Nekromanti Spellist för sorcerer

Jaak

Warrior
Joined
17 Aug 2001
Messages
281
Location
sthlm
jag ska spela sorcerer (kommer snart att vara en sorcerer insantratrix med focus på evoation) på nästa spel möta....

därför är jag väldigt nyfiken på vad ni tycker... vilka spells ni tycker jag ska ta?snälla ge mig en lista på detta helst ända upp till level 20...
 
Joined
26 Apr 2001
Messages
1,512
Location
Stockholm
Frågan är om du kan vara sorcerer och incantatrix. Det står visserligen inte något emot detta, men som incantatrix så måste du specialisera på Abjuration, vilket bara wizards kan. Ni måste nog kolla upp hur ni ska göra med specialiseringen i er spelargrupp.
 

König

Hero
Joined
28 May 2001
Messages
910
Location
Stockholm
Givetvis spells som du kommer att kasta om och om igen. Det man då oftast tänker på är offensivt orienterade spells. Att lära sig spells som har duration en timme per level, blir slöseri av spells. Eftersom dessa oftast bara kastas en gång/dag. Således bör man satsa på spells med duration i rounds/minutes eller instantaneous. På Spell level 1, skulle jag ta shield, plus något offensivt som magic missile eller någon form av lesser orb från Tome and Blood.

Dock blir sorcerern mer spelbar med Monte Cook's variant, där den når spelllevels lika snabbt som en wizard, lär sig något fler spells/level samt har d6 i HD. Dock krymper valfriheten ang vilka spells man får lära sig. Men det är det värt.
/images/icons/king.gif
 
Top