Varulv Revolt emot Ulvimperiet [Första rundan]

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,699
Äh, jag är ju sämst ☹

Läser det här som Lukas skrivit:

Efter det inlägget är det inte tillåtet att skriva mer i tråden eller ändra sin röst, eller skicka in namn för förmåga användning.
Nattmord verkar nog trots allt vara en förmåga. Sorry Genesis för mina svamlerier!😔
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,807
Location
Göteborg
Xyas
Börjar med att rösta RasmusL, omotiverat. Okej, man måste ju börja någonstans. Hoppar sedan på Bassetåget när det är igång, utan motivering. Byter till Empi, också utan motivering. Bra att han röstar, men vafan, vi vill se lite resonemang, också!

Basenanji
Jag har skrivit en massa om honom redan. Tycker att han spelar ulvigt och försöker att så kaos och missuppfattar det jag skrivet på ett elakt sätt. Men å andra sidan spelar han alltid lite så. Rödare än genomsnittet.

Khan
Inget att gå på här. Reagerar på Empis tolkning av min konflikt mot Basse. Vettigt, ändå, jag tycker också att det var en udda tolkning (såklart). Röstar på Basse efter Impetigos genomgång. Reagerar själv på att han bygger sina tankar på andras teorier. Äh, egentligen tycker jag nog inte att han är så röd. Känns mest som en ovan bybo som försöker få grepp om spelet medan det rasar på och han har dåligt med tid. Ska nog flytta min röst igen.

Hellzon
Har inte skrivit någonting som kan analyseras. Låglygast i sta'n. Slentrianrösten på RasmusL är inte grönande, och han har inte tagit ställning sedan dess. Säger att han inte får "gulligullvibbar" från Basse, vilket är rimlig med svag analys.

Genesis
Det är ju jag. Jag är bybo.

Martin3
Försöker få grepp på ett spel där alla andra har historik. Har erfarenhet av en annan typ av spel där taktiken är helt annorlunda. Försiktig, men inte på ett ulvigt sätt. Jag läser honom som grön tillsvidare. (Men har ju också lågflygit.)

Jag måste börja jobba nu. Fortsätter min lista senare. Men tillsvidare ser jag att min röst på Khan inte känns så motiverad. Jag byter igen.

Röst: Hellzon

Jag tror att du ser att du inte bidragit så mycket, och eftersom du är erfaren så behöver vi dina analyser. Ge oss en rödlista!
 

Xyas

Swashbuckler
Joined
22 Aug 2009
Messages
3,200
Location
Malmö
Alltså jag ber om ursäkt för mina röster utan motivation, men usch vad jag blev stressad av det här formatet. Genesis säger jag håller huvudet nere första rundan, och det stämmer typ, men jag själv ser det väl mer som att jag gärna vill låta mina tankar marinera ordentligt innan jag börjar ha åsikter om vem som är ulv. Men i det här spelet vet jag inte hur mycket tid jag har att göra det :(

Jag har fortfarande inte så mycket analys att komma med, men för att lägga en röst som inte är helt omotiverad följa-drevet så tycker jag att Hellzons påhakande på min röst på RasmusL är lite väl snabb och enkel. Det var ju inte som att någon av oss ville ha något ut av den.

Röst: Hellzon
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,699
Om jag ska lägga mer fokus på att analysera spelet är det ju troligt att formatet ger ännu mer osäkra ulvar som inte vill sticka ut. Att inte veta när rundan slutar innebär ju att det blir svårt att ta ställning till om någon är på väg ut i röstningen och jag tror nog att det inte är en slump att Basse-drevet växte till sig så fort.
 

LJSLarsson

Hero
Joined
11 Mar 2008
Messages
1,513
Får igång lite rösträknande, så att vi i byn har koll.

Sitter och läser ikapp. Skall sitta i ett själsdödande APT om en stund. Skall se om jag kan multitaska under tiden.

Vill gärna ha ett motdrev till Basse, men tycker inte att Empi gjort något tillräckligt rödande för att bli alternativ än. Kan kanske tänka mig att hoppa på Hellzon, men vill egentligen hitta ett matigare alternativ. Men som sagt, återkommer.

Basse (6): Empiricus, Larsson, Khan, Xyas, Sidd, Vimes, Impetigo


Empiricus (2): Basse, RasmusL

Hellzon (2): Genisis, Xyas


Vimes (1): Martin3

RasmusL (1): Hellzon
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,500
Jag tycker nog ändå att jag har spelat förnuftigt utifrån min roll, det jag vet och hur jag läser andras poster.
Efter att du outat dig som vanilj-bybo och jag läst igenom det du skrivit om spelupplägget under rundan är jag beredd att hålla med. De slutsatser du dragit och de tankar du presenterat lirar med en vanilj-roll. De kan förstås lira med en ulv som bestämmer sig för att låtsas ha en vanilj-roll också, men ni fattar. Det är på ditt pluskonto. Ur ett bybostrategiskt perspektiv tycker jag kanske att du kunde outat din roll redan igår kväll, men nu blev det ju ingen utröstning så det är lugnt.

Så jag flyttar min röst.

Det slår mig att jag har glömt bort att @Hellzon ens är med i det här spelet. Det brukar vara ett dåligt tecken. Så jag gör såhär:

Röst: Hellzon

Jag har möten fram till 12 idag, men kommer titta in här efter bästa förmåga. Det vore cool om någon kunde lägga upp en röstsammanställning.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,699
Min lista ca 2h innan ev slut på rundan

Xyas: ganska liten närvaro, tycker att det är läskigt och spännande att inte veta när rundan tar slut.
Basenanji: bybo, har grävt på Genesis, tycker fortfarande att inläggen #32 och #33 är ganska uppseendeväckande. Hans uppmaning att vilja dreva och jaga lågflygare stärker honom.
Khan: liten aktivitet, men rimligt med tanke på en ganska begränsad erfarenhet av varulvsspel. Våga ge oss dina åsikter Khan!
Hellzon: Uppseendeväckande lite aktivitet, men är å andra sidan som jag inbegripen i en annan turnering parallellt.
Genesis: Se ovan
Martin3: erfarenhet från andra spel, matigt inlägg på slutet. Vi vill se mer Martin3!
Impetigo: Bra som vanligt. Grön i mina ögon.
Empiricus: Liten aktivitet. Har jobb på akutmottagning som läkare så jag har förståelse. Varulvsspelets triage: 1. rösta, 2. ge oss motiveringar, 3. släpp resten
Sidd: Liten aktivitet, men är skarp och bybomisstänksam som när han varit grön. Kan hjälpa till mer!
RasmusL: I min läsning grön. Lugn och förnuftig.
LJSLarsson: Grön i mina ögon, men jag skulle vilja se mer av honom. APT kan du ha nån annan gång, nu gäller det att fokusera på rätt saker! ;)
Vimes: I min läsning klok, men alltid livsfarlig som ulv.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,500
Basse (5): Empiricus, Larsson, Khan, Xyas, Sidd, Impetigo

Hellzon (3): Genesis, Xyas, Vimes

Empiricus (2): Basse, RasmusL

Vimes (1): Martin3

RasmusL (1): Hellzon
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,699
Jag följer med för att rädda livet på mig själv:

Röst: Hellzon

***

Basse (5): Empiricus, Larsson, Khan, Xyas, Sidd, Impetigo
Hellzon (4): Genesis, Xyas, Vimes, Basenanji
Empiricus (1): RasmusL
Vimes (1): Martin3
RasmusL (1): Hellzon
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,699
Korrigerad lista

Basse (5): Empiricus, Larsson, Khan, Sidd, Impetigo
Hellzon (4): Genesis, Xyas, Vimes, Basenanji
Empiricus (1): RasmusL
Vimes (1): Martin3
RasmusL (1): Hellzon
 

Khan

Kondottiär
Joined
23 Apr 2014
Messages
4,291
Jag lever ännu så då är det rimligt att tro att vi har 24h-runda.

Okej, jag är vanijbybo. Jag har ingen uppseendeväckande förmåga.

Så det är egentligen ingen större förlust för byn att jag röstas ut.

Att Empi kommer ut med att han inte vill ge info ännu är väl ett tecken på att han nog har en viktig roll så bättre att byta röst.

Röst: Khan

Ge oss mer Khan! Vem vill du rösta på efter mig?
Som jag tidigare sagt har jag alltid extremt svårt att läsa folk första rundan. Det är mycket lättare att komma på djupet när man har något konkret att gå på, från runda 2 och framåt. Det gör att jag har svårt att komma på någon annan som ligger i riskzonen. Jag är inte övertygad om Empiricus, men jag själv är fullt medveten om hur svårt det är att hantera verkligheten i parallell till det ofta bisarrt höga tempo som gäller på WRNUs varulvsspel. Så jag vill inte röda honom pga det.

Jag tror nog att Hellzon, Xyas och RasmusL ligger mest i "jag måste kolla närmare med mer info"-zonen. Jag har inte fått kläm på Xyas och jag är inte övertygad om vare sig Hellzon eller RasmusL heller, men jag kan inte riktigt sätta fingret på varför. Det är något med Rasmus kaosande och Hellzons frånvaro som är lite... Hm. Helt enkelt.

Har heller inte spelat med Martin3 förr, så jag har ingen aning om hur jag ska läsa honom.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,458
Location
Köping
Varulvsspelets triage: 1. rösta, 2. ge oss motiveringar, 3. släpp resten
Nåt sånt va. Nu har jag sju sidor att analysera om., känns lite tungt när jag ska igång och jobba snart. Men snabbreflektioner:

Basse - jag är inte helnöjd med drevet på honom. Jag får som sagt inte samma vibbar som jag borde lyssnat på på Båten. Där stod det ju "ULV" i pannan på Basse och jag såg inte det. Gulgrön.

Rasse - han har väl inte skrivit särskilt mycket med substans i det här partiet? Jag är inte missnöjd med min röst där förutom att den är ensam och menlös. Gul med röda toner.

Sidd - magen säger att han spelar som när han är bybo snarare än som när han varit ulv. Gulgrön.

Genesis - jag får vibbar från kyrkogården där han var scum och producerade massa analyser. Allmänna åsikten verkar vara att han är grönast på banan vilket också tar mig tillbaka till Kyrkogården. Magen säger att jag ska flytta min röst dit. Rosa på magkänsla.

Empi - jag har inte alls greppat vad caset/biffen med honom är. Sorry. Grå.

Vimes - tar mig också tillbaka till Kyrkogården så jag känner mig rätt trygg med honom. Grönish.

Vad säger ni, ska vi hänga en stark ulv istället?

Röst: Genesis
 

RasmusL

Champion
Joined
15 Jan 2012
Messages
9,783
Location
Stockholm
Jag har också tid vid lunch mer, gör en spelargenomgång då.

Men Khan, vad skulle du vilja se mer av från mig? Ställ en fråga så ska jag svara!
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,807
Location
Göteborg
Morgonfika och jag fortsätter min genomgång

Impetigo
Svårläst. Han skriver och analyserar och bidrar, vilket är toppen. Men han är en skarp jävel och jag tror liksom att han skulle agera ganska bra bybo även som ulv. Spelmässigt känns det som att han lirar med samma stil som när han varit bybo. Jag har ingen aning, helt enkelt.

Empiricus
En av de grönaste på min lista just nu. Jag köper inte hans resonemang om att lågflygeri kan ignoreras, och tycker att han läste konflikten mellan mig och Basse konstigt, men däremot köper jag att han inte hade varit så väldigt frånvarande som en ulvtaktik. Hans tydliga smulande om sin roll är grönande. Det hade varit riskabelt att hinta på det sättet såpass tidigt om man är ulv, eftersom risken finns att man hittar på något som inte stämmer med andras info. Tycker att han spelar som han gjorde i båtspelet.

Sidd
Också svårläst spelare. Jag får för mig att om han är ulv kommer jag att kunna se det längre in i spelet, men just nu är det svårt. Känslan säger grön, men det är allt jag har att gå på.

RasmusL
Här har Hellzon rätt i att det är rimligt att rikta misstankarna. Jag har inte sett honom i spel förr, men enligt andra är han kaosig, och om det är sant så har han kaosat väldigt lite i det här spelet. Sitter lugnt, pratar lite om att rösta på starka vs. svaga. Lite sådär "säkert ulvrum"-spel, där man kan posta lite utan att man faktiskt tar så mycket ställning. Jag kan tänka mig att rösta ut honom om det blir ett drev däråt.

LJSLarsson
Hyfsat vettig såvitt jag kan se, men också en spelare som jag tror är svår att se skillnad på i hur han spelar. Hans analys i post #78 om att Basse och Vimes verkar "veta saker" känns väldigt svag. Säger att han inte gillar att det är ett såpass enhetligt drev mot Basse, men röstar ändå där och gör inget försök att dra igång ett alternativdrev. Inte mycket att gå på, men rödare än genomsnittet.

Vimes
Skitsvårt att säga. Helt klart en spelare som inte gör mycket misstag som ulv. Jag har dessutom aldrig sett honom spela ulv. Jag ser det som omöjligt att veta i nuläget.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,807
Location
Göteborg
@RasmusL, kan du berätta lite om din varulvsspelshistorik, vad som är dina styrkor som spelare, och vilka du har spelat med tidigare och hur du läser dem i denna omgång?
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,807
Location
Göteborg
Tillbaka på mobilen nu, men jag ville kommentera detta:
Genesis - jag får vibbar från kyrkogården där han var scum och producerade massa analyser. Allmänna åsikten verkar vara att han är grönast på banan vilket också tar mig tillbaka till Kyrkogården. Magen säger att jag ska flytta min röst dit. Rosa på magkänsla.
Vi har ju kolliderat lite förr, så det är fullt rimligt att du synar mig. Men jag vill påpeka att anledningen till att vi vann som zombier på kyrkogården var för att vi medvetet lät bli att använda våra förmågor och hängav oss till att jaga ulv helt ärligt och öppet. Alla mina analyser i det spelet var till för att jaga ulv, jag analyserade och drevade ut Basse i tron att han var luden, och jag hade spelat likadant som bybo. På båten rök jag ju i R1, men där var jag bybo och jag tycker att jag spelade liknande då.
 

Martin3

”Ulv”
Joined
7 Sep 2020
Messages
971
Ok, dags för min första analys och jag vet att jag inte ska lita på någon men jag kanske kan försöka lita på kollektivet. Det här är en sammanställning av den aktivitet som varit i tråden (antal poster):

Basenaji 31
Genesis 26
Rasmus 16
Vimes 15
Impetigo 9
Xyas 7
Sidd 7
Khan 6
Empiricus 5
Larsson 5
Martin3 3
Hellzon 3
Lukas 4

Är det någon aktivitet som sticker ut åt något håll mer än den brukar?
För mig är det vanligast att ulvar pratar väsentligt mer än de brukar eller sitter mer eller mindre knäpptysta.
 

LJSLarsson

Hero
Joined
11 Mar 2008
Messages
1,513
Vad säger ni, ska vi hänga en stark ulv istället?

Röst: Genesis
Ser fortfarande Basse som svagt röd, men när jag ville ha ett annat drev ville jag ju inte ha Hellzon. Han lyckas alltid röda sig oavsett om han är passiv, aktiv, ulv eller bybo. Nästan tristare att rösta på honom än att hänga Xyas de första rundorna, vilket blivit sexigare i och med sista spelet.

Men ett drev mellan Genesis och Hellzon, istället för Basse och Hellzon? Det är mycket roligare i mina ögon. Och Genesis är ju verkligen en spelare som kan producera kloka tankar - som hans tidigare text om ulvars förmågor som går enligt turordningen - så trots att han haft ett grönt skimmer är det något han skulle koka ihop som ulv.

Följer efter Hellzon, och hoppas få får ett saftigt Genesis-tåg.

Röst: Genesis
 
Top