är KK inte så anklagad längre, och jag seglar upp på listan. Det enda du har sagt till mig innan detta känns som att det behandlar mig som bybo. Nu är jag gulröd och KK nedgraderas. Jag är mer utsatt och KK har mer pondus som allierad. Lock on target.

Du slänger en röst på Stövelkatten. Jag tycker inte att det är så suspekt att du gör det. Stövelkatten hoppar in:
Bra att diskussionen om spökkod är avslutad och etablerad. Håller med om att det skulle varit en klockren grej för ulvakräk att hålla fast vid men tycker inte riktigt att KK kvalar in som sådan.

Gillar Empiricus snygga observation i inlägg #56 där han hittar Rävception-mönstret hos Genesis och Halo9000. Oavsett om det stämmer eller ej så tyder det i alla fall på att Empiricus lagt kraft på att läsa tråden ordentligt.

Hittade en svag tell på Genesis i inlägg #18 och #19, där han snabbt som rackarn skjuter in en zombieanklagelse lite sådär appropå. Vette fasen varför jag reagerade på det, kanske för att det kändes som något som sköts in lite sådär opportunt.
Ännu en allierad med KK, riktar misstankar mot mig. Jag börjar få lite press mot mig. Och jag är nybörjare, dålig på att försvara mig. Även Hellzon skriver gott om KK. Drevet mot dig byggs upp och tar rejäl fart. Du måste prestera. Du måste bygga ett case mot någon annan. Jag är den ende som verkar ha lite tryck mot mig. Både KK, Stövelkatten och Empiricus är potentiella allierade. KKs röst på mig är dessutom den tidigast lagda, så den som kan bryta ett dödläge.
I nuläget tycker jag inte att KK är lika röd som jag först uppfattade honom. Jag tror nog att KK bara drog iväg, hög på sin idé, sitt filter. Samtidigt är jag bekymrad över att ulvar och zombiesar nu kan börja dra slutsatser kring vem som kanske är ett spöke.
Du släpper KK här.
Vem tycker jag är mest misstänkt just nu?

Genesis
Nu kommer ett långt inlägg med misstankar mot mig. Jag är den som är "mest misstänkt" (vad hände med Halo, som du röstade på?). Jag har redan skrivit ett inlägg där jag bemöter dina anklagelser. De flesta är väldigt vaga. Det heter saker som "som hämtat ur en ulvdiskussion. Det är inget "riktigt" byboperspektiv" och "Det ska liksom utmåla Genesis som en präktig bybo, mer än som en genomtänkt idé om de olika fraktionerna". "Jag får därför intrycket att Genesis vill framstå som en osäker och velande bybo." "Osjälvständigt att följa Vimes sådär. Lite som att Genesis letar anledningar till att verka byboig."

Det är liksom inga ordentliga anklagelser, bara att det "låter fejkat" och att jag verkar "spela bybo". Och detta är den som är mest misstänkt just nu. Vi kan även notera att du i början behandlade mig som en allierad, gav mig råd som till en bybo och inte verkade ha några misstankar mot mig. Men när du ska bygga ett case så låtter jag skum redan från min första post. Jag har låtit fejkl ända från början. Hela din lista med misstankar mot mig låter som att du börjar med utgångspunkten att jag är ulv och sedan aktivt letar efter saker att slå till på. Det låter inte som någon som ärligt reagerar på misstänksamt beteende. Det luktar motiverat resonemang.

Det är min bild av Basses spel. Han har inte varit aktiv i att analysera folk från ett självständigt perspektiv, utan istället reagerat på den som har misstankar mot sig och där han har möjlighet att skaffa sig tongivande allierade. Att bara hoppa på den som för tillfället verkar ha mest drev mot sig är något jag kan tänka mig hos en nybörjare, men hos en veteran som Basse är det misstänksamt.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,369
Sorry, @Korpa , men det här...

Jag är glad att så många anser att jag är grön, men jag vet ärligt talat inte om jag känner att jag förtjänar det riktigt ännu med tanke på hur lite jag skrivit hittills. Jag skriver inte det här för att jag i första hand vill veta argument varför, även om det aldrig är fel att motivera sig, utan mer för att typ... försöka peppa mig själv till att analysera mera? Påminna mig själv om att ingen är grön bara för att den skriver att jag är det? Båda?

Jag kommer att missa den rafflande sluttampen imorgon då jag jobbar kvällspass, så jag kommer se till att min röst ligger där jag tycker den ska ligga när jag far hemifrån imorgon. Just nu är jag nöjd med att den är kvar på Xyas då jag vill få svar på mina konkreta frågor.
är spelets grönaste inlägg än så länge, tycker jag. Jag har mycket svårt att se en ulv tänka "hmm, alla verkar tycka att jag är grön av någon anledning, bäst att skriva i tråden att jag tycker det är konstigt!". Det verkar vara ett superskumt sätt att spela ulv på.

Självklart kan vi tänka oss ett giftbägar-scenario där ulv-Korpa förutser just min reaktion här och agerar som hon gör av den anledningen. Men min erfarenhet säger mig att varulvar mycket sällan faktiskt agerar på den typen av resonemang. I min bokföring är det här rejält grönande.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,712
Location
Göteborg
Jag vill också komma med en mer strukturerad lista över mina tankar:

Basenanji
Redan påpekat i detalj ovan. Mest misstänkt just nu.

Empiricus
"Räv-gate" känns lite illa underbyggt. Tycker inte att han presterat så mycket som man kan analysera. Gul.

Genesis
Det är ju jag! Grön.

Halo9000
Man har sagt att han brukar vara aktiv i början. Var väldigt tyst till en början. Har senare börjat presentera lite analys och tankar som man kan ha åsikter om. Gröngul.

Hellzon
För någon som "rensat sitt schema" och som "lever och andas varulvsspel" tycker jag att han är lite passiv. Vill se mer!

Konrad Konvalj
Känns ganska byboig och väldigt ärlig i sina misstankar mot mig. Vill undersöka mig, inte bilda drev mot mig. Känns grön. Se dock Vimes nedan.

Korpa
Har inte skrivit så mycket. Känns vagt grön, men det skulle inte vara svårt att hålla denna position som varulv. gul.

KrilleW
Den senaste analysen var välkommen. Bra med ställningstagande. Grön.

Siddr
Väldigt frånvarande. Har det lite för lätt när alla aktiva drevar mot varandra. Måste komma in i spel snart med lite åsikter som vi kan analysera. Gulröd.

Stövelkatten
Känns vettig och självständig i sina analyser. Bygger inte sina åsikter på andras åsikter. Grön.

Tant Ragnar
Även här vill jag se lite mer. Har kommit lite fluff om "nybörjare" och en analys baserad på magkänsla. Vill ha något mer att bita i. Gul.

Vimes
Verkar vettig och rak i sitt spel. Resonerar. Men också väldigt självsäker och styr spelet. Han håller ganska hårt på att KK är grön. Har sagt att spökkoden är ofarlig, och svarade inte på mitt påpekande att den kan ställa till det i att tolka spökenas röster (mindre problem nu när KK har justerat den så att spöken inte längre ska rösta på de som de tror är gröna). Har antytt att KK skrivit sin kod utifall att spöken kan vara siare, när KK inte alls hade någon sådan tanke. Detta har jag också påpekat, men det svaras inte på.

Jag tror och hoppas att Vimes är grön, och tycker att hans resonemang låter vettiga, men hans bergsäkerhet och selektiva minne när det gäller KK är lite oroväckande. Men eftersom jag ser KK som antagligen grön så borde det inte väcka för mycket misstankar. Gröngul.

Xyas
Det enda han bidragit med är att diskutera massoutningar. Detta gör att han inte behöver ta ställning till något alls, men kan diskutera litegrann i alla fall och argumentera. Om han lyckas hålla sig ifrån att ta ställning tills nästa drag så har han lyckats, eftersom han då har ett "facit" att förhålla sig till och kan justera sina åsikter därefter. Nu säger alla att han alltid är sådan, men det tycker jag inte är en bra förklaring. Det är lite för bekvämt för en ulv att vänta för att se vartåt vinden blåser innan han agerar. Gulröd.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,369
Jag gillar Genesis genomgång av Basenanji! Även om Basse är #snelhest2020 är resonerandet Genesis presenterar sunt och byboigt. Bra där.
 

Konrad Konvalj

Myrmidon
Joined
6 Jan 2010
Messages
6,035
Location
Norrland
Sorry, @Korpa , men det här...



är spelets grönaste inlägg än så länge, tycker jag. Jag har mycket svårt att se en ulv tänka "hmm, alla verkar tycka att jag är grön av någon anledning, bäst att skriva i tråden att jag tycker det är konstigt!". Det verkar vara ett superskumt sätt att spela ulv på.

Självklart kan vi tänka oss ett giftbägar-scenario där ulv-Korpa förutser just min reaktion här och agerar som hon gör av den anledningen. Men min erfarenhet säger mig att varulvar mycket sällan faktiskt agerar på den typen av resonemang. I min bokföring är det här rejält grönande.

Jag dricker lite giftbägare istället.
Det känns verkligen inte grönande för någon av er båda. Luktar som att du drar på dig en shining armour och rider in på en ståtlig springare med ditt semi-bruna hår fladdrande i vinden för att visa din grönhet. Lycklig av att Korpa slänger fram sina tankar rakt i famnen på dig.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,369
Jag dricker lite giftbägare istället.
Det känns verkligen inte grönande för någon av er båda. Luktar som att du drar på dig en shining armour och rider in på en ståtlig springare med ditt semi-bruna hår fladdrande i vinden för att visa din grönhet. Lycklig av att Korpa slänger fram sina tankar rakt i famnen på dig.
Apsilut, KK! Förväntar mig inget annat. Vad tänker du om att jag gullar med Genesis då?
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,565
Location
Oktoberlandet
Okidoki lite blandat tänk:
  • För det första måste jag säga att jag tycker alla (faktiskt) inlägg som handlat om spelets upplägg varit vettigt tänk även om jag inte håller med om allt i detalj. Div sidodiskussioner förstår jag mig hittils inte riktigt på (outning, konkelkod, misstankar pga vad folk skriver mm)...
  • Frågor av Basenanji:
  1. Vad tänker ni om Genesis/Basse-caset? Svar: Båda dribblar mkt fram och tillbaka vilket i min bok hittills gör mig mer förvirrad/misstänksam.
  2. Hur ser ni på passiva spelare i det här partiet? Svar: svårt att bedöma hur fort vi ska skriva (jobbar tex själv hela dagarna)
  3. Hur tänker ni att zombisar och ulvar kommer spela givet förutsättningarna? Svar: Scumgänget kommer väl mingla runt som alla andra bybor och byboa. Ulvarna kommer försöka hänga Zombier och Zombier nattmörda ulvar.

  • Konkelkoden: Läste igenom och förstår faktiskt inget, kanske beroende på att jag har svårt att greppa Spök-rollen (ska försöka läsa på)
  • Vad jag tror om Spelupplägget: tydligen fler spelare än vanligt senaste tiden - Ulvar:3 som vet om varandra, Zombier:2-3 troligast 2, Spöken: tror inte det är nån förens första dött, Bybor (resten):7-8, siare:1, väktare:1, Tracker:1 balanserat? Ja: ca 5 som inte är bybor men i konflikt med varandra.
  • Massoutning? Hur är tänket där? Ska alla skriva vad de är? Alla svarar ju då förstås Bybo...
  • Röda Scums: varför Vimes är väl uppenbart då han vet vad han gör och det ger mig kalla kårar, Basenanji (min röst nu): kör hårt på olika spår utan bevis (inser att det är en svag röst, KrilleW: Torgtalet var tjusigt men gav inget mest okey här är nått skumt, Genesis: spelar vilt och hamnar i dispyter. KK: med sin obegripliga Konkelkod grönade inte direkt... Alla andra är väl då bybor...några har inte varit så aktiva men jag kan inte bygga nåt pga det...
  • Gröna mig? Ja genom tex denna post. Outa min möjliga förmåga? Vinner vi i byn på det?
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,712
Location
Göteborg
Ulvar:3 som vet om varandra, Zombier:2-3 troligast 2, Spöken: tror inte det är nån förens första dött, Bybor (resten):7-8, siare:1, väktare:1, Tracker:1 balanserat? Ja: ca 5 som inte är bybor men i konflikt med varandra.
Zombier kan inte vara fler än två, enligt Larssons intropost. Spöken är jag rätt säker på att de vet om det från början. Larsson har presenterat de olika rollerna och det är tydligt att spöken redan är spöken när spelet börjar.
"Du är en före detta bybo som för länge sedan dog för att hjälpa byn, och du har nu väckts från de döda för att än en gång göra din plikt."
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,565
Location
Oktoberlandet
Ok.
Fel av mig. Kikade nu på startinfon.
Gissar då på att 1 Bybo har ”förmågan” spöke (att kunna rösta en runda till).

Hade varit en rolig grej annars att dödade kunde ”hänga kvar” som spöken och påverka spelet men att vi inte vet från början om det (var nog min önsketanke som felade)...
 

Halo9000

Swordsman
Joined
9 Jun 2020
Messages
575
Jag har nu synat @Halo9000 skarpa analys (@Genesis, kan du peka på vad som är skarpt så jag vet lite hur du tänker??)

Det fetmarkerade är i mina ögon sådant som Halo kan svara på och fördjupa sig lite i för dessa grejer ser jag ingen direkt skarphet i.
Rösten ligger på Basse, pågrund av luftiga inlägg, Räv-gates rösten och på förmanan av Vimes som är grön?

1. Stövelkattens starka bybospel (peka gärna på det, mucho intressante)
2. På vilket vis kan det gynna ulvarna att jag fällde in Vimes i den linan?
3. I vad argumenterar Tant Ragnar? Känns mest som Tant Ragnar inte har någon clue alls utan går på magkänsla.
4. Allt om Sidd känns rätt oskarpt.
5. Pre Räv-gate har Empis inte gjort mycket väsen av sig. Lite spelsnack och lite Konkelkodssnack sedan rakt på sak. Trots det goda intrycket från start (trots att det Räv-gate grönar honom lite mer än rödar honom) blir han gul tack vare Räv-gate.. Hur ser det ut om du kollar Empis nu motför efter din senaste analys?
6. Har du fått nån annan känsla av Hellzon ännu? I mina ögon en av de vassaste på plan. Är det bra att ha honom kvar för att han är en gammal veteran eller spelar han byboigt och bra för byn i nuläget?
7. Xyas är xyas. Rätt tydlig med sitt spel och att han har en åsikt som sticker ut är ju alltid nått att komma med. Om hans spel är rödande varför sätter du inte mer press här? Basse är ju mer gulröd och där är det något skumt i görningen, men du pekar inte på nått rödande. Xyas har inget skumt i görningen. Han är ju rakt fram för en massoutning. I övrigt tycker han Konkelkoden är skit och utöver det har vi ingen aning.
8. Hur tänker du att Sidd spelar över? Hen spelar ju knappt alls?

Gällande Korpa kan jag inte feta något. Har själv inget att gå på utan kan tänka mig att hålla med. Det är lite skarpt att se det i Korpas spel eller så är det facit på att Korpa är grön?

Gällande Sidd finns det ju inget att gå på och inget att sätta press på så det är väl bra att hålla ögonen öppen, men det ger oss inget i nuläget.

Behöver inte feta nått på Basse/Genesis känner jag just nu.

Vimes då? Han spelar grönt kort och gott och går hårt åt Basse. Räcker det för att gröna Vimes?
Nu är det ju Genesis och inte jag som anser att min morgonpendelsanalys är skarp. :) Nej jag håller med dig K.K om att jag mycket väl kan ha missat saker.

På 1. så svarar jag ta en titt på kungens råd partiet. Stövelkatten var en av få om inte den ende som misstänkte LJS Larsson trots att vi hade massoutat och hade två väktarroller på bordet att rösta ut. I övrigt så tyckte jag stöveln spelade starkt det partiet även om det blev en ulvseger till LJS och Björn den gode.

2. så svarar jag att det inte var Vimes jag tänkte på när jag skrev utan på hela saken att syna nybörjarna. Det blir ganska tydligt om man läser mitt första inlägg igen.

3. Hm jo förvisso kanske jag använde fel ordval här men andemeningen stämmer. En imponerande start från en ny spelare imo. Dock skulle jag vilja se mer från Tant Ragnar nu.

4. Gör det det? Sidd skriver att han misstänker både Vimes och Basse. Det är iallafall så jag tolkar det. Sidd kanske vill förtydliga?

5. Tja det är rödande att dra till med en sådant luftslott(jag höll på att bli utdrevad av Vimes för liknande sak i ett parti) men samtidigt så känns det inte riktigt ulv att göra så just för att det är så farligt. Gulningen pga att han spelat förtroendeingivand i början men sen rävgate som både rödar och grönar beroende på hur man ser det. Empiricus är ett osäkert kort i mina ögon, han verkar köra vidare på räv racet och föralldel så har ju Genesis spelat skumt.

6. Har kikat mer på Hellzon nu och det ser både bra och byigt ut. Det syns att hen spelat förr.

7. Jag tycker och står fast vid att outning av powerroller är misstänkt. Det hjälpte oss inte i Kungens råd partiet och kommer säkerligen inte hjälpa oss nu. Jag har inte börjat dreva mot Xyas än för att jag ville se om han valde att ändra åsikt efter Korpas och mina argument emot. Men jag tror inte han gjort det vilket givet är skumt.

8. Du har helt rätt i att Sidd inte spelar över så mycket men de inlägg han skrev gav mig känslan att något inte står rätt till.
 

Halo9000

Swordsman
Joined
9 Jun 2020
Messages
575
Tycker det borde vara helt tvärt om. Genom massoutning så kan vi jämföra det påstådda upplägget med den info vi har från startinlägget och hitta orimliga claims.

Och spökkod verkar töntigt.
Du vill ha massoutning för att se om någon har gjort orimliga claims. Hur hade du tänkt att denna massoutning skulle gå till? I vilken ordning ska vi outa oss?

Skulle vilja höra vad du tror om upplägget samt varför du tycker spökkoden är töntig.

Röst: Xyas
 

Halo9000

Swordsman
Joined
9 Jun 2020
Messages
575
En till sak som jag har funderat på är hur zombiernas närvo påverkar hur ulvar spelar.

Gissningsvis så vill de vara ännu mer aktiva och spela bybo 101 för att undvika att bli uppätna på natten.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,451
Location
Köping
Jag ska rösta men först finns det några som flugit under åtminstone min radar som jag vill ta en titt på.

(Ser att det tillkommer inlägg medan jag skriver. Jag går inte tillbaka och lägger till för då blir det aldrig klart.)

@Sidd
Har två inlägg, ett hej och ett med teori lm att Basse, KK, Vimes och Genesis är de aktiva. Röst på Basse för att Vimes röstar där. Ovan bybo eller ovan ulv som tror att radiotystnad är det bästa sättet att hålla sig undan? Verkar ju funka i R1 iofs.
Vi har för lite på Sidd för att jag ska uttala mig.

@KrilleW
11 inlägg och ett gäng likes. Känns ju rätt OK, det är väl min obekanthet med de nya som spökar. Har spelat ONW. Lite gnabb med mig om PM-grejen. Ett analysinlägg som väl inte var jättedjupt och landar i att xyas då inte postat och var mest misstänkt.
Både för och emot massoutning.
Ett inlägg till med värderingar av folk med mer crunch. Bra där.
Om en erfaren spelare skrev så här så skulle den ju anklagas för snömos dock, men det känns så uppenbart trevande att KrilleW inte blir rödmarkerad av sin insats hittills.

@Empiricus
8 inlägg. Zombier blir vi bara av med genom utröstning. Förslag på spökkod. Argument för att spöken kan ha powerroller och rävgate.
Morgonpost med ställningstaganden: Mot Basse som vill jaga inaktiva före åtta på vardagmorgon och har blåst upp spökkoden. Mot Vimes som går på lätta målet Basse. Mot massoutningar. Mot Halo som inte specat färg på undertecknad. Mot Sidd som varit inaktiv.
Teori om ulvlag "Typ Vimes och Basse vs Halo och Genesis."
Det finns ju inlägg att gå på iaf. Det går att argumentera för att Empi går på lätta spår men han är ingen som seglar upp som röd i mina ögon.

@Korpa
11 inlägg. Trackerteori att trackers inte ser spöken. Rollteorier. Mot massoutning. Röst på xyas för det. Tycker inte att hon förtjänar att grönas.
Well, jag kan hålla med men jag ser inget superrött på Korpa. Hon (och xyas) har ju dock grävt ner sig rejält i massoutningsdebatten och inte sagt så mycket annat. Fast som Vimes antyder, en ulv hade hållit käft om att bli oförtjänt grönad.

@Tant Ragnar
5 inlägg. Nybörjarfrågor först enligt egen utsago. Konrad gick till motangrepp mot Genesis. Noterar xyas rena tystnad. Nästa inlägg: backar från Konrad, nyfiken på Basse och tyste Sidd.
Tanten bubblar upp lite på ren inaktivitet och att hen följer strömmen.
 
Top