Varulv [Häxmästarnas rådslag] Första rundan

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,453
Location
Köping
Jag funderar lite på vad som är bra för mig som god kleptomantiker att göra med min förmåga. För att inte avslöja för mycket för ulvarna har jag grupperat nåt sånt här:
1. Sno en bra byförmåga från någon jag inte litar på, för att veta att den används av en grön spelare. Problemet är att ni andra inte vet att resultatet kommer från en grön spelare.
2. Sno en "ulvförmåga" från någon jag inte litar på, för att se till att den inte används. Lägre tröskel för det här än för att sno byboförmågor.
3. Skydda mig själv, antingen med secondhandtikerförmågan eller ointressantikerförmågan i en tajtare omröstning. Då vet jag att vi inte röstar ut mig som är grön.

Är det nån som ser nåt annat alternativ?

Hursomhelst måste vi ju gå till beslut om ifall vi tror på mig, Korpa och Xyas. Därför är jag inne på att inte skydda mig vid en utröstning, så vi slipper harva mig i två rundor innan vi går vidare.

Sist en misstankelista:

Ljusgröna:
Sidd - spelar inte som i de två av tre senaste partier där den stackars mannen varit ulv.
Xyas - lyfte sig med senaste analysen och bubblar upp från okänd-listan.
Empiricus - Gick segrande ur slagväxlingen på sida 1.
Hellzon - snel hest

Gula:
Halo9000 - jag hittade ett konstigt resonemang här men det behöver inte betyda jättemycket.
Impetigo - Få inlägg, går först mot korpa och sen mig. Tycker att Empi är allmänfarlig för byn. Det var fler inlägg än jag mindes men ganska tunna resonemang om saker som redan är avslöjat som allmän åsikt. Fast som Xyas säger är det grönande att Impetigo trodde att ulvarna inte hade nattmord.
LJSLarsson - har pratat jättemycket och jag har inte noterat det. Kan kännas orättvist. Petar lite på folk men det är ju inte grova anklagelser. Får inga vibbar, nån smartare kan nog sätta honom i röd/grön-facket baserat på det han skrivit.
Korpa - jag är ju orolig för att hon ska vara ulv med vigilanteförmågor för då smäller det nog snart men jag har inget starkt indicium mot henne. Hon kan förvisso hålla på så här och lova att hon inte ska skjuta och så smäller det ändå när det tar ulvarna till spelvinst i ett slag.

Rosa:
Vimes - jag ser nu vid en omläsning att du senare motiverade din bedömning av Empi/Halo, men jag kommer inte ifrån att magen skriker att du och BDG är skumma för ni har fan ältat samma grej i en dag nu. En av er skum, eller båda, vilket som funkar. Preliminärt gröna skriver jag här men vetefan ändå.
BDG - se Vimes
Basenanji - har inte koll på vad hans egen förmåga gör för bra mot nekromanten. Jag skriver i samma inlägg att det inte är lika mycket gullegull och Framgångståget som på Båten men är det inte lite sånt ändå? Mest magkänsla här också.

Vet för lite:
Kim Nolemo - han har väl bara sagt hej och inget mer? Okej, han spelar rollspel eller nåt men det hjälper ju inte våra analyser.
 

Kim Nolemo

Veteran
Joined
17 Apr 2017
Messages
159
Sådär, hade tänkt att jag skulle kunna sitta tillbaka lite och vara lite mer av en vågmästare i omröstningen. Och med kunskapen att man får byta röster så behöver jag skapa mig lite mer lista över vem som gör vad. Som tidigare nämnt är det svårt för mig att analysera utifrån hur tidigare spel varit. Det tar tid nog att läsa analyserna som skrivs här.

Börjar med att svara på lite frågor:
1. Du har ju en tung förmåga i spelet! Vem vill du använda den på?
- Fortfarande i flux om var den ska användas men börjar med Hellzon. Motiveringen är nedanför.

2. Vad har du för erfarenhet av varulvsspel?
- Spelat maffia och en del "The resitence" och liknande versioner.

3. Hur känner du och Genesis varandra?
- Genesis och jag känner varandra från Karlskoga, där vi träffades i tidiga tonåren och har varit vänner sedan dess. Vi har spelat rollspel, tränat kung fu och tittat på mängder av dåliga filmer ihop.

4. Kim Nolemo, du som närapå ensam kan vända drev, vad får du ut av rundan hittills?
- Att jag inte vet tillräckligt för att veta vem jag ska driva drev mot. Dels för att vi har några tystare som jag inte vet om det är ett bra eller dåligt teckan (mig inblandat visserligen). Men just nu lutar mina misstankar mot @Empiricus, har inga bra bevis men lite vad min magkänsla säger.

5. Om du var tvungen att rösta på Vimes eller BDG, och din röst skulle vara avgörande, vem skulle du rösta på då? Varför?
- Jag skulle i nuläget röstapå BDG, vet inte varför men tror jag påverkats av att namnet kommit upp i mångas diskussioner.

6. Har du några spontana pingar åt något håll? Något i tråden hittills du har reagerat på? Vem vill du rösta på?
- Dåligt med vibbar ännu, men ska försöka vara mer aktiv och vara en del av diskussionerna under morgondagen så jag kan skapa mig en bättre uppfattning. Lutar mig just nu mot att Hellzon har en stark färdighet och att jag har för högt förtroende för honom.

Röst: Hellzon

Magkänsla är något som är svårt över text och jag kommer, till en början, lita lite för mycket på @Hellzon då det är han jag känner bäst av deltagarna och jag har så svårt att se honom ljuga även när reglerna skulle diktera honom till det. Misstänker att dagen kommer att dra in mer information. Jag är också hemma större delen av dagen så hoppas hitta några ulvsypatisörer att förvisa!

@Basenanji Om du inte skulle rösta på mig, vem lutar det mest åt för dig, just nu?
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,387
Har börjat kolla lite på Basse (hans näst senaste inlägg, där han säger att han förut misstänkt ena halvan av spelfältet, men nu inte gör det längre (typ), kändes väldigt "åh fan nu måste jag ju skriva något så jag ser aktiv ut!"), och noterar följande från Basses första inlägg:

Efter en första snabb genomläsning får jag intrycket att Genesis verkligen vill att vi ska analysera varandras spel, inte eventuella förmågor eller annat hittepå.
Därefter så lägger - tycker jag det ser ut som - Basse majoriteten av tankemödan på roller och förmågor...
 

Halo9000

Swordsman
Joined
9 Jun 2020
Messages
575
Angående mitt resonemang om starka viljor som vill avstyra drevet mot Hellzon. Vimes och BDG har dragigt igång en lång diskussion till följd av att Hellzon ligger på drevet. Vimes verkar emot medans BDG verkar för men varför blir diskussionen såpass lång med liknande argument som kastas fram och tillbaka? Jag lägger min röst och min kommentar och diskussionen är slut någon timme senare.

Vimes du som vill att byn ska starta drev borde kanske fokusera på det istället för att försöka avstyra? Det var ju bra att du följde mig på Empiricus men du verkade inte helt med på noterna. Varför påpekade du att min strategi var dålig utan att gå närmare in på den saken? Det kändes också som ett slags sätt att avstyra.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,387
Halo: jättebra med drev och rimlig invändning mot mitt spel (BDG hade den också).

Jag har inget emot Hellzon-drevet i sig. Däremot:
1. gillar jag inte att vi ska bestämma oss för vilka roller som är farliga och rösta baserat på det (vilket borde framkommit vid det här laget). Hellzon-drevet är egentligen kleptomaniker-drevet. Det är en farlig strategi då den riskerar låsa byn till en lista med spelare som kanske alla är bybor. Dessutom: om Hellzon är bybo (sannolikhet: 75 %) så kommer vi inte kunna säga något vettigt alls när vi analyserar utröstningen. Eftersom alla röstar på honom utifrån startinlägget har det inte skett några skarpa ställningstaganden, egentligen. Att rösta ut på startinlägget ger dålig analysmateria för nästa runda.
2. har jag uppfattat BDG som ulvigast i spel. Mitt arbete mot BDG ska alltså inte ses - menar jag - som att jag försöker rädda en spelare (Hellzon) utan som att jag försöker fälla en annan (BDG). Jag tycker nog det är tämligen normalt bybospel.

Är Hellzon ulv så är det förstås superbra om han blir hängd den här rundan. Är han bybo och alla motiverar sig med att han är kleptomaniker så är det här en förlorad runda dock.

Jag inser att BDG inte kommer bli utröstad den här rundan, och istället behöver vi andra alternativ till Hellzon. Jag har börjat kolla på Basse, men ska ta en översikt över Empi och Larsson också, har jag tänkt.
 

Empiricus

Hero
Joined
10 Jul 2014
Messages
1,099
Motion: @Korpa borde ge @Empiricus en släng av sleven med byns goda minne!

Kanske något av en parentes men det är väl osannolikt att byn gynnas av Empiricus extraliv? Är han ulv kan det ju däremot stjälpa hela konventet. Säg gärna emot mig i en liten bisats om jag har fel, men jag tror inte jag har fel denna gången. Vad tycker du, Empiricus?
Alltså, jag tycker det uppenbart bybra med min roll är att ulvarna har svårt att få väck mig utan att antingen behöva ha antimantiker eller kleptomantiker på sin sida. Ulvarna behöver antingen själv besitta någon av de rollerna eller övertyga dem om att använda sina krafter på mig för att kunna grunda för utröstning eller nattmord.


Lite åsikter:
Halo9000 - Efter den initiala rödpingen gällande påhoppet mot mig så tycker jag Halo lite känns grönare nu. Eller åtminstone inte rödare, så i orange färgklass, strax nedom gul.
Basenanji - Känns spontant grönare detta spel än tidigare, kanske förbannelsen över min läsning av Basse är lyft eller så har jag nu en Ulv-Basse i färskt minne att jämföra med. Smått grön for now.
Hellzon - Inte någon tydlig ping åt något håll, vilket blir gul då.
Impetigo - Inte gjort så stora avtryck än i rundan, men preliminärt så är väl det inte grönande och inte heller rödande att vara förvirrad kring upplägget i början. Gul.
Björn den gode - Alltså, BDGs enda case mot Hellzon är alltså att rösta för att Impetigo gjorde det och sedan snacka en massa med Vimes i långa haranger samtidigt som han sitter och analyserar spelet, tidigare spels runda ett-utröstningar och liknande. Det finns 7 sidor text och interaktioner denna runda men inget bra ställningstagande till någon spelare från BDG. Ju mer rundan har fortskridit desto rödare blir BDG i mina ögon.
Kim Nolemo - Ny spelare och därmed svårläst. Gul tills mer genomläsningar säger nåt annat.
Sidd - Tycker jag känns ganska grön i sitt spel, baserat på de tidigare spelen nyligen.
Vimes - Känns tveksam. Gul åtminstone om inte orangebrun, många saker har klingat smått illa under rundan som medföljandet på Halo mot mig, långa gnabb i säkra territorier samtidigt som de anklagelser som kommit mot andra spelare har varit relativt tandlösa. Det känns lite väl tamt, som att bybå-eggen saknas eller att Vimes helt enkelt inte hittat något tydligt att gå loss på.
Xyas - Har inte mycket att hänga upp mig på här än, så i gula registret
LJSLarsson - Har inte mycket att hänga upp mig på här än, så i gula registret
Korpa - Har inte mycket att hänga upp mig på här än, så i gula registret


Röst: Björn den gode
 

Empiricus

Hero
Joined
10 Jul 2014
Messages
1,099
För närvarande röstar @Impetigo , @Sidd , @Björn den gode , @Halo9000 och @Kim Nolemo o på Hellzon. Ingen av rösterna är särdeles välmotiverade, utan det verkar som om de alla grundar sig på att det är en jobbig förmåga som Hellzon besitter. Just nu är det 7 sidor text skrivna, såvida inte Hellzon är ulv så kan det som mest vara 3 ulvar i det här tåget vilket ger 2 bybor.

Jag tycker att samtliga i Hellzontåget skall ta ställning till om det är något utöver förmåga som gör att Hellzonrösten är rimlig. Och inte genom att argumentera för varför det är rimligt att rösta baserat på förmåga hos den man vill rösta ut, för den diskussionen tillför ingenting till jagandet av ulvar.
Varför är Hellzon, av alla i spel, den mest rimliga att rösta ut i dag runda ett?
 

Halo9000

Swordsman
Joined
9 Jun 2020
Messages
575
För närvarande röstar @Impetigo , @Sidd , @Björn den gode , @Halo9000 och @Kim Nolemo o på Hellzon. Ingen av rösterna är särdeles välmotiverade, utan det verkar som om de alla grundar sig på att det är en jobbig förmåga som Hellzon besitter. Just nu är det 7 sidor text skrivna, såvida inte Hellzon är ulv så kan det som mest vara 3 ulvar i det här tåget vilket ger 2 bybor.

Jag tycker att samtliga i Hellzontåget skall ta ställning till om det är något utöver förmåga som gör att Hellzonrösten är rimlig. Och inte genom att argumentera för varför det är rimligt att rösta baserat på förmåga hos den man vill rösta ut, för den diskussionen tillför ingenting till jagandet av ulvar.
Varför är Hellzon, av alla i spel, den mest rimliga att rösta ut i dag runda ett?
Min röst baseras mer på hur Vimes och BDG spelat runt drevet. Jag håller med om att drevet startades på lösa grunder men det är vad vi har haft att utgå ifrån. En motfråga till er som är kritiska till drevet vad är det som gör att Hellzon är by, verkar Hellzon som en trovärdig bybo under detta drev?
 

Empiricus

Hero
Joined
10 Jul 2014
Messages
1,099
Min röst baseras mer på hur Vimes och BDG spelat runt drevet. Jag håller med om att drevet startades på lösa grunder men det är vad vi har haft att utgå ifrån. En motfråga till er som är kritiska till drevet vad är det som gör att Hellzon är by, verkar Hellzon som en trovärdig bybo under detta drev?
Hur menar du med hur Vimes och BDG spelat runt drevet - är det något någon av dem gjort som gör Hellzon mer suspekt än någon av Vimes och BDG? Håller du både Vimes och BDG för bybor?
Jag tycker iaf inte det finns något som tydligt skriker bybo om Hellzon, men det finns inget som pingar ulv i mina ögon samtidigt som det finns mer suspekt beteende ibland exvis folk i tåget på Hellzon. Hellzons spel kring själva drevet en relativt god tid innan rundans slut tycker jag känns inom rimlighetens mått. Sammantaget så känns Hellzondrevet som en väldigt opportunistisk plats att befinna sig i.
 

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
Jag tycker att samtliga i Hellzontåget skall ta ställning till om det är något utöver förmåga som gör att Hellzonrösten är rimlig. Och inte genom att argumentera för varför det är rimligt att rösta baserat på förmåga hos den man vill rösta ut, för den diskussionen tillför ingenting till jagandet av ulvar.
Varför är Hellzon, av alla i spel, den mest rimliga att rösta ut i dag runda ett?
Ok, då respekterar jag resonemanget om att det inte går att analysera röster som läggs enbart på grund av roller och inte på grund av spelares beteenden i tråden. Det är åtminstone @Vimes och @Empiricus som tryckt på detta och jag håller med om vikten av att vi har bra material för analys i r2.

Röst: Halo9000

Halo9000 är mer uppenbart skum än Vimes. Basse och Kim är väl mina orange alternativ, kim pga lågflygande och basse pga att han skriver mycket som är osammanhängande och ibland på gränsen till osant. Andra har pekat på exempel tidigare.

Det ska förstås väldigt mycket till för att jag ska vilja rösta ut väktare eller siare i r1, sannolikt så flyttar jag tillbaka min röst till hellzon i eftermiddag eftersom den gör mest nytta där utan vetskap om vem som är ulv.

Man måste naturligtvis väga in både roll och spelare i omröstning och just nu är det framför allt roller vi har att gå på men som sagt, för analysens skull så röstar jag för tillfället med ulvnosen. Sen tycker jag nog inte att @Hellzon känns jättegrön baserat på det han skrivit, det gör det ju ännu lättare att flytta ti
 

Halo9000

Swordsman
Joined
9 Jun 2020
Messages
575
Intressant röst Impetigo, skulle gärna se en motivering från dig av min uppenbara skumhet. Jag gillar att stöka runt även om mina strategier kanske inte alltid är så bra.

Empiricus: Jag håller Vimes närmare röd en grön just nu, vill se om han kan hitta ett motdrev som fungerar. BDG har jag svårare att bilda mig en uppfattning om men kan tycka att de båda har spelat lite skumt med långa diskussioner om meta, ett bra ställe för ulvar. Tror att det gömmer sig minst en ulv här.
 

Xyas

Swashbuckler
Joined
22 Aug 2009
Messages
3,200
Location
Malmö
Jag har inget emot Hellzon-drevet i sig.
//...//
Jag inser att BDG inte kommer bli utröstad den här rundan, och istället behöver vi andra alternativ till Hellzon. Jag har börjat kolla på Basse, men ska ta en översikt över Empi och Larsson också, har jag tänkt.
Men Vimes, även om jag håller med dig om att man inte ska rösta på hellzon bara för hans roll (och där är flera dåligt motiverade röster), så känns det ju faktiskt som att du också lägger en del energi på att försvara just spelaren hellzon. Tycker du hellzon pingar så helgrönt? Eller är det bara att du tycker att BDG rödpingar mer?
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,387
Hej xyas! Nej, jag har faktiskt ingen uppfattning om Hellzon vad gäller fraktion. Han har varken spelat grönt eller rött. Jag gissar att det delvis beror på att - som han själv skriver - det inte finns något vettigt sätt för honom att försvara sig mot drevet.

Rent strategiskt är det bra om vi har flera drev igång. Detta alldeles oavsett om Hellzon röstas ut eller inte. Nu har ju Empi röstat på BDG också (även om jag tycker att Empis läsning av mig och BDG är märkligt inkonsekvent) så kanske finns det underlag för att fortsätta det drevet.

Jag tycker BDG rödpingar mest. Men jag ska kolla igenom några jag har funderingar kring när jag sitter vid en dator.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,387
Halo9000 är mer uppenbart skum än Vimes
Kan du motivera det här? Du kanske har skrivit om Halo tidigare, men jag missat det. Vad är det som gör Halo till din mest misstänkte (även om du tydligen tänker rösta på Hellzon i slutändan ändå)?
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,453
Location
Köping
Snabbpost innan frukost - Kim Nolemo bubblar upp lite på rosalistan baserat på hans senaste inlägg. Det var mosigt. Men jag tar höjd för att det är hans första riktiga inlägg i en varulvstråd någonsin (?) och går efter min rosalista från i natt.

Röst: Basenanji
 

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
Jag använder bara telefon så detta att scrolla är joobbigt, men jag har försökt att snabbt gå igenom @Halo9000 s inlägg


sammanfattningsvis så förstår jag inte vad halo trevar efter, det känns som att han trasslar in sig i komplexa resonemang helt i onödan. Känns därför rödastför mig just nu.
 

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
5: ... vi kan urgå från att ulvarna har nattmord... nej



8: ... passiv förmåga som hjälper observantikern... nej



Hugger mot empi med väldig blodlust



17: resonerar kring upplägg och röstning på ett bra sätt



(Ulvar kan förstås gömma sig bakom samma resonemang som även lyfta fram av till exempel BDG och undertecknad)



29: ... ljs förmåga är potentiellt väldigt farlig... nja



80: rör om lite i grytan men ganska långsökta resonemang



87: regelfråga som inte adresseras till genesis



89: tror att ulvarna vill skydda hellzon med spelar/roll-argumentet. Så kan det ju vara, men det är som påpekats också en bekväm zon att töra sig i som ulv.



96: ... ”en ulv-basse”... varför just ulv-basse? Varför inte ulv-hellzon?



97: förtydligar sin röst, oklart resonemang om varför den flyttades (pga bdg och vimes diskussion?)



98: lyfter vimes-bdg-axeln. Viktig tanke. Även basse-sidd-axel som känns helt ”va?” Lite spretiga anklagelser alltså



124: förtydliganden/försvar. Jag fattar inte riktigt



128: hellzon röst baseras på bdg/vimes. Fortfarande oklart



132: vill veta varför han uppfattas som skum. Vill ha motdrev mot hellzondrevet. Ligger kvar med sin röst.
 

LJSLarsson

Hero
Joined
11 Mar 2008
Messages
1,513
Har läst igenom Halos poster igen, och är allt mer säker på att vi har en röd ulv där.

I sin första post (5) röstar Halo på Korpa eftersom hens roll är farlig. Halo är sedan kort efter det på Empiricus (post 12) för att han slöröstar på Basse tidigt i rundan.

[Halo förklarar till Emp varför han röstar på honom]
Fast om du inte kan tänka dig att rösta ut Basse är det väl meningslöst att rösta på honom?
Det är alltså viktigt att rösta på sen som man vill se utröstad, och Halo röstade tidigt på Korpa för hennes roll är farlig. Check.

Egentligen borde väl Halo ha röstat på Hellzon, eftersom den rollen är farligare än Korpas, men det är tidigt i rundan. Halo är kanske som jag och kan inte på en gång se detta. Men den insikten lyfts inför byns ögon i och med diskussionen mellan BDG och Vimes.

Men i post 89 skriver Halo så har om den diskussionen:

Det är ju såklart inte fel att diskutera hurvida roll bör utgöra grund för röstning eller inte men att rulla på sådär hela dagen
börjar kännas som att det kanske finns starka viljor att diskutera just det ämnet för att avstyra just ett sådant drev?

Röst: Hellzon
Det här låter inte som en spelare som från första sekund tyckte det var viktigt att rösta ut farliga roller (som Korpas), det låter snarare som något jag skulle skriva efter först ha sagt att jag helst skulle vilja analysera spelstilar framför förmågorna.

Sedan får vi det här i post 97:

Min röst är på Hellzon, jag flyttade när jag tyckte att du och Vimes spenderat väldigt mycket tid med att diskutera drevet på Hellzon.

Vi vet alla att det är ett chans drev men vad är inte ett chans drev runda ett? Man måste röra runt för att något ska hända.
Så i början av spelet var det viktigt att rösta ut Korpa för att hon var farlig, men Hellzon blir utröstad för att Vimes och BDG tjabbar för mycket? Halo säger sedan samma sak en gång till i post 128:

Min röst baseras mer på hur Vimes och BDG spelat runt drevet. Jag håller med om att drevet startades på lösa grunder men det är vad vi har haft att utgå ifrån. En motfråga till er som är kritiska till drevet vad är det som gör att Hellzon är by, verkar Hellzon som en trovärdig bybo under detta drev?
Så drevet mot Hellzon är på lösa grunder, trots att Halo var tydlig med att han ville rösta ut Korpa på grund av hennes förmåga.

Det här låter inte som naturliga bybotankar, utan fabricerade ulvtankar. Halo blir därför min kandidat att hänga i första rundan.
 
Top