Middag runt Kopparhavet!

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
18,642
Location
Ereb Altor
Huvudmål:
  1. Grönbönsgryta
  2. Alglpaj
  3. Valnötssoppa
  4. Svartgröt
  5. Surmjölkskaka
  6. Kryddris
1 s/rätt

Med…
  1. Fisk
  2. Skaldjur
  3. Ägg
  4. Ost
  5. Honung
  6. Fikon
1/2 s/tillbehör

För- och/eller efterrätt...
  1. Rostad snigel
  2. Dadlar i olja
  3. Tunnbröd
  4. Kornkaka
  5. Sötad mandelkaka
  6. Päronkompott
1/2 s/rätt

Dryck:
  1. Arrak
  2. Honungsvin
  3. Kryddvin
  4. Shai
  5. Kornvin
  6. Bir
1/4-1 s/krus
 
Last edited:
Själv gillar jag svärdsfärs med fylld sötpeppar och saffransris. Granatäpple och färskost till efterrätt. Det hela sveps med surmjölk och sött vin.
 
Själv gillar jag svärdsfärs med fylld sötpeppar och saffransris. Granatäpple och färskost till efterrätt. Det hela sveps med surmjölk och sött vin.

Dylika svärdspett serveras under namnet khabbaba på Knölkajen i Medna och äts med kokta grynbollar och honungsvåfflor.
 
Back
Top