Eqip minimodul

Lawgiver

Veteran
Joined
6 Nov 2001
Messages
40
Location
Linköping
Jag håller på att skriva klart en minimodul med eqip som vi förhoppningsvis kan släppa som pdf eller motsvarande. Modulen innehåller regler för att köpa begagnad eqip, printade flingor plus lite andra prylar, främst analog #LoQ krom eftersom jag i efterhand saknar lite billigare saker i grundboken.

Jag tar gärna emot förslag på eqip som ni tycker saknas. Inga exklusiva high-end saker alltså utan mer vardagliga grejer. Kom ihåg att vardagligt i Neotech fortfarande kan vara rätt gonzo men Inga stridsflygplan eller guldpläteterade knogjärn printad titan. Jag lovar inget men förhoppningsvis ska det gå att få ihop något. :)

Shoot!

/Johan, team Neotech
 

Inkognito

Swordsman
Joined
10 Aug 2012
Messages
734
Lite prylar för Off-Grid (även användbart vid #SprawlCrawl eller när Bureau of Disease Control satt zonen i karantän och hotellpriserna gått ultra!)

• Något Deck (?) som ger lite stack OffGrid, alltså inte taggen Stack, utan att #Virr och autotärningar funkar upp till 1-2 eller så..

• Tält.. bjuder på lite egna anteckningar från när mina avatarer tvingades spendera en tur i Afghanistan:
* Modulärt. Flera tält kan kopplas samman och skapa flera rum (eller ett större tält?)
* Solarpaneler
* Displayväv
* Självmonterande "uppblåsbart"
* "Self healing fabric/Nano cure tech"
* Gasfilter
* Extremt väder, uppvärmt/nedkylt
* Skottsäker
* Rovdjurssäker
* Duk som stelnar och blir hård

#Ruggad+2
#Hazmat
#Kamo
#O₂
#Skydd2
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
647
Location
Stockholm
* Bilar/MC/segelbåtar som är passande för nomadsfär livet
* Fordon som passar att länka sig med som synkare
* olika modeller av ansiktsmasker, både för skydd från att smitta (som vi har haft under Coronan) o sådana som är till för att filtrera undan dåliga partiklar i luften. Här borde vara en fråga om mode lika mycket som praktikalitet
* vattenrenare, både portabla o sådana som du installerar i ditt hem för att staten/hyresvärden inte göre ett tillgänglig bra jobb
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
647
Location
Stockholm
* Medtanke på att Edge e mer allmänt sexualiserat än vad vi har idag så borde nog sexleksaker finnas med.
* exempel på eko- & rättvisemärkta prylar som finns i Edge för nomo- / primal- / ekonorm- / liknande-folk
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
647
Location
Stockholm
* Info om möjliga plastikoperationer med kostnader o läketid. Borde vara både sådant vi har idag (bröstimplantat[1], rynkborttagning, liknande), sådant som förekommer men är ovanligt idag, o sådant som inte är möjligt eller extremt svårt men är normalt i Edge.

[1] är det fortfarande silikon man använder för sådant?
 
Last edited:

Tegman

Veteran
Joined
19 Apr 2005
Messages
39
Location
Umeå
Gärna fler fordon, både mark- (bil och mc) och vektorfordon. Är lite för få i grundboken, tycker jag. Används helikoptrar 2077 eller har vektorfordon helt tagit över?
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
647
Location
Stockholm
från den här tråden: Förslag till den kommande utrustningsboken | Rollspel.nu
Hej, när mina spelare vill köpa saker så vill de rätt ofta ha med taggar som finns i annan equip. Jag brukar höfta med en att öka priset med 500-1000 för att få t.ex. #NV om ett par virrglasögon inte har det. Samma sak med kvalité, där har jag gjort att det kostar 25% av priset för att gå från #LoQ till #MidQ, och 50% extra för #MidQ till #HiQ.
Har också gjort en husregel som gör att de kan öka auto på vapen.

Skulle vara bra om ni kunde göra så att man kan inkludera taggar etc i den utrustning som man vill köpa. Bara en tanke.

Mvh, Tegman
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
647
Location
Stockholm
nomadiska primals o etnos skulle nog vara intresserade av exoskellet för deras traditionella packdjur, så de kan försätta använda kameler / dromedarer / åsnor / liknande (hästar e ju nästan utdöda) men samtidigt ha dem bärande allt man behöver i den moderna värden
 

Enstoeringen

Veteran
Joined
12 Apr 2021
Messages
21
Modulen innehåller regler för att köpa begagnad eqip, printade flingor plus lite andra prylar, främst analog #LoQ krom eftersom jag i efterhand saknar lite billigare saker i grundboken.
Mycket tacksam för detta initiativ - är i startgroparna för att dra igång en kampanj i Neotech Edge och allt som kan få världen att färga på ännu mer tas emot med glädje.

Eftersom TS poängterar att det är eqip i #LoQ för den som kanske har kort om € så skulle jag gärna se just de prylar som TS aviserat och more of it.

Dessutom skulle jag gärna vilja se mer av vardagsprylarna; mer fuktskadade bostadskuber, mer AutoChef-info och mer bento från automaten i korridoren utanför sagda mögliga betongkub. Gärna mer om tjänstemarknaden och gigekonomin under downtime (särskilt som jag tänker tvinga min spelargrupp att harva på som vanliga gigare vid sidan av kampanjen). Varför inte lite eqip av #LoQ för att hacka vardagen? Ser också fram mot mer (analog) svart krom - det är ju en sak att fräsa på som en autoguidad sniper på mission i någon gudsförgäten avkrok och en helt annan grej att löpa amok i PRD där seco kan pejla dig både innan, under och efter ditt kräminducerade frispel på nattmarknaden i Kowloon.

Typ så.
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
647
Location
Stockholm
Ett "breakup kit" för den som just har blivit dumpad - innehållande vin/whisky/liknande, choklad och en månads reklamfri spellista med breakup sånger. Plus/minus grejer.

Varje musiker med ett eget varumärke som specialiserar sig på breakup låtar, eller bara har en mängd sådana, borde ha sin egen variant.
 
Top