Vindsjäl, Förmågan "Reflexer"

Sopbil

Veteran
Joined
9 Dec 2011
Messages
145
Location
Södertälje
Vi kom aldrig igång med vårat spelmöte i Lördags för det tog 8 timmar att gå igenom världen/reglerna och skapa karaktärer... Men en regelfråga dök upp:

Akrobatens förmåga "Reflexer"
Hur tolkar ni denna? "En handling innan första rundan"
Kan akrobaten alltså välja att anfalla någon innan striden ens har dragit igång?
Då måste risken räknas ned antar jag, för om det var samma risk som i vanliga fall för motståndaren så skulle förmågan kännas halvt värdelös.

Så en gratis attackhandling mot låg risk?
 

Zire

Swashbuckler
Joined
18 May 2000
Messages
2,205
Location
Umeå
Jag föreställde mig att attackhandlingar bara sker inom rundorna, och att reflexer snarare gör att man hinner göra en grej innan striden, t.ex. kasta ett vapen till sin kompis, hoppa upp på plattformen, hugga trossen till båten eller kasta upp facklan på taket.
 

Sopbil

Veteran
Joined
9 Dec 2011
Messages
145
Location
Södertälje
Jag föreställde mig att attackhandlingar bara sker inom rundorna, och att reflexer snarare gör att man hinner göra en grej innan striden, t.ex. kasta ett vapen till sin kompis, hoppa upp på plattformen, hugga trossen till båten eller kasta upp facklan på taket.
Hmm borde inte detta snarare falla under förmågan "Flink"?
 

ceruleanfive

Bläckfisk
Joined
23 Feb 2017
Messages
1,821
Location
Eskilstuna
Jag har tänkt i samma banor som @Zire !

Det går också att använda den till en attack. Att risken då skulle bli lägre känns som en väldigt rimlig tanke – men även utan den kan det ju finnas fördelar, som exempelvis att slippa bli attackerad av flera motståndare samtidigt.

En skillnad gentemot Flink blir ju oavsett att rollpersonen kan slippa negativa modifikationer från de inledande förutsättningarna, men att den bara kan användas första rundan.
 
Last edited:
Top