Utvecklingen av Kopparhavets hjältar

Måns

Duck Champion
Joined
12 Nov 2001
Messages
11,977
Location
Athos
Det har varit tyst från oss sedan vi gick iland med vår Kickstarter. Det innebär inte att vi suttit och latat oss! Även om sommar och semester av förklarliga skäl bidrar med såväl avkoppling och strandliv så har vi fått oerhört mycket gjort.

En kort summering:
 • 9 kapitel (av 14) är i princip färdiga. De befinner sig i olika stadier av korr men vi adderar inte längre text såvida vi inte hittar någon hänvisning som inte längre stämmer.
 • Vi har ändrat nomenklaturen en aning och bytt ut en del termer när det gäller erfarenhet och rollpersonsskapande.
 • Kapitlet om sjöfart har fått en rejäl uppdatering och går nu in i hård speltest fas. Vi känner att vi har landat bra här.
 • Kapitlet om magi har länge släpat efter men har nu äntligen börjat få sin fast form och kommer färdigställas inom kort.
 • Det har även dykt upp ett nytt intressant ämne så kapitlet om äventyrsskapande, i synnerhet kopplat till profetior, tecken och spådomar, har växt en hel del. Just den här biten är vi extra lyriska över!
 • Det första av två introäventyr har skrivits klart och speltestats (med stor framgång!). Kartor och handouts har färdigställts.
 • Vi har arbetat vidare på vår fantastiska världskarta och den kommer framöver skickas vidare till vår kartograf Tobias Tranell (som hunnit med att vinna en ENnnie Award under sommaren! Stort grattis!) för några sista läckra detaljer.
 • Utöver allt detta har vi småpysslat med en mängd saker - rollformuläret har fått lite mer kärlek, det kommande äventyret Sirenens klagan har vi jobbat vidare med (eller ffa författaren Vije), Athos metafysik har fått fastare ramar, Krilloan har börjat få kött på benen o.s.v.
 • Idag kommer vi fortsätta vårt speltest - Pirater, raugoner, örlogskaptener, uråldriga hemligheter, förbannelser och stormiga hav står på menyn!
Vi ser fram emot att kunna visa er allt detta!!
 

Måns

Duck Champion
Joined
12 Nov 2001
Messages
11,977
Location
Athos
Speltest i grova drag:

Allt började, som det så ofta gör, i piratstaden Montarkun. Bland trånga gränder, skränande kapare, under gasande sol och med kanske någon mugg palmsprit för mycket innanför brynjan. En trollkarl, en ädling och en anka gick in på en bar, och kom ut med en vägbeskrivning till ökända piraters hemliga lya. Efter en kort seglats anlände de vid skymning. Vad som följde var en natt i skräckens tecken som med gudarnas goda bistånd ändå slutade väl. Med en ny mystisk resekamrat. Och med plundergods som gjorde fortsatt färd trivsam. Men de fann också spår som pekade mot uråldiga hemligheter, gudomliga maktkamper och skatter. Munnarna vattnades på våra hjältar, av såväl kunskapstörst som guldvittring.

Färden fortsatte och de lämnade Andragossahavet bakom sig och anlände till den karga ögruppen Bahayral och den stolta staden Fano. Väl där kunde gruppen pusta ut och dinera med herrefolket. Men någon är dem på spåren. Mystiska mördare ruvar i skoggorna och det förflutna hinner ikapp dem.

Vad är det för soppa de har hamnat i?


Ja, jag hade gärna varit lite tydligare men kan ju inte sitta här och spoila. Mest vill jag säga att vi har sanslöst kul och trots att flera av spelarna är helt nya på settingen så är den både intressant och begriplig för dem. Det krävs absolut inte några förkunskaper för att dyka ner i Kopparhavets sälta! Och glädjande nog håller våra äventyrsalster. Personligen tycker jag att det är svårt att skriva introäventyr. De blir korta och därför riskerar att bli grunda. Men vi balanserar väl tycker jag, om jag får slå oss för bröstet lite :)

Nu ska vi vrida lite på grejer som dykt upp i spel, och inte minst verkar vi bli tvungna att skriva klart de där handelsreglerna som vi inte riktigt hunnit till än. Det är fördelen med att speltesta. Det driver utvecklingen, och ibland på oanade sätt!
 

Måns

Duck Champion
Joined
12 Nov 2001
Messages
11,977
Location
Athos
Status är:
 • Världskartan är KLAR!
 • Vi håller på att "låsa" flera kapitel vilket innebär att det är korr och layout som återstår.
 • Det återstår lite text och en del bilder
 • Vi ser inte ut att lyckas hålla oss under 200 sidor som var planen. Vilket inte påverkar något mer än att ni får mer spel för pengarna :)
 
Top