PROMOTION Förköp av Sagospelet Skräck!

Äventyr

Världsbyggare
Joined
9 Jun 2000
Messages
919
Location
Bureå
Boxen till Sagospelet Skräck är hela 1 cm tjockare än för Sagospelet Äventyr, och innehåller hela 8 häften, och mängder med lösblad som handouts, kartor, regelark och rollformulär. Det förmodligen mest ambitiösa projekt vi gjort hittills. Det betyder dock inte att det är svårare än våra andra spel. Tvärtom, faktiskt!
Kostnaden drog dock iväg, så nästa tryckning blir förmodligen i form av en bok.

Till detta kommer ytterligare produkter. Eller vad sägs om:
⦿ Tornedalens mysterier, äventyrsbok med kampanjmaterial och spökhistorier
⦿ Rollformulärsblock
⦿ Äventyrssamlingen Holmgång (endast till backare i första vändan, men dessa äventyr kommer ut till övriga spelare också vad det lider om än i annat format).
⦿ Flickan Melina och älvorna, den första barnboken till spelets värld, är färdigskriven och väntar på illustrationer. Boken utspelas i en liten by i Tornedalen och är både läskig och fin. Illustratör blir Julia Kovaleva, då Richard Svensson är upptagen med Drakprinsessan del 3 och trilogin om Sara och Kumpel av Johanna Glembo.
⦿ Små, små bitar barndom, ett äventyr som publiceras i nästa nummer av speltidningen Fenix

"Sagospelet Skräck är ett kärleksbrev till norra Sveriges karghet och skönhet. Den fiktiva världen är närmast poetiskt presenterad och texen andas en nostalgisk önskan om att påminna oss alla om vad som går förlorat när tiden och tillväxten har sin gilla gång. Samtidigt visar den på hur illa det går om en fruktlöst klänger sig fast vid det förgånga, vid svunna tider som kanske inte alltid var så fantastiska som vi minns dem.
Sagospelet Skräck är ett förvånansvärt moget spel för unga, som får chansen att fundera på hur de själva ser på sin omgivning och hur den utvecklas och förändras. Reglerna är enkla att lära sig och allting presenteras på ett tydligt och pedagogiskt sätt."

- Magnus Seter, rollspelsguru

"Det är vackert och rysligt på samma gång, när minnena från Malmfälten får liv."
- Dan Johansson, spelkonstruktör

"Kusligt kul för vuxna och barn. Rekommenderas till varje lägereld"
- Kristofer Stenskog, spelkonstuktör

Spelet tar avstamp i samma tradition som den klassiska skräcken från Dracula och Frankenstein, riktat mot en yngre publik från 7 år och uppåt.
Med samma spelsystem som i våra andra spel känner spelarna igen sig, och även nya spelare kommer ha lätt att orientera sig i materialet.
Sagospelet Skräck fungerar även som portalfantasy och bygger ihop vår värld med världen från Sagospelet Äventyr.

Om innehållet
”De sorgsna granarna slokade med grenarna djupt över bäcken, som porlande klar rann i ilar genom skogslandet. Bäcken var inte särskilt djup, inte mer än att den nådde en fullvuxen man till knäna. Men det var tillräckligt för att den stora hästen skulle kunna springa fram från flödet när aningslösa själar befann sig i dess närhet.”

Sagospelet Skräck är ett allåldersrollspel för två eller fler deltagare från sju år och uppåt. Under spelet upplever ni en berättelse där fokus ligger på skräck och spökhistorier i Malmfälten och Tornedalen. Det finns möjlighet att kombinera spelet med pyssel, lekar och aktiviteter för de yngsta. Undersök de övergivna gruvornas vindlande gångar, utforska den djupa urskogens hemligheter och lös Malmfältens mysterier!

Sagospelet Skräck innehåller:
• Regler
• Spelarens häfte
• Malmberget och Malmfälten
• Äventyret Malmbergsmörker
• Skräckmästarens häfte
• Varelser
• Trolldom
• Till min efterträdare, monsterguide skriven av en bifigur i spelet
• Handouts
• Dubbelsidig kartposter i A2-format (Malmberget samt Malmfälten/Tornedalen)
• Tärningssimulator
• Referensark för reglerna
• Rollformulär, 5 st

Illustrationer: Lasse Partanen, Richard Svensson, Peter Svärd
Kartor: Pär Lindström
Skribenter: Daniel Lehto, Alexander Fahlander, Camilla Linde, Magnus Lehto

Förboka spelet här: https://sagospelet.com/produkt-kategori/sagospelet-skrack/
 

Attachments

Top