DoD DoD23: FoundryVTT via Kickstartern?

Gnovald

Warrior
Joined
3 Jan 2016
Messages
248
Location
Jönköping
Hej,

Så skulle jag se om det där med Foundry är en grej för mig som SL. Så jag tänkte jag tog med mig den där koden vi fick i Kickstartern.

Jag hittar fram till den koden lätt och sedan var det krångligt att hitta FoundryVTT (för googlar man bara på Foundry hittas allt annat utom just FoundryVTT), men jag hittade fram till slut.

Det är nu som jag stöter på problem/krångel/förvirring:

1. Jag skapar mig själv ett användarkonto.
2. Jag hittar fram platsen där jag anger koden jag har fått via Kickstarten.
3. Sedan klickade mig runt på mina sidor för att hittad platsen där jag skulle skapa ett nytt spel/sida/kampanj eller what ever som jag sedan kunde använda med mina spelare.
4. Men jag hittade inget av det, jag förstod inte att FoundryVTT är ett program jag ska installera på datorn, det fick jag veta när jag googlade fram det på YouTube.
5. Så där i min oändliga vishet att jag nu hade knäckt koden hittade fram bland mina sidor var jag skulle hitta nedladdnings-länken.
6. Men så enkelt var det tydligen inte! För nu har det gått nästan två veckor sedan jag gjorde detta och ännu ingen länk (på den sidan jag har listat ut är där länken ska vara efter att jag har angett koden). Bara texten "You do not own any software licenses yet", och efter det en lång radda om olika typer av betalningssätt och olika tider som nu alla har överskridits med råge!

Så är det någon visare än mig som vill hjälpa mig?

Alla svar uppskattas, även svar som "vad är svaret på livet, universum och allt?"; "var har jag lagt ifrån mig min penna?"; "kontakta Fria Ligans support!"; "kontakta FoundryVTT:s support!"

Men jag tänkte att någon här sitter på just den hjälpen jag behöver, eller är jag bara inte så vis som jag uttalar mig som att jag är :)

/Andreas
 

Fenhorn

Amatör på proffsnivå
Joined
5 Jun 2011
Messages
211
Location
Mariestad
Först så får man ladda hem foundry VTT. Om man har en kod till en mod (så som Drakar och Demoner) så får man först låsa upp den på foundry's hemsida och sedan öppna foundry vtt på din dator. Där så får man först installera systemet (heter nog Dragonbane / Drakar och Demoner tror jag), sedan så får man gå till add-on module och installera ev. mods. Om du har skrivit in dod koden på foundry's hemsida så bör Drakar och Demoner Grundspel dyka upp där. Sedan är det bara att installera en spelvärld, drakar och demoner i det här fallet. Det första som dyker upp bör vara en liten guide över hur dod systemet fungerar och vilka övriga mods man behöver.
 

Gnovald

Warrior
Joined
3 Jan 2016
Messages
248
Location
Jönköping
Ok låter simpelt nog, men var hittar jag nedladdningen till installationsfilen?

Som jag förstår det så ska den visas på denna sida?

1706442876180.png

Och det står i Installation Guide att " To download Foundry Virtual Tabletop you must be a software license owner, if you have purchased a license the links to download the latest stable release of the software are available on your user profile as shown above. "

Så här ser det ut i Installation Guide!
1706443019763.png

Så det jag behöver hjälp med är ju att förstå varför det inte visas något på min Purchased Licenses?

/Andreas
 

Gnovald

Warrior
Joined
3 Jan 2016
Messages
248
Location
Jönköping
Ok, så koden man fick via Kickstartern är alltså inte någon licens för själva nyttjandet av Foundry utan (jag antar) bara för Drakar och Demoner?
 

Rangertheman

Swashbuckler
Joined
15 Dec 2015
Messages
3,180
Ok, så koden man fick via Kickstartern är alltså inte någon licens för själva nyttjandet av Foundry utan (jag antar) bara för Drakar och Demoner?
Precis! Den är bara till Drakar och Demoners premiummodul (med all data inlagd).
 
Top