Spelledarlöst superhjälte rollspel: Trikåer beta

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,291
Med så coola saker som dykt upp i tråden behövde jag skriva klart den här. Så här är krönikan från vårt speltest!:

Vår Tidning var Sensation Comics, vår Ton var Konstiga kul superhjältar för vuxna läsare. Våra Teman var:

”En värld av raketapor och atomiska supermän”

”Jag behöver terapi eller mer droger”

”Joel Schumacher hade haft med det i Batman & Robin”

Det är nummer 606 så vi kunde bara gå crazy med ”referenserna” till tidigare nummer.


Våra hjältar var medlemmarna av supergruppen ”Heroic Legion” som skyddar metropolen Key City. Key City är typ Miami + New Orleans så det är soligt, fullt med partyn och extrema klassklyftor.

Retcon har kraften att ändra sin personliga historia. Hon kan aldrig någonsin få andra superkrafter av detta men hon kan kunna vilken mänsklig färdighet som helst. Hon behöver bara säga ”När jag X lärde jag mig Y”. Till exempel ”När jag jobbade för Nasa lärde jag mig att flyga en rymdfärja”. Det farliga med kraften är att den skriver om verkligheten så att det hon sagt är sant och varit det hela tiden, detta påverkar Retcons minnen och emotionella tillstånd. Retcon är en sexig blondin runt 55 som jobbar bäst ensam och helst tänker sig ur situationer. Hon har ingen hemlig identitet men har en dominomask och slängkappa när hon superhjältar.

Bachelor Michael Mind är en telepat som kan läsa tankar. Han har äntligen lyckats samla ihop nog med pengar för att återvända till universitetet för att ta sin Master eller kanske till och med en PHD. Det är pinsamt att inte vara Doktor Mind eller ens Master Mind! Michael var en doktor för två multiversala kriser sedan har han fått reda på, men han minns inte det. Han är 39 och det här är hans försök att undvika en 40 års kris, inte som hans telekinetiska tvillingbror Ultrahuman som börjat dejta en 19 åring. Michael har med sig en stor cool hjälm i röd metall i en sådan där väska man transporterar bowlingklot i som han sätter på sig när han superhjältar. Hjälmen hjälper honom koncentrera sina krafter. Michael jobbar bäst i en grupp och musklar sig gärna genom problem, han är ju inte så smart egentligen.

Candy Leeland är superhjältinnan Killer Bee! Hon är 19 år gammal, har på sig en heltäckande gul och svart latexdräkt som är onödigt pornografisk (vi definierade inte hur), dejtar den 20 år äldre superhjälten Ultrahuman och har superkraften att hon är osårbar. Fysiskt osårbar i alla fall, Candy är ett emotionellt vrak eftersom hon vet att hennes absoluta osårbarhet kommer leda till att hon är den sista levande varelsen i universum. När alla stjärnorna slocknat kommer Candy fortfarande flyta omkring i det eviga mörkret. Så det gäller att ha kul när man lever! Candy är ett fysiskt powerhouse men behöver stödet från en dedikerad partner för att kunna göra sitt yttersta.

Så vad hände i spel? Jag tänker ta det karaktär för karaktär:

Retcon var påväg för att hälsa på sina barnbarn som hon råkat retcona till att existera när hon plötsligt såg superskurken Murder Mink köra förbi med en kapad värdetransport. Retcon minns att hon ju var stuntförare i Hollywood och satte iväg efter MM. Tyvärr hade hon plockat upp ett missbruk under de vilda åren i Tinseltown så hon krashade bilen. Ett tag senare var hennes missbruk så illa att hennes make satte ihop en intervention. Retcon mindes inte sin make men var oklar på om detta var för att han hade dykt upp genom en retcon eller för att hon var hög. Hon lyckades låtsas att hon inte hade ett riktigt problem och skyllde sin make för att gaslighta henne. Efter detta mötte Retcon upp med sin gamla älskare, rymdpiraten Laser Leonard och gav sig iväg på rymdäventyr. Efter att ha slagits i ett bråk på en bar för utomjordingar och jagat rymdpirater, båda saker som hon gjorde mer komplicerat än det borde vara genom att vara dålig på att samarbeta och vara hög slutade hennes rymdäventyr. De slutade för att Laser Leonard med besättning sparkade ut henne för att hon missbrukade på jobbet och riskerade att få alla dödade. Retcon återvände till Jorden och åkte för att hälsa på sina barnbarn bara för att upptäcka att hon råkat retcona bort dem. Hon försökte retcona tillbaka dem men lyckades inte, Hon grät ensam i sin bil, retconnade sig så att hon skulle kunna sluta dricka men tog ändå en drink.

Bachelor Mind använde sina ofattbara krafter av att kunna klättra ett träd till att rädda en katt som klättrat upp och sedan fastnat i ett träd. Detta gjorde honom sen till en föreläsning och hans professor skrek på honom att han inte är speciell bara för att han är en superhjälte. Bachelor Mind använder sina krafter och inser att professorn hatar superhjältar eftersom hans fru dog under ett superslagsmål. BM listar dock inte ut något sätt att lösa detta på. Efter detta råkade han ut för fler distraktioner från att sköta sitt skolarbete. Han var tvungen att slåss mot The Vulture (inte den från Marvel), hitta en gömd bomb och ha en team upp med sin tvilling Ultrahuman som hade med sin olämpligt unga flickvän Killer Bee!. Ultrahuman grejen var värst, han var övertygad om att det bara var en lust grej med KB! men när han läste sin brors tankar upptäckte han att det var sann kärlek. När han läste Candys tankar var de däremot bara fyllda med vansinne och ensamhet. I alla fall, BM var påväg att bli underkänd. Så han använde sina kontakter till att muta superskurken The Dentist till att kidnappa sin professor, med planen att rädda professorn som tacksam skulle godkänna honom. The Dentist var dock för ostabil för en sådan plan så han dödade professorn. BM kände sig skyldig men fick godkänt av den nya professorn som var imponerad av den coola superhjälten.

Killer Bee! (Ja, utropstecknet är en del av namnet) har precis misshandlat skurken The Grave Digger till döds för att han försökte begrava henne levande. Det hade ju inte dödat henne och stressen av att riskera evig begravning skrämde upp henne lite. Hjältekoden förbjuder ju att döda! Vad ska hon göra? Hon ringer sin olämpligt mycket äldre pojkvän och berättar allt. Ultrahuman tycker de ska dölja hela grejen så att hon kommer undan med mordet. Alla har dödat minst en superskurk liksom. Killer Bee! får iden att etablera ett alibi, så hon ber Ultrahuman att använda sin telekinesis för att ”knåda” GD:s döda kropp så att det ser ut som att han dog senare. Sedan har de en team upp med Ultrahumans bror Bachelor Mind. De hälsar också på Ultrahumans familj (alla tyckte det var trevligt utom Killer Bee!), jagar muterade superfår som rymt och signerar autografer (Killer Bee säger till en ung tjej att aldrig försöka få superkrafter för det förstör ens liv och att det är bättre att vara död. Men Ultrahuman får det att verka som ett skämt). Senare friar Ultrahuman till Killer Bee! Han vill gifta sig och skaffa barn. Killer Bee! klarar inte pressen, skriker att hon aldrig skulle vilja det och börjar skratta. Ultrahuman ger sig av med sitt hjärta krossat medan Killer Bee! börjar gråta.
 
Top